Zajednički život prije braka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kritichar
#76 Re: Zajednički život prije braka
nećemo se valjda poistovjetiti sa životinjama
- JThomas
#77 Re: Zajednički život prije braka
a šta bi loše bilo da joj ga malo pristavi? bar bi ga prošle ove fiks ideje o zajedničkom životu sa 19.
- ultima_palabra
#78 Re: Zajednički život prije braka
Fakat, to je najgluplja ideja još od Sinclairovog električnog autaJThomas wrote:a šta bi loše bilo da joj ga malo pristavi? bar bi ga prošle ove fiks ideje o zajedničkom životu sa 19.
- Ma.Le.Na
#79 Re: Zajednički život prije braka
ma autor je neposten, prema curi pa prema sebi
djevojka zeli brak
on ne zeli brak
ergo...sto je zavlacis?!
reci joj da se ne namjeravas zeniti, zivjeli skupa ili ne, i pusti nek nadje nekoga s kim moze naci zajednicku rijec
djevojka zeli brak
on ne zeli brak
ergo...sto je zavlacis?!
reci joj da se ne namjeravas zeniti, zivjeli skupa ili ne, i pusti nek nadje nekoga s kim moze naci zajednicku rijec
-
The BEN10
#80 Re: Zajednički život prije braka
Naravno, samo tako ne može i nije OK...ultima_palabra wrote:Zar ne bi tako svaki živi stvor?The BEN10 wrote:hoćeš užitak, al bez obaveza
- ema_
#81 Re: Zajednički život prije braka
Breathless wrote:
Nije zena auto, pa da joj na taj nacin formiras cijenu i uporedjujes je sa svojom nevinoscu, a bogami ni krpa s kojom se cisti pod, pa da se ofuca. To sto ti ne bi, ne garantuje ti da neces, jer do sad nije izumljena ni jedna metoda kojom bi se pouzdano utvrdilo koliko koja je "isprobavana".
Jok nije. Eto ista je djevojka koja je imala recimo dva momka u životu i običnu vezu i ona koja je sa petoricom imala "zajednički" život
Uostalom, da je obrnuta situacija, koliko djevojaka bi za ozbiljno shvatile i uzele u razmatranje tipa koji bi došao i rekao "Hej, ja sam živio do sada sa 6 djevojaka, no big deal, honey! I sa tobom ću probati isto, ko zna možda klikne šta pa te oženim."
- insomnia78
#82 Re: Zajednički život prije braka
Još da je onbanjaluka078 wrote:'naš šta...? Neki po fb citiraju Đoleta, neki Mešu i Ivu, neki vjerske vođe...ja b' matere m' citirala tebe! Eto. Sorry za off.Ridjobrki wrote:Dečku treba lijepo objasniti neke stvari, nije glup i doima se finim. Još je mlad i ne razumi' on neke stvari, samo treba učiti iz dobrih primjera, treba mu pokazati primjerom nekog velikog čovjeka kao što je npr. Nelson Mandela. Madiba nadahnjuje, treba učiti iz njegovog života, vječni mu rahmet/pokoj & slava...
Čovjek je bio 27 godina u zatvoru. Slovima: dvadeset i sedam godina!!! To je osam godina više nego što si ti živ, mladi druže...
Znaš šta je uradio šest mjeseci nakon izlaska iz zatvora? Razveo se. Dvadeset sedam godina je trpio robiju, mučenje, ponižavanje, patnju... I šest mjeseci braka nakon toga je rekao - jeb'o te ovo.
Pa ti sad vidi gdje si...
On topic: zaboravite lijepo da ste se oko ovog posvađali i nastavite da ide kako ide. "Ma, pusti nek' traje..." Ne stavljajte sebi takve teme za vrat, imaćete sasvim dovoljno pravih problema ako završite zajedno.

- JThomas
#83 Re: Zajednički život prije braka
pa baš zato je optimalno rješenje da joj ga on malo pristavi bez zajedničkog života sa 19 godina i sličnih tlapnjiema_ wrote:Breathless wrote:
Nije zena auto, pa da joj na taj nacin formiras cijenu i uporedjujes je sa svojom nevinoscu, a bogami ni krpa s kojom se cisti pod, pa da se ofuca. To sto ti ne bi, ne garantuje ti da neces, jer do sad nije izumljena ni jedna metoda kojom bi se pouzdano utvrdilo koliko koja je "isprobavana".
Jok nije. Eto ista je djevojka koja je imala recimo dva momka u životu i običnu vezu i ona koja je sa petoricom imala "zajednički" život![]()
![]()
Uostalom, da je obrnuta situacija, koliko djevojaka bi za ozbiljno shvatile i uzele u razmatranje tipa koji bi došao i rekao "Hej, ja sam živio do sada sa 6 djevojaka, no big deal, honey! I sa tobom ću probati isto, ko zna možda klikne šta pa te oženim."
-
Breathless
#84 Re: Zajednički život prije braka
Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti, prema kojoj je zena koja upraznjava nesto tako normalno i biolosko kao sto je seks, kurva, a mudonja koji isto radi frajer. Sto je najgore, takve stereotipe poticu i same zene jednako kao i muskarci. Nema nista normalnije nego zivjeti s nekim s kime si u vezi, ali hajde ti to dokazi prosjecnom Balkancu koji ni po cemu nije "moralniji" i suzdrzaniji, kao ni balkanske zene, po pitanju seksa od ljudi iz drugih krajeva (dovoljno je pogledati sve te narodne umotvorine koje tematiziraju seks i promiskuitet), ali jeste tu da svoje patrijahalne komplekse i laznu moralnost projektuje na zene, da se tako dokazuje pred drugima i drzi mahalu za vrhovnog mudraca. Svi se hebu, i van braka i kad su u braku, opet van braka i nista nikome ne garantuje, a ponajmanje puritanske kalkulacije i lazna moralisanja, da ih sutra ili junferica ili neki junfer nece praviti budalama i rogonjama. To sto se zena danas priblizava muskarcu po pitanju slobode u seksualnim odnosima, ne cini je manje vrijednom u odnosu na onu koja svoje medjunozje cuva (bar od javnosti) za princa kojem ce sutra kuhati, prati gace i strpljivo i bespogovorno podnositi sve druge za zenu ponizavajuce uloge kako bi bila dobra supruga i majka.ema_ wrote:Breathless wrote:
Jok nije. Eto ista je djevojka koja je imala recimo dva momka u životu i običnu vezu i ona koja je sa petoricom imala "zajednički" život![]()
![]()
- ema_
#85 Re: Zajednički život prije braka
Daleko nas je onda odvela ta 2013. godina (mada je bolje rečeno feminizam) kad je za ženu ponižavajuće obavljati stvari koje obavlja supruga i majka
.
Usput rečeno, iz mog posta se vidi da su muškarci i žene na istom levelu, i ono što sam navela za ženski rod, naravno da važi i za muške
.
Usput rečeno, iz mog posta se vidi da su muškarci i žene na istom levelu, i ono što sam navela za ženski rod, naravno da važi i za muške
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#86 Re: Zajednički život prije braka
Jebo ženu koja je promijenila 20 partnera, znači da 100% nije dobra u glavi (nije je džaba 20 ljudi šutnulo) i takva je dobra samo za sex ionako.Breathless wrote:Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti, prema kojoj je zena koja upraznjava nesto tako normalno i biolosko kao sto je seks, kurva, a mudonja koji isto radi frajer. Sto je najgore, takve stereotipe poticu i same zene jednako kao i muskarci. Nema nista normalnije nego zivjeti s nekim s kime si u vezi, ali hajde ti to dokazi prosjecnom Balkancu koji ni po cemu nije "moralniji" i suzdrzaniji, kao ni balkanske zene, po pitanju seksa od ljudi iz drugih krajeva (dovoljno je pogledati sve te narodne umotvorine koje tematiziraju seks i promiskuitet), ali jeste tu da svoje patrijahalne komplekse i laznu moralnost projektuje na zene, da se tako dokazuje pred drugima i drzi mahalu za vrhovnog mudraca. Svi se hebu, i van braka i kad su u braku, opet van braka i nista nikome ne garantuje, a ponajmanje puritanske kalkulacije i lazna moralisanja, da ih sutra ili junferica ili neki junfer nece praviti budalama i rogonjama. To sto se zena danas priblizava muskarcu po pitanju slobode u seksualnim odnosima, ne cini je manje vrijednom u odnosu na onu koja svoje medjunozje cuva (bar od javnosti) za princa kojem ce sutra kuhati, prati gace i strpljivo i bespogovorno podnositi sve druge za zenu ponizavajuce uloge kako bi bila dobra supruga i majka.ema_ wrote:Breathless wrote:
![]()
- Capajebo
#87 Re: Zajednički život prije braka
Godina dvije tisuce i trinaesta - najjaci argument ikadaBreathless wrote: Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti, prema kojoj je zena koja upraznjava nesto tako normalno i biolosko kao sto je seks, kurva, a mudonja koji isto radi frajer. Sto je najgore, takve stereotipe poticu i same zene jednako kao i muskarci. Nema nista normalnije nego zivjeti s nekim s kime si u vezi, ali hajde ti to dokazi prosjecnom Balkancu koji ni po cemu nije "moralniji" i suzdrzaniji, kao ni balkanske zene, po pitanju seksa od ljudi iz drugih krajeva (dovoljno je pogledati sve te narodne umotvorine koje tematiziraju seks i promiskuitet), ali jeste tu da svoje patrijahalne komplekse i laznu moralnost projektuje na zene, da se tako dokazuje pred drugima i drzi mahalu za vrhovnog mudraca. Svi se hebu, i van braka i kad su u braku, opet van braka i nista nikome ne garantuje, a ponajmanje puritanske kalkulacije i lazna moralisanja, da ih sutra ili junferica ili neki junfer nece praviti budalama i rogonjama. To sto se zena danas priblizava muskarcu po pitanju slobode u seksualnim odnosima, ne cini je manje vrijednom u odnosu na onu koja svoje medjunozje cuva (bar od javnosti) za princa kojem ce sutra kuhati, prati gace i strpljivo i bespogovorno podnositi sve druge za zenu ponizavajuce uloge kako bi bila dobra supruga i majka.
Jel' tebi ko brani da se taslacis, ja koliko vidim ne, ali ko meni moze zabraniti da kazem svoje misljenje o takvom ponasanju? I gdje ti tu primjenjujes taj svoj zlatni argument (2013) i uvazis tudje misljenje? Kad si vec ti tako otvorenih ociju, i puna razumijevanja prema drugima budi nam svima primjer pa postuj i ti tudje misljenje
I ovaj bodiraTi dio, to znaci da postajete ista govna kao i muskarci koji to rade, a ne da postajete slobodne i nadavsve uzorne gradjanke 21 stoljeca
- banjaluka078
#88 Re: Zajednički život prije braka
ZnaDem ja to, kruži to društvenim mrežama danima, no interpretacija i dodavanje onog nečeg svog po kojem znaš bez gledanja u nick&avatar koji forumaš je napisao...to se pika.insomnia78 wrote:
Još da je on
-
Mutivoda
#89 Re: Zajednički život prije braka
ema_ wrote:
- JThomas
#90 Re: Zajednički život prije braka
pa takvi tipovi su opijum za žene. a naročito ove samosvjesne, one utripuju da će se on promijeniti baš zbog njih... 
-
Breathless
#91 Re: Zajednički život prije braka
Za neke 2013. a neke ni ta cinjenica ne sprijecava da jos uvijek traze odgovor na pitanje, jal je snijeg, jal su labudovi. Pojedincno konzervativno misljenje je samo to i nemam razlog da ga postujem, mada svako ima pavo i na takvo misljenje, ali nikako da ga namece kao neupitnu datost i drustvenu normu. Zena nije samo supruga i majka i te uloge su plod istog onog mentaliteta koji zenu stoljecima smatra redukuje, svodi na nekoliko uloga i na kraju tretira kao otirac koji se tako lako "ofuca", dok to ofuicavanje muskarcu samo podize rejting.
-
Mutivoda
#92 Re: Zajednički život prije braka
to možda samo u njihovim očimaBreathless wrote:Za neke 2013. a neke ni ta cinjenica ne sprijecava da jos uvijek traze odgovor na pitanje, jal je snijeg, jal su labudovi. Pojedincno konzervativno misljenje je samo to i nemam razlog da ga postujem, mada svako ima pavo i na takvo misljenje, ali nikako da ga namece kao neupitnu datost i drustvenu normu. Zena nije samo supruga i majka i te uloge su plod istog onog mentaliteta koji zenu stoljecima smatra redukuje, svodi na nekoliko uloga i na kraju tretira kao otirac koji se tako lako "ofuca", dok to ofuicavanje muskarcu samo podize rejting.
- JThomas
#93 Re: Zajednički život prije braka
a da žene ne vide ništa u takvima kao što žučno tvrde na internetu, ovi se ne bi ni mogli "ofucati" sa većim brojem različitim žena.
- shmizlica
#94 Re: Zajednički život prije braka
kako se ovi razgovori uvijek svedu na generaliziranje i muškaraca i žena?
- JThomas
#95 Re: Zajednički život prije braka
ovo nije generalizacija, nego zdrav razum. da bi ženskaroš bio ženskaroš, veći broj različitih žena je morao nešto vidjeti u njemu. u protivnom je masturbator, a ne ženskaroš...
- kritichar
#96 Re: Zajednički život prije braka
i tebi bi bilo bolje da malo proživiš, koju da oboriš dok se nisi oženiopurifier wrote: Godina dvije tisuce i trinaesta - najjaci argument ikada![]()
Jel' tebi ko brani da se taslacis, ja koliko vidim ne, ali ko meni moze zabraniti da kazem svoje misljenje o takvom ponasanju? I gdje ti tu primjenjujes taj svoj zlatni argument (2013) i uvazis tudje misljenje? Kad si vec ti tako otvorenih ociju, i puna razumijevanja prema drugima budi nam svima primjer pa postuj i ti tudje misljenje
I ovaj bodiraTi dio, to znaci da postajete ista govna kao i muskarci koji to rade, a ne da postajete slobodne i nadavsve uzorne gradjanke 21 stoljeca
-
Breathless
#97 Re: Zajednički život prije braka
Nije, vec je to nazalost drustveno prihvaceni stav i u njegovom odrzavanju jednako ucestvuju i zene i muskarci.Mutivoda wrote:to možda samo u njihovim očimaBreathless wrote:Za neke 2013. a neke ni ta cinjenica ne sprijecava da jos uvijek traze odgovor na pitanje, jal je snijeg, jal su labudovi. Pojedincno konzervativno misljenje je samo to i nemam razlog da ga postujem, mada svako ima pavo i na takvo misljenje, ali nikako da ga namece kao neupitnu datost i drustvenu normu. Zena nije samo supruga i majka i te uloge su plod istog onog mentaliteta koji zenu stoljecima smatra redukuje, svodi na nekoliko uloga i na kraju tretira kao otirac koji se tako lako "ofuca", dok to ofuicavanje muskarcu samo podize rejting.
- shmizlica
#98 Re: Zajednički život prije braka
ma stoji to što si rekao....nego sam mislila da ne vide svi u svakome isto. veći broj različitih žena ne znači sve žena.....i obrnutoJThomas wrote:ovo nije generalizacija, nego zdrav razum. da bi ženskaroš bio ženskaroš, veći broj različitih žena je morao nešto vidjeti u njemu. u protivnom je masturbator, a ne ženskaroš...
- Capajebo
#99 Re: Zajednički život prije braka
Za sta je 2013 cinjenica? Kakva je to cinjenica? Za sta? Sta dokazuje/bi trebala dokazati?Breathless wrote:Za neke 2013. a neke ni ta cinjenica ne sprijecava da jos uvijek traze odgovor na pitanje, jal je snijeg, jal su labudovi. Pojedincno konzervativno misljenje je samo to i nemam razlog da ga postujem, mada svako ima pavo i na takvo misljenje, ali nikako da ga namece kao neupitnu datost i drustvenu normu. Zena nije samo supruga i majka i te uloge su plod istog onog mentaliteta koji zenu stoljecima smatra redukuje, svodi na nekoliko uloga i na kraju tretira kao otirac koji se tako lako "ofuca", dok to ofuicavanje muskarcu samo podize rejting.
Slazem se da zena nije samo supruga i majka, ona je puno vise od toga, ali je prvenstveno supruga i majka, i tim tvojim stavom sama sebe ponizavas. Za ovaj zadnji dio (koji je i mutivoda citirala) sam vec dao svoje misljenje u predhodnom postu
Ova moja meni vrijedi vise nego sve ostale zajednokritichar wrote: i tebi bi bilo bolje da malo proživiš, koju da oboriš dok se nisi oženio
- Saian
#100 Re: Zajednički život prije braka
Never Scared, najs kechinsomnia78 wrote:Još da je onbanjaluka078 wrote:'naš šta...? Neki po fb citiraju Đoleta, neki Mešu i Ivu, neki vjerske vođe...ja b' matere m' citirala tebe! Eto. Sorry za off.Ridjobrki wrote:Dečku treba lijepo objasniti neke stvari, nije glup i doima se finim. Još je mlad i ne razumi' on neke stvari, samo treba učiti iz dobrih primjera, treba mu pokazati primjerom nekog velikog čovjeka kao što je npr. Nelson Mandela. Madiba nadahnjuje, treba učiti iz njegovog života, vječni mu rahmet/pokoj & slava...
Čovjek je bio 27 godina u zatvoru. Slovima: dvadeset i sedam godina!!! To je osam godina više nego što si ti živ, mladi druže...
Znaš šta je uradio šest mjeseci nakon izlaska iz zatvora? Razveo se. Dvadeset sedam godina je trpio robiju, mučenje, ponižavanje, patnju... I šest mjeseci braka nakon toga je rekao - jeb'o te ovo.
Pa ti sad vidi gdje si...
On topic: zaboravite lijepo da ste se oko ovog posvađali i nastavite da ide kako ide. "Ma, pusti nek' traje..." Ne stavljajte sebi takve teme za vrat, imaćete sasvim dovoljno pravih problema ako završite zajedno.