Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post Reply
Martinez_

#76 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

Kažem kažem, Amerikanci koji ubiaju teroriste u Jemenu iste te teroriste podržavaju u Siriji kroz svoje kampove u Jordanu. I ti to naravno - pravdaš. :)
sluga_okupatora

#77 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by sluga_okupatora »

prometheus wrote:
sluga_okupatora wrote: Ti ne razumijes - ovdje je vise nego ocigledan razlog otvaranja teme. Hajde da se ne lazemo, hvalis Putina iz jednog razloga a to je njegova pripadnost pravoslavnom narodu.

Evo vec si poceo da trubis o zaduzenosti amera (150,000$ po glavi) - jesi li ti svjestan da su oni ti koji stampaju dolar, da se unca zlata, srebra, barel nafte, devizne rezerve vecine zemalja i jos stosta drugo broji u tim istim dolarima.
Sve dok je tako oni nemaju brige a bogami ni ja posto mi plata ide u dolarima :D

Sto se tice nicka, ja nisam moralista - i jedni i drugi su isti, siledzije i oportunisti. Ja nisam kao ti pa da kazem ameri ili rusi su andjeli zato sto primam platu od njih, sto smo iste vjere ili slicno.

Ja sam bizMismen :D
Izvini sto se mijesam ali moradoh: ti si samo ljudski plicak, dusevni siromah. Ali ako ti je to zivotna razonoda i smisao, ja te necu zarobiti, ni okupirati tvoju imovinu, niti nametati ono u sto ne vjerujes, zato sto sam veci demokrata od tebe i postujem tvoje opredjeljenje, ali samo dokle tvoja djela ne ugrozavaju ta ista prava kod drugih.

Sto nije tvoj slucaj, lazni demokrato.

Nema veze s Putinom, ni on nije Gandhi, ali postoje nivoi i stepeni. Zapadni demokrati ste veliki oportunisti, stratezi, prljavi igraci, marljivi u toj igri, ali vas trag vise lici na zvjer nego covjeka. O dusevnoj shupljini i ne treba...
Odakle tebi ideja da sam ja demokrata :lol:
Jedini razlog zasto se Rusija ne kurci kao i SAD je ta sto nemaju ofanzivne kapacitete unutar vojske.
Ako ti mislis da bi oni nesto drugacije radili da su na mjestu amera onda si stvarno plicak.
sluga_okupatora

#78 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Martinez_ wrote:Kažem kažem, Amerikanci koji ubiaju teroriste u Jemenu iste te teroriste podržavaju u Siriji kroz svoje kampove u Jordanu. I ti to naravno - pravdaš. :)
Da ih pravdam onda bi mi nick bio "sluga oslobodioca" :D

Nego si mi mnogo subjektivan - po tebi su vjerovatno ceceni teroristi a talibani borci za slobodu. Dopusti drugima da misle suprotno.
Martinez_

#79 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

sluga_okupatora wrote: Ako ti mislis da bi oni nesto drugacije radili da su na mjestu amera onda si stvarno plicak.
Ne bi ni ti na mestu Živka Budimira drugačije. Što će reći - da i tebe 'apsimo 'odma? :D

Kakva logika majko mila
Martinez_

#80 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

sluga_okupatora wrote:
Martinez_ wrote:Kažem kažem, Amerikanci koji ubiaju teroriste u Jemenu iste te teroriste podržavaju u Siriji kroz svoje kampove u Jordanu. I ti to naravno - pravdaš. :)

Nego si mi mnogo subjektivan - po tebi su vjerovatno ceceni teroristi a talibani borci za slobodu. Dopusti drugima da misle suprotno.
Terorista je onaj koji seje teror među civilima. Tačka. Stvari su proste da prostije ne mogu biti.

Rusija za razliku od Amerike ničiji terorizam ne finansira, ne podupire na bilo koji način štaviše - najdosledniji je borac protiv terorizma.
sluga_okupatora

#81 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Martinez_ wrote:
sluga_okupatora wrote:

Terorista je onaj koji seje teror među civilima. Tačka. Stvari su proste da prostije ne mogu biti.

Rusija za razliku od Amerike ničiji terorizam ne finansira, ne podupire na bilo koji način štaviše - najdosledniji je borac protiv terorizma.
Relativiziras pojam terorizma - i to vrlo pristrasno.

Sve je to u redu ali ipak ovo "mentalno svrsavanje" tipa;
- Vladimir Veliki
- Ko sme da mu stane na crtu
- Njegovo veličanstvo - Vladimir Putin
- Mirno spavajte, ima ko da vas čuva
- Vladimir Vladimirovič je danas vođa slobodnog sveta

Malo mi ovo majstore ofirno :D
Martinez_

#82 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

A ti uopštavaš do te mere da je terorizam = svako zlo pa će tako i Hitler postati terorista umesto nacista.

Zna se šta se pod terorizmom podrazumeva, sejanje straha među civilnim ciljevima, mahom u mirnodopskim uslovima.
sluga_okupatora

#83 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Martinez_ wrote:A ti uopštavaš do te mere da je terorizam = svako zlo pa će tako i Hitler postati terorista umesto nacista.

Zna se šta se pod terorizmom podrazumeva, sejanje straha među civilnim ciljevima, mahom u mirnodopskim uslovima.

Nemoj Hitlera - mrtva co'eka ne uvlaci u raspravu :D

Hocu da kazem da, u danasnje vrijeme terorizam i borba za slobodu mogu biti jedno te isto, zavisi kako individua gleda na to i sa kakvim stavovima i predrasudama.
Martinez_

#84 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

sluga_okupatora wrote:
Martinez_ wrote:A ti uopštavaš do te mere da je terorizam = svako zlo pa će tako i Hitler postati terorista umesto nacista.

Hocu da kazem da, u danasnje vrijeme terorizam i borba za slobodu mogu biti jedno te isto, zavisi kako individua gleda na to i sa kakvim stavovima i predrasudama.
Razlika je vrlo jednostavna samo ko hoće da je vidi. Razliku čine bombaši samoubice u Moskvi i Volgogradu.

Naravno, i bez istih bi pobunjenici bili zgromljeni ali objektivna javnost bi ih smatrala samo - pobunjenicima.
prometheus

#85 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by prometheus »

sluga_okupatora wrote: Odakle tebi ideja da sam ja demokrata :lol:
Jedini razlog zasto se Rusija ne kurci kao i SAD je ta sto nemaju ofanzivne kapacitete unutar vojske.
Ako ti mislis da bi oni nesto drugacije radili da su na mjestu amera onda si stvarno plicak.
Hvala na iskrenosti, malo je takvih koji se ne stide i ne pravdaju svoje stavove i djela. Mogao bih se cak sloziti s tobom, ko zna kakva bi Rusija bila da je sila broj 1. Medjutim, kada neko zaglavi u corsokak, bez argumenata u diskusiji kaze: "osudjujes, a da si na istoj poziciji isti bi bio". Argument "to je ljudska narav, svi smo takvi".

Ja ne bih mogao biti na poziciji, jer kada bih imao tu cast, zavrsio bih mrtav nakon nepunih mjesec dana vladavine...
sluga_okupatora

#86 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Martinez_ wrote:
sluga_okupatora wrote:

Razlika je vrlo jednostavna samo ko hoće da je vidi. Razliku čine bombaši samoubice u Moskvi i Volgogradu.

Naravno, i bez istih bi pobunjenici bili zgromljeni ali objektivna javnost bi ih smatrala samo - pobunjenicima.
A oni sto se raznose po Iraku i Afganistanu, jesu i oni isti?
Martinez_

#87 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

sluga_okupatora wrote:
A oni sto se raznose po Iraku i Afganistanu, jesu i oni isti?
Apsolutno, što bi auto-bomba na bagdadskoj pijaci bila nešto lepša od one u Volgogradu? Ponavljam, sejanje straha među civilima.
sluga_okupatora

#88 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

prometheus wrote:
sluga_okupatora wrote: Odakle tebi ideja da sam ja demokrata :lol:
Hvala na iskrenosti, malo je takvih koji se ne stide i ne pravdaju svoje stavove i djela. Mogao bih se cak sloziti s tobom, ko zna kakva bi Rusija bila da je sila broj 1. Medjutim, kada neko zaglavi u corsokak, bez argumenata u diskusiji kaze: "osudjujes, a da si na istoj poziciji isti bi bio". Argument "to je ljudska narav, svi smo takvi".

Ja ne bih mogao biti na poziciji, jer kada bih imao tu cast, zavrsio bih mrtav nakon nepunih mjesec dana vladavine...
Ko kaze da nemam argumenata :D
Nekoliko puta kroz istoriju Rusija je bila imperija i koliko ja znam uvijek su osvajali druge zemlje. Isto kao i Dzingis Kan, Rimsko carstvo i ini drugi.
Ko to moze garantovati da bi sada bilo drugacije da su rusi najjaca vojna sila na planeti?
Kako li je Rusija postala teritorijalno najveca drzava na planeti - demokratskim glasanjem?

Da bi neka zemlja uopste postala imperija treba joj jedna stvar - psihopata na celu drzave koji je spreman da kolje,placka,siluje i ubija - sto svoje, sto tudje narode - Staljin, Hitler, Julije Cezar, Dzingis Kan itd.
_Alcatraz_

#89 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by _Alcatraz_ »

Koji je predsjednik u stanju dovesi najbogatije Ruse i postrojiti ih da ga slusaju kao mi uciteljicu u obdanistu?! Nema price...

prometheus

#90 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by prometheus »

Tako je @sluga_okupatora! :thumbup:

Znaci, jedini pametan izbor je biti na strani najjaceg, tj. na strani pljackasa, silovatelja, okupatora, genocidasa. Ok, socijalni darvinizam je nekom dovoljan kao opravdanje.

A sta je sa demokratijama, ljudskim pravima i poveljama, ustavima, solidarnoscu, empatiji prema ljudskom rodu, ekoloska svijest, ljubav i mir za one koji ne cine nista lose i ne traze nista vise?

Kazem, svaka cast, nisi licemjer i to postujem. Ali me grozno jebe sto na najvisim nivoima zapadne imperije upravo osvajaju svijet na bazi tog licemjerja i lazi. Jos jednom reci da je sve cista laz i bicu tvoj fan, obecavam.

PS: jos samo da dozivim diskusiju izmedju tebe i forumskih mogula poput Alfonsa, Jeffersona, Jeza i slicnih... Tako nesto jos nisam docekao ni na forumu ni u zivotu, jer kazem ti, takvih kao ti je malo.
Last edited by prometheus on 17/02/2014 14:32, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#91 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

prometheus wrote:Tako je @sluga_okupatora! :thumbup:

Znaci, jedini pametan izbor je biti na strani najjaceg, tj. na strani pljackasa, silovatelja, okupatora, genocidasa. Ok, socijalni darvinizam je nekom dovoljan kao opravdanje.

A sta je sa demokratijama, ljudskim pravima i poveljama, ustavima, solidarnoscu, empatiji prema ljudskom rodu, ekoloska svijest, ljubav i mir za one koji ne cine nista lose i ne traze nista vise?

Kazem, svaka cast, nisi licemjer i to postujem. Ali me grozno jebe sto na najvisim nivima zapadne imperije upravo osvajaju svijet na bazi tog licemjerja i lazi. Jos jednom reci da je sve cista laz i bicu tvoj fan, obecavam.

Jel' ti bogati kao i vecina amera mislis da je kod njih demokratija?
Kada banke iz govana izvuce drzava tzb bailout - znaci da ih sada drzava posjeduje - to nije demokratija
Kada vlada izglasa tzv patriot act u kome stoji da se svaki gradjanin te drzave moze privesti i drzati u pritvoru do beskonacnosti samo na temelju sumnje - to nije demokratija

Kroz istoriju su se veliki uvijek kurcili, sve imperije su nastale na krvi slabijih.
sluga_okupatora

#92 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

_Alcatraz_ wrote:Koji je predsjednik u stanju dovesi najbogatije Ruse i postrojiti ih da ga slusaju kao mi uciteljicu u obdanistu?! Nema price...

Od top deset najbogatijih rusa - koliko njih je imalo to bogatstvo unazad nekoliko generacija a koliko ih je steklo desetke milijardi dolara u zadnjih 10 godina bez ikakvog pocetnog kapitala - moraju se doci pokloniti vlasti koja im je to omogucila :D

Privatizacija level - insane :D
prometheus

#93 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by prometheus »

Ali pobogu, zasto onda, ako si toliko mocan, toliki trud u kreiranju i odrzavanju citave strukture laznih vrijednosti i namjera?

Sa Dzingis Kanom narod je znao na cemu je. Isto tako u Rimskom Carstvu i svakoj imperiji. Danas Saudijci znaju na cemu stoje.

A gle paradoksa, najveca imperija ikada se krije iza zavjese. Vjerovatno su citali Sun Tzua i Makijavela.

Ja sam bio u zabludi dosta godina zivota, vjerovao u te vrline koje imperija propagira i "stiti". Zato zelim da, isto kao sto sam ja, narod otvori oci i sa istinom razluci da li zeli, i sta zeli. Nista vise ne trazim od imperije. Ali cini mi se da u tom grmu lezi zec...
sluga_okupatora

#94 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

prometheus wrote:Ali pobogu, zasto onda, ako si toliko mocan, toliki trud u kreiranju i odrzavanju citave strukture laznih vrijednosti i namjera?

Sa Dzingis Kanom narod je znao na cemu je. Isto tako u Rimskom Carstvu i svakoj imperiji. Danas Saudijci znaju na cemu stoje.

A gle paradoksa, najveca imperija ikada se krije iza zavjese. Vjerovatno su citali Sun Tzua i Makijavela.

Ja sam bio u zabludi dosta godina zivota, vjerovao u te vrline koje imperija propagira i "stiti". Zato zelim da, isto kao sto sam ja, narod otvori oci i sa istinom razluci da li zeli, i sta zeli. Nista vise ne trazim od imperije. Ali cini mi se da u tom grmu lezi zec...

Pa jbg, danas su u modi druge vrijednosti u odnosu na srednji vijek gdje je jednostavno broj vojnika i vatrena moc ukazivala na snagu imperije - ah dobra stara vremena :D

Danas se sve odradjuje na finjaka ono tipa izvin'te sto vam je nasa bespilotna letjelica srokala pola uzvanica na lokalnoj svadbi, mislili smo da su teroristi - eto necemo vise casna rijec.
Ja mislim da ni ameri nisu mogli povjerovati u onu suplju o sadamovom hemijskom naoruzanju a kamoli ostatak civilizovanog svijeta ali eto u danasnje doba treba uvijek imati kao neki razlog kada kreces da napadnes tudju zemlju, bez obzira kako taj razlog bio ofiran.
Sezam

#95 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Sezam »

Bivsi KGBovac (koliko ih je samo taj poslao u ropstvo ili u smrt) - predsjednik slobodnog svijeta :mrgreen:

How yes no :zzzz:
prometheus

#96 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by prometheus »

Izvinjavam se sto smo preokrenuli temu, ali zaista moram.

Mozda je vise za PP, ali ako ti nije mrsko volio bih da mi jos nesto objasnis. Kako se moze mirno spavati kada si svjestan svega, pa opet zelis biti dio toga? Kako bi spavao kada bi, nedaj boze, neko od tvoje familije ili pak svi clanovi bili zrtve zapadnih (citaj anglocionistickih) poduhvata? Razumijem da bi bio bijesan da se radi o ruskoj agresiji, ali sta da je obratno?

Da li se radi o mentalitetu, dakle, shvatis da je zivot takav i da ga ne mozes mijenjati, da je sve prolazno i da smo toliko nebitni da je svejedno sto smo danas zivi kada sutra mozda i ne budemo? Da li si imao ikada pobunu svijesti, ili unutrasnji konflikt u vezi svojih stavova i opredjeljenja?

Sta mislis o pravdi, da li ista postoji i da li je toliko vrijedna ili je vise precijenjena?

Da li postoji ista sto je svojstveno covjeku u pozitivnom smislu, poput ljubavi, empatije, suosjecanja (ono sto skraceno nazivamo humanost), a da je vaznije od pukog egoizma ili instinkta za "prezivljavanje"?

Iskreno me zanima, zalim sto ne studirah psiho-sociologiju.
LBVIEW

#97 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by LBVIEW »

Sezam wrote:Bivsi KGBovac (koliko ih je samo taj poslao u ropstvo ili u smrt) - predsjednik slobodnog svijeta :mrgreen:

How yes no :zzzz:
Sega tema-Srbijanci velicaju druga Putina & 40 oligarha kao olicenje socijalne pravde,demokraticnosti, svakolike ljudske dobrote i morala :lol: :lol: , a umalo im nije onomad ukinut bezvizni rezim kad su nahrupili u zemlje "mrskih imperijalista". :D Ono, kad je vec u tom Putinovom "raju na Zemlji" toliko dobro, koji *urac ne idu tamo vec u EU, a zakleo bih se i da dobar dio i postira iz "propalih imperijalistickih centara moci". :lol: A sto se zbiva biva kad se mitovi, u ovom slucaju sveslavjanski uz rakijski kotao u kojem se pece brlja,suoce sa stanjem na terenu, najbolje svjedoci ono sto se nekoc desilo onim sumskim jadnicima s pasosima matice na privremenom radu u drzavi svakolikih socijalnih prava i gospodarstvenom gigantu, koji "socijalnu pravdu" osjetise na svojoj kozi, kad im ruska braca umjesto isplate na leda natovarise krivicne porijave. :lol: :lol:
Martinez_

#98 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by Martinez_ »

Jeftini pokušaji odvlačenja ove teme u balkansku kaljugu trebaju biti ignorisani, samo valja skrenuti pažnju na trendove. Trendovi su bitni. Ko je otišao na zapad, otišao je. Danas sve više Balkanaca ide na arbajt baš u Rusiju da da.

A ovima o KGB Putinu. Ne znam kako vi to zamišljate velikane, pobednike koji zmiji staju za vrat? Kao nekakve skromne hašišare? Možda će neki Jose Mujica svrgnuti Imperiju?
Ko je slomio Hitlera onomad, neki isti takav uljudni hašišar?
sluga_okupatora

#99 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

prometheus wrote:Izvinjavam se sto smo preokrenuli temu, ali zaista moram.

Mozda je vise za PP, ali ako ti nije mrsko volio bih da mi jos nesto objasnis. Kako se moze mirno spavati kada si svjestan svega, pa opet zelis biti dio toga? Kako bi spavao kada bi, nedaj boze, neko od tvoje familije ili pak svi clanovi bili zrtve zapadnih (citaj anglocionistickih) poduhvata? Razumijem da bi bio bijesan da se radi o ruskoj agresiji, ali sta da je obratno?

Da li se radi o mentalitetu, dakle, shvatis da je zivot takav i da ga ne mozes mijenjati, da je sve prolazno i da smo toliko nebitni da je svejedno sto smo danas zivi kada sutra mozda i ne budemo? Da li si imao ikada pobunu svijesti, ili unutrasnji konflikt u vezi svojih stavova i opredjeljenja?

Sta mislis o pravdi, da li ista postoji i da li je toliko vrijedna ili je vise precijenjena?

Da li postoji ista sto je svojstveno covjeku u pozitivnom smislu, poput ljubavi, empatije, suosjecanja (ono sto skraceno nazivamo humanost), a da je vaznije od pukog egoizma ili instinkta za "prezivljavanje"?

Iskreno me zanima, zalim sto ne studirah psiho-sociologiju.
Men' se cini da su pitanja meni upucena pa, nakon obilne vecera, da probam odgovoriti :D

Da je ovakva tema o Obami otvorena isto bih reagirao, kao sto rekoh u prijasnjim postovima "mentalno svrsavanje" na pojedince i njihove ideologije mi nije milo bilo da se radi o istoku ili zapadu.
Cisto iz razloga sto je na ovom svijetu, u danasnje vrijeme, malo stvari ostalo koje mozes razloziti na crno i bijelo - sve je sada nekako u sivoj zoni.
Iskreno ja ne zelim biti dio nicega osim svoje porodice.
Svi smo mi zrtve, jedino je razlika u kojem obimu i u kojoj interesnoj sferi se nalazimo. Samo od toga moze zavisiti dal' ce da nas guzi istok ili zapad. :D

Sto se tice mentaliteta, pobune savjesti, humanosti i sl - sve to pada u vodu kada dodje do toga da svoje rodjeno djete gledas gladno ili kada dozivis da vidis kako tvoje dijete s tugom u ocima gleda jebene lego kockice u prodavnici jer, iako mu je samo 3-4 godine, on zna da mu otac to ne moze priustiti.
Tu nestaje unutrasnji konflikt, tvoji stavovi postaju nevazni (ovo je u slucaju da si pravi roditelj) - onda ti se promjene svi zivotni prioriteti. Tek onda te zaboli qrac koje je na vlasti, ciji blok je jaci, kako ce izbori proci i sl.

Ljubav je ono sto mene pokrece i sto mi daje snage da svaki dan radim 12-16 sati.Da i nakon rata u Bosni odem u Irak pa nakon toga u Afganistan, da zivim ko pasce i cekam dan kada ce neko i metak s mojim imenom ispaliti.
Ljubav prema mom sinu i zelja da mu pruzim ono sto meni moj otac nije uspio pruziti.
Kada nadjes nesto za sto bi s osmijehom umro - tek onda pocnes da zivis. Ja sam to svoje "nesto" nasao onog dana kada mi se sin rodio.

I za kraj, ti zalis sto nisi studirao psiho-sociologiju, jebo to meni zao sto nisam postao zvijezda svedskih akcionih filmova - nije da nisam im'o potencijala :mrgreen:
Last edited by sluga_okupatora on 17/02/2014 16:41, edited 1 time in total.
seln

#100 Re: Vladimir Veliki - predsjednik slobodnog svijeta

Post by seln »

Nista ne zavija tako tanko, zalovito, kao srpstvo za vodjom. :-)
Kakva sloboda, individualizam, razvoj licnosti, kakvi bakraci.
Vekovni srpski san - biti podanik pravoslavnog diktatora.
U tu svrhu se taj vrtni patuljak (165 cm) promovira u velikog macho vodju.
Post Reply