LG G2
Moderator: Benq
-
febo_acm
#76 Re: LG G2
Jel grmi G2?
Jel kod tebe 16 ili 32 GB verzija? Kod mene ima 4.4.2. A imaš i na xda stock 4.4.2 svakako.
-
Sehro
#77 Re: LG G2
Ja sam primjetio da na Kitkatu brze reaguje senzor za svjetlost. To me fakat iritiralo prije, po 10 sekundi mu je trebalo da pojaca osvjetljenje displeja kada izadjem na svjetliji prostor..
- MeanMachine
#78 Re: LG G2
Znači otišao S3 u "zasluženu penziju"Maharadza wrote:
Evo i ja uzeo ovaj G2 danas pa kontam da je već kitkat izašao, kad' truba, nema još ništa?![]()
Kako si ti uradio update, OTA ili skidao sa net-a ROM??
- Maharadza
#79 Re: LG G2
Ma 16GB, ali nema izgleda još update za ovaj iz telecoma.Zhìxin wrote:Jel grmi G2?Jel kod tebe 16 ili 32 GB verzija? Kod mene ima 4.4.2. A imaš i na xda stock 4.4.2 svakako.
Ali grmi malo je reći. 4.2.2 pa nema laga ni ništa. Jedini minus jeste upravo ovih 16GB interne,10GB na raspolaganju,ali dobro,lakše se na to navići kad sve ostalo leti.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 31/03/2014 23:46, edited 1 time in total.
- j-lox
#80 Re: LG G2
To je jedna od najpozitivnijih stvari prelaskom na Kitkat. Prije sam osvjetljenje morao stimati rucno, pomislio sam i da ne radi senzor. Sad je mozda i preosjetljivSehro wrote:Ja sam primjetio da na Kitkatu brze reaguje senzor za svjetlost. To me fakat iritiralo prije, po 10 sekundi mu je trebalo da pojaca osvjetljenje displeja kada izadjem na svjetliji prostor..
-
febo_acm
#81 Re: LG G2
Ja uvijek nabacim custom rom po navici na mobitel... Međutim ove ikonice, wallpaperi i sve ostalo mi tako super izgleda da jednostavno neću ni stavljati custom rom
Toliko brzo sve radi da ni zbog tog aspekta ne moram na custom... 
Definitivno najbolji mobitel koji sam imao do sada(s3, s4, note 2, iphone 5, xperia z...). Jedino se nadam da ovaj nedostatak micro SD kartice neće doći do izražaja...
Definitivno najbolji mobitel koji sam imao do sada(s3, s4, note 2, iphone 5, xperia z...). Jedino se nadam da ovaj nedostatak micro SD kartice neće doći do izražaja...
- j-lox
#82 Re: LG G2
Kako si ti uradio update, OTA ili skidao sa net-a ROM??[/quote]
Preko telefona, samo mi javilo da je izasao novi update, vidim oko 480 Mb, reko sigurno je kitkat i tako i bi.
Preko telefona, samo mi javilo da je izasao novi update, vidim oko 480 Mb, reko sigurno je kitkat i tako i bi.
- Maharadza
#83 Re: LG G2
Zahvaljujem, inače ga iskreno rečeno ne bi ni uzeo da nije iskočio odličan deal, a još se privikavam na ovaj displej posto sam navikao na AMOLED koji dosta 'jače' prikazuje boje od ovoga LCD-a ali da je ovaj 'lakši' po oči, jeste.MeanMachine wrote:Znači otišao S3 u "zasluženu penziju"Maharadza wrote:
Evo i ja uzeo ovaj G2 danas pa kontam da je već kitkat izašao, kad' truba, nema još ništa?![]()
Kako si ti uradio update, OTA ili skidao sa net-a ROM??Svaka čast na kupovini G2, definitivno jedan od "best buy" android telefona u ovom trenutku (ako ne i najbolji) uzevši u obzir odnos uloženo/dobiveno
-
febo_acm
#84 Re: LG G2
Vidim ja ti nesto mutan
Dah mu 2-3 dana i vidjet ces sve. Ja licno smatram da su ovdje boje dosta realnije. Narandzasta je bas izrazena na super amoled displayu, zajedno sa jos nekim bojama 
- MeanMachine
#85 Re: LG G2
Zato bi taj LCD display trebao imati bolju "outdoor visibility", tj. sunce ne bi trebalo umanjivati vidljivost na G2 kao što je to slučaj sa npr. S3. Mislim da je upravo display jedan od najboljih detalja G2, uz fenomenalne hardware-ske karakteristike i kameru. Nedavno sam pročitao da bi "Knock code" koji je LG predstavio na svom novom phabletu G Pro 2 trebao uskoro kroz neki update stići i na G2 što je jako korisna opcijaMaharadza wrote:Zahvaljujem, inače ga iskreno rečeno ne bi ni uzeo da nije iskočio odličan deal, a još se privikavam na ovaj displej posto sam navikao na AMOLED koji dosta 'jače' prikazuje boje od ovoga LCD-a ali da je ovaj 'lakši' po oči, jeste.MeanMachine wrote:Znači otišao S3 u "zasluženu penziju"Maharadza wrote:
Kako si ti uradio update, OTA ili skidao sa net-a ROM??Svaka čast na kupovini G2, definitivno jedan od "best buy" android telefona u ovom trenutku (ako ne i najbolji) uzevši u obzir odnos uloženo/dobiveno
-
febo_acm
#86 Re: LG G2
Ja samo razmišljam zašto nisu ubacili slot za micro SD, zašto...????????
Vidim 10GB je slobodno. Od toga imam 2.5 gige muzike i navigacija mi je oko 650 GB za sada (mape BiH, Cro, Slo, Aus, Ger i Fra) i još neki fajlovi eto ga na 3.5 gige. Ostane 6.5 giga. To je jedan HD film ili 5-6 epizoda serije. Definitivno ću uzeti usb to go cable
Da ovaj LG ima micro SD slot bio bi čisto savršentsvo.
Vidim 10GB je slobodno. Od toga imam 2.5 gige muzike i navigacija mi je oko 650 GB za sada (mape BiH, Cro, Slo, Aus, Ger i Fra) i još neki fajlovi eto ga na 3.5 gige. Ostane 6.5 giga. To je jedan HD film ili 5-6 epizoda serije. Definitivno ću uzeti usb to go cable
-
jahh
#87 Re: LG G2
Velika ti ta navigacijaZhìxin wrote:Ja samo razmišljam zašto nisu ubacili slot za micro SD, zašto...????????![]()
Vidim 10GB je slobodno. Od toga imam 2.5 gige muzike i navigacija mi je oko 650 GB za sada (mape BiH, Cro, Slo, Aus, Ger i Fra) i još neki fajlovi eto ga na 3.5 gige. Ostane 6.5 giga. To je jedan HD film ili 5-6 epizoda serije. Definitivno ću uzeti usb to go cable![]()
Da ovaj LG ima micro SD slot bio bi čisto savršentsvo.
Jedan HD film? Jedan HD film je maximalno 2 gige. Uostalom sta ce ti film i serija na mobitelu.
Ja na 8GB pa zivim, doduse sa 16 bi dosta lakse bilo al eto.
I ako ti treba prostora flashas neki custom ROM koji zauzima ukupno sa svim dosta manje, tako da ces dobiti jos gigu-dvije.
A ima i 32GB verzija kome ja malo
-
febo_acm
#88 Re: LG G2
Pa samo uzmem mape koje mi trebaju, sta ce mi zemlje u koje be idem
Jedan kvalitetan blueray rip ima preko 5-6 GB. To sto ima po 2 GB su obicno yify ripovi, a takve ne konzumiram 
Cudno je to pitanje ili konstatacija sta ce ti film na mobitelu... Treba mi i to je to. 5.2" daje sasvim solidan ugodjaj. Zna mi se desiti da imam po jedan sat slobodan i tad stavim slusalice i pregledam seriju... Mrsko mi nosati laptop uvijek sa sobom. Ima 32 GB, ali prodali bi mnogo vise uredjaja da ima micro sd slot. Ja recimo imam micro sd od 64 gb koja je natrpana skoro 70% . Ima tu muzike 20 giga, spotova, slika, dokumenata, filmova, serija, klipova... Nije sad da mi treba 20 GB muzike, ali skinem 10-15 albuma i samo prebacim da se ne peglam... Sada sam morao napraviti selekciju sa 100 pjesama koje najcesce slusam
Bob Marley and the Wailers 5 box set FLAC ima 1.6 GB samo...
32gb verzija je skuplja, a ima samo duplo vise memorije. Ti za 50km mozes nanaviti micro sd od 64 GB, tako verzija od 32 GB i nije nesto isplativa.
Cudno je to pitanje ili konstatacija sta ce ti film na mobitelu... Treba mi i to je to. 5.2" daje sasvim solidan ugodjaj. Zna mi se desiti da imam po jedan sat slobodan i tad stavim slusalice i pregledam seriju... Mrsko mi nosati laptop uvijek sa sobom. Ima 32 GB, ali prodali bi mnogo vise uredjaja da ima micro sd slot. Ja recimo imam micro sd od 64 gb koja je natrpana skoro 70% . Ima tu muzike 20 giga, spotova, slika, dokumenata, filmova, serija, klipova... Nije sad da mi treba 20 GB muzike, ali skinem 10-15 albuma i samo prebacim da se ne peglam... Sada sam morao napraviti selekciju sa 100 pjesama koje najcesce slusam
32gb verzija je skuplja, a ima samo duplo vise memorije. Ti za 50km mozes nanaviti micro sd od 64 GB, tako verzija od 32 GB i nije nesto isplativa.
-
jahh
#89 Re: LG G2
Jos da stavis zemlje u koje ne ides, izaslo bi na par terabajta 
- insomnia78
#90 Re: LG G2
Blueray rip na telefonu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- MeanMachine
#91 Re: LG G2
To je stvarno tačno, micro SD slot na G2 definitivno fali, barem na verziji od 16 GB dok na 32 GB i nije potrebna SD kartica jer je oko 24 GB koliko ostane na raspolaganju sasvim dovoljno. Tačno je i to za isplativost kupovine SD kartice u odnosu na doplatu za 32 GB model, ali to i nije toliko bitno kada se ta kartica nema gdje ubaciti na G2. Mislim da 50 KM i nije prevelika razlika za više nego duplu količinu slobodnog prostora (24 GB naspram 10 GB), ali naravno samo kome je to bitno.Zhìxin wrote:Pa samo uzmem mape koje mi trebaju, sta ce mi zemlje u koje be idemJedan kvalitetan blueray rip ima preko 5-6 GB. To sto ima po 2 GB su obicno yify ripovi, a takve ne konzumiram
Cudno je to pitanje ili konstatacija sta ce ti film na mobitelu... Treba mi i to je to. 5.2" daje sasvim solidan ugodjaj. Zna mi se desiti da imam po jedan sat slobodan i tad stavim slusalice i pregledam seriju... Mrsko mi nosati laptop uvijek sa sobom. Ima 32 GB, ali prodali bi mnogo vise uredjaja da ima micro sd slot. Ja recimo imam micro sd od 64 gb koja je natrpana skoro 70% . Ima tu muzike 20 giga, spotova, slika, dokumenata, filmova, serija, klipova... Nije sad da mi treba 20 GB muzike, ali skinem 10-15 albuma i samo prebacim da se ne peglam... Sada sam morao napraviti selekciju sa 100 pjesama koje najcesce slusamBob Marley and the Wailers 5 box set FLAC ima 1.6 GB samo...
-
febo_acm
#92 Re: LG G2
To skidam da gledam na LCD, pa samo prebacim na mob. Duga je to sad priča... Za S4 i HTC One sam imao mhl to hdmi i onda sam mogao filmove gledati na više televizora... Mrsko mi je non stop nosati laptop, kao što sam već rekao.insomnia78 wrote:Blueray rip na telefonu![]()
Pokušavam da skontam tvoj humor, ali nikako mi ne ide... Teško je nazor biti smješan, ali ako ništa drago mi je što sam sebe nasmiješ svojim komentarimajahh wrote:Jos da stavis zemlje u koje ne ides, izaslo bi na par terabajta
-
jahh
#93 Re: LG G2
zhixin wrote:Vidim 10GB je slobodno. Od toga imam 2.5 gige muzike i navigacija mi je oko 650 GB za sada
-
febo_acm
#94 Re: LG G2
To i ja kažem, otprilike. HTC One koji sam nedavno prodao je imao 32 GB i nije imao micro SD slot, a evo novi HTC One ima također 32 GB + micro sd slot... Vjerujem da će i na G3 biti ubačen micro SD slot.MeanMachine wrote:
To je stvarno tačno, micro SD slot na G2 definitivno fali, barem na verziji od 16 GB dok na 32 GB i nije potrebna SD kartica jer je oko 24 GB koliko ostane na raspolaganju sasvim dovoljno. Tačno je i to za isplativost kupovine SD kartice u odnosu na doplatu za 32 GB model, ali to i nije toliko bitno kada se ta kartica nema gdje ubaciti na G2. Mislim da 50 KM i nije prevelika razlika za više nego duplu količinu slobodnog prostora (24 GB naspram 10 GB), ali naravno samo kome je to bitno.
Ja ću se navići na ovih 10 GB, meni nije problem toliki. Kada zapne tu će biti usb to go sa jednim stickom od 32 GB
-
febo_acm
#95 Re: LG G2
Komplet mape Njemačke i Austrije imaju oko 400 MB, a BiH oko 40... Ne znam u čemu je problem.jahh wrote:zhixin wrote:Vidim 10GB je slobodno. Od toga imam 2.5 gige muzike i navigacija mi je oko 650 GB za sada
- strong69
#97 Re: LG G2
Napisao si 650 GB. Eto to ti covjek pokusava reci.Zhìxin wrote:Komplet mape Njemačke i Austrije imaju oko 400 MB, a BiH oko 40... Ne znam u čemu je problem.jahh wrote:zhixin wrote:Vidim 10GB je slobodno. Od toga imam 2.5 gige muzike i navigacija mi je oko 650 GB za sada
-
febo_acm
#98 Re: LG G2
Izvini, mislio sam da me zaje*avašjahh wrote:"Problem" je u slovu G.
Previše razmišljam o MB i GB ovih dana, uzrok tome je nedostatak micro SD slota ...
- Ljakan
#99 Re: LG G2
Uzmes ovo i miran si.
Code: Select all
http://www.meenova.com/- Maharadza
#100 Re: LG G2
Ima li ovo gdje kod nas kupiti?Ljakan wrote:Uzmes ovo i miran si.Code: Select all
http://www.meenova.com/
PS. Neće OTA update, ali hoće preko pc suite: