Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Djubre_

#76 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Djubre_ »

Zena ce reci da su moguca takva prijateljstva.

Muskarac ce reci da nisu moguca.

Zasto? Valjda sto one misle da su toliko fine.

A mi to znamo iz prakse!

Ne vjeruj zeni koja laze!

Ja sam zadovoljan sa svojom djevojkom jos da kazem, zarucnicom a ako bog da i zenom. Ona osip dobije na te stvari. Neda prici ni jednom muskarcu jer je pojede to ako bih ja prisao nekoj ili radio sa nekom ili dobacio.. vidim sve dobro i prezadovoljan. Mogu samo otac i brat komunicirati. Posao ne racunam u takvom smo poslu da ima svega.. ali stroga paznja na to.

Za mene to nikada nije vazilo tako da nece ni za nju. Valjda ja znam.po sebi, musko sam.. da bih neku dobru prijateljicu da ne kazem sta.. pusti to.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
velikibrnjo

#77 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by velikibrnjo »

BadCopy wrote:Ma vidi Jane realno vi mozete i bez te suknje da se ne lazemo.
To je za vas nikakav ulog u sustini,cisti hir i tvrdoglavost.a muskarcu to puno znaci,onom kojem je do toga da mu zena to ne nosi.muski mozak je jednostavan.mi se razvijamo do sedme godine i onda samo rastemo :D Ono dala si mi nesto (ne nosanje suknje) sad moram i ja tebi dat nesto.

od zla oca od gore matere
Boga ti koliko je tebi godina
ne mogu da vjerujem da danas i suknja predstavlja esencijalni problem
nije lahko zenama stvarno :lol:

ako je haver udate peder, nema sikiracije
ako nije, ne bih da vezem suhvu, ali sta bi gospodja pomislila, da ti imas haverku s kojm se cujes i imas privatne sesije :oops:
Pitar s Kariba

#78 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Pitar s Kariba »

Baby Jane wrote:Pff

Sreca pa nisam udata, pa mogu sta mi volja :D
Imam par bliskih prijatelja muskog roda, vidim ih k'o komad drveta, eto toliko su mi privlacni...al su momci dobri ljudi, slazemo se karakterno, i to je to.

Mada ne znam da li bih se usudila reci da je ok za udatu zenu da ima bliske muske prijatelje...Ipak, tu je puno vise na kocki. Nekako, valjda bi muz trebao da bude i prijatelj i ljubavnik itd? Ako ne nadjes sve u jednoj osobi, profulio si poentu.

A šta misliš je li oni tebe gledaju tako? :-)
fantom slobode

#79 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by fantom slobode »

Kastanienallee wrote:Postoji veoma bitna razlika u percepciji tih bliskih prijatelja muskaraca kod zena koje uopste nisu u vezi ili su u nekoj manje bliskoj vezi i zena koje imaju jaku, blisku i bitnu vezu iz koje imaju dovoljno sigurnosti, ljubavi i stabilnosti da nemaju vrijeme ni potrebu za ostvarivanjem bliskosti s drugim muskarcima.
zavisi od zene...ti nemas potrebe, neke imaju i sa tim nema niko problema. Kod svojih dugogodisnjih prijateljica i njihovih muzeva sam uvijek dobrodosao. Imaju odlicnog muza, ali i svog prijatelja.

Bitno je ne ogranicavati drugog u izboru.

Izvini, jedno pitanje, da li onda, ako tvoj partner ne dijeli tvoje boldirano razmisljanje znaci da ti u tom slucaju pomislis da on vezu sa tobom ne posmatra kao blisku i bitnu?
Baby Jane

#80 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Baby Jane »

Pitar s Kariba wrote:

Imam par bliskih prijatelja muskog roda, vidim ih k'o komad drveta, eto toliko su mi privlacni...al su momci dobri ljudi, slazemo se karakterno, i to je to.

Mada ne znam da li bih se usudila reci da je ok za udatu zenu da ima bliske muske prijatelje...Ipak, tu je puno vise na kocki. Nekako, valjda bi muz trebao da bude i prijatelj i ljubavnik itd? Ako ne nadjes sve u jednoj osobi, profulio si poentu.

Pa, hajd realno, jel me briga? Ako ja necu nista, on moze da crkne pokusavajuci, nece upaliti.
sheilak

#81 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

Baby Jane wrote:
Pitar s Kariba wrote:

Pa, hajd realno, jel me briga? Ako ja necu nista, on moze da crkne pokusavajuci, nece upaliti.
da, jane, ali onda ti nije drug iz pravih razloga...i ne trebas se druziti s njim...i trebas ga reci mami... :D
lavorpunvode

#82 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by lavorpunvode »

Baby Jane wrote:
Pitar s Kariba wrote:

a koja je svrha takvog prijateljstva... takav "prijatelj" ce svakako kad tad skontati da se uzalud trudi, ohladit ce se, i to prijateljstvo ce prestati, vjerovatno njegovom voljom..
Baby Jane

#83 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Baby Jane »

Pa, hajd realno, jel me briga? Ako ja necu nista, on moze da crkne pokusavajuci, nece upaliti.[/quote]

da, jane, ali onda ti nije drug iz pravih razloga...i ne trebas se druziti s njim...i trebas ga reci mami... :D[/quote]

Doduse...i mojoj i njegovoj, pa nek se one dogovore sta dalje :mrgreen:
fantom slobode

#84 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by fantom slobode »

Pitar s Kariba wrote:

Naravno, jer postoje i muskarci koji cijene prijateljstvo. I za koje su prijateljice aseksualne licnosti. Imaju valjda izbora, ne bi bile prijateljice da su pozeljne na tom planu.

A Baby Jane...za ovo boldirano, pa nadjes sve u jednoj osobi...ali ne mora ta osoba biti jedina u zivotu. To je ustvari negativno, jer se svijet na taj nacin suzava. Partner je svetinja, ali zivot nije izolacija. To vodi ka mogucim mentalnim bolestima. Inace podrzavam tvoj stav, nemoj me shvatiti pogresno.
MedenoSrce

#85 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

sheilak wrote:
Baby Jane wrote:
da, jane, ali onda ti nije drug iz pravih razloga...i ne trebas se druziti s njim...i trebas ga reci mami... :D

:lol:

@berlinska, obicno je to obrazac kod starijih muskaraca da ubijede zenu kako su sada oni sami protiv svijeta. Boj se vanjskog neprijatelja, a i unutrasnjeg :mrgreen:
Vegetastar

#86 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Vegetastar »

Hajmo ovako:

"Da li je u redu da ozenjen muškarac ima blisku žensku prijateljicu?

Blisku u smislu da zna dosta njengovih tajni, da se cesto cuju, odu jedno do drugog, ukratko nesto kao njegov najbolji prijatelj, ali sto se tice žena.."

:D
Baby Jane

#87 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Baby Jane »

a koja je svrha takvog prijateljstva... takav "prijatelj" ce svakako kad tad skontati da se uzalud trudi, ohladit ce se, i to prijateljstvo ce prestati, vjerovatno njegovom voljom..
Pa, to nije nesto na sta ja mogu uticati. Ako je to njegov izbor, onda ok. Ali, ne druziti se sa nekim, samo zato sto eto postoji neka tanka mogucnost da bi se nesto moglo razviti....ne znam, meni je to besmisleno. Jel onda treba covjek da nikako nema prijatelja? To mi je vec nesto zivot a la UAE
sheilak

#88 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by sheilak »

MedenoSrce wrote: @berlinska, obicno je to obrazac kod starijih muskaraca da ubijede zenu kako su sada oni sami protiv svijeta. Boj se vanjskog neprijatelja, a i unutrasnjeg :mrgreen:
ma, da, stokholmski sindrom. :D
Jokericious

#89 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Jokericious »

Cure realno, vi ste dosta komplikovane. To ide tracevi, ljubomora, problemi. Mnogo jednostavnije je musko drustvo.
Zar mislite da bi neko od nas se druzio sa vama a da nema nekog interesa? :lol:
pozegina

#90 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by pozegina »

Ima jedna pametna iz Krajine:

Ako ti hoćeš ona može htjet i ne htjet... ali ako ona da, ti hoćeš sigurno...
lavorpunvode

#91 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by lavorpunvode »

Baby Jane wrote:
Pa, to nije nesto na sta ja mogu uticati. Ako je to njegov izbor, onda ok. Ali, ne druziti se sa nekim, samo zato sto eto postoji neka tanka mogucnost da bi se nesto moglo razviti....ne znam, meni je to besmisleno. Jel onda treba covjek da nikako nema prijatelja? To mi je vec nesto zivot a la UAE
ali trebao bi tvoj muz imati mogucnost da utice na to. valjda. i s razlogom bi se bunio. ja se nikad ne bih slozila s tim da se moj momak/muz intenzivno druzi s djevojkom koja je zaljubljena u njega. :shock: bez obzira na povjerenje i sve ostalo.
tendzera

#92 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by tendzera »

Lavor mudro zbori :mrgreen:
BadCopy

#93 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by BadCopy »

Ma moze zena sve kad joj je covjek šlauf.Sada je moderno biti šlauf.

Steph

#94 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Steph »

Intenzivno druženje muškarca sa ženskom osobom vodi samo prema jednom, ko tvrdi drugačije il' je lud il' aseksualan il' je jednostavno izuzetak a izuzeCi postoje mada je teško naći takve endeme. :D
Big Ang

#95 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Big Ang »

Yatagonn wrote:Da li je u redu da zena ima bliskog muskog prijatelja?

Bliskog u smislu da zna dosta njenih tajni, da se cesto cuju, odu jedno do drugog, ukratko nesto kao njena najbolja prijateljica, ali sto se tice muskaraca..

Ako je prijatelj homoseksualac, da :eh:
Big Ang

#96 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Big Ang »

BadCopy wrote:Ma moze zena sve kad joj je covjek šlauf.Sada je moderno biti šlauf.

Šta je šlauf, ja se ispričavam....:eh:
fantom slobode

#97 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by fantom slobode »

lavorpunvode wrote:
Baby Jane wrote:
ali trebao bi tvoj muz imati mogucnost da utice na to. valjda. i s razlogom bi se bunio. ja se nikad ne bih slozila s tim da se moj momak/muz intenzivno druzi s djevojkom koja je zaljubljena u njega. :shock: bez obzira na povjerenje i sve ostalo.
kako ti samo smisli ovu djevojku koja je zaljubljena u tvog momka/muza...

Izgleda da se radi o UAE...izvini ako grijesim. Probaj pomisliti da to uopste nije tako. I vjerovati svom partneru.
Šveđanin

#98 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Šveđanin »

Odgovor na temu..

Teško, skoro i nemoguće.

Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
Armin2013

#100 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by Armin2013 »

m-ž prijateljstva bez seksa su moguća, zašto ne? Pa nismo životinje (čast izuzetcima) da nismo u mogućnosti da se kontrolišemo, priznajem bit će tu prljavih misli.
Za udatu ženu nije ok da ima tako bliskog prijatelja osim kao što je neko reče ako to nisu rodbinske veze (al kad pročita neke od postova hajd ti sa vjeruj i rodbini).
Post Reply