Izostavio si važan dio: "i jer sam ograničen k'o balcony".HASKO ZBJELAVA wrote:Havatar.Priavljen si jer sam balija
Banujte me nisam nista slago.
Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
- Kemal Malovčić
#76 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
- Havatar
#77 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Ako mora da obiljezava slavu prisilno onda onda se moze i tako nazvati postose neko prisilno tjera da prakticira nesto sto je dio vjerskog obicaja koji nije njegov.webby-x wrote:Hadje sve, ali zar se netko nasilno pokrštava u RS-u?Havatar wrote:Ne nego sto moraju da uce da je Bosna srpska zemlja , da se velicaju pokolji pocinjeni za vrijeme zadnjeg rata , da uce o istrazi poturica, kako ne postoje Bosnjaci, da se brani da uce Bosanski jezik, da se pokrstavaju i tjeraju da slave slave itd.
- webby-x
#78 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Kako obilježava slavu?Havatar wrote:Ako mora da obiljezava slavu prisilno onda onda se moze i tako nazvati postose neko prisilno tjera da prakticira nesto sto je dio vjerskog obicaja koji nije njegov.
I ne, to nije pokrštavanje.
-
HASKO ZBJELAVA
#79 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Meni havatar sovo na pp i prijetio mi. nemoj havatare na Hasiba zBjelava mi smo zbjelava religijski intolerantna populacija svi ste vi nama nacionalisti isti.
- Kemal Malovčić
#80 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
I meni je jebo sve po spisku na pp. Izgleda da ga ova tema stvarno dira. 
- MedenoSrce
#81 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
jednostavno je, tim roditeljima da je stalo do obrazovanja djece, ta bi djeca bila u skoli
- Havatar
#82 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Dira me kad me neko vrijedja na nacionalnoj osnovi i kad vrijedja muslimanke i sad ti isti koji to rade pricaju o nekoj ugrozenosti dok se raduju sto se nad djecom u Konjevvic polju sprovodi diskriminacija
-
HASKO ZBJELAVA
- Steph
#84 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Tamo nema diskriminacije, ja sam učio ćirilicu u Sarajevu i smatram da bih bio nepismen da nisam.Havatar wrote:Dira me kad me neko vrijedja na nacionalnoj osnovi i kad vrijedja muslimanke i sad ti isti koji to rade pricaju o nekoj ugrozenosti dok se raduju sto se nad djecom u Konjevvic polju sprovodi diskriminacija
- Kemal Malovčić
#85 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
UUUpravo!MedenoSrce wrote:jednostavno je, tim roditeljima da je stalo do obrazovanja djece, ta bi djeca bila u skoli
@havatar, nemaš ti žive veze. To što sam ja primijetio na koji način trivijaliziraju religiju, to nije vrijeđanje. No dobro, misli da vrijeđam.
-
udrch
#86 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
šta si se koji kurac šokirao kad sam već o tome pisao upravo tebi..uglavnomja wrote:udrch wrote: nema ništa u vezi ove tematike oko Konjević polja i prije ove obustave i nakon što su došli u Sarajevo, a da ja nisam upoznat činjenično..pisao sam o tome na temi koja je otvorena ranije detaljno..ovo je problem koji traje deset godina..znam i čak kako je nastao problem u vezi izvra vode, poznajem ljude, roditelje, problem od prije rata, u toku rata i danas..
ovo što pišete je jednostrano mišljenje koje dijelite sa Dodikom..
![]()
![]()
ovo ocito nema veze sa djecom, sad si sam priznao da se druge igre igraju, i to preko ledja djece.
tačno je da se vode igre i da uporište ima čak i prije rata taj odnos Kravica - Konjević polje i tu u vezi školstva, samo što tu igru igraju četnici iz Kravice preko Načelnika Mlađenovića uz pomoć majmuna Tarana..
ljudi više od 10 godina čekaju rješenje i vi sad pričate o nekoj politici..jebeni školski odbor od 7 članova koji se formira na osnovu broja učenika i odakle oni dolaze je godinama potpuno jednonacionalan, iako je broj učenika Bošnjaka veći, a da o ostalom ne govorimo..
zna se zašto pričate tu priču i na čijoj ste strani..za mnoge znam i zašto..
-
radostan dan
#87 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
moje dijete je 3. razred osn. škole u rs-u.Ne nego sto moraju da uce da je Bosna srpska zemlja , da se velicaju pokolji pocinjeni za vrijeme zadnjeg rata , da uce o istrazi poturica, kako ne postoje Bosnjaci, da se brani da uce Bosanski jezik, da se pokrstavaju i tjeraju da slave slave itd.
ni u jednoj knjizi od 1-5 razreda se ne pominje da je bosna srpska zemlja.
ni u jednoj knjizi se ne veličaju nikakvi pokolji.
nema lekcije o istrazi poturica.
nema predmeta u kom se kaže da ne postoje bošnjaci.
niko se ne pokrštava niti se tjera da slavi slavu.
jednostavno, sve pobrojano, niti ga ima, niti se o tome uči u prvih 4-5 razreda.
dok ja ovo pišem, upravo uči pjesmu ismeta bekrića.
od 6. razreda se može birati nacionalna grupa predmeta (4 predmeta - istorija, geografija, jezik, vjeronauka), tako da ni to nije problem.
-
udrch
#88 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
1. sva djeca u osmogodišnjoj školi u Konjević polju su Bošnjacimzungu wrote:Par pitanja za one koji se stvarno razumiju u ovo:
1. Koliki je postotak potreban da Bosnjacka djeca imaju nacionalnu grupu predmeta?
2. Da li postoji taj postotak Bosnjacke djece u Konjevic polju?
3. Da li po zakonu RS-a djeca druge nacionalnosti ako zadovoljavaju odredjeni postotak imaju pravo na nacionalnu grupu predmeta?
Unaprijed hvala
2. postotak je 100%
3. postoji sporazum koji se primjenjuje u nekoliko škola koje se nalaze u krugu od 20km od Konjević polja, jedino to pravilo ne važi u Konjević polju, jer škola se iako osmogodišnja vodi kao podružna one u Kravici gdje su sva djeca srpske nacionalnosti i kojih je manje nego ovih u Konjević polju..
ali svi ste se orijentirali na anstavu, a to nije jedini problem..u Konjević polju su Bošnjaci donji po svim tačkama koje su mogle da budu:
1. ne poštuju svoj sporazum sa FBiH jedino ovdje
2. nema nacionalne grupe predmeta (islamska vjeronauka ima u školi, neko je proturao da je to problem)
3. djeca nemaju opciju da uče drugi strani jezik osim Ruskog
4. svi zaposleni nastavnici su Srbi, neki dolaze iz Srbije (izuzev vjeroučitelja i pedagogice u školi koja radi pripravnički)
5. školski odbor od 7 članova je sastavljen isključivo od Srba
6. čak i domar dolazi iz 15km udaljenih Milića
6. u školi nema pitke vode, a nije je bilo nikako dok ovi nisu počeli štrajkovati, pa su priključili neku tehničku..
slobodno dopišite još nešto što su Srbi u Kravici mogli smisliti za ovih 10 godina od kad provode ovu svoju zajebanciju, vjerujem d anećete pogriješiti..
-
Steely Dan
#89 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
I ti opisa RS kao raj na zemlji . U kojoj je Bosnjacima ljepse nego bebi u stomaku . Neko ce te demantirati vec . Ja pouzdano znam da se o Bosni uci kao o srpskoj zremlji ali ne znam ( niti je to bitno ) u kojem razredu . Neko ce vec postaviti to . Bez obzira , smanji dozivljaj , znamo svi kako je nastala RS i ko je RS .Nismo od jucer majka mu stara .radostan dan wrote:moje dijete je 3. razred osn. škole u rs-u.Ne nego sto moraju da uce da je Bosna srpska zemlja , da se velicaju pokolji pocinjeni za vrijeme zadnjeg rata , da uce o istrazi poturica, kako ne postoje Bosnjaci, da se brani da uce Bosanski jezik, da se pokrstavaju i tjeraju da slave slave itd.
ni u jednoj knjizi od 1-5 razreda se ne pominje da je bosna srpska zemlja.
ni u jednoj knjizi se ne veličaju nikakvi pokolji.
nema lekcije o istrazi poturica.
nema predmeta u kom se kaže da ne postoje bošnjaci.
niko se ne pokrštava niti se tjera da slavi slavu.
jednostavno, sve pobrojano, niti ga ima, niti se o tome uči u prvih 4-5 razreda.
dok ja ovo pišem, upravo uči pjesmu ismeta bekrića.
od 6. razreda se može birati nacionalna grupa predmeta (4 predmeta - istorija, geografija, jezik, vjeronauka), tako da ni to nije problem.
ps Kada bi se dio BiH zvao Bosnjacka Republika i da se u u toj republici desila Srebrenica , Tomasica Keraterm ja bi se iselio odatle i borio se protiv te tvorevine svim sredstvima .
-
radostan dan
#90 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
a) daleko je to od raja, i po sistemu školstva, stepenu stečenog obrazovanja, zaposlenosti, itd, itd.
ministar prosvete - Takav je sporazum. Mi ga se samo pridržavamo. Privremeni sporazum koji je postignut 2002. godine u suštini je loš, jer vodi segregaciji učenika. Toga smo duboko svjesni i želimo to izmijeniti. Ja sam za to da se dogovorimo, da kažemo šta hoćemo i pod kojim uvjetima. Tražimo jednaka rješenja za sve u Bosni i Hercegovini. Nije nam cilj da jednima damo, a drugima ne. Ovo je krupno političko pitanje. Ako dajemo, trebamo dati svima, a da bismo došli do toga, trebamo napraviti novi sporazum. Uzdamo se da ćemo postići novi sporazum i svoj djeci zagarantirati jednaka prava.
b) kad saznaš razred i predmet, javi...uostalom, ona jeste srpska, kao što je i hrvatska. bošnjačka.
c) nema razloga da diskutuješ tim tonom samo zato što ti se ne sviđa napisano. daljinski u ruke kod kuće, pa smanjuj i pojačavaj. po volji.

ministar prosvete - Takav je sporazum. Mi ga se samo pridržavamo. Privremeni sporazum koji je postignut 2002. godine u suštini je loš, jer vodi segregaciji učenika. Toga smo duboko svjesni i želimo to izmijeniti. Ja sam za to da se dogovorimo, da kažemo šta hoćemo i pod kojim uvjetima. Tražimo jednaka rješenja za sve u Bosni i Hercegovini. Nije nam cilj da jednima damo, a drugima ne. Ovo je krupno političko pitanje. Ako dajemo, trebamo dati svima, a da bismo došli do toga, trebamo napraviti novi sporazum. Uzdamo se da ćemo postići novi sporazum i svoj djeci zagarantirati jednaka prava.
b) kad saznaš razred i predmet, javi...uostalom, ona jeste srpska, kao što je i hrvatska. bošnjačka.
c) nema razloga da diskutuješ tim tonom samo zato što ti se ne sviđa napisano. daljinski u ruke kod kuće, pa smanjuj i pojačavaj. po volji.
-
udrch
#91 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Radosni, pa ustav PC kaže da su svi narodi jednaki i da trebaju učiti svoj maternji jezik..
molim te, ti si razuman, ako se već pozivaš na ovu dvosmisleno tumačenu odluku Mutabdžije, kako se onda u školi u Konjević polju uči srpski jezik ako nema, nije ga bilo i neće sigurno dugo biti nijedno dijete srpske nacionalnosti..
molim te, ti si razuman, ako se već pozivaš na ovu dvosmisleno tumačenu odluku Mutabdžije, kako se onda u školi u Konjević polju uči srpski jezik ako nema, nije ga bilo i neće sigurno dugo biti nijedno dijete srpske nacionalnosti..
- Danguba
#92 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Ministar Mutabdzija je veliki ublehas. Jedno prica a drugo radi. (kada je trebao da potpise ono sto je rekao, odbio je)
Kakvo postivanje sporazuma, kakvi novi sporazumi...dobio je zadatak da to pitanje ne rjesava do daljnjeg( dok mu sef ne naredi).
Sve su roditelji u pravu a to zna i on al se ON tu ne pita.
Kakvo postivanje sporazuma, kakvi novi sporazumi...dobio je zadatak da to pitanje ne rjesava do daljnjeg( dok mu sef ne naredi).
Sve su roditelji u pravu a to zna i on al se ON tu ne pita.
- vivaldi
#93 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
holly shit, pa ja sam mislio da si mladji, oko 3 banke mozda, ali si izgleda blizi 4 ili si ga mlad slozioradostan dan wrote:moje dijete je 3. razred osn
-
Krushna mrva
#94 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Koji cirkus braco draga...sta znaci sad sve u dure, ispunjeni zahtjevi najednom? Nevjerovatno.
-
Bodkin
#95 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
jarane mislim da je u teskoj konkurenciji tvojih gluposti ova u vrhuHavatar wrote:Ne nego sto moraju da uce da je Bosna srpska zemlja , da se velicaju pokolji pocinjeni za vrijeme zadnjeg rata , da uce o istrazi poturica, kako ne postoje Bosnjaci, da se brani da uce Bosanski jezik, da se pokrstavaju i tjeraju da slave slave itd.Kemal Malovčić wrote: Jeste, potreslo bi me mnogo da ja ili moje dijete ne učimo bosanski jezik (koji je identičan i hrvatskom i srpskom) i ne učimo neku bošnjačku historiju.
De ba.
-
udrch
#96 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
osim ovo pokrštavaju, ovo sve ostalo je istina..doduše i ne tjeraju se da slave slave, ali se sa djecom manipuliše i bez da su svjesna toga učestvuju u takvim događajima..sve institucije u PC-u imaju svoju slavu koja se obilježava na tradicionalni pravoslavni način..
-
radostan dan
#97 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
apsolutno treba omogućiti, ili dati pravo izbora. nekim roditeljima/đacima to mnogo znači, i to se treba/mora odraditi.udrch wrote:Radosni, pa ustav PC kaže da su svi narodi jednaki i da trebaju učiti svoj maternji jezik..
kako?
a) da primjenimo ovo kao iz federacije? uči godinama iz udžbenika prilagođenog srpskom jeziku sa srpskom učiteljicom, koja mu svake godine na kraju formalno upiše da je učio bosanski...nećeš se složiti. i ne treba. to je baš dno dna, takav način.
b) mijenjati sporazum, da umjesto 18, u razredu bude 10, 8, 6 učenika.
nek se mijenja.
problem je što su zakoni/sporazumi doneseni pod patronatom stranaca, prošli zakonsku/ustavnu proceduru...zato se strendžeri ne mješaju, jer ni jedna odredba nije povrijeđena. nešto slično kao ljetošnja priča o jmbg.
tu je ta mica...zakonske odredbe su takve i svi ih znaju, ali opet neko se pravi toša i instrumentalizuje djecu i miksa sa aktuelnim pol. trenutkom.
za vodu i tehničke stvari ti ne mogu opepeliti, u pravu si, bar ja tako doživljavam.
-
Krushna mrva
#98 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
kad procitas sve ovo skroz jasno se vidi da je manipulacije bilo, na stranu sama "prava" na to da se jezik zove ovako ili onako i glupa idejaO 3 jezika,
Meni nije jasno kako to da nikom nije palo na pamet da se potrazui krivac za nastalu stetu? Kome je u interesu da se sve stavin pod deku?
Meni nije jasno kako to da nikom nije palo na pamet da se potrazui krivac za nastalu stetu? Kome je u interesu da se sve stavin pod deku?
-
radostan dan
#99 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
prešO 4 za koji milimetar...dobro, par centimetara.vivaldi wrote:holly shit, pa ja sam mislio da si mladji, oko 3 banke mozda, ali si izgleda blizi 4 ili si ga mlad slozioradostan dan wrote:moje dijete je 3. razred osn
što ti život zna namjestiti situaciju...pazi temu o kojoj pričamo...a ja sad ispitao klinca jel naučio pjesmu za sutra -
da sve bude nadrealnije, pjesmu sam kopirao sa - islambosna...to mi je bila prva ponuđena opcija na pretraživaču.DOMOVINA NIJE RIJEČ IZ SPOMENARA
Domovina nije riječ iz spomenara,
i nije pejzaž što se samo gleda.
Domovina-to je pogled prepun žara,
i svaka travka što se nikom ne da.
Domovina nije samo poj slavuja
što nas tiho takne kad se noć privlači.
Domovina-to je bura,oluja,
u kojoj glas zrije, i bivamo jači.
Domovina nije tek meko uzglavlje,
na kojem te čeka jutro vedro,mlako.
Domovina-to je kad je nebo plavlje,
zato što to želiš i kad nije tako.
Domovina nije riječ iz spomenara,
koju mogu zbrisati kiše i vrijeme.
Domovina-to se srcem izgovara
i onda kad nam usne zanijeme.
Ismet Bekrić
a sutra recituje srpskoj učiteljici.
-
Bodkin
#100 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
ima li igdje u zvanicnoj knjizi da se uci da bosnjaci ne postoje? ili da se velicaju pokolji ? ali eksplicitno. mislim daleko od toga da je u rs-u bajka ali ne treba izmisljatiudrch wrote:osim ovo pokrštavaju, ovo sve ostalo je istina..doduše i ne tjeraju se da slave slave, ali se sa djecom manipuliše i bez da su svjesna toga učestvuju u takvim događajima..sve institucije u PC-u imaju svoju slavu koja se obilježava na tradicionalni pravoslavni način..