Jesul to legalizovali LSD na Floridi?udar 99 wrote:nismo svi ovakvi , ima nas i boljih i borime se , ne generalizirajte, a kada imas silu ?
izgubis razum
a otreznjenje je tesko
( hvala Bradlej Maning , Edvard Snouden , Dzeremi Hajmonds i R.I.P poginulima borcima za pravdu, njih nekoliko stotina )
bez mrznje
USA se takodjer budi , lagano ali sigurno , mocna i divna je ovo zemlja , budite optimisti !
da zakucam !
masovni protesti u Martu sirom USA !
Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
-
jefferson
#76 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
-
udar 99
#77 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
totalno ignorirano od medija , izmedju 80 do 100 000 Amerikanaca na ulici , visoko civilizirano ali i odlucno
ko je ovdje na LSD ?
to je bilo prosle subote a slijedi : Washington DC , 2 mart , desetine hiljada studenata idu u akciju da zaustave projekt poganoga naftovoda ( katranovoda ) iz Kanade
najveca akcija eko -pokreta u zadnjih oko 30 godina ( idu na totalnu blokadu glavnoga grada USA )
Jeffersone ? ( tiha voda ? brijege valja , nikada ne odustati !)
ko je ovdje na LSD ?
to je bilo prosle subote a slijedi : Washington DC , 2 mart , desetine hiljada studenata idu u akciju da zaustave projekt poganoga naftovoda ( katranovoda ) iz Kanade
najveca akcija eko -pokreta u zadnjih oko 30 godina ( idu na totalnu blokadu glavnoga grada USA )
-
nihoniho
#78 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
Ja kad cujem vas , neprijatelje Amerike, antiglobaliste i glas "slobodnih i neporobljenih", odmah bi otisao da se prijavim u CIA-u, A nisam simpatizer americke imperijalisticke politike !
Smijesni ste , naivni i Amerika zato jeste gdje je, a vasi ideoloski projekti , tamo gdje jesu.
Smijesni ste , naivni i Amerika zato jeste gdje je, a vasi ideoloski projekti , tamo gdje jesu.
-
jefferson
#79 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
Pa amerika je slobodna drzava, mozes protestvovati 24/7 sto se njih tice.udar 99 wrote:totalno ignorirano od medija , izmedju 80 do 100 000 Amerikanaca na ulici , visoko civilizirano ali i odlucno
ko je ovdje na LSD ?
![]()
![]()
- Opetja033
#80 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
GOD BLESS AMERICA!

- DoZeN
#81 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
Dok je u toj USA FOX News veoma popularan i najgledanija televizija,hebo taj narod i system
FOX News je nesto kao Farma,ali gledljiv
- DoZeN
#82 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
da divna jedna zena, koja hoce da unisti biznis u kisnom gradu sa $15 minimalnom satnicom, ali nece se dati tako lahko kapitalisti, odmah skresu ti sateudar 99 wrote:naucila me Amerika , divna i lijepa , da nada postoji , ima mudrih i dobrih
nije samo zlo pohlepe i manipulacija oligarha
vraca se tradicija Amerike , progresivne
promjene su moguce i u glavama i na ulici i politici i sistemu
zakletva clanice gradskoga vijeca Sijetla , prije mjesec , dobila je 100 000 glasova
prvi put u 100 godina , izabrana je pripadnica jednoga od najprogresivnijih pokreta USA i socijalista
( 80 % svoje plate daje za humanitarne i za socijalne pokrete USA , postala je jedan od najvoljenijih osoba u Sijetlu !)
![]()
hvala Sestro ! Hvala Ameriko !
- AleksoMKD
#83 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
Oprosti ako nisam dobro razumeo, ali meni se cini da je po tebi (t.j. postu koji sam komentarisao) zlo sloboda izbora koju Amerika i ostatak zapada i neke razvijene zemlje drze kao nesto normalno i svakodnevno.zapamti wrote:AleksoMKD ne razvodnavaj temu i ne započinji još desetke novih tema istovremeno. Nigdje nije napisao da su apsolutno svi amerikanci nemoralni.
Halali ako sam te pogresno skontao.
Ali za mene je sloboda izbora jedno od glavnih dostignuca ljudske civilizacije.
To sto Amerika kao momentalno najjaca imperija na planeti samara i iskoriscuje slabije gde i kako stigne, je samo posledica te snage, istoriski je uvek najjaci eksploatisao slabije, od Rimske imperije, preko Umajada, Vizantije, Otomanske, Mongolske, Spanske, Britanske.......................
To sto momentalno eksploatisu najvise zemlje gde su Muslimani vecina nije zbog mrznje prema Islamu ili Muslimanima vec zato sto su te drzave slabe, zaostale i isplatljive za eksploataciju.
Nemoj misliti da ja branim Ameriku i to "pranje mozga" preko medija gde je sve crno/belo, zivio sam tamo godinu dana i znam ponesto, ali kada pomislim koja je alternativna imperija bas i ne vidim kako bi nam bilo bolje.
Zamisli da smo pod Kineskom imperijom (ovom novom)sta mislis kako bi se proveli svi mi, a posebno Muslimani u Arapskim i Africkim drzavama?
Ili (nedao Odin) da smo pod Sherijatskom imperijom pa da najebem zato sto volim rock muziku i pivo.
Ili me kamenuju ko ateistu.
Dragi kolega , nisu svi ljudi muslimani, a neki od nas ne vjeruju u bogove/boga uopste a ako cemo iskreno razvoj drustva je krenuo sekularizacijom i sva drustva koja su ostala skamenjena u religiji su najebala i najebavace forever.zapamti wrote: "Zbog onoga što ljudi rade, pojavio se nered i na kopnu i na moru..." (Prijevod značenja Er-Rum, 41)
Nemoj misliti da ti svojim nastojanjem da osporiš Uputu ne doprinosiš širenju nereda na Zemlji!
Ljudi su se udaljili od izučavanja i praktikovanja Upute. Umjesto da ne remete red, oni nered siju.
Tebi se sviđa ovakvo kakvo jeste uređenje Planete! Misliš da je Stvoritelj prepustio ljude same sebi, da nam nije ostavio Uputu kako se treba živjeti.
Hoćeš li opet sad odgovoriti nekim tamo događaju koji po tvome pisanju treba da je naredba Upute.
Upoznaj Uputu, pa onda ljude. Pogrešno je postaviti se da se upoznaju prvo ljudi pa smatrati onda da je time upoznata Uputa.
Allahova je mudrost da istina dolazi postepeno. Ulaziće ljudi u skupinama u Islam.
Mi ljudi po prirodi smo stvoreni da veličamo našeg Stvoritelja. Oni koji to neće, veličat će nešto stvoreno. ameriku, un, one ove. U oktobru su nam izbori, pa će nam biti glasanje. Ko će za kojeg boga glasati da mu propisuje zakone biće paleta izbora...
Znaci ne velicam nista, ni UN, ni Ameriku ni bogove.
Na kraju krajeva ako sam nesto doznao iz podforuma Religija to je da Alah kome hoce daje vjeru a kome nece nedaje, tako da je on kriv zbog nesledenja upute.
I mog ateizma.
Kada bi postojao bog normalno.
-
jefferson
#84 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
FOX News je najgledaniji od tri kanala: CNN, FOX i MSNBC. Vise ljudi gleda jutarnji program na NBC nego ta tri kanala zajedno.DoZeN wrote:Dok je u toj USA FOX News veoma popularan i najgledanija televizija,hebo taj narod i system![]()
-
Amazingness
#85 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
Da su Rusi najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su Nijemci najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su muslimani najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su ljudi sa bradom najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su Amerikanci sinonim za pravdu
Da je Amerika jedina legitimna država koja ima pravo dijeliti pravdu kako ona to želi.
Da je Amerika jedina država koja može započeti rat da napravi mir.
Da Amerika može baciti atomsku bombu bez posljedica.
Da je Amerika sve spemna da bi zavela svoj narod.
Amerika Amerikancima, ravnopravnost, tolerancija, suživot, a Indijanci? A ja njih ćemo u rezervate, mi smo prvi, pravi Amerikanci.
Dosadilo mi.
Da su Nijemci najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su muslimani najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su ljudi sa bradom najveći zločinci i neprijatelji svijeta.
Da su Amerikanci sinonim za pravdu
Da je Amerika jedina legitimna država koja ima pravo dijeliti pravdu kako ona to želi.
Da je Amerika jedina država koja može započeti rat da napravi mir.
Da Amerika može baciti atomsku bombu bez posljedica.
Da je Amerika sve spemna da bi zavela svoj narod.
Amerika Amerikancima, ravnopravnost, tolerancija, suživot, a Indijanci? A ja njih ćemo u rezervate, mi smo prvi, pravi Amerikanci.
Dosadilo mi.
-
fortitudo
#86 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
jefferson wrote:zapamti wrote:Čemu to uči amerika:
ludace, ko ti nabavi kompjuter.za takve kao ti treba samo pusto ostrvo.
Ako hoćeš da budeš primljen u društvu treba da pušiš, da se opijaš, da se kurvaš.
Ako hoćeš da budeš u skladu sa današnjom modom, onda treba da se farbaš i šaraš poput kinder jajeta, da se bušiš poput spužvice za igle.
Roditelji ti služe da te hrane i školuju. Kada se zaposliš i imaš svoj posao, pohvalno je da ih smjestiš u starački dom; jer valja raditi i imati svoju porodicu. Da što više zgrčeš imetak.
Djedovi služe da pričaju svoje priče unucima šta su radili u svojoj mladosti.
Ako imaš kakvih duševnih problema ili psihičkih, smatra se luksuzom otići kod psihijatra.
Ako čekaš u redu automobila, to je znak da si vrijedan, da posao lahko podnosiš, da se raduješ odlasku i vraćanju sa posla. Jer ipak, valja putovati a redovi su dugi.
Životne želje koje želiš da proživiš, možeš lahko, uzmeš kredit i onda si rahat da ga vraćaš.
Žene i kćerke trebaju da budu obučene ali kao da su gole. Da im se obline tijela ocrtavaju pa da drugi muškarci se naslađuju gledanjem tih ženskih tijela. Da time privlače ko će ih tjelesno iskoristiti.
Alkohol, muzika, droga, prostitucija, pederluk je ono što je pohvalno da se kod tebe nalazi i čime dokazuješ da si ti slobodan čovjek i razborit.
Čemu to još uči amerika
Da ti se kćerka kurva i da ti jednog dana bahne ili dođe sa muškarcem za kojeg se hoće udati. Tada se trebaš obradovati i čestitati im.
Imati auto koje je brzo i sa limarijom koja podsjeća na oštrinu je pokazatelj da si takav i sa pameću (jak, pametan, ozbiljan).
Pohvalno je da poznaješ što više vrste droge koje ti i tvoje društvo koristite.
Da nerođenu djecu kasapite ili da abortirate, smatra se to usputnom svakodnevnicom.
Da polne bolesti i duševne bolesti smatrate rijetko raširenim koje nikada neće niti mogu pogoditi vas.
Da vaš uglavnom razgovor u društvu budu kurvarske prirode. Ko je koga i gdje, itd.
Da se radujete što imate životinju, umjesto djece da ih odgajate. Vi nju šetate a ne ona vas.
Da se na ulici nalaze beskućnici je normala i vama je fin pokazatelj da vi živite bogato.
Da se prema komšiluku odnosite kao prema predmetima. Niste dužni znati im ni imena, ni njihove probleme. Ništa. Što ste hladniji prema njima u odnosima, vi pokazujete da ste time samostalni i uspješni.
Rodbina služi za slikanje i ukrašavanje hodnika slikama ili nekog drugog zida gdje će popuniti šupljinu.
Promovisati neproizvodne djelatnosti kao glumu. Na taj način usmjeravati ljude kako će se ponašati u životnoj svakodnevnici. Npr. ako imaš kakvih životnih problema, onda će odlazak u kafić ili na pivo značiti da si se vratio u normalu.
Ako radiš tokom sedmice, onda danima kada ne radiš treba da potrošiš novac na opijanja i razne avanture. Ti si ipak poslovan čovjek i time pokazuješ da misliš na sebe.
Da je preče trošiti enormne količine novca za bespotrebna istraživanja svemirskih planeta kako biste se mogli pohvaliti u svijetu. Dok istovremeno ljudi u africi nisu ljudska vrsta, njima nije potrebna pomoć u vodopronalasku i vodosnadbljevanju.
Muzika, alkohol, droga, kurvanje, pederluk treba da bude rašireno kako bi ljudi se smatrali da je to sloboda njihovog vlastitog razmišljanja.
Izbori ili na vlast se dolazi sa balonima, šminkom, bilbord reklamama, propagandnim izjavama.
amerika uči:
Strah je oruđe kojim se manipuliše ljudima. Pa tako ćemo svijetu govoriti da smo muslimanima prijatelji a da se borimo samo protiv nekih (talibana) od kojih čitav svijet nije siguran.
Svaka ekplozija treba da podsjeća na muslimane. Nikada nećemo priznati da se takvi slučajevi isceniraju na račun muslimana.
Zato je svaki onaj ko praktikuje Islam terorista ili potencijalni terorista od muslimana.
Ljudi kada vide čovjeka da vanjštinom liči na muslimana, treba da odmah pomisle kako je riječ o teroristi (u BiH je naziv vehabija a i terorista popularan).
amerika uči
Poniženje koje ljudi osjećaju u svojim prsima treba da mjere sa materijalnim stanjem.
Pa ako imaju posao i platu nisu onda poniženi već je riječ o duševnom nedostatku o kojem treba da se šuti.
Čemu to uči amerika, lista je znatno duža; ali ono što bih ovaj trenutak izdvojio i što uništava čovjeka na poseban način je da je ponižen a da toga ne treba da bude svijestan, i da treba da živi u iluziji kako će demokratija da napravi red na Zemaljskoj kugli a ne nered.
Zaključak:
Nikada se ljudi bilo pojedinačno ili kao zajednica nisu udaljili od Upute a da ih nije stiglo poniženje radi toga.
Nikada se ljudi nisu držali Upute a da to nije bio razlog njihovog ponosa.
Poniženje je u prsima koje se ne podnosi lahko. Taj osjećaj. Teško onome ko mjerilo unutrašnjeg stanja zamijeni sa nečim vanjskim pa se time zavarava.
Koliko ljudi mogu otupiti ili zamrjeti da znaju da su poniženi, govori nam naša svakodnevnica.
Ponos je u Islamu, jer Islamom se postiže red a ne nered na Zemlji.
Naš Stvoritelj nam je dao Uputu kako da izađemo i iz ove krize u kojoj se nalazimo.
Sasvim je druga stvar što ljudi više vjeruju onim ljudima koji su šejtana uzeli za zaštitnika. Šejtan prokletnik je neprijatelj ljudskog roda (apsolutno svih ljudi).
Ljudi su umjesto da slijede Uputu od svoga Stvoritelja, Zakonodavca
uzeli druge ljude da im propisuju zakone tj. zamijenili su svoju potrebu za Uputom Stvoritelja svoga za to, da im drugi ljudi propisuju zakone.
Uzeli su druge ljude i umjesto Boga postavili njih za svoja božanstva.
Kako? Tako što ih slijede u onome što im oni dozvole ili zabrane a ne slijede Uputu Stvoritelja.
Doista šejtan odvraća ljude da razmišljaju o stvaranju svijeta, svome postanku, o svojoj svrsi života, i šta će im se desiti nakon što im duša izađe iz tijela. Da ne razmišljaju o kaburu, Sudnjem Danu, Džennetu, Džehennemu.
Zato, onome ko nije upućen savjet dajem:
Zamoli iskreno Stvoritelja da te uputi. Nemoj se oholiti da odbiješ!
Ljudima je mnogima Stvoritelj jasno pokazao da je Kur’an Istina a koji su htjeli biti musimani ali kada ostare. Takvih je puno mezarje (dopustili su sebi da budu zavedeni).
Nemoj se igrati sa svojim životom na ovom svijetu.
američki sistem vrijednosti će pasti to je obećanje našeg Stvoritelja.
Borba između dobra i zla, borba između laži i istine će trajati do Sudnjeg Dana. Koju ćeš stranu zauzeti ti izaberi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije dzaba Einstein rekao: Nikad ne podcjenjuj ljudsku glupost!
-
zapamti
#88 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina
AleksoMKD wrote: Oprosti ako nisam dobro razumeo, ali meni se cini da je po tebi (t.j. postu koji sam komentarisao) zlo sloboda izbora koju Amerika i ostatak zapada i neke razvijene zemlje drze kao nesto normalno i svakodnevno.
Halali ako sam te pogresno skontao.
Ali za mene je sloboda izbora jedno od glavnih dostignuca ljudske civilizacije.
Kao i drugi koji su čitali i pisali, neki su se složili, neki nasmijali, neki podržali, neki osudili; različiti smo međusobno po pogledima. Ti doživio tako, tvoje pravo. A kada bih to komentirao tvoje, onda bismo prvo trebali definisati riječ sloboda.
Što se tiče Islama, širenje Islama kroz istoriju nije to podrazumjevalo.To sto Amerika kao momentalno najjaca imperija na planeti samara i iskoriscuje slabije gde i kako stigne, je samo posledica te snage, istoriski je uvek najjaci eksploatisao slabije, od Rimske imperije, preko Umajada, Vizantije, Otomanske, Mongolske, Spanske, Britanske.......................
Ovo je također tvoje gledanje stanja toga. Ko tome i na osnovu čega uči druge, ti vidi. Vraćamo se na ono, nismo svi isti.To sto momentalno eksploatisu najvise zemlje gde su Muslimani vecina nije zbog mrznje prema Islamu ili Muslimanima vec zato sto su te drzave slabe, zaostale i isplatljive za eksploataciju.
Nema potrebe da se zamaram nečim što nije. Gledam ono što jeste.Zamisli da smo pod Kineskom imperijom (ovom novom)sta mislis kako bi se proveli svi mi, a posebno Muslimani u Arapskim i Africkim drzavama?
Super je što razmišljamo. Nadam se da to nije tvoj konačan sud o šerijatskoj državi. Evo ti jedan primjer manipulacije informacijama tj. kada neprijatelji Islama govore o Islamu ili šerijatu. A ako istim svjetlom pogledaš i te gore svoje primjere, vidjet ćeš da nisi u pravu: http://www.klix.ba/forum/otimanje-pljac ... l#p9782129Ili (nedao Odin) da smo pod Sherijatskom imperijom pa da najebem zato sto volim rock muziku i pivo.
Ili me kamenuju ko ateistu.
Dragi kolega , nisu svi ljudi muslimani, a neki od nas ne vjeruju u bogove/boga uopste a ako cemo iskreno razvoj drustva je krenuo sekularizacijom i sva drustva koja su ostala skamenjena u religiji su .. .. forever.
Prvo bi trebali jasno definisati pojam razvoj društva. Šta on podrazumjeva, pa tek onda pričati o tome je li društvo razvijeno ili ne i porediti.
Kažeš da su zemlje gdje religija kao vodi glavnu riječ ili da se uzima u obzir njeno mišljenje, da je društvo skamenjeno.
Islam ne trpi suparnika. Islam podrazumjeva potpunost pokornost Stvoritelju. Da Njegova Uzvišenog Riječ jedino se poštuje ili da bude iznad svake druge riječi. Otuda ondje gdje ti misliš da je Islam uzrok nazatka, nije Islam uzrok već ono što ljudi pokušavaju da pridodaju Islamu ili obratno, tj. da naprave kompromisno uređenje (da stave nešto od Islama ondje gdje mu ne pripada). O ljudskim izmišljenim ideologijama koje isključuju Islam, nema potrebe da pišem, razumiješ me.
Jedan primjer kod nas u Bosni. Ljudi smatraju da u mjesecu Ramazanu /poste/ i klanjaju a da ostale mjesece ne klanjaju. Ili jednom sedmično. Neće ni takvi prevariti Allaha Uzvišenog da bi im dao napredak. Dakle, potpuna istinska predanost se traži za istinski uspjeh. Hoće li ovom narodu kada dosaditi da bude ponižen, nadam se da hoće, molim Allaha da ih uputi.
Zatim prije toga porediš ljude da su životinje ili zakone jačeg koji je prisutan među životinjama činiš da je ispravna normativa u ljudskom društvu. U pravu si da se i to može naučiti; ali, od koga…
Da skratimo priču.
Tehnološki napredak jeste prisutan ili osjetan u državama gdje se propagira isključivo sekularizam. Gdje se vjera tretira kao propratna pojava, zar ne. Ali zato moral, jedan u nedogled veliki minus. Duševno stanje ljudi da ne spominjemo…
Međutim, šta je sa onim moralom i razumom koji nije prisutan u životinjskom svijetu a prisutan je kod čovjeka. Ako uzmemo u obzir da čovjek i životinja nisu isto.
Ljudi ili čovjek ako ne koristi ono duhovno uz njega, razum i moral, naravno da će ličiti ponašanjem na životinju. Čak i gore. Primjer jedan: Životinja ubija dok se ne nahrani ili ne zadovolji potrebu, a čovjek ide daleko preko toga.
"Oni su kao stoka, čak i gori, oni su zaista nemarni." (7:179)
Znači, to što si ti zaključio da se ljudi ponašaju poput životinja pojedinačno ili skupno, zaključak je u redu. Međutim, ljudi nisu životinjska vrsta. Životinje su u podređenom položaju spram čovjeka. Primjer jedan, pogledajmo konja i njegovu snagu, a opet čovjek njime upravlja.
Bilo koji pojedinac, ti, on, ona, ja, ili zajednica, mi, vi, oni, ovi, svako će pojedinačno nositi teret poniženja okretanjem od Upute Stvoritelja. (neka svako zaviri u prsa svoja, /pa u mjeri u kojoj je okrenut/ šta osjeća)
"Gospodar je vaš rekao: 'Pozovite Me i zamolite, Ja ću vam se odazvati! Zbilja, oni koji se ohole pred time da Mi robuju– ući će, sigurno, u Džehennem poniženi." /60:40/
Ponavljam, nešto čovjek mora da veliča i da izdiže, to mu je u prirodi.Znaci ne velicam nista, ni UN, ni Ameriku ni bogove.
Ovdje bismo trebali da definišimo veličanje. Ako uzmemo nešto što se nalazi kod nevjernika i vjernika kao zajedničko mjerilo, ona ćeš vidjeti da itekako nešto veličaš i izdižeš.
Ne znam je li primjetiš, ali i ti postavljaš standarde ponašanja koji treba da vladaju među ljudima.
Treba ovo, ne treba ovo, ovo je napredak, ovo nije itd. Ko je tebi dao pravo, ko je onom tamo dao pravo, ko je meni dao pravo. Ko je to ko daje konačnu riječ šta jeste napredak a šta nije, šta je boljitak za zajednicu, šta nije.
Zaključak:
Na kraju će se svesti da kada ljudi muslimani pojedinačno budu prvenstveno čuvali sebe Uputom, onda će kao zajednica uspjeti. Svima su tu vrata otvorena. Onda će ih Uzvišeni uzdići iznad svih nevjerničkih imperija ili ideologija. (Musliman znači biti predan Allahu, pokoran u potpunosti Allahu; pa ti vidi ko se danas naziva muslimanom a šta radi ili slijedi od Islama)
Kada se uzdigne Islam, pa i tada neće biti prisile u Islam. U šerijatskoj državi nije dozvoljeno vrijeđanje njezinog štićenika npr. one koji tvrde da su ateisti.
Nemoj se ograničavati na forum da bi upoznao Islam. Meni se gadi otvoriti taj pdf. religija, jer je tamo osjetno umišljenog ponašanja koje šteti takvim pojedincima najprije, a kamoli da takvi nekoga ispravno poduče. Religija / Umišljenost – prijedlog za naziv.Na kraju krajeva ako sam nesto doznao iz podforuma Religija to je da Alah kome hoce daje vjeru a kome nece nedaje, tako da je on kriv zbog nesledenja upute.
I mog ateizma.
Kada bi postojao bog normalno.
Izgleda da nisi dobro naučio. Biće da je ovdje šejtanska spletka oko određenja i čovjekove slobodne volje odigrala ulogu. To su temeljne stvari u Islamu. Lahko objašnjive. Muslimani pojedini nisu svarili osnove, ali zato rastegnu rasprave… Kažem, gadi mi se i taj pdf. Nije ni čudo što si pomislio da si to naučio.
Skrećem posebnu pažnju na ovo, onima koji traže izlaz iz tame u kojoj se nalaze, i time završavam učešće na ovoj temi.
Ljudi, imate sluh, imate oči, imate razum, imate srce, imate dušu.
Stvoritelj vam je dao Uputu da biste bili uspješni na ovom i budućem svijetu.
Pogledajte mušicu, pogledajte slona, pogledajte vodu u oblacima, pogledajte zemlju, od iste te vode i zemlje niče bilje razne vrste, pogledajte planetu Zemlju, pogledajte svemir…
Prije sto godina nismo postojali, za koje desetljeće nećemo postojati životom više na ovom svijetu (neki ubrzo neki kasnije).
Nije slučajno preko 7 milijardi različitih ljudi trenutno živih, a stalno jedni se rađaju a jedni umiru (oči, uši, lice, otisci prstiju i dr., jedinstveno svima).
Niste životinje, ne treba da robujete ljudima. Ne treba da robujete bilo čemu stvorenom.
Stvoritelj vam je se obratio Kur’anom. Stvoritelj sve čuje.
Zamolite ga iskreno da vas uputi. Voli naš Stvoritelj kada se Njemu Plemenitom obraćate.
Ako budete radili ono što znate da je sigurno iz Upute, Allah će vas Plemeniti podučiti onome što niste znali.