5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post Reply
Prolaznik

#76 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:22, edited 1 time in total.
Liga Rojalista

#77 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Liga Rojalista »

Prolaznik wrote:
Ne. Nisu Bošnjaci ništa krivi. Ljudi imaju pogrešne kriterije i prioritete.

Ja danas potpisujem da sam od sutra crnac, da mi je Tuđman predsjednik, da se moram izjašnjavati kao Srbin i pisati ćirilicom a da mi je:

1. Plata 3.000 Eura
2. Da imam vrhunsko zdravstvo
3. Da mi djeca idu u odlične škole
4. Da je privreda jaka i da mogu promjeniti posao kada ja hoću
5. Da ne brinem o egzistenciji
6. Da ne brinem ko će me ubosti nožem, ukrasti auto...
7. Da o kriminalu čitam u rubrikama iz daleke Amerike...
Jest a da ti da sjediš na guzici i da se izjašnjavaš ko džedaj i da ti sve to samo padne sa neba.....ne može sinko ...
nosara

#78 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
Država wrote:1.) Referendumom izglasana neovisnost države,

2.) Država BiH primljena u UN,

3.) Dejtonskim sporazumom BiH ostala u svojim granicama,

4.) Usvojeni zakoni o jedinstvenim ispravama u BiH, uključujući i reg. oznake na automobilima i jedinstvenu valutu,

5.) Oformljene Oružane Snage BiH,

Meni su ovo jako važne stvari.

:bih:
I meni :thumbup:
Ali ne brini sad će doći netko da počne osporavati :D
Vrlo bitne stvari... nekom ko nema NIKAKVIH problema u zivotu...
Afi Konan

#79 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

KatarinaKosaca wrote:
Afi Konan wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dakle, nacionalni naziv Bošnjaci koji je po tebi izjednačen sa islamom i muslimanima (potpuno netačna teza, jer je i na ovom popisu bilo Bošnjaka ateista i agnostika i biće uvijek), je uvođenje šerijata koji je eto, od verbalnog delikta postao stvarnost :-) :-) :-)
Glupost zaista nema granicu.
Po tebi je trenutno ispravan naziv bošnjak za sve narode u bih? Nemam ništa protiv, ali kad ga svi prihvatimo. Nisam ja to izmislio, a kvazi-profesori na FPN se trude da prestave bošnjane kao najsličnije muslimanima, opravdavanjem "pet dnevnih molitvi" kao "pet vakat namaza". Kulin ban se mislim zvao "Kasim" a Tvrtko "Tarik", dok je Katarina Kosača bila "Kerima Kasumagić", a povelja Kulina bana recimo počinje sa "mjesecom i zvijezdom" i tekstom "Bismillah ir-Rahman ir-Rahim"
Znam lično ljude koji su dijelili letke pred popis "Bošnjak, Islam, Bosanski" a ovce prihvatale, sreća pa ostade samo na Alijinim ličnim željama i fantazijama, opet kažem dobar čovjek, ali katastrofalno loš političar. Iz druge perspektive, otac za poželiti!
Ah da! To za glupost si u pravu, nadam se da ćeš pripaziti šta pišeš i kako tumačiš tuđe navode :)
NIsam nigdje napisala da je po meni trenutno ispravan naziv bošnjak za sve narode u bih, niti sam se očitavala po tom pitanju. Jesu, lobirali su za Bošnjak-islam-bosanski, ali to nikako nije šerijat, jer je cijelo Istočno Sarajevo, petpostavljam i cijela RS, bila obljepljena plakatima Srbin, pravoslavlje, srpski. Dakle, prvo razluči pojmove, šta je šerijat, šta je Alija pisao, šta želio, šta uveo, a ovako mješaš kruške i jabuke sa sirom, pa napraviš haos. Samo sam reagirala na tu ogrmnu glupost napisanu ispod tvog nika, jer sadržaj i nije vrijedan rasprave toliko je plitak i besmislen.
Opet sebi skačeš u stomak! Hajd' ponovo pročitaj, pa ćeš možda skontati da sam ti postavio pitanje, a ti mi nisi dala odgovor. Činjenice jako dobro poznajem, ali evo ovako ispade da samo lajem na Aliju a ostale da volim. Naprotiv, da ih nikad očima nisam vidio, nit' ušima čuo, čista bi mi duša bila zbog svega što sad mislim o njima. Za tebe je glupost, što pravim paralelu između dva sistema i pokušaja rušenja istih, nekad i sad. Mislim da bismo imali o čemu da raspravljamo, no ja ne želim jednosmjernu komunikaciju i zaobilaženje argumenata, a tebe to očito ne zanima, ti driblaš, preskačeš teme, otvaraš nove, praviš lavirinte, dok se sve jednostavno ne izgubi u magli i prašini.
nosara

#80 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by nosara »

Liga Rojalista wrote:
Prolaznik wrote:
Ne. Nisu Bošnjaci ništa krivi. Ljudi imaju pogrešne kriterije i prioritete.

Ja danas potpisujem da sam od sutra crnac, da mi je Tuđman predsjednik, da se moram izjašnjavati kao Srbin i pisati ćirilicom a da mi je:

1. Plata 3.000 Eura
2. Da imam vrhunsko zdravstvo
3. Da mi djeca idu u odlične škole
4. Da je privreda jaka i da mogu promjeniti posao kada ja hoću
5. Da ne brinem o egzistenciji
6. Da ne brinem ko će me ubosti nožem, ukrasti auto...
7. Da o kriminalu čitam u rubrikama iz daleke Amerike...
Jest a da ti da sjediš na guzici i da se izjašnjavaš ko džedaj i da ti sve to samo padne sa neba.....ne može sinko ...
Naravno da ne moze, nije vodjenje drzave cuvanje ovaca, ipak treba imat malo smisla...

Doduse i za ovcarstvo treba rezona...

Predajem se, ne znam s cim bih uporedio rad nasih drzavotvoraca... :-?
Last edited by nosara on 09/12/2013 17:15, edited 1 time in total.
Prolaznik

#81 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:18, edited 1 time in total.
limeni

#82 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

@afi konan

to sto ti radis je u najmanju ruku gadno, stavljas sve strane u bih u jedan kos. ne znam dali si komunista pa su ti bosnjaci krivi ili salonac.
mi nismo hvala bogu nikada bili kao oni, zna se ko je u ovom ratu bio agresor a ko je bio zrtva.
hvala bogu nema vise komunizma, struhlo je sve sto je ostalo iz tog vremena i fabrike i holidej inn i citava ideologija.
nosara

#83 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by nosara »

limeni wrote:@afi konan

to sto ti radis je u najmanju ruku gadno, stavljas sve strane u bih u jedan kos. ne znam dali si komunista pa su ti bosnjaci krivi ili salonac.
mi nismo hvala bogu nikada bili kao oni, zna se ko je u ovom ratu bio agresor a ko je bio zrtva.
hvala bogu nema vise komunizma, struhlo je sve sto je ostalo iz tog vremena i fabrike i holidej inn i citava ideologija.
I BiH...? :-)
Basvod

#84 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Basvod »

Meni su na ovoj temi isti radikali i oni koji se cude radikalima.
Stvari su se desile, ne mozemo se praviti Amerikancima. Ja licno razumijem svakog ko ima radikalno razmisljanje, nije on kriv, daj mu normalne uslove za zivot i ozdravice. Lakse od ovih sto se cude i glume strance.
Afi Konan

#85 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

E pa vidiš drago mi je da nemaš pojma ni ko sam, ni šta sam, niti koju funkciju obavljam. To što je tebi ispran mozak pa ne možeš da razlučiš nešto što je pozitivno, od nečeg što je negativno, a u suštini da sagledaš čemu vodi i jedno i drugo, to nije moja krivica. Jedino što ste naučili je da linčujete drugačije mišljenje i da zatvarate oči pred argumentima bilo koje vrste, braneći tobožnji nacionalni identitet. Tvoj intelekt ne može da dokuči da ne mrzim bošnjake, nego da mrzim nešto što je netačno i servirano. Ako će ti lakše biti: "DA, mrzim bošnjake", naravno onda mrzim sve ostale bilo koje etničke, nacionalne, rasne, religijske i druge pripadnosti, ali samo u slučaju kad im se IQ može izmjeriti toplomjerom. Onda pretpostavljaš, logično, da mrzim mnogo, mnogo ljudi na ovoj planeti, zbog mnogo gluposti kojih su napravili i koje još uvijek prave, a sve zbog ogromne podrške mase, te i takve!
cindrlimindrli

#86 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Afi Konan wrote:E pa vidiš drago mi je da nemaš pojma ni ko sam, ni šta sam, niti koju funkciju obavljam. To što je tebi ispran mozak pa ne možeš da razlučiš nešto što je pozitivno, od nečeg što je negativno, a u suštini da sagledaš čemu vodi i jedno i drugo, to nije moja krivica. Jedino što ste naučili je da linčujete drugačije mišljenje i da zatvarate oči pred argumentima bilo koje vrste, braneći tobožnji nacionalni identitet. Tvoj intelekt ne može da dokuči da ne mrzim bošnjake, nego da mrzim nešto što je netačno i servirano. Ako će ti lakše biti: "DA, mrzim bošnjake", naravno onda mrzim sve ostale bilo koje etničke, nacionalne, rasne, religijske i druge pripadnosti, ali samo u slučaju kad im se IQ može izmjeriti toplomjerom. Onda pretpostavljaš, logično, da mrzim mnogo, mnogo ljudi na ovoj planeti, zbog mnogo gluposti kojih su napravili i koje još uvijek prave, a sve zbog ogromne podrške mase, te i takve!
Nebitno koga mrzis ili volis, ono sto pises na ovoj temi su budalastine. Jos je smijesniji onaj delegat sto bi za platu
od 3000 eura pristao da bude Srbin, boga ti, k'o da mu neko brani da bude Srbin i ganja te pare.
Eno u Sumadiji prosjek plate 300 eura, fali mu jedna nula, al' tu je to. :D
Afi Konan

#87 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

cindrlimindrli wrote:
Afi Konan wrote:E pa vidiš drago mi je da nemaš pojma ni ko sam, ni šta sam, niti koju funkciju obavljam. To što je tebi ispran mozak pa ne možeš da razlučiš nešto što je pozitivno, od nečeg što je negativno, a u suštini da sagledaš čemu vodi i jedno i drugo, to nije moja krivica. Jedino što ste naučili je da linčujete drugačije mišljenje i da zatvarate oči pred argumentima bilo koje vrste, braneći tobožnji nacionalni identitet. Tvoj intelekt ne može da dokuči da ne mrzim bošnjake, nego da mrzim nešto što je netačno i servirano. Ako će ti lakše biti: "DA, mrzim bošnjake", naravno onda mrzim sve ostale bilo koje etničke, nacionalne, rasne, religijske i druge pripadnosti, ali samo u slučaju kad im se IQ može izmjeriti toplomjerom. Onda pretpostavljaš, logično, da mrzim mnogo, mnogo ljudi na ovoj planeti, zbog mnogo gluposti kojih su napravili i koje još uvijek prave, a sve zbog ogromne podrške mase, te i takve!
Nebitno koga mrzis ili volis, ono sto pises na ovoj temi su budalastine. Jos je smijesniji onaj delegat sto bi za platu
od 3000 eura pristao da bude Srbin, boga ti, k'o da mu neko brani da bude Srbin i ganja te pare.
U nas je bolji prosjek, samo iz razloga što su plaćeniji naši političari od srbijanskih, naravno naših ima i skoro 3 puta više!
Debelo smo popravili prosjek, svaka nam čast! Bolje biti više gladan, nego manje bošnjak jel' de?
Prolaznik

#88 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:18, edited 1 time in total.
limeni

#89 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

Afi Konan wrote:

E pa vidiš drago mi je da nemaš pojma ni ko sam, ni šta sam, niti koju funkciju obavljam. To što je tebi ispran mozak pa ne možeš da razlučiš nešto što je pozitivno, od nečeg što je negativno, a u suštini da sagledaš čemu vodi i jedno i drugo, to nije moja krivica. Jedino što ste naučili je da linčujete drugačije mišljenje i da zatvarate oči pred argumentima bilo koje vrste, braneći tobožnji nacionalni identitet. Tvoj intelekt ne može da dokuči da ne mrzim bošnjake, nego da mrzim nešto što je netačno i servirano. Ako će ti lakše biti: "DA, mrzim bošnjake", naravno onda mrzim sve ostale bilo koje etničke, nacionalne, rasne, religijske i druge pripadnosti, ali samo u slučaju kad im se IQ može izmjeriti toplomjerom. Onda pretpostavljaš, logično, da mrzim mnogo, mnogo ljudi na ovoj planeti, zbog mnogo gluposti kojih su napravili i koje još uvijek prave, a sve zbog ogromne podrške mase, te i takve!
ne interesuje me apsolutno ko i sta si ti. sta su to bosnjaci negativno uradili? jesmo li mi poceli rat i klali komsije po bijeljini? pogledaj na sta rs lici danas, nije srebrenica jedino mjesto sravnato ima tu i brcko, prijedor i cijelo podrinje.
nismo se ni naoruzali a tebi su sve strane iste. sta su to bosnjaci trebali jos uraditi da budete zadovoljni, da i ovo sto je ostalo zivo legne 2 metra ispod zemlje?
niko nije lud da ne vidi da ima dosta propusta u politickom vrhu bosnjaka, da su se cinile greske i da se i dalje cine.
danasnje stanje je posljedica rata, da su tvoji simpatizeri ucinili nesto manje zlocina mozda bi i bosnjaci bili takvi kakvim ih ti zelis ali nisu!
pravis se lud i zelis suzivot s nekim koji te je klao gdje je stigao i sto je najgore i dan danas su takvi.
cindrlimindrli

#90 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Prolaznik wrote:
cindrlimindrli wrote:
..Jos je smijesniji onaj delegat sto bi za platu od 3000 eura pristao da bude Srbin, boga ti, k'o da mu neko brani da bude Srbin i ganja te pare.

Izvlačiš iz konteksta ili ne shvataš poentu.

Nisam rekao da bih se prodao za 3.000 Eura već da mi je sve potaman u životu najmanje bi se brinuo ko mi je predsjednik, šta sam po nacionalnosi i koje mi je boje koža.
Jebo ga ja, mozda ti nisi mislio da ovo kazes, ali...

Prolaznik wrote:Ja danas potpisujem da sam od sutra crnac, da mi je Tuđman predsjednik, da se moram izjašnjavati kao Srbin i pisati ćirilicom a da mi je:1. Plata 3.000 Eura
...fakat si nejasan. :roll:
cindrlimindrli

#91 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Afi Konan wrote:U nas je bolji prosjek, samo iz razloga što su plaćeniji naši političari od srbijanskih, naravno naših ima i skoro 3 puta više!Debelo smo popravili prosjek, svaka nam čast! Bolje biti više gladan, nego manje bošnjak jel' de?
Nebitno, poenta je sta bi sve uradio za pare, bar da je napisao da bude Svabo pa bi nekako i imalo smisla, bar kad je
ta materijalna strana u pitanju.
Prolaznik

#92 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:17, edited 1 time in total.
Afi Konan

#93 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

Prolaznik wrote:
cindrlimindrli wrote:
..Jos je smijesniji onaj delegat sto bi za platu od 3000 eura pristao da bude Srbin, boga ti, k'o da mu neko brani da bude Srbin i ganja te pare.

Izvlačiš iz konteksta ili ne shvataš poentu.

Nisam rekao da bih se prodao za 3.000 Eura već da mi je sve potaman u životu najmanje bi se brinuo ko mi je predsjednik, šta sam po nacionalnosi i koje mi je boje koža.
Ovo mi je najdraže, kad su upregnuti isto konji. Koliko god čovjek objašnjavao, ono svoje pa svoje i još te na kraju ubjeđuju kao mene limeni. On je ubijeđen da sam ja srbin ili hrvat u najmanju ruku, jer ja, pobogu si čovječe, nemam šta drugo da budem, čim lajem na bošnjake i njihovu glupost. Čitajte ljudi, nisu FTV, BHT1, Hayat, Avaz, PTPC, HRT, te mnogi drugi domaći i svjetski mediji, mjerodavan izvor raznih informacija. :D
cindrlimindrli

#94 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Afi Konan wrote:Ovo mi je najdraže, kad su upregnuti isto konji. Koliko god čovjek objašnjavao
Pa ako se iko trudi da bude upregnut k'o konj i landara suplju onda si to ti. Cuj moglo je drugacije, znam, moglo je
da su ti prve komsije Danci i Norvezani...al' kurko jarane.
exliberal-ex

#95 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by exliberal-ex »

1. Prezivio rat

2. Ispalio se iz demokratije na truli pokvareni zapad.

3, 4 i 5 nisu vazne
uglavnomja

#96 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by uglavnomja »

Afi Konan wrote: Ovo mi je najdraže, kad su upregnuti isto konji. Koliko god čovjek objašnjavao, ono svoje pa svoje i još te na kraju ubjeđuju kao mene limeni. On je ubijeđen da sam ja srbin ili hrvat u najmanju ruku, jer ja, pobogu si čovječe, nemam šta drugo da budem, čim lajem na bošnjake i njihovu glupost. Čitajte ljudi, nisu FTV, BHT1, Hayat, Avaz, PTPC, HRT, te mnogi drugi domaći i svjetski mediji, mjerodavan izvor raznih informacija. :D

:thumbup:

samo dzaba, jaro dzaba ... 23 godine ispiranja mozga je ucinilo svoje.
Afi Konan

#97 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

cindrlimindrli wrote:
Afi Konan wrote:U nas je bolji prosjek, samo iz razloga što su plaćeniji naši političari od srbijanskih, naravno naših ima i skoro 3 puta više!Debelo smo popravili prosjek, svaka nam čast! Bolje biti više gladan, nego manje bošnjak jel' de?
Nebitno, poenta je sta bi sve uradio za pare, bar da je napisao da bude Svabo pa bi nekako i imalo smisla, bar kad je
ta materijalna strana u pitanju.
Eto vidiš! Srbi su genocidni kao i Hrvati, crnci su robovi, amerikanci mrze muslimane, amerikanci su automatski četnici ili ustaše, određeni crnci su ujedno i amerikanci, crnci su četnici i ustaše i mrze muslimane, ako mrze muslimane onda mrze i bošnjake. Cijeli svijet mrzi Bosnu i hoće da nas uništi! :D
Cherry-Cherry

#98 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Cherry-Cherry »

Pa nekima se desilo dosta toga pozitivnog. Recimo, nakrali se u ratu, pa dobili stanove, pozavršavali fakultete preko noći... a da ne govorim kako je pozitivno za one, koji su Švedsku, Njemačku, Ameriku, pa i Sarajevo vidjeli samo na tv-u, a sada tamo žive. Pa ostvario se ljudima životni san. Ne bi se drugačije riješili livade.
cindrlimindrli

#99 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Afi Konan wrote:Eto vidiš! Srbi su genocidni kao i Hrvati, crnci su robovi, amerikanci mrze muslimane, amerikanci su automatski četnici ili ustaše, određeni crnci su ujedno i amerikanci, crnci su četnici i ustaše i mrze muslimane, ako mrze muslimane onda mrze i bošnjake. Cijeli svijet mrzi Bosnu i hoće da nas uništi!
Kao sto sam vec ranije napisao, u nedostatku da bilo sta pametno napises nastavljas valjati nevidjene gluposti.
Cherry-Cherry wrote:Pa nekima se desilo dosta toga pozitivnog. Recimo, nakrali se u ratu, pa dobili stanove, pozavršavali fakultete preko noći... a da ne govorim kako je pozitivno za one, koji su Švedsku, Njemačku, Ameriku, pa i Sarajevo vidjeli samo na tv-u, a sada tamo žive. Pa ostvario se ljudima životni san. Ne bi se drugačije riješili livade.
Ovo ti prozivas ex-liberala,
exliberal-ex wrote:2. Ispalio se iz demokratije na truli pokvareni zapad.
:D
limeni

#100 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

pa eto afi konane postavio sam ti nekoliko pitanja, nisi bio u stanju odgovoriti ni na jedno od njih vec mlatis bezveze.
sjedi, 1.
Post Reply