Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
-
Acerovac
#76 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Nazalost, nasilje i paljevine su jedini nacin da vlast konacno prestane da se bahato ponasa, i da se pocne da razmatra probleme ljudi. Jebiga...u Rumuniji, Ukrajini, Srbiji...je pokazano da jedino nasilni protesti imaju efekta.
- Styling
#77 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Nisu to dozvolile sarajlije nego policija koja nije zaštitila državnu imovinu.metal wrote:Pa u redu je protestvovati ako se ima neki plan. Ovo što se desilo u Sarajevu je pokazatelj da Sarajlije dopuštaju svakakvoj bagri da im uništava grad. I to vecinom dječurlija koja svakako koristi svaku priliku da nešto uništi sa razlogom ili bez razloga. Lako je njima izvaditi dokumente, otići če u svoju rodnu mahalu, a šta mi da radimo. To je ono, došli divlji istjerali pitome. Treba ipak dati ovlasti policiji da udara, hapsi i sve ostalo što ide uz to, svakome ko uništava ili pljačka. Pa nismo dali srbima da unište Sarajevo pa valjda će neko pametan spriječiti uništavanje Sarajeva od ovih domačih mamlaza
-
rokan
#78 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Styling wrote:Je li ovo ti o sebi govoriš? Šta ti znaš o meni i o mom odnosu sa Srbima? Nemoj svoju frustraciju istresati na mene. To što ti živiš u jednonacionalnoj sredini ne znači da i svi ostali tako živimo.rokan wrote:zato sto zivis u hermeticki zatvorenoj, uglavnom jednonacionalnoj sredini. o srbima ne znas nista a uzimas za pravo da dajes misljenje. neozbiljna si.Styling wrote:
Da, smatram.
- area51
#79 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Nema to puno veze sa Sarajevom,to su ti uglavnom djeca rođena u Gusinju,Plavu,Rožajama,NP...metal wrote:Pa u redu je protestvovati ako se ima neki plan. Ovo što se desilo u Sarajevu je pokazatelj da Sarajlije dopuštaju svakakvoj bagri da im uništava grad. I to vecinom dječurlija koja svakako koristi svaku priliku da nešto uništi sa razlogom ili bez razloga. Lako je njima izvaditi dokumente, otići če u svoju rodnu mahalu, a šta mi da radimo. To je ono, došli divlji istjerali pitome. Treba ipak dati ovlasti policiji da udara, hapsi i sve ostalo što ide uz to, svakome ko uništava ili pljačka. Pa nismo dali srbima da unište Sarajevo pa valjda će neko pametan spriječiti uništavanje Sarajeva od ovih domačih mamlaza
-
Sarajevica
#80 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Srbi iz BiH i Srbijanci su dva svijeta po tom pitanju: u Srbiji ljudi svako malo dizu pobune protiv vlasti, politicara, ovih ili onih a bosanski Srb ce prije jesti korijene i travu nego protestirati protiv "svojih".
- Styling
#81 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Nemam pojma gdke živiš niti me interesuje.rokan wrote:Styling wrote:Je li ovo ti o sebi govoriš? Šta ti znaš o meni i o mom odnosu sa Srbima? Nemoj svoju frustraciju istresati na mene. To što ti živiš u jednonacionalnoj sredini ne znači da i svi ostali tako živimo.rokan wrote:
zato sto zivis u hermeticki zatvorenoj, uglavnom jednonacionalnoj sredini. o srbima ne znas nista a uzimas za pravo da dajes misljenje. neozbiljna si.hajde bar si priznala da zivim u jednonacionalnoj sredini.
![]()
-
rokan
#82 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
bosanski srb ce prije roknuti prestolonaslednika nego zivjeti u ropstvu.Sarajevica wrote:Srbi iz BiH i Srbijanci su dva svijeta po tom pitanju: u Srbiji ljudi svako malo dizu pobune protiv vlasti, politicara, ovih ili onih a bosanski Srb ce prije jesti korijene i travu nego protestirati protiv "svojih".
bosanski srb ce ustati protiv hitlera pa cemo najvece bitke imati na kozari, sutjesci, desant na drvar (sve mjesta gdje je vecinski bosanski srb)
bosanskog srba je i amerika bombardovala i ustace i protiv nje kad bude trebalo ali nece ustajati da se bori da bi mu predsjednik bio bakir ili lagumdzija.
razumijes?
a srbijanski srb je slobu trpio 15 godina.
-
colt
#83 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Vi ne trebate davati podršku nama u Tuzli jer nam ne treba, vi trebate protestvovati (bez nasilja) za vaše dobro, jer nam kolektivno nije dobro.Huškaju nas samo da bi se oni održali. Zar ne vidis koliko puta oni zasjednu u nekim kafanama i napiju se uz istu pjesmu, a narodu prodaju neku krizu kako se ne mogu dogovoriti. Mi smo kolektivno velike ovce koje nasjedamo na njihove price. To je suština!!!!BezDobrogNaslova wrote:Pokusacu da odgovorim iz perspektive prosjecnog nezaposlenog Srbina sa fakultetskom diplomom.
Situacija u RS je vrlo slicna onoj u Federaciji, sa tom razlikom sto RS ima 1 vladu, Federacija 11, ako se ne varam, plus "zajednicki organi".
I ovde su ljudi nezadovoljni socijalno-ekonomskom situacijom, ne zivi se ni ovde nista bolje.Veliki broj ljudi je imao prilicne simpatije za jucerasnje radnicke demonstracije u Tuzli, sve do momenta kad su se pocele kaciti ratne zastave i spominjati zahtjevi za ukidanje kantona, Federacije i Dejtonskog sporazuma.
Sasvim dovoljan okidac, da se to ovde shvati kao jos jedan od udara na RS, a to je nesto oko cega u RS nema dvojbe kod 99 posto stanovnistva srpske nacionalnosti. RS i Dejtonski sporazum kao garant postojanja RS, su najosjetljivije teme i svaki napad na njih ovde dize rejting SDS-u i SNSD-u, ostale stranke su minorne.
Druga stvar je sto iza protesta nije stao niko, sa jasnim zahtjevom sta i kako dalje. Ja sam, taj i taj, podnesite ostavke idemo na izbore, ja cu da vodim narod i obecavam sve to i to.
-
rokan
#84 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
kao sto rekoh, nemas ti pojma ni o cemu.Styling wrote:Nemam pojma gdke živiš niti me interesuje.rokan wrote:
hajde bar si priznala da zivim u jednonacionalnoj sredini.
![]()
-
metal
#85 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Više ni ekskurzije neće dolaziti jer izgleda neće moći ni vidjeti nešto u Sarajevu. Neka nama ljudi koji prave bolju budučnost paleći i rušeći sto treba i netreba.Paranoid wrote:Kad vidiš da je neko napisao da je juče bilo "rušenje Sarajeva" odmah možeš zaključiti da je taj u Sarajevu bio samo na ekskurziji..metal wrote:Pa u redu je protestvovati ako se ima neki plan. Ovo što se desilo u Sarajevu je pokazatelj da Sarajlije dopuštaju svakakvoj bagri da im uništava grad. I to vecinom dječurlija koja svakako koristi svaku priliku da nešto uništi sa razlogom ili bez razloga. Lako je njima izvaditi dokumente, otići če u svoju rodnu mahalu, a šta mi da radimo. To je ono, došli divlji istjerali pitome. Treba ipak dati ovlasti policiji da udara, hapsi i sve ostalo što ide uz to, svakome ko uništava ili pljačka. Pa nismo dali srbima da unište Sarajevo pa valjda će neko pametan spriječiti uništavanje Sarajeva od ovih domačih mamlaza
- biske
#86 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
rokan wrote:bosanski srb ce prije roknuti prestolonaslednika nego zivjeti u ropstvu.Sarajevica wrote:Srbi iz BiH i Srbijanci su dva svijeta po tom pitanju: u Srbiji ljudi svako malo dizu pobune protiv vlasti, politicara, ovih ili onih a bosanski Srb ce prije jesti korijene i travu nego protestirati protiv "svojih".
bosanski srb ce ustati protiv hitlera pa cemo najvece bitke imati na kozari, sutjesci, desant na drvar (sve mjesta gdje je vecinski bosanski srb)
bosanskog srba je i amerika bombardovala i ustace i protiv nje kad bude trebalo ali nece ustajati da se bori da bi mu predsjednik bio bakir ili lagumdzija.
razumijes?
kakve su ovo "neprirodne" podjele? zar je dotle došlo da dodini puleni priznaju granicu na drini?!
- Styling
#87 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Ma, pametnice. Kako ti sve znas. Cuvaj se da te Kinezi ne ukradu. Sta bismo mi bez takvog vizionara? Ko bi tako zdusno branio tekovine jednoumlja u etnicki cistom RS-u?rokan wrote:kao sto rekoh, nemas ti pojma ni o cemu.Styling wrote:Nemam pojma gdke živiš niti me interesuje.rokan wrote:
hajde bar si priznala da zivim u jednonacionalnoj sredini.
![]()
- JThomas
#88 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
srb?
pa rekla vam je premijerka zašto ne protestuju, što je puno uređenija sredina...
pa rekla vam je premijerka zašto ne protestuju, što je puno uređenija sredina...
-
rokan
#89 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
biske wrote: bosanski srb ce prije roknuti prestolonaslednika nego zivjeti u ropstvu.
razumijes?
kakve su ovo "neprirodne" podjele? zar je dotle došlo da dodini puleni priznaju granicu na drini?!
odgovaram na njen post pa se koristim njenom logikom, politicki da, srbi su podijeljeni administrativno i zive u vise drzava. ali srb je srb, kako u americi tako i u australiji, bosni, srbiji...
-
rokan
#90 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
sad bas lupas ko maksim po diviziji.Styling wrote:
Ma, pametnice. Kako ti sve znas. Cuvaj se da te Kinezi ne ukradu. Sta bismo mi bez takvog vizionara? Ko bi tako zdusno branio tekovine jednoumlja u etnicki cistom RS-u?
-
Sarajevica
#91 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
De budi ozbiljan. Kakav crni Hitler, kao da je prosjecni srpski seljak na Kozari i Grmecu uopste cuo za njegarokan wrote:bosanski srb ce prije roknuti prestolonaslednika nego zivjeti u ropstvu.Sarajevica wrote:Srbi iz BiH i Srbijanci su dva svijeta po tom pitanju: u Srbiji ljudi svako malo dizu pobune protiv vlasti, politicara, ovih ili onih a bosanski Srb ce prije jesti korijene i travu nego protestirati protiv "svojih".
razumijes?
Razumijem ja da necete ustajati protiv svojih politicara i licno nemam nista protiv toga. Sto se mene tice, neka vas handre
Usput, ko vas to oslobodise od Turaka? Srbijanski (i crnogorski) Srbi...zato malo vise postovanja kad pricas o njima
-
sandokann
#92 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Izgleda da bi Bosnje bile rahat kada bi se entiteti ukinuli, pa da svima nama Bakir vlada.
-
Sarajevica
#93 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Omaklo mi slovo, htjela sam napisati "Srbi"JThomas wrote:srb?![]()
- jasko_ja
#94 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Boli me kurko zasto neko ne protestuje. Stalno se nesto forsira ta prica na svakim protestima. Njima je dobro, meni nije i tu je kraj price.
- Styling
#95 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Rekoh ti da me ne isteresuje gdje si. Neka te.rokan wrote:sad bas lupas ko maksim po diviziji.Styling wrote:
Ma, pametnice. Kako ti sve znas. Cuvaj se da te Kinezi ne ukradu. Sta bismo mi bez takvog vizionara? Ko bi tako zdusno branio tekovine jednoumlja u etnicki cistom RS-u?niti sam u rs-u, niti ih branim a popis ce najbolje pokazati koja podrucja su etnicki cista.
-
rokan
#96 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
naravno da se borio za zivot. mozda za hitlera nije cuo ali za ustase svakako. a te ustase je opremio i obucio ko?Sarajevica wrote: De budi ozbiljan. Kakav crni Hitler, kao da je prosjecni srpski seljak na Kozari i Grmecu uopste cuo za njegaBorili su se ne za ideale nego za goli zivot, dakle zato sto su morali.
Razumijem ja da necete ustajati protiv svojih politicara i licno nemam nista protiv toga. Sto se mene tice, neka vas handre![]()
Usput, ko vas to oslobodise od Turaka? Srbijanski (i crnogorski) Srbi...zato malo vise postovanja kad pricas o njima
svaki srb porijeklo vuce iz hercegovine ili crne gore tako da je svejedno ko nas oslobodi od turaka, svi smo srbovi, familijarno i kumovski povezani i postujemo se naravno.
-
sandokann
#97 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Cudni su ovi Bosnjaci, oni pricu o nezadovoljstvu gradjana zele prodati pod plastom ukidanja ustavnog uredjenja zemlje, kojom bi se ukinuli i entiteti.
- Styling
#98 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Ja nisam za ukidanje entiteta. Neka se svako bori za svoje dobro.sandokann wrote:Cudni su ovi Bosnjaci, oni pricu o nezadovoljstvu gradjana zele prodati pod plastom ukidanja ustavnog uredjenja zemlje, kojom bi se ukinuli i entiteti.
- LBVIEW
#99 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Ako si ti i caca ti bili meta srpske artiljerije,otkud onda kuknjava nad bombardiranjem polozaja istih od strane USA i fascinacija otporom(u vidu vezivanja unproforaca za bandere,za drugo nije bilo mudarokan wrote:bosanski srb ce prije roknuti prestolonaslednika nego zivjeti u ropstvu.Sarajevica wrote:Srbi iz BiH i Srbijanci su dva svijeta po tom pitanju: u Srbiji ljudi svako malo dizu pobune protiv vlasti, politicara, ovih ili onih a bosanski Srb ce prije jesti korijene i travu nego protestirati protiv "svojih".
razumijes?
A kad vec generaliziras bosanskosrpsku hrabrost i "otpor ropstvu", samo da te napomenem kako su isti jedini narod s bremenom genocida na ledima pocinjenim od strane 'rabre vojske i policije,iste one cijem se ti "otporu"ovdje divis.
Last edited by LBVIEW on 08/02/2014 12:56, edited 1 time in total.
-
rokan
#100 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
eno sad nije a par postova ranije pise kako je to krajnji cilj samo drugacijim sredstvima treba doci do toga.Styling wrote:Ja nisam za ukidanje entiteta. Neka se svako bori za svoje dobro.sandokann wrote:Cudni su ovi Bosnjaci, oni pricu o nezadovoljstvu gradjana zele prodati pod plastom ukidanja ustavnog uredjenja zemlje, kojom bi se ukinuli i entiteti.
pa maco, daj se usaglasi sama sa sobom, ne mozes mijenjati stavove svakih 15 minuta.