Dacia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#76 Re: Dacia

Post by johntra »

vettel wrote:ne,, nego sam poredio sa automobilima A segmenta tipa, twingo, C1, smart, i ti,. i Da volvo star 15 god. je sig. nego C1 iz 2012. (btw. volvo s40 je '97 prvi auto koji je max. 4 zvjezdice osvojio na euroNcap crash testu,, laguna 2001.- 5* tad su 5-tu uveli ), a porediti SUV sa autom (tadasnje) srednje klase je u najmanju ruku smijesno. ;-)
poredim ga po veličini i kilaži, jer bi bilo smiješno da uporedim tvog Volva sa jednim Sanderom, koji je dvije klase niže od S/V40 modela...i poređenje je nastalo čisto radi toga što ima nešto što se zove zamor materijala, a koji se, uz svo redovno održavanje, neminovno mora desiti...nažalost, to se prvo vidi na sudarima,a gle čuda, u takvim situacijama mnogo bolje prolaze novi automobili, pa čak i kad se dese sudari starijih i većih modela sa novijim, manjim modelima...
citroen xm

#77 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Ej vidi, Volvo mi je jedan od najdražih proizvođača. Na polju sigurnosti su tradicionalno u samom vrhu. Ali ako gledaš te zjezdice onda trebaš naglasiti koje godine je zaradio taj broj zvjezdica. OK ti reče 1998. godine. E od tada su se 5 puta pooštrila ocjenjivanja. Tako da 4 zvjezdice sada i 4 zvjezdice prije 15 godina nikako nisu isto. Mada ja realno ne gldam to, vozim pažljivo po propisima, ne kurčim se. A ako me toliko prati nesreća spucaće me neko sa 200 na sat u jačem autu i ubiti na mjestu. Garantuje li mi neko da me pažljivom vožnjom u S80 iz 2013-te neće spucati kampion i isto tako ubiti na mjestu.

Te zvjezdice su mnogo više marketinški trikovi pa mnoga auta dosta bodova gube ili dobijaju na zaštitu pješaka dok je sigurnost putnika ista. Nekada kada pogledam te testove i priču o njima zapitam se kako se do 1990-te nismo kompletno istrijebili jer smo svi vozili zastavin progarm i sličnu konkurenciju.
staradis

#78 Re: Dacia

Post by staradis »

530i wrote:
staradis wrote:
530i wrote: Za koje auto konkretno? Jer za Daciu nije.
Cijene sa foruma
Kilometraze sa renaultove stranice

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2

Cijene se nalaze na računima koji se dobiju u servisu, kilometraže se nalaze u servisnim knjižicama. Po tvom je ovlašteni servis na forumu!?

De preciziraj šta je 280 ili 350 maraka na malom servisu?
Šta je 1350 KM na velikom servisu?
Napisao sam preporuke za servise. Cijene su one koje su ljudi placali ne bih znao tacnost ali ukljucuju dijelove koji se mijenjaju pri tim servisima. Znaci ovaj 280-350 ukljucuje filtere i ulje.

Ako znas tacne cijene molim te napisi

direstraits0078

#79 Re: Dacia

Post by direstraits0078 »

Ajde ne pravite od muhe medvjeda, za Renault je veliki servis u ovlastenom 600 KM (servisni interval 120k-160k km), a mali servisi su do 200 KM (Ulje 100 KM, filter ulja 20 KM, rad 40 KM). Servisni intervali za iste motore kao u Renaultu su isti, to sto bi pojedini ovlasteni servisi da upolove servisni interval to je druga prica. Motor 1.5 dCi se ugradjuje i u Mercedes i u Renault, servisni interval je do 30.000 km za ulje, filter ulja, 60.000 km za filter vazduha i filter klime. Sad, s obzirom na kolicinu prasine mozda bi bilo pametno promijeniti filtere i ulje nesto ranije, ali to svakako vazi i za EU (otezani uslovi eksploatacije - servisni interval ide na pola). Svjecice se mijenjaju na 60k km, pakne po potrebi, kao i disk plocice. Konkretno, pakne sasvim lijepo mogu da odrade 120k km bez problema.
530i

#80 Re: Dacia

Post by 530i »

staradis wrote: Napisao sam preporuke za servise. Cijene su one koje su ljudi placali ne bih znao tacnost ali ukljucuju dijelove koji se mijenjaju pri tim servisima. Znaci ovaj 280-350 ukljucuje filtere i ulje.

Ako znas tacne cijene molim te napisi

Mali servis je od 100 do 200KM maksimalno, veliki od 600 do 700, zavisi tačno od motora do motora...za osnovne benzince je najjeftinije, za dizelaše nešto skuplji. Nema govora da je veliki servis 1350 KM ili da je mali 350 KM kako ti pišeš.

Ulja imaš od 8KM litar, filteri su cca. 20KM komad, rad je 20KM+PDV sat vremena....
stidna_dlaka

#81 Re: Dacia

Post by stidna_dlaka »

vettel wrote:Aj ne supljirajte,, vozim volvo s40 2000. na satu ima 310 000 km. Auto je u perfektnom stanju, a za 14 godina mi je otisla lamela i nista ozbiljnije. Auto je beton kao prvog dana kad je kupljen. Samo redovne servise radi i vozi koliko hoces. I opet na autocesti derem i preticem sve prdekane A segmenta iz 2010. i uz to - vozis se sigurnije ;) tako da vam price ne drze vodu

Tvoja pricane drzi vodu drugar. Eto ja recimo sad imam auto koje je 99 godiste, kod mene 5 godina, sad ima 140 000 na satu realne kilometraze jer sam ga ja kupio od prvog vlasnika koji ga je odrzavo samo u ovlastenom servisu i koristio originalne zamjenske dijelove. Ja sam ga uzeo 2009 sa nekih 90 i nesto hiljada na satu i full servis historijom. Tad je to auto jako, jako ocuvano jer ga ovaj lik nije vozio nesto puno. Elem prvu godinu sam ga vozio bez problema, sipaj gorivo i vozi, zamjenio mu remenje filtere i ulja, druga godina filteri i ulje te novi set M+S guma, treca godina crkne mi MAF, na 117 000 predjenih, dio je bio 450 KM, popucale mi brave 100 kerma, zamjenio kugle,krajnice,selene, stabilizatore, mandzetne, zavario auspuh, mjenjo prednje pakne i zadnje dobos pakne, to je bilo jos nekih 500 km. Nepunu godinu nakon tog vidim da su mi amortizeri otisli, zamjeni prednje amortizere zajedno sa soljama koje su truhle, nesto oko 400 maraka sve, zamjeni diskove 140 km komad puta 280, zamjeni zadnje dobose 120 komad, 240 set, zamjeni zadnje lezaje 98 komad puta 2 196, nove plocice na prednje diskove jer su one prve sto sam uzeo skart i pocele skripat jos 70 maraka, usput se primjeti da je prolupo prednja desna kugla i da treba i stabilizator promjenit zaboravio sam kolko je to para bilo. Vozio se rahatan skoro pa godinu dana pa sam primjetio da mi trebaju i zadnji amortizeri jer su propali, usput sam kupio jedan set ljetnih guma, i 2 cisto zimske, pa sam zamjenio zadnje amortizere. U medjuvremenu sam primjetio da su mi vrata pocela truhnut, da mi auto vise ne trosi 8 litara nego 12, jucer vidim da mi ponovo lupa nesto na prednjoj osovini i nagadjam da je il kugla il kineticki il nesto deseto, pukla mi je jos jedna brava zamjenio je neki dan, pride zamjenio svjecice, zamjenio remenje i sve tekucine prije nekih 2 mjeseca, crko mi je bio i alternator, al sam ga izvadio, odnio kod majstora on ga rasklopio, malo oporavio i vratio ga u auto, eno radi jos. Vidim da mi je i karter slinav sto znaci da negdje ima neka mala rupica al mi se nada trazit novi. Ima tu vjerovatno jos nekih sitnica koje sam u mjedjuvremenu zaboravio.

Kad sve izracunas za nepounih pet godina kolko je kod mene ja sam na njegovo odrzavanje bacio nekih 4 000 km, ova je tek pocela, a pocela je sa stilom i racunam da cu se iskesit jos jedno 1000 u ovjoj. Dodjes na racunicu da na dijelove das godisnje 1000 KM. Auto nije ishrdano, auto je garazirano citavo vrijeme, autom se ne divlja i prelazi se godisnje nesto jace od 10 000 kilometara, koristi se svaki dan ali na relativno kratkim relacijama. Ono sto znam je da ce se to auto kvarit, kvarit i kvarit dok ga se ne rijesim i ne prodam ga nekome ko ce cunjat za dijelovima po otpadu i kome nece smetat skripanje i kuckanje koje smeta sad meni. Ima ljudi koji voze s celavim gumama i bez amortizera, bez lezaja i s kojekakvim defektima, jbg ja sam se trudim da mi je auto 100% ispravno u svakom trenutku, da koristim originalne a ako ne originalne onda najskuplje zamjenske dijelove.

Ono sto pokusavam reci je da je njegov radni vijek proso, bez obzira sto ja znam kako je auto vozeno prije no sto sam ga kupio, i bez obzira sto znam kako ga ja sad vozim, crkava jedno po jedno i to izbija poprilicno dosta novca iz dzepa. Ne smatram da je auto uvala, jasno mi je da je ono odradilo svoje i da je vrijeme da se zamjeni nekim drugim. Na kraju ce ga priustit neko kome je to i takvo auto vrhunac njegove kupovne moci, isto ko sto je meni bilo kad sam ja kupovao sebi.

Velika je vjerovatnoca da ce se to u tim vremenskim okvirima pocet desavat svim autima koji su prosli tih nekih recimo 7-8 godina starosti i prekoracili stepenicu od 150 000 predjenih. To nije marka auta, to nije cijena auta, to je materijal, koji se zamori i koji puca, kvari se i drobi. Kad ti upadne tocak u otvoren saht u centru grada izvalit ces lafetu, podrobit kineticki i iskrivit felgu i na mercedesu a i na daciji.

Samo sto sto ces za merca dat 1000 da to saniras, a za dacu 250 u vrh glave :). Vozis se ti vozi se on, to dodjes tamo gdje hoces dodje on, za njim se malo vise raja okrece za tobom malo manje, on pipa kozu ti pipas platno, on shalta cd-ove na sonijevom touch screen playeru i slusa muziku kroz bose zvucnike, ti uvalis emulator ubacis stik i slusas kroz neke, manje kvalitetne zvucnike. Al opet on krene i dodje, i ti krenes i dodjes :)

Da imas volva s 300 000 predjenih kilometara starog 14 godina i kazes da ti je otisla lamela i nista krupnije, te da je auto beton i da deres sve redom, to jarane ne drzi vode :)

I moje je auto beton, mogu i ja ustvrdit da osim redovnih servisa jedino krupno sto mi je otislo je MAF. Valjda ovo sve ostalo spada u rednovni servis :)
mbenz

#82 Re: Dacia

Post by mbenz »

eno sad znao sam da ce dacia ispasti bolja i od mercedesa samo sto je nova :lol: ali to je tako , dodji na forum vw-a ispast ce golf 2 bolji od nove dacije, dodji na bmw-ov forum ispast ce kocka bolja od nove dacije , a da nekazem za opela :lol: :lol: :lol:
AdnanSA

#83 Re: Dacia

Post by AdnanSA »

stidna_dlaka wrote:
vettel wrote:Aj ne supljirajte,, vozim volvo s40 2000. na satu ima 310 000 km. Auto je u perfektnom stanju, a za 14 godina mi je otisla lamela i nista ozbiljnije. Auto je beton kao prvog dana kad je kupljen. Samo redovne servise radi i vozi koliko hoces. I opet na autocesti derem i preticem sve prdekane A segmenta iz 2010. i uz to - vozis se sigurnije ;) tako da vam price ne drze vodu

Tvoja pricane drzi vodu drugar. Eto ja recimo sad imam auto koje je 99 godiste, kod mene 5 godina, sad ima 140 000 na satu realne kilometraze jer sam ga ja kupio od prvog vlasnika koji ga je odrzavo samo u ovlastenom servisu i koristio originalne zamjenske dijelove. Ja sam ga uzeo 2009 sa nekih 90 i nesto hiljada na satu i full servis historijom. Tad je to auto jako, jako ocuvano jer ga ovaj lik nije vozio nesto puno. Elem prvu godinu sam ga vozio bez problema, sipaj gorivo i vozi, zamjenio mu remenje filtere i ulja, druga godina filteri i ulje te novi set M+S guma, treca godina crkne mi MAF, na 117 000 predjenih, dio je bio 450 KM, popucale mi brave 100 kerma, zamjenio kugle,krajnice,selene, stabilizatore, mandzetne, zavario auspuh, mjenjo prednje pakne i zadnje dobos pakne, to je bilo jos nekih 500 km. Nepunu godinu nakon tog vidim da su mi amortizeri otisli, zamjeni prednje amortizere zajedno sa soljama koje su truhle, nesto oko 400 maraka sve, zamjeni diskove 140 km komad puta 280, zamjeni zadnje dobose 120 komad, 240 set, zamjeni zadnje lezaje 98 komad puta 2 196, nove plocice na prednje diskove jer su one prve sto sam uzeo skart i pocele skripat jos 70 maraka, usput se primjeti da je prolupo prednja desna kugla i da treba i stabilizator promjenit zaboravio sam kolko je to para bilo. Vozio se rahatan skoro pa godinu dana pa sam primjetio da mi trebaju i zadnji amortizeri jer su propali, usput sam kupio jedan set ljetnih guma, i 2 cisto zimske, pa sam zamjenio zadnje amortizere. U medjuvremenu sam primjetio da su mi vrata pocela truhnut, da mi auto vise ne trosi 8 litara nego 12, jucer vidim da mi ponovo lupa nesto na prednjoj osovini i nagadjam da je il kugla il kineticki il nesto deseto, pukla mi je jos jedna brava zamjenio je neki dan, pride zamjenio svjecice, zamjenio remenje i sve tekucine prije nekih 2 mjeseca, crko mi je bio i alternator, al sam ga izvadio, odnio kod majstora on ga rasklopio, malo oporavio i vratio ga u auto, eno radi jos. Vidim da mi je i karter slinav sto znaci da negdje ima neka mala rupica al mi se nada trazit novi. Ima tu vjerovatno jos nekih sitnica koje sam u mjedjuvremenu zaboravio.

Kad sve izracunas za nepounih pet godina kolko je kod mene ja sam na njegovo odrzavanje bacio nekih 4 000 km, ova je tek pocela, a pocela je sa stilom i racunam da cu se iskesit jos jedno 1000 u ovjoj. Dodjes na racunicu da na dijelove das godisnje 1000 KM. Auto nije ishrdano, auto je garazirano citavo vrijeme, autom se ne divlja i prelazi se godisnje nesto jace od 10 000 kilometara, koristi se svaki dan ali na relativno kratkim relacijama. Ono sto znam je da ce se to auto kvarit, kvarit i kvarit dok ga se ne rijesim i ne prodam ga nekome ko ce cunjat za dijelovima po otpadu i kome nece smetat skripanje i kuckanje koje smeta sad meni. Ima ljudi koji voze s celavim gumama i bez amortizera, bez lezaja i s kojekakvim defektima, jbg ja sam se trudim da mi je auto 100% ispravno u svakom trenutku, da koristim originalne a ako ne originalne onda najskuplje zamjenske dijelove.

Ono sto pokusavam reci je da je njegov radni vijek proso, bez obzira sto ja znam kako je auto vozeno prije no sto sam ga kupio, i bez obzira sto znam kako ga ja sad vozim, crkava jedno po jedno i to izbija poprilicno dosta novca iz dzepa. Ne smatram da je auto uvala, jasno mi je da je ono odradilo svoje i da je vrijeme da se zamjeni nekim drugim. Na kraju ce ga priustit neko kome je to i takvo auto vrhunac njegove kupovne moci, isto ko sto je meni bilo kad sam ja kupovao sebi.

Velika je vjerovatnoca da ce se to u tim vremenskim okvirima pocet desavat svim autima koji su prosli tih nekih recimo 7-8 godina starosti i prekoracili stepenicu od 150 000 predjenih. To nije marka auta, to nije cijena auta, to je materijal, koji se zamori i koji puca, kvari se i drobi. Kad ti upadne tocak u otvoren saht u centru grada izvalit ces lafetu, podrobit kineticki i iskrivit felgu i na mercedesu a i na daciji.

Samo sto sto ces za merca dat 1000 da to saniras, a za dacu 250 u vrh glave :). Vozis se ti vozi se on, to dodjes tamo gdje hoces dodje on, za njim se malo vise raja okrece za tobom malo manje, on pipa kozu ti pipas platno, on shalta cd-ove na sonijevom touch screen playeru i slusa muziku kroz bose zvucnike, ti uvalis emulator ubacis stik i slusas kroz neke, manje kvalitetne zvucnike. Al opet on krene i dodje, i ti krenes i dodjes :)

Da imas volva s 300 000 predjenih kilometara starog 14 godina i kazes da ti je otisla lamela i nista krupnije, te da je auto beton i da deres sve redom, to jarane ne drzi vode :)

I moje je auto beton, mogu i ja ustvrdit da osim redovnih servisa jedino krupno sto mi je otislo je MAF. Valjda ovo sve ostalo spada u rednovni servis :)
Boga ti koje je auto u pitanju ?
lavic

#84 Re: Dacia

Post by lavic »

vettel wrote:malo smo u offtopic zasli sorry, ovako, i ja se slazem da samo idiot moze dat 10k Km za passata iz 2004. sa full opremom. ma da je zlatan ja ga ne bih, i da, dacia je jako dobra varijanta ko zeli mlado a solidno auto, i bar kad ga novog uzmes bit ces miran minimalno 3 godine (servisi se podrazumijevaju), nije jos ni atrakcija za kradu, a s obzirom na njenu cijenu, sasvim realno i nudi. jbg, koliko para toliko muzike uvijek bilo :-D

dacia i ostale ''lijeve'' marke su strasno podcijenjene u BIH gdje svijet samo vjeruje ''svetom trojstvu'' i VW - grupaciji. I ja sam prije tako mislio, ali ljudi moji, danas postoje neki opce-vazeci standardi za odredene klase automobila. Ne mozes dns rec da ne valja Kia Optima kad ni sekunde ne kasni za BMW po svemu, jedino BMW ima image kojeg i naplacuje extra. dakle, postoje standardi u autoindustriji i sve je to u 5 deka, pa tako i dacia, nista nije losija od skode, vw-a i ostalih automobila iz te klase. i duster je sasvim solidan SUV
Evo ja sam idiot i dao bih prije za pasata 10000 KM 2004 godiste nego za daciu 15000 km novu, jos ako je neki 2.0 benzinac pasat sa highline opremom, jebo te skula od dacia-e.
530i

#85 Re: Dacia

Post by 530i »

stidna_dlaka wrote: Dodjes na racunicu da na dijelove das godisnje 1000 KM.
Sa novom Daciom godišnje bi te koštalo 200KM maksimalno, redovan servis, i jedan veliki, neka bude 700. To je 1500KM. Znači računaj da u toj usporedbi Dacia nije 15000 ili 25000 hiljada, nego 11500 ili 21500 hiljada :lol:

Uostalom, kao i svako normalno novo auto....
Mlad i Nevin

#86 Re: Dacia

Post by Mlad i Nevin »

Ja bih u ovom slučaju polovnu Daciu. Za nas većinu je dovoljna i Dacia stara 7-8 godina koja se može kupiti za 5 milki. Prednost je što su skoro sve kupljene u BiH, dakle siguran uvid u istoriju i kilometražu, a i sama kilometraža na polovnoj Daciji je relativno mala, benzinci su uglavnom ispod 100t km (Ako uzmemo varijablu da većina vozača Dacie benzinca godišnje prelazi max 15-tak hiljada). Mislim da većina stanovništva u BiH može da sanja da istrese i 15-16 hiljada na novu Daciu a kamoli na polovnjaka iz Nje'ačke, tako da smatram da mnogima mogu biti interesantne polovne Dacie.

Za 5 -6 milja ovdje možeš kupiti Gnjojfa 4, Pežoa 307 ili Focusa (benzinci i to prilično rastrošni kod sva tri modela) starih oko 14 godina sa 'bog te mazo' koliko kilometara i ko je sve jahao na njima. Ja bih radije Daciu duplo mlađu i sa poznatom istorijom i sa ispod 100t km kilometara na leđima.

Ja lično vozim Bravu staru 17 godina koja za koju godinu neće vrijediti bukvalno ništa, ali jednostavno mi se ne isplati mijenjati jer šta god da kupim za 5 hiljada bit će grob kao i moj Fiat. Ljetos sam htio mijenjati auto i gledali smo neke Golfove 4 i Pežoe 307, to je sve od zla oca od gore matere . Da nemam auto i da kupujem za te pare, gledao bih Logana i stavio plin. Jest odvratan ali komfornijeg, mlađeg i pouzdanijeg auta za te pare nema.
530i

#87 Re: Dacia

Post by 530i »

Samo gledaj da ne "ubodeš" taxi Logan ili Sandero sa 300-400-500 hiljada kilometara.
Altsa

#88 Re: Dacia

Post by Altsa »

Dacia stepway je dobra investicija ukoliko se zeli nov auto za prihvatljiv iznos para...kako vidim malo su usminkali unutrasnjost koja je ruku na srce do sada bila ispod svakog nivoa i sto me je najvise odbijalo od nje

Image
johntra

#89 Re: Dacia

Post by johntra »

To ti je stara verzija enterijera, ovo je nova:

Image
Altsa

#90 Re: Dacia

Post by Altsa »

na stranici sto sam gledao pise 2013 :roll:
citroen xm

#91 Re: Dacia

Post by citroen xm »

To je star unutrašnjost.

Ovo je aktuelna

sa tač skrinom i navigacijom

Image

ili ovakva sa običnim radiom

Image
golfiista

#92 Re: Dacia

Post by golfiista »

Nije lose za 16.000 KM, ali za 26.000 ( normalan motor i pristojna oprema) moze i mora bolje.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#93 Re: Dacia

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:Nije lose za 16.000 KM, ali za 26.000 ( normalan motor i pristojna oprema) moze i mora bolje.
Hajde malo zagrij mozdane vijuge.
Za 16000 KM dobijes Sandera. On ne moze kostati 26k kad bi sve sa spiska doplata stavio na njega sa dizelskim motorom.
Za 26000 dobijes sasvim pristojnog SUV Duster.
Last edited by mali_milojica on 15/01/2014 12:26, edited 1 time in total.
citroen xm

#94 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Pa nema je od 26. Ima Daster 4x4 dizel, ali to je potpuno druga kategorija u kojoj je opet povoljan. Još je i on sada redizajniran i dobio novu unutrašnjost.

Image
golfiista

#95 Re: Dacia

Post by golfiista »

Sta reci, vrijedi tog novca, sve ok, ali isto tako pristojan polovnjak koji je prije tri, cetiri godine kostao 60000 ili 70000, a danas ga mozes kupiti za vrijednost nove dacije, hm...
citroen xm

#96 Re: Dacia

Post by citroen xm »

A šta misliš zašto je polovnjak zvučnog imena za 4 godine izgubio 40-50000 KM? Zato što je prešao boga oca i strancu se ne isplati da ga dalje vozi i plaća skupe popravke i održavanje koje su izražene, a garancije više nema.
stidna_dlaka

#97 Re: Dacia

Post by stidna_dlaka »

Prasinar nije los, al ako vec barata s kesem za njeg, ja da sam u pitanju, mislim da bi izuo tih 26 pa ostalo iskesio na lizing i priustio sebi onog Captura ili kako se vec zove, onaj na Cliovoj platformi sto je :)

Al opet...to su bajke i basne, mislim da nebih mogao sebi oprostit da dam za auto vise od nekih 15-16, a ako bi se davalo toliko otisho bi prvo da testiram stepveja, pa onda gledo kakvog malog gradskog autica za tih para i izvago pa odlucio.

Dustonja je ko terminator, nikako da ugrabim komsiju koji je prvi u komsiluku kupio nesto od Dacije, kupio prasinara, i vidim da ga zamjenio s novim prije mozda 2 mjeseca. Morat cu ga zaskocit pa priupitat shta o njemu.
citroen xm

#98 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Pa nisu Captur i Duster uporedivi. Različite su klase. Duster ima upotrebljiv Nisanov 4X4 pogon dok je Captur isključivo sa prednjim pogonom.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#99 Re: Dacia

Post by mali_milojica »

Captur je dobar auto. Imao sam ga priliku provozati,rodica je kupila jednog sa 1.2 Tce motorom od 120 KS i EDC mjenjacem. Najveca oprema koja se mogla kupiti uz par nekih doplata. Cijena nesto sitno ispod 30k KM uz popust. Lijep auto,atraktivan,motor dobro vuce,mjenjac radi odlicno. Unutrasnjost lijepa,dopadljiva i donekle kvalitetna na dodir koliko se moze ocekivati od te klase. Auto je blizi Nissanu Juke-u,nego Dusteru. Iskljucivo sminka.
citroen xm

#100 Re: Dacia

Post by citroen xm »

Kvalitet i tvrdoća nemaju veze jedno sa drugim. Ima ljudi kojima mekoća plastike nije bitna. Recimo ja sam jedan od tih. Niti je mazim, niti pipka, niti spavam na njoj, a dok vozim čak i ne gledam u nju.
Post Reply