Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sparky wrote:Nije valjda da si sofercino zbog pive ostao bez b kategorije
Brza voznja
Pogledaj ovaj klip pa razmisli malo iduci put prije nego sto ti ne ubijes necijeg oca, sina, neciju kcerkicu ili mamu....uopste nemam simpatija prema brzim vozacima. Ogranicenje brzine je za razlogom, a ti sam kazes da si iskusan dugogodisnji vozac.
pojenta klipa je, frajer je jurio i nije se mogo zaustaviti i udario je u auto i sigurno ubio oca i sina. nadam se da te je ova greska naucila pameti.....
Stari kenjac wrote:Samo svjeze ljekarsko uvjerenje i podnijet zahtjev za novu, ako znas gdje su ti dokumenta kad si prvi put predavao. naravno, taksa, obrazac vozacke i dr se placa.
Imam staro ljekarsko uvjerenje, imam sve dokumente kada sam polagao, i naravno potvrdu o polozenom ispitu, na zalost sam odmah odselio i nikada ju nisam dizao. Sada kada mi ITEKAKO treba malo mi je prpa dali moram sada trositi vrijeme i novce na polaganje.
Nadam se da sa novim ljekarskim mogu bez problema to podici.
Koliko roka imam da predam vozacku u MUP posto mi je odredjena mjera zabrane upravljanjem vozilom mjesec dana.
Meni je polic. sluzbenik rekao 6 mjeseci ?
_BataZiv_0809 wrote:Pa je li ti dosao poziv da predas vozacku?
Jeste prije 3 dana ,ali ne pise do kada moram predati,a vozacka mi treba do 25og decembra i onda na godisnjem mi nece trebati pa bi idealno bilo da je tada predam
Jeste prije 3 dana ,ali ne pise do kada moram predati,a vozacka mi treba do 25og decembra i onda na godisnjem mi nece trebati pa bi idealno bilo da je tada predam
Meni su dostavili poziv da predam vozacku jedno 15 dana nakon sto sam je predao i dobio nazad, a sve nakon sto je komsinica koja radi u CIPS-u slucajno rekla mom ocu da mi je istekao rok za predaju!
Stigao mi je poziv da predam dozvolu na mjesec dana. Posto radim kao vozac u međunarodnom transportu, da li mogu prijaviti ko fol da sam izgubio vozacku i da predam za novu, pa da tu predam na hlađenje a u međuvremenu vozim sa ovom starom? Jasno je da cu se po Bosni morat svercat ali ako me zaustavi drot u Njemackoj i ja mu dam staru dozvolu, on ne moze znati da sam pod zabranom.
Mlad i Nevin wrote:Stigao mi je poziv da predam dozvolu na mjesec dana. Posto radim kao vozac u međunarodnom transportu, da li mogu prijaviti ko fol da sam izgubio vozacku i da predam za novu, pa da tu predam na hlađenje a u međuvremenu vozim sa ovom starom? Jasno je da cu se po Bosni morat svercat ali ako me zaustavi drot u Njemackoj i ja mu dam staru dozvolu, on ne moze znati da sam pod zabranom.
Izvini, nevezano bas za tvoje pitanje, da li si nakon kazne gdje pise koliko si kaznjen 100 KM i mjesec vozacka, naknadno dobio papir da predas vozacku i koji je rok predaje? Hvala
Mlad i Nevin wrote:Stigao mi je poziv da predam dozvolu na mjesec dana. Posto radim kao vozac u međunarodnom transportu, da li mogu prijaviti ko fol da sam izgubio vozacku i da predam za novu, pa da tu predam na hlađenje a u međuvremenu vozim sa ovom starom? Jasno je da cu se po Bosni morat svercat ali ako me zaustavi drot u Njemackoj i ja mu dam staru dozvolu, on ne moze znati da sam pod zabranom.
Ako ides na to da ces po BiH voziti na crno onda je to da vozis vani sa nevazecom teoretski dozvolom izvodivo. Mislim da su sanse da neko u DE prilkom rutinske kontrole utvrdi da ti je vozacka nevazeca minimalne.
Problem je u tome sto ces sebi time oduziti voznju bez VD po BiH. Prvo je sama procedura prijave izubljene vozacke komplikovana i treba hefta. MUP-Sluzbeni list-MUP-CIPS. Drugo kad predas za novu vozacku prvo ces cekati da bude gotova, a onda ce ti zbog zastitne mjere vjerovatno prolongirati podizanje za jos mjesec, tako da se vrlo lako moze desiti da u BiH bez vazece vozacke budes i preko 2 mjeseca, a ti najbolje znas koliko ti je to rizik.
VD traže odmah na granici sa Hrvatskom...u zadnjih 5 godina uvijek su mi tražili, ali imam spremno sve u saobraćajnoj dozvoli, lijevo vozačka, desno zeleni karton presavijen da se odmah vidi rok važenja.
530i wrote:VD traže odmah na granici sa Hrvatskom...u zadnjih 5 godina uvijek su mi tražili, ali imam spremno sve u saobraćajnoj dozvoli, lijevo vozačka, desno zeleni karton presavijen da se odmah vidi rok važenja.
VD traze na ulasku RH, a ne na izlasu iz BiH i skeptik sam da policija u RH ima nacin da provjeri da li je vozacka vazeca. Od kad je RH u EU meni u 4 od 5 slucajeva traze VD, ali je samo pogledaju.
Po bih puno ne vozim a i s nasim drotovima se moze rijesiti ako provale da imam nevazecu dozvolu, no ako se u eu pojavim bez dozvole sigurno sam puno vise popusio... Da bar mogu izdati zamjensku u kratkom roku bez c kat pa hajd, ali ako cu i nju cekat onda mi se ne isplati, jer ja ne smijem ici bez dozvole a ne mogu ni lezati kuci 15 ili mjesec dana. Ja sam bio poslao nalog u mup tk gdje je prekrsaj pocinjen trazeci sudsko, da bih mogao traziti zadrzavanje dozvole jer sam profesionalni vozac, ali jutros dođe poziv za predavanje dozvole..
530i wrote:VD traže odmah na granici sa Hrvatskom...u zadnjih 5 godina uvijek su mi tražili, ali imam spremno sve u saobraćajnoj dozvoli, lijevo vozačka, desno zeleni karton presavijen da se odmah vidi rok važenja.
VD traze na ulasku RH, a ne na izlasu iz BiH i skeptik sam da policija u RH ima nacin da provjeri da li je vozacka vazeca. Od kad je RH u EU meni u 4 od 5 slucajeva traze VD, ali je samo pogledaju.
Da, hrvatska granična policija to traži...i ne provjeravaju ali ako je nemaš nikako, istekla je ili je oštećena onda jeste problem.
Mlad i Nevin wrote:Po bih puno ne vozim a i s nasim drotovima se moze rijesiti ako provale da imam nevazecu dozvolu, no ako se u eu pojavim bez dozvole sigurno sam puno vise popusio... Da bar mogu izdati zamjensku u kratkom roku bez c kat pa hajd, ali ako cu i nju cekat onda mi se ne isplati, jer ja ne smijem ici bez dozvole a ne mogu ni lezati kuci 15 ili mjesec dana. Ja sam bio poslao nalog u mup tk gdje je prekrsaj pocinjen trazeci sudsko, da bih mogao traziti zadrzavanje dozvole jer sam profesionalni vozac, ali jutros dođe poziv za predavanje dozvole..
Imas li kakvu murafu da predjes granicu kao putnik?
Da ti ne iscu dozvolu na ulazu?
Kad stranci ovdje npr naprave prekrsaj onda njihova vozacka je 'pod zabranom' na teritoriji BIH ali je mogu koristiti negdje druolgo regularno,tako da mislim da i ti mozes isto tako
Logicno jer nemaju pristup nasoj bazi podataka i registru
Osim u slucaju kao kod nas kad imas u bazi strane drzavljane koji imaju zabrane na teritoriji BIH
Ali on nije ucinio prekrsaj i nema sankciju nigdje sem u BIH
Mlad i Nevin wrote:Po bih puno ne vozim a i s nasim drotovima se moze rijesiti ako provale da imam nevazecu dozvolu, no ako se u eu pojavim bez dozvole sigurno sam puno vise popusio... Da bar mogu izdati zamjensku u kratkom roku bez c kat pa hajd, ali ako cu i nju cekat onda mi se ne isplati, jer ja ne smijem ici bez dozvole a ne mogu ni lezati kuci 15 ili mjesec dana. Ja sam bio poslao nalog u mup tk gdje je prekrsaj pocinjen trazeci sudsko, da bih mogao traziti zadrzavanje dozvole jer sam profesionalni vozac, ali jutros dođe poziv za predavanje dozvole..
Imas li kakvu murafu da predjes granicu kao putnik?
Da ti ne iscu dozvolu na ulazu?
Kad stranci ovdje npr naprave prekrsaj onda njihova vozacka je 'pod zabranom' na teritoriji BIH ali je mogu koristiti negdje druolgo regularno,tako da mislim da i ti mozes isto tako
Uvijek putujem sam ali idem na teretni program a tamo ne traze dozvolu. No oni me ne brinu vec svabo ili austrijanac, koji mi nece oprostiti prekrsaj, a cesto i hr policija vrsi kontrole na naplatnim kucicama i samo pogledaju dokumente i tovarni prostor i to je to.
A dozvolu svakako moram predati ili me ceka kaz a od 300 km uz prisilno oduzimanje.
Vidi mores li sta odgoditi na sudu
Jbg da ti je B zabrana pa hajde
Ali kad vec radis zajebano je
Hajde sto ne bi predao nego beze se troslku izlagati i da grebu po vratima radi VD...