Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
miki27A
#77 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Paket poslan 13 septembra iz SAD za Bosnu (zuta koverta, unutra jedna haljinica i jedna majica, djeci za rodjendan) nikad nije stigla. Ova Bh Posta pocinje kao BH telecom da bude: idemo dalje, uzimamo (otimamo) vise!
- Qler
#78 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
I meni u zadnje vrijeme nije doslo nekoliko posiljki sa ebay-a...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- saiks
#79 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ja narucio kljuc s ebaya,tj ono kuciste od daljinskog za auto jos u prvom mjesecu,i jos nista,a neki dan maska dosla u roku od 12 dana,obe narudzbe iz kine
- valjuga
#80 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Baš me interesuje dokad će nam paypal vraćat pare zato što nam naša pošta krade pakete.
Ili će se u doglednom vremenu ebay i ostali nekako ogradit od nas i nama sličnih.
I pitanje za odličnu ocjenu: Kako naručiti neki paket ali da sam siguran da će mi doći jeli to izvodljivo uopšte?
Ili će se u doglednom vremenu ebay i ostali nekako ogradit od nas i nama sličnih.
I pitanje za odličnu ocjenu: Kako naručiti neki paket ali da sam siguran da će mi doći jeli to izvodljivo uopšte?
-
channel10
#81 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Evo da ti ja odgovorim. Meni su blokirali account na ebayu zbog prevelikog broja zahtjeva za povrat novca (jer paketi nisu stizali na adresu). Znaci ja zatrazim povrat i dobijem pare nazad, ali vjerovatno prodavac ode do svoje poste koja provjeri je li paket isporucen i dobije info da je paket stigao u BIH-a, a on meni ne dodje na adresu i na kraju dobijes blokiran ebay account. Donji i ja i prodavac, a ovi u nasoj posti ispadose pametni.valjuga wrote:Baš me interesuje dokad će nam paypal vraćat pare zato što nam naša pošta krade pakete.
Ili će se u doglednom vremenu ebay i ostali nekako ogradit od nas i nama sličnih.![]()
- newlevel
#82 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Da li se to moze sprijeciti ikako, postoji li drugi kurir, sta je sa dhl-om ? Nisam najbolje upucen. Koliko je sigurno kupovati preko Amazona ? Znam par likova koji su narucivali malo skuplje stvari, i dobili su za tri cetri dana narudzbu od Amazona.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- valjuga
#83 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Joj jesmo rupa j... majku
Ako iko zna kome kod nas pisat mail,žalbu ili nekako drugačije ovo rješavat,ja sam za.
Ako iko zna kome kod nas pisat mail,žalbu ili nekako drugačije ovo rješavat,ja sam za.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#84 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
dobro je
čini se da sam se povukao na vrijeme iz ovog sranja s poštama
čini se da sam se povukao na vrijeme iz ovog sranja s poštama
-
channel10
#85 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
DHL treba izbjegavati jer cete oguliti. Imate temu Carina u BiH i kupovina preko neta na podforumu Ekonomija i tu mozete dosta stvari nauciti(ko ne zna nisza o net kupovini).
Sto se tice kupovine na Amazonu, donedavno su se mogle samo knjige kupovati ali mislim da su sad dozvolili i kupovinu tehnike. Jedino ne znam ko je dostavljac Amazona? DHL ili obicna posta (zna li neko)?
Sto se tice kupovine na Amazonu, donedavno su se mogle samo knjige kupovati ali mislim da su sad dozvolili i kupovinu tehnike. Jedino ne znam ko je dostavljac Amazona? DHL ili obicna posta (zna li neko)?
- newlevel
#86 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ne znam, ali kolega mi je nedavno narucio kindle preko amazona, i dosao mu za 3 dana, platio samo uredjaj plus postarinu. Za par dana je narucio futrolu za njega, dosla i ona za par dana, ali je platio 30-ak maraka carine. Zato pitam, smije li se covjek upustiti da preko Amazona kupuje malo vrijednije stvari. Jer nisam procitao dosad da su nekog oprali ko je kupovao preko Amazona, ili se varam.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
zippoo87
#87 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
evo meni danas uredno dosao paket sa ebaya ,kupljen 18. februara
inace za sada nisam imao problema sa isporukom,nadam se da i necu
inace za sada nisam imao problema sa isporukom,nadam se da i necu
- ema_
#88 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Češće se kradu ovi naši interni paketi, naravno obične pošiljke, nego ti strani. Meni uredno stižu pošiljke sa iherba za maksimalno 15 dana, jest da naši seljaci sve pretumbaju samo da naplate svojih 3.5 km, ali ipak stigne nekako
.
-
Drogo_rooq
#89 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Doticni postar je samo dostavljac. Po razgovoru IQ mu nije veci od sobne temperature. Izblebetao je sve moguce i nemoguce informacije o sebi, nepoznatim ljudima, uz kafu. Policiji je, kada su pitali za blic, rekao da je kupio od cigana na auto pijaci. Usput, nije zaduzen za dio grada u kojem zivi prijatelj te se zbog toga pretpostavlja se da je to na visoj instanci i da se radi selektivno. Tj. da se uklapaju u ocekivani procenat izgubljenih posiljki a onda se guraju talovi.
Nakon svih iznesenih dokaza isti je prosao bez ikakvih sankcija.
-
yozi80
#90 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Drago mi je da postoji ovakva tema,volio bih kad bi se nekako dogovorili i napisali neke
žalbe,zahtjeve i sl da dobijemo neka prava,neko poboljšanje usluge BH pošte. Ovako pojedinačno se ništa ne može postići i uvijek ti mogu reći da je to pojedinačan slučaj i da se ne dešava često. Lično mi se još nije desilo da je paket izgubljen ali pošto često šaljem i primam pakete ne bih ni volio da se izgubi. Nervira me što mi poštar ne pozvoni kad dođe nego mi samo ostavi obavijest,jer nekad fakat budem u stanu i čekam a onda pronađem obavijest a da nije pozvonio. Onda moram lično otići do pošte i gubiti pola sata,sat vremena bezveze. Da podijelim još jedno iskustvo,slao sam paket za kinu i u pošti su bili ljubazni,radio je neki mlad momak koji me prvo pokušao odgovoriti od slanja jer je skupo. Nakon što smo to sve spakovali,popunio papirčine,kaže mi da im samo javim kako je sve prošlo je li paket stigao. Izgledalo mi je kao da im je to bilo prvo slanje u inozemstvo. Vidjet ćemo šta će se desiti.
žalbe,zahtjeve i sl da dobijemo neka prava,neko poboljšanje usluge BH pošte. Ovako pojedinačno se ništa ne može postići i uvijek ti mogu reći da je to pojedinačan slučaj i da se ne dešava često. Lično mi se još nije desilo da je paket izgubljen ali pošto često šaljem i primam pakete ne bih ni volio da se izgubi. Nervira me što mi poštar ne pozvoni kad dođe nego mi samo ostavi obavijest,jer nekad fakat budem u stanu i čekam a onda pronađem obavijest a da nije pozvonio. Onda moram lično otići do pošte i gubiti pola sata,sat vremena bezveze. Da podijelim još jedno iskustvo,slao sam paket za kinu i u pošti su bili ljubazni,radio je neki mlad momak koji me prvo pokušao odgovoriti od slanja jer je skupo. Nakon što smo to sve spakovali,popunio papirčine,kaže mi da im samo javim kako je sve prošlo je li paket stigao. Izgledalo mi je kao da im je to bilo prvo slanje u inozemstvo. Vidjet ćemo šta će se desiti.
-
yozi80
#91 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ne mogu da vjerujem da neko ko ima solidnu platu,siguran posao, spada na tako niske grane i krade. Stid me.Drogo_rooq wrote:Doticni postar je samo dostavljac. Po razgovoru IQ mu nije veci od sobne temperature. Izblebetao je sve moguce i nemoguce informacije o sebi, nepoznatim ljudima, uz kafu. Policiji je, kada su pitali za blic, rekao da je kupio od cigana na auto pijaci. Usput, nije zaduzen za dio grada u kojem zivi prijatelj te se zbog toga pretpostavlja se da je to na visoj instanci i da se radi selektivno. Tj. da se uklapaju u ocekivani procenat izgubljenih posiljki a onda se guraju talovi.
Usput svaka čast prijatelju što je to iznio na vidjelo,uvijek se treba boriti i izganjati do kraja,makar uraditi svoj dio da otkriješ lopova. Sigurno mu nakon ovoga nije svejedno krasti ponovo.
- newlevel
#92 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Zarade oni jos jednu platu na taj fazon, ali sta mozes.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
Heller
#93 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Diskovi i knjige koji nemaju tracking number redovno nestaju
-
Drogo_rooq
#94 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Pa eto, izmedju ostalog se hvalio kako je nedavno kupio stan u zgradi iza njega (na fotki) za 2K/m2 
-
platen91
#95 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Meni se nije dešavalo da nestanu ali se zna destiti da paketi kasne tako da stvari koje su davno trebale stignuti pojave se sa 2 sedmice zakašnjnenja konkretno sad primjer čovjek mi je poslao dva paketa između njih su bila 2 dana razlike ovaj se i nakon 2 sedmice nije pojavio a i neke stvari sam naručio sa ebaya koje su odprilike trebale stići ove sedmice ali nisu vjerovatno će se pojavit ali ja imam osjećaj da njima nedostaje poštara tj poštara koji rade svoj posao.
-
reuf i minka
#96 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Funkcioniše li ovaj tracking number kod pošiljki za inostranstvo? Ja sam krajem prošlog mjeseca poslao preporučeno neke dokumente za Njemačku i pratio sam ih pomoću ovog broja do Sarajeva (pise ubacivanje pošiljke u vreću - izvoz). To je bilo prije 8 dana. Da li je moguće da je pošiljka još uvijek u Sarajevu? Kada sam to slao, radnik u pošti mi je rekao da bi to trebalo stići na adresu u Njemačkoj za 3-5 dana.Heller wrote:Diskovi i knjige koji nemaju tracking number redovno nestaju
-
DarkSoul
#97 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ja radim u glavnoj posti Svicarske u Zürich-u, znaci svako pismo koje dolazi ili odlazi u Svicarsku ili iz Svicarske mora da prodje kroz masine za sortiranje kod nas, to su standard pisma, e sad u podzemnom dijelu nase Poste je IZLAZ posiljki za inostranstvo koje ne mogu da prodju kroz masine normalnih pisama (ubaceni manji predmeti u kovertu) i rucno se sortiraju za drzave u koje su namijenjene, citajuci ovu temu jucer sam extra se spustila na taj odsjek da upitam kako stvari stoje za Bosnu i Hercegovinu...
BiH je na listi prioriteta brze poste u Svicarskoj, naravno zacudila sam se odmah, upitala sam kako to, kako funkcionise?? BiH (Glavna Posta u Sarajevu BiH) je napravila ugovor jednak kao i Republika Hrvatska sa Svicarskom. Znaci MORA da se ispostuje rok dostave posiljke u datom vremenu od maximalno 10 dana (ide i brze naravno, ovisno koju opciju uplacujete, brza dostava je i skuplja naravno, ali najjeftinija je u trajanju od 10 dana maximalno) koji je potpisan ugovorom izmedju BiH i CH
99% sva vrsta poste za BiH iz Svicarske ide zracnim putem i moto glasi "Danas posalji, sutra isporuci" sto je i moguce naravno.
U slucaju da Svicarska Posta dobije prituzbe od klijenata iz BiH kako ne dobivaju posiljke regularno, kako BiH Posta ne isporucuje vremenom kojim bi trebalo ugovor ce se prekinuti. Naravno moralo bi najmanje 3-5 puta da se desi takvo nesto da Svicarci krenu u istragu dali se krse pravila ugovora u BiH ili ne
Znaci toliko, prenesoh vam rijeci mog kolege (Svicarac, nije nas
) i mozete mirno spavati sto se Svicarske tice zasada 
BiH je na listi prioriteta brze poste u Svicarskoj, naravno zacudila sam se odmah, upitala sam kako to, kako funkcionise?? BiH (Glavna Posta u Sarajevu BiH) je napravila ugovor jednak kao i Republika Hrvatska sa Svicarskom. Znaci MORA da se ispostuje rok dostave posiljke u datom vremenu od maximalno 10 dana (ide i brze naravno, ovisno koju opciju uplacujete, brza dostava je i skuplja naravno, ali najjeftinija je u trajanju od 10 dana maximalno) koji je potpisan ugovorom izmedju BiH i CH
99% sva vrsta poste za BiH iz Svicarske ide zracnim putem i moto glasi "Danas posalji, sutra isporuci" sto je i moguce naravno.
U slucaju da Svicarska Posta dobije prituzbe od klijenata iz BiH kako ne dobivaju posiljke regularno, kako BiH Posta ne isporucuje vremenom kojim bi trebalo ugovor ce se prekinuti. Naravno moralo bi najmanje 3-5 puta da se desi takvo nesto da Svicarci krenu u istragu dali se krse pravila ugovora u BiH ili ne
Znaci toliko, prenesoh vam rijeci mog kolege (Svicarac, nije nas
-
Drogo_rooq
#98 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Postoje li informacije sa kojim zemljama su uspostavljeni takvi ugovori ?
-
DarkSoul
#99 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Za Svicarsku da, ali za BiH neznam, to moras da pitas u BiH Posti nekoj.
- Fantassin
#100 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Koverta sa 500eur nestala.Volim te Bosno nadam se sa ce neko opet gadjati postu ko 92 al ovaj put tenkovima,i da su uposlenici blokirani unutra.