True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dendrlix

#76 Re: True detective

Post by Dendrlix »

Jok ba spojlerisanja!
Bloo
Globalna šefica

#77 Re: True detective

Post by Bloo »

nemojte spojlerisati :roll: tek se spremam da gledam
vidim da dosta vuce inspiracije i od lovecrafta <3
Amar_Chulle_Custic

#78 Re: True detective

Post by Amar_Chulle_Custic »

ouu, mislim da nas čeka gurav period u iduće tri epizode, neko teško sranje će se desiti..
madFlava

#79 Re: True detective

Post by madFlava »

5. epizoda vrhčuga teska ! :D 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#80 Re: True detective

Post by Velkoski »

ne čitajte

i imaj kćerku, neka hvala :roll: :lol:

btw na kraju epizode ide ova pjesma

Ko su ovi Bosnian Rainbowsi? Wikipedija kaže da nemaju veze sa Bosnom :mrgreen:
ultima_palabra

#81 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

Jao, al nas navlače :mrgreen: Ali svaka epizoda bude nešto skroz deseto u odnosu na ono što očekuješ...
Jack Be Nimble

#82 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Cetvoro ljudi svira u tom bendu i svako ima neki svoj stil muzike ali to sve sklope u jedan konacni paket. Ideja je da svako vidi dugu na svoj nacin (svako slusa jedan stil muzike) a sada sklapaju dugu u puni krug tako da mozes da vidis (cujes) sto prije nisi vidio. Samo znas jedan dio price ali ne znas drugi i tu Bosna ulazi. Svi znaju za rat i tu prica staje, a ne znaju za Kusturicu i njegove filme prije rata ili literaturu sa prostora Bosne.

Uglavnom some weird artsy fartsy shit, ala True Detective :)
ultima_palabra

#83 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

“…To realize that all your life, all your love, all your hate, all your memory, all your pain, it was all the same thing. It was all the same dream you had inside a locked room – a dream about being a person. And, like a lot of dreams, there’s a monster at the end of it.”
Tjera na razmišljanje :)
madFlava

#84 Re: True detective

Post by madFlava »

solidsnake

#85 Re: True detective

Post by solidsnake »

Chisum

#86 Re: True detective

Post by Chisum »

Uzivanje!

Pored odlicne kamere, glume, muzike, ogromnog truda ulozenog u detalje, jako mi se svidjaju portreti ovih njihovih juznjackih talibana... :lol:

:lol:
shandrprcSA

#87 Re: True detective

Post by shandrprcSA »

Image
Image

:D
MedenoSrce

#88 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

SPOILER!!!
Da li jos neko misli da je Rasti anderkaver uspio da se infiltrira u redove bliske Jelou Kingu? Navelo me na to njegovo pominjanje "time is a flat circle" isto mu je rekao Ledoux, a i kada ona dvojica birokrata kazu Martiju da su sa Rastijem vec razgovarali, on im kaze "He was getting a read on you."
Look. Everybody knows there's something wrong with them.
They just don't know what it is. Everybody wants confession. Everybody wants some cathartic narrative for it,
the guilty especially... oh, but everybody is guilty.
- You know what happened there between them?
- What always happens between men and women?
- Reality.

When you can't remember your lives, you can't change your lives,and that is the terrible and the secret fate of all life.
ultima_palabra

#89 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

MedenoSrce wrote:SPOILER!!!
Ja slično razmišljam...

Moguće je da nije dovoljno dobro reagovao ili nije mogao ništa učiniti kad su se ovi dokopali Martyjeve kćerke/i... to je moglo prouzrokovati da njih dvojica prekinu svaki kontakt, i da Rust nestane. Sad su ovi opet počeli ubijati i Rust to vidi kao priliku da se iskupi i eliminiše ih, ali mu smetaju drotovi.
Mada me serija iznenadi svaki put, tako da sam garant fulio :mrgreen:
dale cooper

#90 Re: True detective

Post by dale cooper »

Ja definitivno ne mislim da je Rustie zadnjih 12 godina proveo pijuci i radeci kao konobar. :D
Covjek sa onako bistrim umom ne traci vrijeme tek tako.
Ne vjerujem da je undercover za policiju, ali da je svo ovo vrijeme sprovodio neku svoju
istragu, to definitivno. I mislim da je blizu...jako blizu. Kako odmice, ova serija je kao
putovanje u srce tame. I definitivno ima Lovercraftovskog uticaja u tome sto ne prikazuje,
ali tako jako nagovjestava neki neizrecivi uzas koji lezi na rubovima ljudskog poimanja
zivota i svijeta oko nas.
Artest

#91 Re: True detective

Post by Artest »

Ovjerio dvije epizode. More se gledat. Meću Mekonjahi me pozitivno shokiso.

MedenoSrce wrote:
Meni se serija svidja, radi me i uzivam gledajuci je, a to najovo najono i kome taj tron treba da pripada nije nesto znacajno oko cega bih mogla da kontempliram. Recimo meni je OZ puno bolja serija od Sopranosa.
Image
dzanele mi
MedenoSrce

#92 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

@Artest, sta je tako sokantno?
Artest

#93 Re: True detective

Post by Artest »

Oz je djecja serija.

Ali hajde, nek' ti bude.
nema me tamo

#94 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Artest wrote:Oz je djecja serija.

Ali hajde, nek' ti bude.
Cini se da smo 3 na prema 1 Rone.. :D
MedenoSrce

#95 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

Obzirom da sam i ja 97/8 kad se vec prikazivala bila vise dijete nego zena vrlo moguce, samo sam pokusala da ukazem (ako si pratio raspravu) kako je nebulozno porediti Sopranose i True detective, kao sto je nebulozno porediti OZ i Sopranose.
p206

#96 Re: True detective

Post by p206 »

samo da na kraju ne bude false detective :mrgreen:
gnjev

#97 Re: True detective

Post by gnjev »

Ima li titlova za ovu seriju I kakav je kvalitet snimaka na torrentima ?
MedenoSrce

#98 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

deyan

#99 Re: True detective

Post by deyan »

I kada pomislis da ne moze bolje Cary Fukunaga i Nic Pizzolatto podignu sve za lestvicu vise.
Bar za mene, potpuni obrt u 05 epizodi i prica krece u nekom neocekivanom smeru (pljusn'o 10 na IMDb-u).
Ne pamtim ovakav turobni osecaj, atmosfericnost i nelagodnost koja prosto lebdi u svakom kadru.
Sama najavna spica je prica za sebe, "masterpiece" koji se retko vidja.
Bice tesko gledati nesto posle ovog, prokleto tesko (pritom ne mislim samo na serije).
Ovo je daleko iznad svega, ostali "snimci" neka se poredjaju kako hoce :), kakav BB, The Wire, The Sopranos...kakvi bakrači.
Ne kapiram bas najbolje teorije o sezonama i broju epizoda, uvek cu prednost dati kvalitetu u odnosu na kvantitet.
Ortak mi rece da je isao neki intervju sa Fukunaga-om i da je rekao da je 85% stvari otkriveno u 01 epizodi, valjda njemu, posto on ima potpuni uvid u "script" :)

******SPOILER******ON

Mozda lupam i trabunjam ili me ekipa TD-a debelo zavlači ali meni kod Woody-a nesto debelo smrdi.
Ili je blizak Yellow King-u/njegovoj sekti ili poznaje sve te ljude koji su (po prici junkie-a koje se ubio u zatvoru) veliki igraci, skoro pa nedodirljivi.
Tesko mi je da pomislim da je bas Harrelson glavni protagonista.
Setimo se, postoji crtez misteriozne spirale u njegovoj kuci.
Nesumnjivo je da kod Woody-jeve starije cerka postoji ocigledna psihicka nestabilnost, da ne kazem poremecenost.
Da li je kao klinka prisustvovala nekim cudnim stvarima ili zatekla svog oca i njegove ortake u nekim bludnim radnjama iliti sektasenju ?
Raspored njenih lutaka (kada je bila mala) aludira na to.
Da li su na onoj slici, koja jako podseca na Ku Klux Klan, Harrelson i njegovi pajtosi iz sekte a devojka/zena koja stoji ispred, njihova zrtva ?
Dok McConaughey prica sa debelim kosacem Woody ostaje u autu i prosto se oseca neka njegova nelagodnost, kao da jedva ceka da ode, iz straha da ga ovaj ne prepozna ili iz straha da ostroumni Rust nesto ne provali (WH govori u bradu i pozuruje MM-a koji sporo hoda).
Prilikom upada, ni u jednom trenutku Reggie Ledoux ne vidi Harrelson-a, kada napokon to i uradi dobija brze bolje metak u glavu.
Na trenutak mi se ucinilo, da u onom zadnjem pogledu Ledoux odlicno poznaje WH-a.
Iako smo imali prilike da vidimo da WH nije uvek sav svoj, cemu onaj ishitreni hitac ?
Da se Reggie sto pre ucutka ?
Okolnosti su bile takve da nisu bas bili u ogromnoj opasnosti.
Da li je MM ukapirao da je WH umesan u ubistvo/ubistva i da je zbog toga doslo do raskola izmedju njih ?
Toliko godina, Rust sigurno nije nestao sa scene, nemajuci dovoljno dokaza verovatno je nastavio svoju istragu mimo policije znajuci da su neki na visokim polozajima debelo umesani i da ce mu doci glave.
Zar ti isti (na koje on sumnja) ne zele upravo da mu napakuju slucaj i otkace ga jednom za zvagda ?
Da li su one pivske figurine koje MM pravi aluzija na sektu i da li time pokusava da nesto pokaze pandurima koji ga ispituju jer ne sme da im kaze zvanicno ?
I cemu bas ovaj naziv serije ?
Da li epitet istinitog/pravog detektiva jedino McConaughey moze da ponese ?

******SPOILER OFF******

Kako god, uvrnuto i genijalno...prosto uzivam. :wink:
nema me tamo

#100 Re: True detective

Post by nema me tamo »

shandrprcSA wrote:Image
Image

:D

Da sam Admin dobio bi' ban..
Ovako te molim da se suzdrzis naredni put od ovakvog spojlera..
Znaci gledo sam juce tek ovu petu epizodu, a inace citam ovu temu..
Malo je reci da si je jedno 60 % uništio.
Post Reply