Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisničkoime

#76 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Korisničkoime »

duminjo wrote:
Korisničkoime wrote:
duminjo wrote:taj nece nikad zaigrat za nas
Neće tu se i ja slažem ali mislim da nemamo iste razloge zašto neće. Sušić jako teško zove nove igrače osim ako se baš nije nametao kao Kolašinac mlad, igra na poziciji koja na treba, u dobrom klubu, odličnoj ligi, manje više standardan. Ne pozvati mladića na deficitarnoj poziciji iz lige 5 koji igra LP čak ni Sušić nije mogao. Ovog će da zaobiđe samo tako i da povede Rin Tin Tina.
ma nece njega pape pozvati jer on nije nikakav igrac i nije uopste do ovoga doslo zbog nekog njegovog kvaliteta nego samo zbog jebene štampe i jebenih izjava. kakav on, da nije ovo izjavljiv'o prije i da se nije oko toga pocelo pricati ni u planu ne bi bio. bezveze samo meljemo sa njim, lik je totalno nebitan i zdra'o
Trebaš to posmatrati sa strane šta mi imamo na raspolaganju, čovjek je kapiten ekipe u kojoj igra i Hajrović čiji je kvalitet barem ovdje na forumu neupitan, ima preko 20 nastupa za mladu selekciju Švicarske, standardan je po svemu mislim da bi se moglo zaključiti da je bolji od Zahirovića a već rekoh mlađi od Rahimića. Tako posmatrano što se tiče kvalitete ne bih baš rekao da nema mjesta na toj poziciji u našoj repki. Ipak mislim da njega u repki BiH nećemo vidjeti.

@Zecko kupuz
Šteta zbog njegove povrede prošao je sve mlade repke imao je u U21 konkurenciju u Grahovcu kapitenu međutim i tu je počeo da se polako nameće. Međutim dođe do povrede kako i šta dalje ne zna se teško je to procjeniti slično kao i sa Kvesićem koji je bio na vratima repke. Ovako ako već gledamo po mladoj repki slijedeći u nizu bi trebao da bude Grahovac kapiten mlade i def./cen vezni.
samkoF

#77 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by samkoF »

Edin H. wrote:
motorola01 wrote:Ne radi niti neko zeli bosnjacku reprezentaciju. Radi se o ljudskom dostojanstvu. Ko je njega tjerao da govori onakve stvari? Greske se u zivotu placaju. Ako ih mozemo ja i ti platiti, neka ih i on plati. Neka on bude za nauk generaciji fudbalera koji dolaze da paze sta ce govoriti, da im ne bi prisjelo kao sto bi njemu trebalo. Sam pao, sam se ubio.

Ja ga ne bih smio izvesti na teren.
A sta su Hajrovic, Medunjanin i Begovic pricali, pa nikom nista, pukni nesto za Dzeku protiv Hajrovica, svi Hajrovica podrzavaju zbog jednog, istina vaznog gola. I neki ce se sjetiti sve trojicu sam ih podrzavao, psi laju, karavani prolaze.

Stave Papeta za selektora koji izgleda ni na TV nije gledao utakmice reprezentacije, on se plasira iz drugog puta, svi na Barbareza zaboravili.

Samo se uspjeh i rezultat gledaju u fudbalu, i to je to.
A sta mislis o kapitenu mlade repke Grahovcu???Ispunjava sve uslove a i srbin je :)sto ti kazes je vazno da bude, a plus igra defanzivnog veznogi jedan je od najboljih u mladoj repci ako ne i najbolji.Ne znam al on il Besic to bih ja pozvao jednog od njih il cak obojicu.

A i potreban nam je Srbin u reprezentaciji pored Misimovica, ja bih ipak volio da vecina BiH za nas navija. Premda to naravno ne smije biti iskljucivo razlog sto je neko u reprezentaciji
Tuzla111

#78 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Tuzla111 »

U Brazil samo oni koji su igrali za Bosnu ranije, pa to da se iskoristi ujedno da im se zahvali.
Debitante tek zvati za naredne kvale, ujedno malo podmladiti repku, iako je mlada ionako.
k3ngur

#79 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by k3ngur »

Moja lista:

Begovic
Avdukic
Fejzic

Spahic
Kolasinac
Vranjes
Zukanovic
Bicakcic
Mujdza
Pandza
Besic ili Ibricic

Misimovic
Pjanic
Medunjanin
Lulic
Rahimic
Salihovic
Hajrovic
Stevanovic
Zahirovic

Dzeko
Ibisevic
Muslimovic
OldMayor

#80 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by OldMayor »

Tuzla111 wrote:U Brazil samo oni koji su igrali za Bosnu ranije, pa to da se iskoristi ujedno da im se zahvali.
Debitante tek zvati za naredne kvale, ujedno malo podmladiti repku, iako je mlada ionako.
Onda da Kolasinca ne vodimo, jel? On je debitant, mislim nije igrao ranije, Hajrovic isto tako.

Ako Pape zovne nekoga i taj neko se pokaze kao dobar u 4-5 prijateljskih tekmi prije SP, zasto ga ne pozvati. Pa repka nije neka dobrotvorna organizacija da se nekome treba zahvaljivati. Treba da igraju najbolji i to je to.

To sto je neko igrao ranije i dao svoj doprinos, naravno da ne treba zanemariti, ali od stare slave se ne zivi.
Tuzla111

#81 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Tuzla111 »

OldMayor wrote:
Tuzla111 wrote:U Brazil samo oni koji su igrali za Bosnu ranije, pa to da se iskoristi ujedno da im se zahvali.
Onda da Kolasinca ne vodimo, jel? On je debitant, mislim nije igrao ranije, Hajrovic isto tako.

Ako Pape zovne nekoga i taj neko se pokaze kao dobar u 4-5 prijateljskih tekmi prije SP, zasto ga ne pozvati. Pa repka nije neka dobrotvorna organizacija da se nekome treba zahvaljivati. Treba da igraju najbolji i to je to.

To sto je neko igrao ranije i dao svoj doprinos, naravno da ne treba zanemariti, ali od stare slave se ne zivi.
Kalasinac je htio igrti ranije al nije zbog pasosa mogao, a lik je klasa i to je pokazao.
Idemedosumom

#82 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Idemedosumom »

Ja se jos ne mogu odluciti za konacnih 23. Ali mogu reci koje igrace ne bih uopste vodio, odnosno koje bih vodio samo ako ispune određene uvjete:

Dede Rahimic i Muslimovic kod mene ne bi bili na spisku, ovo nije merhamet. Mogu poci ali da s tribina gledaju.

Ibricic i Stevanovic su također trenutno bezveze igrac. Veznjaci koji nisu u formi nam NE TREBAJU.

Misketu postavit ultimatum, prije polaska neka stane na vagu, ako ispuni uvjet moze ici, ako bude pretezak, sam je sebi kriv.

Pandža, Vranješ pa i Zukanovic su defanzivci koji su dugo bili van stroja. Njih treba voditi iskljucivo ako povrate forme koje su imali prije povreda!

Bilo bi lijepo naci adekvatnu zamjenu nasem Mujdži, ako ne nađemo, onda Vršajević mora ic :roll:
Tuzla111

#83 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Tuzla111 »

Idemedosumom wrote:Ja se jos ne mogu odluciti za konacnih 23. Ali mogu reci koje igrace ne bih uopste vodio, odnosno koje bih vodio samo ako ispune određene uvjete:

Dede Rahimic i Muslimovic kod mene ne bi bili na spisku, ovo nije merhamet. Mogu poci ali da s tribina gledaju.

Ibricic i Stevanovic su također trenutno bezveze igrac. Veznjaci koji nisu u formi nam NE TREBAJU.

Misketu postavit ultimatum, prije polaska neka stane na vagu, ako ispuni uvjet moze ici, ako bude pretezak, sam je sebi kriv.

Pandža, Vranješ pa i Zukanovic su defanzivci koji su dugo bili van stroja. Njih treba voditi iskljucivo ako povrate forme koje su imali prije povreda!

Bilo bi lijepo naci adekvatnu zamjenu nasem Mujdži, ako ne nađemo, onda Vršajević mora ic :roll:
23 igraca je sirok spisak i mislim da ce svi ovi koje si ti nabrojao ici.
Tomos

#84 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Tomos »

GK Begović
GK Antonijo Soldo iz ŠB

DC Spahić
DC Kolašinac
DC Bičakčić
DWBR Stanić
DWBL Kvesić
DWBR Mujđa
DWBL Lulić
DMC Tomić
DMC Zolotić
MC Medunjanin
MC Pjanić
AMC Misimović
AMR Stevanović
AML Vršajević
AML Salihović

ST Džeko
ST IBišević
ST B.Hrgota
ST Milan ??? iz U-20 igra u Italiji negdje 3 gola Njemačkoj uvalio
Idemedosumom

#85 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Idemedosumom »

@Tuzla111

Vjerovatno hoce svi ici. Ja sam samo naveo kako bih ja postupio, kada bih bio selektor.
Tuzla111

#86 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Tuzla111 »

Idemedosumom wrote:@Tuzla111

Vjerovatno hoce svi ici. Ja sam samo naveo kako bih ja postupio, kada bih bio selektor.
Jbga koga bi onda vodio.
Nema velikog izbora i mislim da def nece biti tesko odrediti ova 23 igraca, teze ce biti ko ce uci u uzi izbor a i ko god ne udje ne treba da zali jer samo poziv taj za SP bi trebao svima biti dovoljan.
Def ce i Rahimic i Muslimovic dobiti poziv s tim da Muslimovic nevjerujem da ce biti ni na klupi.
Prednost nad njim bi trebao imati napadac koji igra u Ceskoj ligi koji na zalost iz Safetu poznatih razloga nije dobio poziv do sad.
zecko_kupuz

#87 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by zecko_kupuz »

Ja Ibričića ne bih poveo ni pod razno, ali on će ići. I nije to nikakva zahvala, nego eto, pri ruci je, ići će. Šta mu se ima Pape zahvaljivati, Ibričić pod njegovim vodstvom ima mizeran učinak.
Dvije-tri prijateljske su za naše uslove dovoljne da se ispita neki debitant. Bešiću je trebao jedan meč da se nametne, ali zahebao ga HSV. :P
Logovan

#88 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Logovan »

Tomos wrote:GK Begović
GK Antonijo Soldo iz ŠB

DC Spahić
DC Kolašinac
DC Bičakčić
DWBR Stanić
DWBL Kvesić
DWBR Mujđa
DWBL Lulić
DMC Tomić
DMC Zolotić
MC Medunjanin
MC Pjanić
AMC Misimović
AMR Stevanović
AML Vršajević
AML Salihović

ST Džeko
ST IBišević
ST B.Hrgota
Kakav ba Soldo, Stanić, Kvesić, Tomić, Zolotić??? A ovaj zadnji, gdje si njega iskopao? :-)

Vršajevića zvati ali da čisti kopačke.
Svicko

#89 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Svicko »

Vi se sa spiskovima možete zajebavati do mile volje, ali Vršajević će ići u Brazil.
Kakav je takav je on je iznijeo većinu kvalifikacija u odsustvu povrijeđenog Mujdže i Sušić će mu to sigurno vratiti pozivom u Brazil.

Druga stvar - barem smo svi vidjeli ko je taj šta je taj Vršajević sa svim njegovim pozitivnim stranama (kojih ruku na srce nema previše) i njegovim nedostacima, koji znamo koji su, te nedostacima njegove pozicije koja je inače najviše exponirana zbog našeg nedostatka desnog krila a na kojem Ibišević prividno igra.

Prema tome, dok se ne nađe jasno vidljiva bolja zamjena za Mujdžu, ili na kraju krajeva bolji igrač od Mujdže - Vršajević će biti IN.
Hedg

#90 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Hedg »

Kvesić. :lol: Kad zasluži.
GeneralBHF

#91 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by GeneralBHF »

zecko_kupuz wrote:Meni je Zolotić uvijek djelovao kao potencijal za A selekciju, ali ... Jesam li sad lupio ili sam donekle u pravu? :D
Jedno je sigurno, ne naginjem ni Želji ni Sarajevu. :P

Ozbiljno, kada bi se momak oporavio, kakve bi šanse imao.. barem za širi spisak?
Slazem se sa vama ali uvijek gledam da imamo sto jacu reprezentaciju a prolaznici budu i odu a samo lojalni uvijek ostaju te zato i sada pratim zivot Barbe jer je tip idol!

Nije samo Zolotic tu nego ima i Besic koji moze odigrati u najmanju ruku bolje od Zahirovica ali sam uvjeren da moze i bolje jer momak igra pa bilo gdje on je standardan u klubu i mislim da ga treba pozvati samo sto to Safet nece da ne bi iskvario Vladi Jagodicu koji ima katastrofalne rezultate!
mO k3

#92 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by mO k3 »

Idemedosumom wrote:Ja se jos ne mogu odluciti za konacnih 23. Ali mogu reci koje igrace ne bih uopste vodio, odnosno koje bih vodio samo ako ispune određene uvjete:

Miska čovjeka koji je uvijek bio uz repku ti bi ostavio kod kuće , uništio mu san da zaigra makar jednu tekmu na svjetskom ... To bi bilo zadnje ,iskreno

Ja Bih ga poveo da ima još 10 kg vise
Tomos

#93 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Tomos »

Logovan wrote:
Tomos wrote:GK Begović
GK Antonijo Soldo iz ŠB

DC Spahić
DC Kolašinac
DC Bičakčić
DWBR Stanić
DWBL Kvesić
DWBR Mujđa
DWBL Lulić
DMC Tomić
DMC Zolotić
MC Medunjanin
MC Pjanić
AMC Misimović
AMR Stevanović
AML Vršajević
AML Salihović

ST Džeko
ST IBišević
ST B.Hrgota
Kakav ba Soldo, Stanić, Kvesić, Tomić, Zolotić??? A ovaj zadnji, gdje si njega iskopao? :-)

Vršajevića zvati ali da čisti kopačke.
Ovaj zadnji napadač je Milan Đurić visok i ekstra potencijal, pa boji je stanić od vršajevića i zahvalniji bar zna centrirati loptu.
Idemedosumom

#94 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Idemedosumom »

@mok3

Pa vala ako se ne moze za 6 mjeseci malo srediti za događaj života, onda stvarno ne znam :roll:

Uglavno sam htio reci da bih ja licno poveo i neke mlade igrace umjesto deda koji ni ne igraju u svojim klubovima ili one koji su totalno van forme. Valja odigrat 3 utakmica u 10 dana, nema odmora, valja trcati...
Edin H.

#95 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Edin H. »

Salatic (CD), Dilaver (umjesto Vrsajevica) i Cocalic (rezerva Salaticu i Bicakcicu) moraju biti novi igraci ukoliko hocemo da iole budemo kompetitivni.

Misimoviceve stare zasluge potpuno nebitne. Isao sam ja sa 30 Bosanaca u Valensiju kada niko nije vjerovao u reprezentaciju. Jos smo se borali boriti da nam ne otmu transparent, maltretirala na murija, ali vrijedilo je zbog gola Misimovica Casiljasu. Medjutim niko mi zbog toga nece dati besplatnu ulaznicu, pa barem za jednu utakmicu u Brazilu. Pa tako i Misimovic ne moze ici zbog starih zasluga. Znaci vojnicki, fitness test, moras toliko smrsati, moras toliko kilometara pretrcati ispod odredjenog vremena, pa bujrum, sto se mene tice onda moze Pjanic i na klupu, jer realno smetaju jedan drugome.
saale

#96 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by saale »

Edin H. wrote:Salatic (CD), Dilaver (umjesto Vrsajevica) i Cocalic (rezerva Salaticu i Bicakcicu) moraju biti novi igraci ukoliko hocemo da iole budemo kompetitivni.

Misimoviceve stare zasluge potpuno nebitne. Isao sam ja sa 30 Bosanaca u Valensiju kada niko nije vjerovao u reprezentaciju. Jos smo se borali boriti da nam ne otmu transparent, maltretirala na murija, ali vrijedilo je zbog gola Misimovica Casiljasu. Medjutim niko mi zbog toga nece dati besplatnu ulaznicu, pa barem za jednu utakmicu u Brazilu. Pa tako i Misimovic ne moze ici zbog starih zasluga. Znaci vojnicki, fitness test, moras toliko smrsati, moras toliko kilometara pretrcati ispod odredjenog vremena, pa bujrum, sto se mene tice onda moze Pjanic i na klupu, jer realno smetaju jedan drugome.
:thumbup:
Idemedosumom

#97 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Idemedosumom »

Nemoj Besica izostavit, Edine :D
GeneralBHF

#98 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by GeneralBHF »

Edin H. wrote:Salatic (CD), Dilaver (umjesto Vrsajevica) i Cocalic (rezerva Salaticu i Bicakcicu) moraju biti novi igraci ukoliko hocemo da iole budemo kompetitivni.

podrzajem!
Droog

#99 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by Droog »

Haj da i ja napisem...

Selektor nogometne reprezentacije BiH Droog objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeći Mundijal u Brazilu.
Droog je pozvao 23 igrača. To su:

Golmani
Begovic
Fejzic
Avdukic

Odbrana
Spahic
Bicakcic
Pandza
Mujdza
Kolasinac
Zukanovic
Vranjes
Besic

Vezni red
Salihovic
Pjanic
Misimovic
Hajrovic
Visca
Medunjanin
Rahimic
Lulic
Salatic

Napad
Dzeko
Ibisevic
Djuric

E sad kad se vratimo u realnost...
Pape ce pozvati skoro sve ove MINUS (-) Besic, Salatic i Djuric a ulijecu umjesto njih Ibricic, Vrsajevic i Kvrzic ili Stevanovic.
To je to!
Zakljucaj temu! :D :D
AmiĐa_Idriz

#100 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?

Post by AmiĐa_Idriz »

Fejzić ?
Jel' to onaj iz Hull-a ?
Post Reply