da ti ista znas o avionima ne bi ovakvu glupost napisao.CoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Vrlo lako i laik moze skontat da je njima u cilju profit vishe nego ljudski zivot.
X puta sam razmisljao o ovome, kako se tolko toj industriji gleda kroz prste, hem zbog polucije, hem zbog tako obscelitnog nacina gradnje ovih kanti od aviona, sve po nacrtima starim u biti i preko 50 godina, usminkavaju, trpaju kompjutercice, sve da avion ispadne ucinkovitiji, al je bitna stvar sto ih jednostavno ZABOLI KURAC ZA INSANA.
Zar ne bi bilo logicnije da se naprave kao neke cahure il fazon sjedista koja ce se katapultirat iz aviona kao u borbenim avionima, kad se vidi da se avion rusi i da nema spasa, sve se to vrlo lako moze ucinit, al gospodi je to velki trosak.
Da je njima da se jebu bez da im udje, odvratno i vec vidjeno do sad u x tako razvijenih industrija kojima upravlja beskrupulozni kapitalizam na ustrb insana.
Avionske nesrece
-
jefferson
#76 Re: Avionske nesrece
-
Googlerica
#77 Re: Avionske nesrece
jefferson he he he
u pravu si,malo su se kljucnuli krilima,prije par godina,a evo jucer ili dansa su se dva Quantas poljubila krlima
inace,u pravu si,takve zakrpe su najcesce lose
licno,na jednom letu sam prilicno dugo posmatrala zakrpu,srecom,let nije bio prekokeanski
( aircraft atructural faliure- lose odrzavanje aviona,u ovmo slucaju krila)
a evo jos malo :

a evo jos malo :
pilot suicideWhat may have caused the Malaysian Airlines plane to disappear
The most dangerous parts of a flight are takeoff and landing. Incidents rarely happen when midflight.
The disappearance of a Malaysia Airlines jet well into its flight has led experts to assume that whatever happened was quick and left the pilots no time to make a distress call.
It initially appears there was either a sudden breakup of the plane or something that led it into a quick, steep dive. Some experts even suggested an act of terrorism.
Possible causes for a crash include:
Catastrophic structural failure This could have damaged the airframe or engines. Given the plane's impressive safety record, experts suggest this is unlikely.
Bad weather Planes are designed to fly though most severe storms, but poor weather has caused crashes in the past. However, the skies were clear in this case.
Pilot disorientation The pilots could have taken the plane off autopilot and somehow gone course.
Failure of both engines In January 2008, a British Airways 777 crashed about 1,000 feet short of the runway at London's Heathrow Airport. There were no fatalities. Such a scenario is possible, but the plane could glide for up to 20 minutes, giving pilots plenty of time to make an emergency call.
A bomb Several planes have been brought down by bombs. If the debris field is large it will indicate the plane broke apart high up.
Hijacking A traditional hijacking seems unlikely given that a plane's captors typically land at an airport and have some type of demand. But a 9/11-like hijacking is possible, with terrorists forcing the plane into the ocean.
Pilot suicide There were two large jet crashes in the late 1990s that investigators suspected were caused by pilots deliberately crashing.
Accidental shoot-down There have been two previous cases of passenger jets being brought down accidentally by the military.
-
Googlerica
#78 Re: Avionske nesrece
zaboravio si dodati,kako ce insani disati ako se katapultiraju ili kako ce prezivjeti hladnu okenasku vodu,ili moza ajkule i tako to ,imam i ja jos finih pitanja za tebeCoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Vrlo lako i laik moze skontat da je njima u cilju profit vishe nego ljudski zivot.
X puta sam razmisljao o ovome, kako se tolko toj industriji gleda kroz prste, hem zbog polucije, hem zbog tako obscelitnog nacina gradnje ovih kanti od aviona, sve po nacrtima starim u biti i preko 50 godina, usminkavaju, trpaju kompjutercice, sve da avion ispadne ucinkovitiji, al je bitna stvar sto ih jednostavno ZABOLI KURAC ZA INSANA.
Zar ne bi bilo logicnije da se naprave kao neke cahure il fazon sjedista koja ce se katapultirat iz aviona kao u borbenim avionima, kad se vidi da se avion rusi i da nema spasa, sve se to vrlo lako moze ucinit, al gospodi je to velki trosak.
Da je njima da se jebu bez da im udje, odvratno i vec vidjeno do sad u x tako razvijenih industrija kojima upravlja beskrupulozni kapitalizam na ustrb insana.
- CoCoLoCo
#79 Re: Avionske nesrece
A ti da mrvu logike imas u toj lobanji shvatio bi da pricam sasvim normalno i prije svega logicki, po cemu je to danasnji avion napredovao od nekih aviona iz sredine proslog stoljeca, sve su to sitne neke modifikacije koje i rade sa sto manje troskova, sa sto manje ulaganja u to, jer se vode kapitalizmom jbga, kad se ko sjetio i rekao, e ok, idemo sad napravit avion koji nece vise imat ljudskih zrtava, a to je vrlo lako moguce ucinit, ne bi pricao da nije moguce.jefferson wrote:da ti ista znas o avionima ne bi ovakvu glupost napisao.CoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Zar je stvarno tolko besmislena ideja da se katapultiraju putnici iz aviona putnickog prije pada istog, ne razumijem, jel ti to isto besmisleno tolko kad se desi u borbenom avionu il sta?
-
jefferson
#80 Re: Avionske nesrece
Katapultiranje 300 sjedista u isto vrijeme bi bas bilo interesantno vidjeti. Pogotovo na 10kmGooglerica wrote:zaboravio si dodati,kako ce insani disati ako se katapultiraju ili kako ce prezivjeti hladnu okenasku vodu,ili moza ajkule i tako to ,imam i ja jos finih pitanja za tebeCoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
-
jefferson
#81 Re: Avionske nesrece
Zato sto je t nemoguce!CoCoLoCo wrote:A ti da mrvu logike imas u toj lobanji shvatio bi da pricam sasvim normalno i prije svega logicki, po cemu je to danasnji avion napredovao od nekih aviona iz sredine proslog stoljeca, sve su to sitne neke modifikacije koje i rade sa sto manje troskova, sa sto manje ulaganja u to, jer se vode kapitalizmom jbga, kad se ko sjetio i rekao, e ok, idemo sad napravit avion koji nece vise imat ljudskih zrtava, a to je vrlo lako moguce ucinit, ne bi pricao da nije moguce.jefferson wrote:da ti ista znas o avionima ne bi ovakvu glupost napisao.CoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Zar je stvarno tolko besmislena ideja da se katapultiraju putnici iz aviona putnickog prije pada istog, ne razumijem, jel ti to isto besmisleno tolko kad se desi u borbenom avionu il sta?
Ti se vodis logikom, ali postoji fizika! Katapultiranje na 10km visine je nemoguce, mnogi piloti koji se katapultiraju na maloj visini nikad ne prezive, a njihovo odjelo je napravljeno za te stvari, a ako se trebaju katapultirati na velikoj visini, onda pokusavaju da smanje visinu prije toga. Prosjecan putnik sjedi u sorcu i majci kratkih rukava.
I da, avio industrija je napredovala vise nego auto industrija ili industrija gasnih sporeta
Kada pricas o avio industrji, trebas shvatiti da je to najsigurniji oblik prevoza!
- CoCoLoCo
#82 Re: Avionske nesrece
hahahahahahaha jel me zajebavas il sta, pa ako vec ostvaris i napravis tako kompleksan sistem zastite i sistem bude radio, te stvari koje si nabrojala su samo sitnice i trivijalnosti koje dolaze u sklopu paketa, normalno da se ne bi koristili materijali koji bi potonuli, napravis u sklopu sjedista sve te zastitne module i sisteme, maske za disanje i plutajuca sjedista jbte.Googlerica wrote:zaboravio si dodati,kako ce insani disati ako se katapultiraju ili kako ce prezivjeti hladnu okenasku vodu,ili moza ajkule i tako to ,imam i ja jos finih pitanja za tebeCoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Ne kontam u biti zasto vam je tolko neshvatljivo da nacrt aviona danas kakav jest je zestoko zastario, obscelitan i neucinkovit, pocevs od enormne potrosnje goriva do neucinkovitosti zastite putnika kad se skrsi, ko da bacis konzervu natrpanu insanima i to je to.
Mislim da se ta industrija zestoko poigrava sa zivotima insana, a dostigli smo tolki civilicacijski napredak da je ove sve ideje o kojima pricam sasvim realno ocekivat i izvest.
-
jefferson
#83 Re: Avionske nesrece
Ovaj tvoj post govori o tome da nikad nisi letio!CoCoLoCo wrote:hahahahahahaha jel me zajebavas il sta, pa ako vec ostvaris i napravis tako kompleksan sistem zastite i sistem bude radio, te stvari koje si nabrojala su samo sitnice i trivijalnosti koje dolaze u sklopu paketa, normalno da se ne bi koristili materijali koji bi potonuli, napravis u sklopu sjedista sve te zastitne module i sisteme, maske za disanje i plutajuca sjedista jbte.Googlerica wrote:zaboravio si dodati,kako ce insani disati ako se katapultiraju ili kako ce prezivjeti hladnu okenasku vodu,ili moza ajkule i tako to ,imam i ja jos finih pitanja za tebeCoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Ne kontam u biti zasto vam je tolko neshvatljivo da nacrt aviona danas kakav jest je zestoko zastario, obscelitan i neucinkovit, pocevs od enormne potrosnje goriva do neucinkovitosti zastite putnika kad se skrsi, ko da bacis konzervu natrpanu insanima i to je to.
Mislim da se ta industrija zestoko poigrava sa zivotima insana, a dostigli smo tolki civilicacijski napredak da je ove sve ideje o kojima pricam sasvim realno ocekivat i izvest.
-
Googlerica
#84 Re: Avionske nesrece
ovo bi trebalo prikazati kao koncept na youtubejefferson wrote:Katapultiranje 300 sjedista u isto vrijeme bi bas bilo interesantno vidjeti. Pogotovo na 10kmGooglerica wrote:zaboravio si dodati,kako ce insani disati ako se katapultiraju ili kako ce prezivjeti hladnu okenasku vodu,ili moza ajkule i tako to ,imam i ja jos finih pitanja za tebeCoCoLoCo wrote:Nema mi odvratnije industrije od ove, kao prvo i osnovno, ne cjene ljudske zivote ni sekunde, da cjene, potrudili bi se da naprave avion kakav bog zapovjeda a ne ove konzerve sa krilima.
Da je njima da se jebu bez da im udje, odvratno i vec vidjeno do sad u x tako razvijenih industrija kojima upravlja beskrupulozni kapitalizam na ustrb insana.![]()
CoCoLoCo ,jeffersson zna o cemu pise
- CoCoLoCo
#85 Re: Avionske nesrece
Pa ko kaze da ih moraju na tolkoj visini odma katapultirati, moze se povezat i trigerovat katapultiranje kad je blize zemlji avion pobogu, zasto tako trivijalizujete sasvim izvediv koncept zastite putnika, ne mora na kraju krajeva ni bit samo sjediste to koje se katapultira, sta fali napravit neke vrste cahura, i vishe putnika odjednom sigurno odvojit od aviona nekim mehanizmom povezanim sa padobranima.
Stvarno vas ne kontam nekad, da se tako narod povinovao do sad x puta laksim nacinima konsturiranja vec ponudjenih rjesenja, insan nikad ne bi ni auto napravio kako bog zapovjeda, pa ja, sta ce nam motor, kad nas konj sasvim ok vukljari okolo, jel
Stvarno vas ne kontam nekad, da se tako narod povinovao do sad x puta laksim nacinima konsturiranja vec ponudjenih rjesenja, insan nikad ne bi ni auto napravio kako bog zapovjeda, pa ja, sta ce nam motor, kad nas konj sasvim ok vukljari okolo, jel
- CoCoLoCo
#86 Re: Avionske nesrece
I btw, nigdje nisam rekao nit spomenuo da se trigeruje katapultiranje svih putnika najednom, ni na deset kilometara visine, takve trivjalizacije moze samo insan i ocekivat od ljudi koji su zapeli u sredini proslog stoljeca, i misle da znaju sve o avionima samo zato jer su hamalili par mjeseci na istom pa su kao experti za konstrukcije istih 
-
jefferson
#87 Re: Avionske nesrece
Jel se ti zajebavas?CoCoLoCo wrote:Pa ko kaze da ih moraju na tolkoj visini odma katapultirati, moze se povezat i trigerovat katapultiranje kad je blize zemlji avion pobogu, zasto tako trivijalizujete sasvim izvediv koncept zastite putnika, ne mora na kraju krajeva ni bit samo sjediste to koje se katapultira, sta fali napravit neke vrste cahura, i vishe putnika odjednom sigurno odvojit od aviona nekim mehanizmom povezanim sa padobranima.
Na maloj visini? Do tada avion se prakticno raspada. Vojni piloti to mogu nekad, ali samo nekada u vrlo rijetkim slucajevima uraditi jer su OBUCENI za te stvari. Obuka za vojnog pilota koja ukljucuje katapultiranje traje godinu dana, samo za tu stvar. Jel ti mislis da prosjecan putnik to zna?
Druga stvar, kada bi katapultirao dva sjedista jedan do drugog, oba putnika bi ziva izgorila!
-
Googlerica
#88 Re: Avionske nesrece
kolega,moram spavanjac,ali cu jos malo obrazlozitiCoCoLoCo wrote:hahahahahahaha jel me zajebavas il sta, pa ako vec ostvaris i napravis tako kompleksan sistem zastite i sistem bude radio, te stvari koje si nabrojala su samo sitnice i trivijalnosti koje dolaze u sklopu paketa, normalno da se ne bi koristili materijali koji bi potonuli, napravis u sklopu sjedista sve te zastitne module i sisteme, maske za disanje i plutajuca sjedista jbte.Googlerica wrote:
zaboravio si dodati,kako ce insani disati ako se katapultiraju ili kako ce prezivjeti hladnu okenasku vodu,ili moza ajkule i tako to ,imam i ja jos finih pitanja za tebe
da li znas kakav je pritsak u kabini aviona tokom leta ? i sad zamisli da se svi katapultiraju naglo,koliko bi nastupilo povreda ,koje su tipicne i za vojne pilote ,a zamsili vec je 21 stoljece
- CoCoLoCo
#89 Re: Avionske nesrece
@guglerica, jel ti ne razumijes o cemu pricam il si prirodno plavusa najblaze receno
ja ti pricam o tome da su avioni danas bazirani na koceptima i dizajnima starim po pola stoljeca, pricam da treba iz korjena mjenjat dizajn aviona, a ti me pitas pobogu kako iz jednog takvog aviona katapultirat ljude sa drugih spratova
Citaj sad dobro pls, TREBA DIZAJNIRAT AVIONE OTPOCETKA, NIKAKVI AIRBUSOVI NA SPRATOVE, NIKAKVE MODIFIKACIJE, DIZAJNIRAT AVION SA INSANOM NA UMU PRVENSTVENO, AVION KOJI JE TU ZBOG INSANA I SIGURNOG PREVOZA BEZ ZRTVI, A NE ZBOG UCINKOVITIJE ZARADE I PROFITA, RAZUMIJES LI SAD O CEMU PRICAM, i pls ne spominji mi opet neke avione koji po nacrtima nisu maknuli iz sezdesetih godina proslog vjeka.
Citaj sad dobro pls, TREBA DIZAJNIRAT AVIONE OTPOCETKA, NIKAKVI AIRBUSOVI NA SPRATOVE, NIKAKVE MODIFIKACIJE, DIZAJNIRAT AVION SA INSANOM NA UMU PRVENSTVENO, AVION KOJI JE TU ZBOG INSANA I SIGURNOG PREVOZA BEZ ZRTVI, A NE ZBOG UCINKOVITIJE ZARADE I PROFITA, RAZUMIJES LI SAD O CEMU PRICAM, i pls ne spominji mi opet neke avione koji po nacrtima nisu maknuli iz sezdesetih godina proslog vjeka.
-
jefferson
#90 Re: Avionske nesrece
CoCoLoCo wrote:@guglerica, jel ti ne razumijes o cemu pricam il si prirodno plavusa najblaze recenoja ti pricam o tome da su avioni danas bazirani na koceptima i dizajnima starim po pola stoljeca, pricam da treba iz korjena mjenjat dizajn aviona, a ti me pitas pobogu kako iz jednog takvog aviona katapultirat ljude sa drugih spratova
![]()
![]()
![]()
Ti fakat ne kontas fiziku
Da si iad letio avionom znao bi da su sjedista plutajuca
Last edited by jefferson on 09/03/2014 05:36, edited 1 time in total.
-
Googlerica
#91 Re: Avionske nesrece
ja bila ,srecom,samo na teoretskom treningu,i prezentacija bila sa dumm lutkama,da samo znas kako su joj noge zapale tokom kataputliranja,a kaciga, koja cuva povrede vrata i spinal core je dovoljno skupa da mozes kupiti auto sa kucomCoCoLoCo wrote:I btw, nigdje nisam rekao nit spomenuo da se trigeruje katapultiranje svih putnika najednom, ni na deset kilometara visine, takve trivjalizacije moze samo insan i ocekivat od ljudi koji su zapeli u sredini proslog stoljeca, i misle da znaju sve o avionima samo zato jer su hamalili par mjeseci na istom pa su kao experti za konstrukcije istih
ljudi ne znaju kako sa komercijlanim letovima korisit oskigen masku,a da znaju kako se samoiizbaciti iz aviona
idem spavati,laku noc :
-
Googlerica
#92 Re: Avionske nesrece
CoCoLoCo wrote:@guglerica, jel ti ne razumijes o cemu pricam il si prirodno plavusa najblaze recenoja ti pricam o tome da su avioni danas bazirani na koceptima i dizajnima starim po pola stoljeca, pricam da treba iz korjena mjenjat dizajn aviona, a ti me pitas pobogu kako iz jednog takvog aviona katapultirat ljude sa drugih spratova
![]()
![]()
![]()
pa fino ti rekoh da B747 je ujedno najusjesniji model iakd napravljen ( guglaj mu datum rodjenja)
pa dobro,tebi niko ne brani da mijenjas dizajn aviona,ali cu ti samo jedno reci,kljucni dizajn aviona su KRILA
i kad vec pricas o insanskim avionima,moga bi sispoemnuti i auto industriju,narocito o vozacima kamiona koji voze 15 sati ,doslovno prave ubice u saobracaju
- CoCoLoCo
#93 Re: Avionske nesrece
OK sveznadari nasi, par puta putovalo u avionu i mozda hamalilo malo u njima kao stjuart il stjuardesa i primilo se advokature za iste ko da su ih oni dizajnirali, boze sacuvaj, jako neobjektivno trivijalizujete neke ideje, zapeli sad za ideju u glavi da ljude gologuze maltene katapultirat naglo zelim iz aviona sa deset kilometara i to sve odjednom, presmjesni ste mi materemi
Za sve te ideje postoje koncepti mnogo ucenijih ljudi i od vas i od mene, i akb, desice se i ostvarice se to kad tad, a vama ako je to izvan logike i smjesno, trivijalno i vrjedno sprdancije, to je do vas jbga i vise kaze o vasem state of mind, nego o mom
Ponavljam jos jednom, nit sam gdje rekao da ih naglo sve treba katapultirat, na deset kilometara visine nit onako gologuze pricvrscene za sjediste, to je vasa ideja, jako smjesna doduse
vrlo lako se moze ukomponovat neka vrsta cahure koja cak i vise ljudi i redova sjedista hermeticki zatvori i zastiti pa se programirano odvaja od aviona, razumijem ja i vas, tesko je to sve pojmit, al djeco draga takvi koncepti vec postoje, razumite 
Za sve te ideje postoje koncepti mnogo ucenijih ljudi i od vas i od mene, i akb, desice se i ostvarice se to kad tad, a vama ako je to izvan logike i smjesno, trivijalno i vrjedno sprdancije, to je do vas jbga i vise kaze o vasem state of mind, nego o mom
Ponavljam jos jednom, nit sam gdje rekao da ih naglo sve treba katapultirat, na deset kilometara visine nit onako gologuze pricvrscene za sjediste, to je vasa ideja, jako smjesna doduse
-
Googlerica
#94 Re: Avionske nesrece
ha ha ha h ah aha good onejefferson wrote:CoCoLoCo wrote:@guglerica, jel ti ne razumijes o cemu pricam il si prirodno plavusa najblaze recenoja ti pricam o tome da su avioni danas bazirani na koceptima i dizajnima starim po pola stoljeca, pricam da treba iz korjena mjenjat dizajn aviona, a ti me pitas pobogu kako iz jednog takvog aviona katapultirat ljude sa drugih spratova
![]()
![]()
![]()
Citaj sad dobro pls, TREBA DIZAJNIRAT AVIONE OTPOCETKA, NIKAKVI AIRBUSOVI NA SPRATOVE, NIKAKVE MODIFIKACIJE, DIZAJNIRAT AVION SA INSANOM NA UMU PRVENSTVENO, AVION KOJI JE TU ZBOG INSANA I SIGURNOG PREVOZA BEZ ZRTVI, A NE ZBOG UCINKOVITIJE ZARADE I PROFITA, RAZUMIJES LI SAD O CEMU PRICAM, i pls ne spominji mi opet neke avione koji po nacrtima nisu maknuli iz sezdesetih godina proslog vjeka.![]()
![]()
![]()
![]()
Ti fakat ne kontas fiziku
Da si iad letio avionom znao bi da su sjedista plutajuca
CoCoLoCo je naucio nesto veceras
-
jefferson
#95 Re: Avionske nesrece
Blago nasem pravosudjuCoCoLoCo wrote:OK sveznadari nasi, par puta putovalo u avionu i mozda hamalilo malo u njima kao stjuart il stjuardesa i primilo se advokature za iste ko da su ih oni dizajnirali, boze sacuvaj, jako neobjektivno trivijalizujete neke ideje, zapeli sad za ideju u glavi da ljude gologuze maltene katapultirat naglo zelim iz aviona sa deset kilometara i to sve odjednom, presmjesni ste mi materemi![]()
Ponavljam jos jednom, nit sam gdje rekao da ih naglo sve treba katapultirat, na deset kilometara visine nit onako gologuze pricvrscene za sjediste, to je vasa ideja, jako smjesna dodusevrlo lako se moze ukomponovat neka vrsta cahure koja cak i vise ljudi i redova sjedista hermeticki zatvori i zastiti pa se programirano odvaja od aviona, razumijem ja i vas, tesko je to sve pojmit, al djeco draga takvi koncepti vec postoje, razumite
- CoCoLoCo
#96 Re: Avionske nesrece
To boldirano samo kaze u korist moje teze da danasnje avione i sigurnosne elemente u njima dizajniraju prvenstveno sa vodiljom da su isplativi ekonomski a ne za ucinkovitiju zastitu putnika, jel to do proizvodjaca tih aviona i do na silu dizajniranih ideja sa mali milion modifikacija kojima je na kraju ishod uvjek isti, pasce avion sa svim putnicima u njemu, ko prezivi pricaceGooglerica wrote:ja bila ,srecom,samo na teoretskom treningu,i prezentacija bila sa dumm lutkama,da samo znas kako su joj noge zapale tokom kataputliranja,a kaciga, koja cuva povrede vrata i spinal core je dovoljno skupa da mozes kupiti auto sa kucomCoCoLoCo wrote:I btw, nigdje nisam rekao nit spomenuo da se trigeruje katapultiranje svih putnika najednom, ni na deset kilometara visine, takve trivjalizacije moze samo insan i ocekivat od ljudi koji su zapeli u sredini proslog stoljeca, i misle da znaju sve o avionima samo zato jer su hamalili par mjeseci na istom pa su kao experti za konstrukcije istih![]()
![]()
ljudi ne znaju kako sa komercijlanim letovima korisit oskigen masku,a da znaju kako se samoiizbaciti iz aviona![]()
idem spavati,laku noc :
-
Googlerica
#97 Re: Avionske nesrece
ama,jedno je koncept sa realnosti i koncept kao idejaCoCoLoCo wrote:OK sveznadari nasi, par puta putovalo u avionu i mozda hamalilo malo u njima kao stjuart il stjuardesa i primilo se advokature za iste ko da su ih oni dizajnirali, boze sacuvaj, jako neobjektivno trivijalizujete neke ideje, zapeli sad za ideju u glavi da ljude gologuze maltene katapultirat naglo zelim iz aviona sa deset kilometara i to sve odjednom, presmjesni ste mi materemi![]()
Ponavljam jos jednom, nit sam gdje rekao da ih naglo sve treba katapultirat, na deset kilometara visine nit onako gologuze pricvrscene za sjediste, to je vasa ideja, jako smjesna dodusevrlo lako se moze ukomponovat neka vrsta cahure koja cak i vise ljudi i redova sjedista hermeticki zatvori i zastiti pa se programirano odvaja od aviona, razumijem ja i vas, tesko je to sve pojmit, al djeco draga takvi koncepti vec postoje, razumite
postojanje koncepta je logicno u istrazivanju,to je potrebno
volim i ja koncpete iz oblasti transporta,ali to je za neko drugo stoljece
ali moras razumjeti,broj avio nesreca sa smanjuje,vlro je nizak procenat
drugo,nije problem sa razvoje dizjana aviona,vec sa ATC ,a ATC model se koristi od zavrseta 2 sv. rata, zato se danas jako puno radi na kontorli kretanja aviona ( Generation next)
-
Googlerica
#98 Re: Avionske nesrece
mehanizmi za odvajanje osoblja iz aviona su primjenjeni ,ako se dobro sjecam jos 5otih godina,vijdela licno modelCoCoLoCo wrote: To boldirano samo kaze u korist moje teze da danasnje avione i sigurnosne elemente u njima dizajniraju prvenstveno sa vodiljom da su isplativi ekonomski a ne za ucinkovitiju zastitu putnika, jel to do proizvodjaca tih aviona i do na silu dizajniranih ideja sa mali milion modifikacija kojima je na kraju ishod uvjek isti, pasce avion sa svim putnicima u njemu, ko prezivi pricacene shvatam da nekome moze bit neshvatljiva ideja toliko da putnike treba odvojit mehanizmima zastitnim od aviona prije pada
al haj, ja nisam nikad letio, nemam ja pojma o tome kao sto vi imate
zao mi je,koncept ti je ostario
- CoCoLoCo
#99 Re: Avionske nesrece
Nadam se samo da se tebi nekad nece desit situacija rusenja aviona, pa bi te tad volio upitat u tome trenu bil voljela imat neki slican sistem cocolocovom trabunjanju pri ruci, da te odvoji od te hrpe aluminijuma prije dodira sa zemljom il bi ostala u tom svom konceptu letece kante do krajaGooglerica wrote:ama,jedno je koncept sa realnosti i koncept kao idejaCoCoLoCo wrote:OK sveznadari nasi, par puta putovalo u avionu i mozda hamalilo malo u njima kao stjuart il stjuardesa i primilo se advokature za iste ko da su ih oni dizajnirali, boze sacuvaj, jako neobjektivno trivijalizujete neke ideje, zapeli sad za ideju u glavi da ljude gologuze maltene katapultirat naglo zelim iz aviona sa deset kilometara i to sve odjednom, presmjesni ste mi materemi![]()
![]()
postojanje koncepta je logicno u istrazivanju,to je potrebno![]()
volim i ja koncpete iz oblasti transporta,ali to je za neko drugo stoljece![]()
ali moras razumjeti,broj avio nesreca sa smanjuje,vlro je nizak procenat
drugo,nije problem sa razvoje dizjana aviona,vec sa ATC ,a ATC model se koristi od zavrseta 2 sv. rata, zato se danas jako puno radi na kontorli kretanja aviona ( Generation next)
- CoCoLoCo
#100 Re: Avionske nesrece
Jos samo kad bi nam pojasnio kakve veze pravosudje nase ima sa bilo cim sto sam napisao i da odem rahat dizajnirat izgled cahura za odvajnje putnika od aviona pri padujefferson wrote:Blago nasem pravosudjuCoCoLoCo wrote:OK sveznadari nasi, par puta putovalo u avionu i mozda hamalilo malo u njima kao stjuart il stjuardesa i primilo se advokature za iste ko da su ih oni dizajnirali, boze sacuvaj, jako neobjektivno trivijalizujete neke ideje, zapeli sad za ideju u glavi da ljude gologuze maltene katapultirat naglo zelim iz aviona sa deset kilometara i to sve odjednom, presmjesni ste mi materemi![]()