ubiti se zbog ljubavi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ridjobrki

#76 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Ridjobrki »

Ramzess Veliki wrote:Mislim da su nas pjesnici naguzili sa reklamiranjem tog prikazivanja osjećanja.
Pjesnici i ženske novine - samo o osjećajima i higijenskim i kozmetičkim preparatima!

Samo nek je dijeliti osjećaje i nek su ruke u vodi...
Ramzess Veliki

#77 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Ramzess Veliki »

Ridjobrki wrote:
Ramzess Veliki wrote:Mislim da su nas pjesnici naguzili sa reklamiranjem tog prikazivanja osjećanja.
Pjesnici i ženske novine - samo o osjećajima i higijenskim i kozmetičkim preparatima!

Samo nek je dijeliti osjećaje i nek su ruke u vodi...
It's so gay ... :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#78 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by dječak sa šibicama »

Uvijek ide ono "ubio zenu pa sebe".. :skoljka:

Mojne jarane, cim je ona tebe nogirala, nema tu ljubavi.... a zenama i nije vjerovati :roll:
Great Cornholio

#79 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Great Cornholio »

Ramzess Veliki wrote: A-joj .... nemoj, bio si dobro krenuo. Ovo je jedno vrlo ozbiljno pitanje na koje možda nikada nećemo dobiti tačan odgovor. Mislim da su nas pjesnici naguzili sa reklamiranjem tog prikazivanja osjećanja.
Pjesnici su krivi što su emociju zaljubljenosti podigli na nivo božanstva koje ima totalnu vlsat nad nama, pa mu se zbog toga moramo "klanjati" da bi bili srećni i da nas ne bi uništilo.

Lijepo je biti zaljubljen, ali nema tu nikakvog čuda, zaljubiš se, ostavi te neko u koga si zaljubljen, i u zavisnosti od tvog karaktera i temperamenta patiš duži ili kraći period, a ako je u pitanju jako karakterno i emotivno ( to zavisi od temperamenta) nestabilna osoba takva osoba izvrši i samoubistvo, koje je posljedica totalnog pomućenja razuma, a ne neke hrabrosti ili strašljivosti.
dječak sa šibicama

#80 Re: ubiti se zbog ljubavi

Meni se cini da postoji neka razlika izmedju zaljubljenosti i ljubavi.

Ali svakako cu citirati jedan odlican tekst...

"Gledajući i živeći razne ljubavne drame, bila sam sklona da s vremena na vreme pristanem na zdravorazumski zaključak da ljubav među ljudima nije dovoljna da bi ostali zajedno.
Pošto nisam glupa, jedino opravdanje za moje zastranjivanje jesu loša iskustva. Na sve strane. Tone ljubavi, koje nisu opstale.
Besmislica.

Ljubav nije dovoljna samo kad nema dovoljno ljubavi.

Ljubavi nema dovoljno, samo kad jedan od partnera ne poznaje ljubav.

On može biti zaljubljen, zanesen, oduševljen i može prepoznati sva ona osećanja koja u početku vrlo snažno prate ljubav. Ali ako mu je biće anestezirano i zarobljeno iza sedam brava, čije ključeve ljubomorno čuva tamničar iz pakla, poznat kao ego, ljubav tu neće dobiti dozvolu da uradi sve što može.

A može sve.

Pre svega, ljubav može da savlada strah od nepoznatog, da prigrli promenu i da joj se raduje. Da raste i cveta. Da prožme i oplemeni svu banalnu besmislenost surovosti.

Sve prave ljubavi su tužne – još veća besmislica. Patetičan otrov, dostojan najcrnjih narodnjaka.

Sve tužne ljubavi samo su neuzvraćene.

U neuzvraćenoj ljubavi nema ničeg pravog, osim patnje.

Sve prave ljubavi su konstruktivne.

Ljudi se ne ubijaju zbog pravih ljubavi, zbog njih žive.

Prave ljubavi su obostrane.

Ljudi koji poznaju obostranu ljubav nikada neće od nje odustati, ili pobeći u strahu za živu glavu.

Jer neće imati razloga.

Prava ljubav poznaje sva osećanja, sve slabosti karaktera, kao i dosadu, izdvojenost i zasićenost, ali prava ljubav ne drami oko toga.

Ona vas nagoni da budete bolji čovek, da se suočavate sa sobom, da pomažete svom partneru da isto to čini i da se pitate šta još mogu da uradim.

Prava ljubav vas ne dovede do priče u kafani o tome zašto ste se rastali, koja zapravo ni vama nije jasna.

Jer kad biste stvarno hteli da znate zašto ste izgubili svoju pravu ljubav, odgovor bi bio da je zapravo niste ni imali.

Samo vam se pričinilo.

Samo vam nije uzvraćeno.

Samo niste bili ni izdaleka voljeni onoliko koliko ste sami voleli. Možda ste vi mogli tako. Možda ste mogli još. Možda ćete opet moći. Samo napred.

Ali molim vas, negde između dve kafane odlučite da više nećete pazariti po ceni ljubavi ono što ljubav nije."

(Striptiz za pismene)
spreca

#81 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by spreca »

dječak sa šibicama wrote:Uvijek ide ono "ubio zenu pa sebe".. :skoljka:

Mojne jarane, cim je ona tebe nogirala, nema tu ljubavi.... a zenama i nije vjerovati :roll:
ili .......pokusao da ubije i sebe........doktori kazu da van zivotne opasnosti :mrgreen: :lol:
Great Cornholio

#82 Re: ubiti se zbog ljubavi

Osjećaj zaljubljenosti je neophodan da bi se mogla razviti romantična ljubav između muškarca i žene, taj osjećaj mora biti obostran, ako nema tog osjećaja tu nije riječ o romantičnoj ljubavi. Ljubav je širok pojam, ne postoji samo jedna vrsta ljubavi ali eto ljudi samo romantičnu ljubav drže za ljubav.
spreca

#83 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by spreca »

Great Cornholio wrote:Osjećaj zaljubljenosti je neophodan da bi se mogla razviti romantična ljubav između muškarca i žene, taj osjećaj mora biti obostran, ako nema tog osjećaja tu nije riječ o romantičnoj ljubavi. Ljubav je širok pojam, ne postoji samo jedna vrsta ljubavi ali eto ljudi samo romantičnu ljubav drže za ljubav.
ma jok ba......to samo ovi sto bi naptavili samoubistvo iz zasjede
Država

#84 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Država »

Gad Tedeschi wrote:zasto se ne ubiti? ostavila me je zena koju volim, a ja na nju ne prestajem misliti i nijedna ne moze da je zamjeni.
Imao sam puno goru situaciju. Volio sam ludo svoju prvu ženu. Četnici su je ubili granatom u Sarajevu. Mislio sam da je sve gotovo. Kraj svijeta. Danas, 18 godina nakon toga, imam dvoje zlatne djece i volim ih više nego išta na svijetu. Proći će te, vjeruj mi...

:sax:
sha_ba

#85 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by sha_ba »

spreca wrote:
Great Cornholio wrote:Osjećaj zaljubljenosti je neophodan da bi se mogla razviti romantična ljubav između muškarca i žene, taj osjećaj mora biti obostran, ako nema tog osjećaja tu nije riječ o romantičnoj ljubavi. Ljubav je širok pojam, ne postoji samo jedna vrsta ljubavi ali eto ljudi samo romantičnu ljubav drže za ljubav.
:lol: :lol: :lol: podoh reci :lol:
Big Ang

#86 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Big Ang »

Država wrote:
Gad Tedeschi wrote:zasto se ne ubiti? ostavila me je zena koju volim, a ja na nju ne prestajem misliti i nijedna ne moze da je zamjeni.
Imao sam puno goru situaciju. Volio sam ludo svoju prvu ženu. Četnici su je ubili granatom u Sarajevu. Mislio sam da je sve gotovo. Kraj svijeta. Danas, 18 godina nakon toga, imam dvoje zlatne djece i volim ih više nego išta na svijetu. Proći će te, vjeruj mi...

:sax:

joj :cry:
Great Cornholio

#87 Re: ubiti se zbog ljubavi

spreca wrote:
Sad ću se mučiti mjesecima da skontam kako je moguće izvršiti samoubistvo iz zasjede :-? :D

Teško je biti zaljubljen, pa ostavljen, ali takav je život, dok jednom ne smrkne drugom ne svane :evil: :D
detroit-mercy

#88 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by detroit-mercy »

Gad Tedeschi wrote:šta mislite o tome?
Pa ubil se vec :D ?
pink floydd

#89 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by pink floydd »

ako je tako onda nemoj pitati da li se ubiti zbog ljubavi, nego kako što bezbolnije to uraditi ?

Guglaj jbg dok ne nađeš šta ti se djasvi.
dječak sa šibicama

#90 Re: ubiti se zbog ljubavi

Fakat, jel ziv ovaj?

cuj ubiti se zbog ljubavi... ako ima nesto poslije smrti, mogu misliti koliko se takav udara u glavu kad predje "na onu stranu".

Ono, sejtan vec zagrijao vatrenu kupku, ovamo te mali sejtancici razgolicuju i pripremaju za kupanje u vatri, a ona zbog koje si se ubio, lezi u necijem zagrljaju, gledaju film, smiju se, piju vino... jarane...
Big Ang

#91 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Big Ang »

Đe ovaj što hoće da se ubije? :stasreko:
Great Cornholio

#92 Re: ubiti se zbog ljubavi

detroit-mercy wrote:
Gad Tedeschi wrote:šta mislite o tome?
Pa ubil se vec :D ?
Neki i po nekoliko puta, a neki su i streljani pa preživjeli i to :D
sha_ba

#93 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by sha_ba »

mozda se lik fakat rokno :shock:
Fauja Singh

#94 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Fauja Singh »

Jbt kako neki ljudi malo sebe cijene, čuj dići ruku na sebe zbog neuzvraćene ljubavi, zbog nekoga tamo... Ko da su Bogom dani da samo budu s tom osobom, pa ako ne ide hajmo odmah ruku na sebe.
Koji slabići, fuj, znam ja par takvih, zdravi, pravi, ništa im ne fali, ali popušili foru u ljubavi i odmah kontaju jebo život...
A vamo gledam ljude bolesne, invalide u kolicima i paraplegičare, pa ima života u njima i bore se kroz život.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Great Cornholio

#95 Re: ubiti se zbog ljubavi

sha_ba wrote:mozda se lik fakat rokno :shock:
Ma nije ba, ko namjerava da se ubije ne priča to okolo, ovaj samo želi da privuče medijsku pažnju, i u tome je i uspio.
the_raven

#96 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by the_raven »

mah daj čovječe, je li ti možda 16 godina ili nešto.... "get a pair" što bi rekli... :lol: :lol:
bit će žena, uvijek bude...
dječak sa šibicama

#97 Re: ubiti se zbog ljubavi

Tako je to kad volis, a ljubav nije uzvracena.

Ko da te svaki dan strijeljaju, iznova i ponovo.

Najgora posljedica toga je sto covjek cesto postane ogorcen, pa u tom svemu ide se svetiti suprotnom spolu, plaseci se svojih emocija, igrajuci se sa tudjim osjecanjima u nadi da ce u tome pronaci nekakvu zadovoljstinu.

A po pravilu, pronadjes samo jos poneki streljacki vod.
Ramzess Veliki

#98 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:
Ma nije ba, ko namjerava da se ubije ne priča to okolo, ovaj samo želi da privuče medijsku pažnju, i u tome je i uspio.
I ja isto mislim. lafo neshvaćena duša, a ovamo pitanja dupla penetracija i grupnjak ... :roll:
spreca

#99 Re: ubiti se zbog ljubavi

Post by spreca »

Litrenjacom :lol: .............ma ovakvi se ne ubijaju.........ikad bi ga htjeli ubiti on bi pobjego :lol:
Great Cornholio

#100 Re: ubiti se zbog ljubavi

Ramzess Veliki wrote: I ja isto mislim. lafo neshvaćena duša, a ovamo pitanja dupla penetracija i grupnjak ... :roll:
U laži su kratke noge.
Post Reply