Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
Post Reply
ranger

#76 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by ranger »

po meni, mladi ljudi koji traze da se zakace na budzet su idioti i lezihljebovici...
ok, ti zavrsis fax, zaposlis se u opstinu npr., i lupas pecate do 35 i jednog dana drzava kaze moramo smanjiti broj zaposlenih i pajdo ode ti na ulicu.. kakav ces posao naci sa 10 godina radnog iskustva u opstini, ok to je 10 godina, al cika privatnik ce ti rec, dobro pa sta ti zapravo znas radit? nebitno koje struke...
zato, ko imalo razmislja o svojoj buducnosti, mislim da mu je pametnije prvo 10tak godin sljakat za privatnike, naucit sve finte svog posla, pa onda kontat kako sta..
recimo tamo oko 35-40te godine eventualno se zaposlit u drzavnu instituciju cisto zbog te sigurnosti kad te stigne starost i bolest...
znaci, poenta je znati nesto raditi u zivotu, jebo diplome klince palce mastere ako ti ne znas radit posao... e o tome danas razmislja 1% ljudi a ostali placu da im je u drzavno.. :skoljka:
salvatore paradise

#77 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by salvatore paradise »

SSemir wrote:
Danguba wrote:Dodje mi suzu da pustim.
Gdje god dodjes guzva, guzva, nerad, neorganizacija, mumljanje, negodovanje...a za svaki papir da te Bog sacuva koliko moras imati zivaca i vremena.(l.k., katastar, gruntovnica, urbanizam, socijalno...) Jednom rijecju, birokratija koju svijet ne poznaje.
ii? tebi su zbog toga radnici krivi? radnici koji su tu postavljeni da rade onako kako je propisano?
ne smatras da su za te komplikacije, sporost i guzvu, krivi ljudi koji su izmislili takve komplikacije..parlamentarci, politicari, ljudi koji kreiraju zakone? stavljas salterske radnike u isti kosh sa njima?
blago tebi..
Ne. Za te komplikacije, sporost i guzvu su krivci iskljucivo radnici (mada je ironicno da ih tako zovemo) zato sto znaju da ih niko nece sankcionisati, da nece dobiti otkaz, da ce plata leci na vrijeme.
salvatore paradise

#78 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

ranger wrote:po meni, mladi ljudi koji traze da se zakace na budzet su idioti i lezihljebovici...
ok, ti zavrsis fax, zaposlis se u opstinu npr., i lupas pecate do 35 i jednog dana drzava kaze moramo smanjiti broj zaposlenih i pajdo ode ti na ulicu.. kakav ces posao naci sa 10 godina radnog iskustva u opstini, ok to je 10 godina, al cika privatnik ce ti rec, dobro pa sta ti zapravo znas radit? nebitno koje struke...
zato, ko imalo razmislja o svojoj buducnosti, mislim da mu je pametnije prvo 10tak godin sljakat za privatnike, naucit sve finte svog posla, pa onda kontat kako sta..
recimo tamo oko 35-40te godine eventualno se zaposlit u drzavnu instituciju cisto zbog te sigurnosti kad te stigne starost i bolest...
znaci, poenta je znati nesto raditi u zivotu, jebo diplome klince palce mastere ako ti ne znas radit posao... e o tome danas razmislja 1% ljudi a ostali placu da im je u drzavno.. :skoljka:
Ovo je kljucno. Niko ne shvata da se posao u pravim drzavama dobija na osnovu sposobnosti... ovdje svi cekaju da im drzava nesto uradi. Ja kad pogledam one izjave na tv-u tipa: Zavrsio sam fakultet prije 5 godina a jos nemam posao, zasto mi drzava ne nadje isti- dize mi se kosa na glavi. Nije drzava duzna da ti trazi posao ili obezbijedi egzistenciju...
Big Ang

#79 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Big Ang »

Budzetlije glavna tema na ovom forumu. Jedna od glavnih. Odmah iza pite i sisa :eh:
A sto ne pisemo o bahatosti privatnika? O tome kako ne prjavljuju svoje radnike. Kako ne prikazuju pravo stanje....vode duple knjige....jedna za inspekciju a druga prava....znam....jer sam to radila....po nalogu ''svog gazde''. Zanimljivo....nikome ne smeta ( na forumu naravno )
sto sam recimo ja dobila otkaz kod privatnika jer sam bila na bolovanju duze od sedmice....nikome be smeta sto mi u radnju knjizicu nije upisano 13 godina staza....nisu ne htjeli prijaviti....al zato budzetlija smeta svima....iako neki na budzetu nisu primili novembarsku platu. Kakav smo mi narod ccc.... :eh:
insomnia78

#80 Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV?

Post by insomnia78 »

Zato ti je sad upala kasika u med
Po citav dan na forumu, staz ide a jos bi i platu

Sent from my iPhone using Tapatalk
salvatore paradise

#81 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Big Ang wrote:Budzetlije glavna tema na ovom forumu. Jedna od glavnih. Odmah iza pite i sisa :eh:
A sto ne pisemo o bahatosti privatnika? O tome kako ne prjavljuju svoje radnike. Kako ne prikazuju pravo stanje....vode duple knjige....jedna za inspekciju a druga prava....znam....jer sam to radila....po nalogu ''svog gazde''. Zanimljivo....nikome ne smeta ( na forumu naravno )
sto sam recimo ja dobila otkaz kod privatnika jer sam bila na bolovanju duze od sedmice....nikome be smeta sto mi u radnju knjizicu nije upisano 13 godina staza....nisu ne htjeli prijaviti....al zato budzetlija smeta svima....iako neki na budzetu nisu primili novembarsku platu. Kakav smo mi narod ccc.... :eh:
Niste primili novembarsku platu? Pa kako izdrzavate, ima li se za lebca? Plati se i internet vidim...

Ja postujem svakog privatnika koji hoce da zajebe ovakvu drzavu, jer covjek pored vas ocito ne moze posteno opstati. Pa vi bi uzeli gace s guzice da mozete, samo da namirite svoj nerad i ne stvaranje nikakvih novih vrijednosti...
Mom prijatelju koji vodi malu firmu s 3-4 zaposlenih uleti inspekcija i spuca milju maraka kazne zato sto nema drzavni grb... Pa ko je tu lud jebote? Takvu drzavu treba sto je moguce vise zakidati. Ionako ce novac koji dodje do vas biti uzaludno potrosen na kafice i ruckove u "pauzama"...
Big Ang

#82 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Big Ang »

Kao sto rekoh .... :eh:
insomnia78

#83 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by insomnia78 »

Joj ba Besana
95% tvojih postova je napisano radnim danima u toku radnog vremena i ti nekom nadjes pisati o poslu

salvatore paradise

#84 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Big Ang wrote:Kao sto rekoh .... :eh:
Nista pametno nisi rekla, bez uvrede. I ono malo ljudi sto se odluci na privatni sektor pokusavate sjebati maksimalno, sto sporoscu birokratije, sto raznoraznim nametima, sto korupcijom, bahatoscu itd itd.. Te zaposli dva radnika, de nam daj koju milju, te placaj ovu taksu, te placaj onu taksu. I sve to ne bi bio problem da vi jebeno radite svoj posao. Ali ne... Pa pola foruma je tu za vrijeme radnog vremena... Ja ne mogu dici glave od posla kad radim (i ne trebam, za to sam i placen jelte)... O kome o cemu ba...
salvatore paradise

#85 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

insomnia78 wrote:Joj ba Besana
95% tvojih postova je napisano radnim danima u toku radnog vremena i ti nekom nadjes pisati o poslu

Tako je tjelavi :thumbup:
Edin25

#86 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Edin25 »

Big Ang wrote:Budzetlije glavna tema na ovom forumu. Jedna od glavnih. Odmah iza pite i sisa :eh:
eh kuco moja chadjava ti greda :D

Nisu sve te "gazde" bahati kako ti kazes, ovo ti kazem iz licnog primjera.
Puno se krecem po tim "budzetskim" institucijama, pa sam poprilicno upoznat sa vasim "radom".
Prijateljski savjet iako se ne znamo, prijavi tog svog bivseg "bahatog gazdu" ako si sigurna i mozes dokazati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#87 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by pici »

Kad porastem bitnutĆu BuĐŽetlija :thumbup: :bih:
salvatore paradise

#88 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Edin25 wrote:
eh kuco moja chadjava ti greda :D

Nisu sve te "gazde" bahati kako ti kazes, ovo ti kazem iz licnog primjera.
Puno se krecem po tim "budzetskim" institucijama, pa sam poprilicno upoznat sa vasim "radom".
Prijateljski savjet iako se ne znamo, prijavi tog svog bivseg "bahatog gazdu" ako si sigurna i mozes dokazati.
Uostalom da javni sektor nije korumpiran kradje privatnog bi bile onemogucene... Budzetlije su definitivno rak-rana ove drzave... Ima ih previse, premalo rade, imaju prevelike plate, te su korumpirani do zla boga... Nadam se sto ranijem raspadu ove krepaline od drzave. Jer dok ne odemo skroz u helac necemo moci ni napraviti zemlju da valja...
Big Ang

#89 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Big Ang »

:shock: jest...ja sam najveci problem ove drzave :diva: :lol:
Sitna sam ja buranija, sta vam je? Al de vi....ako ce vam biti lakse.... :eh:
mario16

#90 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by mario16 »

Pa ljudi uvijek žele tamo gdje je bolje, stoga nije nimalo čudno da većina u BiH želi u državne institucije. :)
Googlerica

#91 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Googlerica »

mario16 wrote:Pa ljudi uvijek žele tamo gdje je bolje, stoga nije nimalo čudno da većina u BiH želi u državne institucije. :)
kakav narod,takvo drustvo

kako moze biti bolje ? Kome je bolje ?
Googlerica

#92 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Googlerica »

Big Ang wrote::shock: jest...ja sam najveci problem ove drzave :diva: :lol:
ma nisi problem,ali vas ima dovljno da se moze "reci" da svojim radom upravo podrzavate agoniju drustva
salvatore paradise

#93 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Big Ang wrote::shock: jest...ja sam najveci problem ove drzave :diva: :lol:
Ma ne ti licno, vec takav nacin zivota i razmisljanja. Ne znam zasto bi mlada, pametna, obrazovana osoba uopce zeljela raditi u javnom sektoru? Gdje je zelja za napredovanjem, ucenjem, zaradom, usavrsavanjem?

Evo ti sjedis i svakodnevno tipkas po forumu s posla... Reci mi onako medju nama, jel fakat mislis da posteno zaradis svoj novac?
Big Ang

#94 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Big Ang »

Aj ba sjaši više...štase mene svezo :roll:
salvatore paradise

#95 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Big Ang wrote:Aj ba sjaši više...štase mene svezo :roll:
To je otprilike odgovor i kad covjek od vas trazi da uradite posao za koji ste placeni... Sve receno, sve pet. :thumbup:
Big Ang

#96 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Big Ang »

salvatore paradise wrote:
To je otprilike odgovor i kad covjek od vas trazi da uradite posao za koji ste placeni... Sve receno, sve pet. :thumbup:

Koga nas ba...ja sama ovdje :lol:
eh eto ti znaš...:eh:
ultima_palabra

#97 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by ultima_palabra »

Nedavno mi je neko pričao priču o liku koji je dobio posao u Elektroprivredi... neka kancelarija za koju niko ne zna, niko u nju ne ulazi, sami on i fikus :mrgreen: Lik tu bio par godina, pošto nije imao nikakvog posla spremao je magistarski i doktorat... na kraju kad je doktorirao, dao otkaz i rekao "sad ću tražiti pravi posao" :lol:

Kontam svaka čast, makar je neko tu guzovaču iskoristio na pravi način...
BadCopy

#98 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by BadCopy »

Najveca je prednost sto mi niko ne visi nad glavom,same pare i nisu toliko bitne.
mali_balon

#99 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by mali_balon »

Ma najveca prednost je sigurnost, ako sto rekoh kod pirvatnika si od danas do sutra, ako firma dobro posluje dobre su i plate ako firma pocinjed a gubi eto radnika na biro.
Je li bolje 1000KM, do penzije, na budzetu ili 2500KM kod privatnika od danas do sutra.
Edin25

#100 Re: Da li nam je zaposlenje na budzetu postalo ZIVOTNI MOTIV

Post by Edin25 »

salvatore paradise wrote:
Jesi ti vidio, djevojcica je jos i agresivna :D
Neka je, kako ona rece, sitna je ona buranija, vidis ti sta sve valja trpiti za platicu od tisucu i par stotina markica.
Post Reply