Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

agent0007

#76 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

Него драги моји Бошњаци , драги моји муслимани има ли неко заинтересован за послове у Србији на градњи руско-српског гасовода .Вриједност пројекта је 4 милијарде конвертибилних марака.
Има доста посла и у Русији, па ко жели радити, драги моји хајмо код Срба.Ту смо да се помажемо и сарађујемо.

Nego dragi moji Bošnjaci , dragi moji muslimani ima li neko zainteresovan za poslove u Srbiji na gradnji rusko-srpskog gasovoda .Vrijednost projekta je 4 milijarde konvertibilnih maraka.
Ima dosta posla i u Rusiji, pa ko želi raditi, dragi moji hajmo kod Srba.Tu smo da se pomažemo i sarađujemo.

Плаћа багеристе , возача тешких машина око 1500 конвертибилних марака.

Plaća bageriste , vozača teških mašina oko 1500 konvertibilnih maraka.
12wer

#77 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 12wer »

:lol:
agent0007

#78 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

Povodom početka izgradnje gasovoda Južni tok kroz Srbiju priređena je svečana ceremonija u Palati Srbija u Beogradu, a ceremoniju je govorom otvorio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, pročitano je pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, a potpisana su i tri ugovora, javlja dopisnik Anadolu agency.

Otvarajući ceremoniju, predsjednik Nikolić je rekao da su srpski i ruski narod ispisali mnoge stranice zajedničke historije, naročito tokom proteklog vijeka, punog nemira i ratova. "I našoj generaciji pripala je čast da napiše stranicu historije našeg prijateljstva, ali novu i drugačiju“, rekao je.

Navodeći da svjesni odgovornosti pred precima i potomcima, kako kaže Nikolić, danas ruski i srpski partneri podižu novi spomenik, spomenik napretka i povezivanja radom. Ističući povezanost Srbije i Rusije preko slavenskog porijekla, jezika, vjere, kulture, Nikolić je rekao i da "od danas nas povezuje nova energija, ona koja je Rusiju već povezala sa najmoćnijim partnerima u Evropi".

Nikolić je naveo da Južni tok "koji je danas postao stvarnost Srbije nije samo priča o ispunjavanju energetskog sporazuma među dvije države" i dodao: "Južni tok je simbol povezivanja država i naroda i poruka svijetu da jedino zajedničkim nastojanjima i smjelim poslovnim projektima uvijek i svuda gradimo red i mir".

U ovom projektu Rusije, prema riječima Nikolića, Srbiji je pripalo posebno mjesto: "Upravo ovdje će biti instalirano regionalno energetsko čvorište, sa teritorije Srbije ići će interkonekcije za Hrvatsku, Mađarsku, Republiku Srpsku, možda i Makedoniju“, rekao je Nikolić.

Nakon obraćanja Tomislava Nikolića, pročitano je pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina. U pismu Putina, koje je pročitao ruski ministar energetike Aleksandar Novak, između ostalog, navedeno je da će "gasovod Južni tok u Srbiji, obezbijediti sigurnost isporuke goriva, međunarodnu bezbjednost, ulaganja u nova radna mjesta i postati jedan od ključnih energetskih centara u Evropi“.

Na ceremoniji su potpisana i tri ugovora i to Protokol o odobravanju kredita između kompanije Srbijagasa i Gasproma, Ugovor o transportu gasa kroz teritoriju Srbije i ugovor o povjeravanju obavljanja djelatnosti od opšteg interesa između ministarstva energetike i zaštite životne sredine i kompanije Južni tok, koji su potpisali Dušan Bajatović direktor Srbijagasa, Aleksej Miler predsjednik "Gasproma“ Aleksandar Siromjatin, zamjenik direktora Gasproma i ministrica energetike Zorana Mihajlović.

Ceremoniji su prisustvovali i premijer Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Izgradnju "Južnog toka" kroz Srbiju će realizovati zajedničko preduzeće "Južni tok Srbija", u kojem Srbijagas ima 49 posto, a ruski Gasprom 51 posto vlasništva. Izgradnja će trajati dvije godine, a puštanje u rad gasovoda planirano je od 2016. godine.
Last edited by agent0007 on 01/12/2013 22:39, edited 1 time in total.
Hasharijast

#79 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hasharijast »

Hasharijast wrote:Ne daj Bože više ikad.

Samo mi se čini da će EU opet posmatrati rat u BiH iz fotelja. Nekako i ova dešavanja oko Eastern Partnership u kojem Rusija sprječava Ukrainu da ide prema EU imaju veze i da stanjem u BiH jer se i Srbija spominje kao zemlja kojoj će Rusija zabraniti da potpiše sporazum sa EU. Mislim da je potpisivanje pretpristupnog sporazuma Armenije i Gruzije sa EU još više razbjesnilo Rusiju što se sada osjeti i u BiH preko RS. Nemojte zaboraviti da je san o Velikoj Srbiji došao iz Rusije, te da je Gavrila Principa angažovao Apis iz tajne službe Srbije po nalogu Rusije (a neki kažu i Velike Britanije).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bože dragi, valjda narod(i) sa ovih prostora neće opet biti toliko lud(i) da im djeca ginu radi interesa Rusije, EU i US...

Srbija će uraditi ono što joj Rusija naredi, a srbijanski tenkovi su već uz ruske.

Iako tvrdi suprotno, Vučić je prije dvije sedmice prekrižio NATO i potpisao sporazum o jakoj vojnoj saradnji sa Rusijom, samo treba pročitati vijest do kraja...

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/po ... ruski-blok

Boli njega, a i Dodika, Tihića, Čovića, Lagumdžiju, svi su svoju djecu obezbijedili...

Danguba

#80 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Danguba »

agent0007 wrote:Срби желе лијеп живот са свима и са Бошњацима и са Хрватима и осталим.Покушајте мало разумјети и Србе-Срби су добар народ.Мало више разумјевања а мање негативне пропаганде и бит ће нам свима много боље.

Srbi žele lijep život sa svima i sa Bošnjacima i sa Hrvatima i ostalim.Pokušajte malo razumjeti i Srbe-Srbi su dobar narod.Malo više razumjevanja a manje negativne propagande i bit će nam svima mnogo bolje.
Ko ti brani da imas dvojno drzavljanstvo? Imam ga i ja i malo je jace od tvoga pa sta.

Rata moze biti samo (procitati gore post od @Skijasa) tako da to ne zavisi od Bosnjaka. Mi i nemamo nekog izbora. Boriti se za JEDINU ili umrijeti ili pobjeci.
Da se mi pitamo rata nikada nebi bilo.

p.s. u svemu ovome lesinari vide svoju priliku... :wink:
limeni

#81 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by limeni »

nazalost ce do novog rata sigurno doci, e sad hoce li za dvije godine, 20 ili 100 godina biti rata niko ne zna..
mi bosnjaci smo zadnjih 150 godina konstantno u defanzivi, mi ratove i genocide ne pokrecemo..
nekada je stanovnistvo u niksicu bilo 99% muslimansko, danas ih vise nema tamo.. nema ih vise ni sirom srbije osim nesto malo u sandzaku..skoro pola bosne je oteto..a svijet je gledao dok genocidasi sve ovo cine..
sto se tice sad-a i evrope, njihova "zabrinutost" nam ne treba..taj je najebo o kome su se oni brinuli (libija,sirija...)
agent0007

#82 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

"Великосрбизам" је измислила Аустроугарска да би наштетила српској политици.
Срби и данас живе са другим народима.Бошњаци муслимани су у Србији , имају и своја два министра у српској Влади (Влади Србије Расима Љајића и Сулејмана Угљанина).Колико имају министара напримјер у Хрватској и Словенији (Бошњаци)? Нити једног.

"Velikosrbizam" je izmislila Austrougarska da bi naštetila srpskoj politici.
Srbi i danas žive sa drugim narodima.Bošnjaci muslimani su u Srbiji , imaju i svoja dva ministra u srpskoj Vladi (Vladi Srbije Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina).Koliko imaju ministara naprimjer u Hrvatskoj i Sloveniji (Bošnjaci)? Niti jednog.
agent0007

#83 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

limeni wrote: sto se tice sad-a i evrope, njihova "zabrinutost" nam ne treba..taj je najebo o kome su se oni brinuli (libija,sirija...)
Нама не треба тутор (ни САД ни Европа), не треба нам преводилац, говоримо истим језиком, истог смо генетског коријена (словени).Можемо се договорити, можемо живјети заједно и да нам не буде тијесно никоме, јер ми се ипак као људи волимо.Велика љубав ствара и велику патњу када се покуша уништити.Тако је и са нама.

Nama ne treba tutor (ni SAD ni Evropa), ne treba nam prevodilac, govorimo istim jezikom, istog smo genetskog korijena (sloveni).Možemo se dogovoriti, možemo živjeti zajedno i da nam ne bude tijesno nikome, jer mi se ipak kao ljudi volimo.

Velika ljubav stvara i veliku patnju kada se pokuša uništiti.Tako je i sa nama.
Danguba

#84 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Danguba »

agent0007 wrote:"Великосрбизам" је измислила Аустроугарска да би наштетила српској политици.
Срби и данас живе са другим народима.Бошњаци муслимани су у Србији , имају и своја два министра у српској Влади (Влади Србије Расима Љајића и Сулејмана Угљанина).Колико имају министара напримјер у Хрватској и Словенији (Бошњаци)? Нити једног.

"Velikosrbizam" je izmislila Austrougarska da bi naštetila srpskoj politici.
Srbi i danas žive sa drugim narodima.Bošnjaci muslimani su u Srbiji , imaju i svoja dva ministra u srpskoj Vladi (Vladi Srbije Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina).Koliko imaju ministara naprimjer u Hrvatskoj i Sloveniji (Bošnjaci)? Niti jednog.
Na koliko promila su svedeni Bosnjaci muslimani u Srbiji?

a o ministrima... :izet:

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#85 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sabina1 »

murathans wrote:Kaže ovako:
New York Times: Bosna i Hercegovina je ponovo u nevolji

Piše: Kati Marton za New York Times, prevela: Ena Stevanović za Radio Slobodna Evropa

U maju 2009. godine, na početku prvog mandata američkog predsjednika Baraka Obame, potpredsjednik Joseph R.Biden je posjetio Sarajevo. U obraćanju bošnjačkim, srpskim i hrvatskim predstavnicima bosanskohercegovačkog parlamenta, Biden je rekao: "Moja država je zabrinuta, svjedoci smo oštrog i opasnog porasta nacionalističke retorike koja se mora zaustaviti ili ćete se dovesti u etnički kaos koji već čitavo desetljeće definira vašu zemlju."

Od tada, izuzev posjete američke državne tajnice Hillary Clinton i inauguracije nove zgrade Američke ambasade u Sarajevu 2010. godine, Amerika se nije pretjerano bavila Bosnom i Bidenovim riječima. Umjesto toga, situacija koju je Biden opisao je i dalje potpuno nepromijenjena i BiH se vraća opasnom sektaštvu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja sa opasnom ratnom retorikom, tvrdeći da su muslimani započeli rat. Dodik negira odgovornost Srba za genocid u Srebrenici iz 1995. godine u kojem je ubijeno više od osam hiljada muškaraca i dječaka. On je nedavno na Haškom sudu svjedočio u korist bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića koji je osuđen za ratne zločine.

Američka diplomacija je prije osamnaest godina zaustavila ovaj najsuroviji konflikt u Europi od Drugog svjetskom rata. Mirovni sporazum potpisan u Daytonu je zaustavio etničko čišćenje i omogućio rađanje nove države.

Sada, kada se ishabalo to krko bosanskohercegovačko jedinstvo, međunarodna zajednica je neangažirana isto kao i na početku rata 1992. godine. Sjedinjene Države tu imaju veliki ulog i moraju se vratiti u Sarajevo.
Mit o drevnim etničkim neprijateljstvima

Površno gledano, u Sarajevu vlada mir i prosperitet. Nebo koje je okićeno minaretima, pravoslavnim kupolama i sinagogama opovrgava zapadni mit o "drevnim etničkim neprijateljstvima" u Bosni. Grad je u velikoj mjeri obnovljen, sa prelijepom zgradom Opere i jednom od svjetski najbogatijih biblioteka.

Međutim, posjeta Tunelu spasa koji je izgradila bosanska armija kako bi opskrbila opkoljeni grad okružen srpskim vojim snagama, nas podsjeća na to kako se ta sjajna metropola za tren oka pretvorila u grad pećinskih stanovnika. Tunel je mračna i vlažna rupa kroz koju je dnevno četiri hiljade Sarajlija vuklo krompir i oružje, pužući u blatu po 40 minuta u oba smjera da bi se spasili od gladi.

Europska unija je preuzela ovlasti nad ovom državom, a Sjedinjene Države su to odobrile. To je isto kao da ste vratili dijete roditeljima zlostavljačima. Sarajlije se još uvijek sjećaju Davida Owena, jednog od nekoliko europskih "mirovnih" pregovarača koji ih je upozorio da ne sanjaju o tome da će ih Europa spasiti. Tako su srpski snajperisti četiri godine mogli pucati na žene i djecu koja su čekala u redu za hljeb.
Opsada je trajala tri puta duže od opsade Staljingrada i 11 hiljada života je izgubljeno prije nego što se Washington odlučio angažovati i zaustaviti krvoproliće.

Tokom tih pregovora, inicijator Dejtonskog sporazuma i moj suprug Richard C.Holbrooke me zamolio da povedem bilo kojeg od ovih ratnih zapovijednika u šetnju. "Natjeraj ga da priča o svojim snovima za svoju djecu i unuke." To se pokazalo nemogućim. Ovi muškarci su bili potpuno fokusirani na rat i na prisvajanje zemlje i moći. Trenutna bosanskohercegovačka politička elita me podjeća na onu koju sam upoznala u Daytonu.

Istina, Daytonski sporazum je zaustavio rat, međutim, nijedan sporazum ne može poslužiti kao trajni državni ustav. Richard je predvidio da će sporazum biti onoliko dobar koliko i njegova implementacija. Međutim, Daytonski sporazum nije ni sproveden ni ažuriran.

Trenutna politika Washingtona koju je 2011. godine u Sarajevu proglasio pomoćnik državne tajnice Phillip H.Gordon se može sažeti u jednu rečenicu: "Zagrijte fotelje".

Posvađani bosanski parlament se ne može dogovoriti ni oko stihova državne himne, a još manje oko zajedničke vanjske i ekonomske politike. U međuvremenu je distanciranje Washingtona samo ohrabrilo nacionaliste poput Milorada Dodika.

"Oni se samo igraju sa našim ranama", kaže Orhan Pašalić, bosanski vojnik koji se okrenuo bankarstvu. Srpski i hrvatski lideri se obraćaju isključivo svojim narodima. Niko se ne obraća državi kao cjelini.

Djeca gospodina Pašalića se ne sjećaju ratnih užasa, ali će se uskoro morati suočiti sa propalom ekonomijom i nezaposlenošću od 40 posto i neće još dugo biti ravnodušni. Koliko vremena treba proći da bi novi Milošević zapalio fitilj?

Europska unija ima ovlasti da zaustavi ovakav slijed događaja. Ipak, njihov visoki predstavnik Valentin Inzko koji prema Dejtonskom sporazumu ima velike ovlasti, boravi svega dva dana sedmično u Sarajevu. Ostatak vremena, priča se, provodi u svojoj kući u okolici Beča.

Ako se BiH raspadne, a Republika Srpska već prijeti otcjepljenjem, topovi bi se mogli vratiti na sarajevska brda. Onda će još jedna poplava izbjeglica zaplaviti europske granice, a Europa će ponovo upasti u nepotrebni, ali predvidivi balkanski grč.

Nakon više od desetljeća "rata protiv terorizma", Sjedinjene Države su oprezne kada je riječ o intervencijama. Niko ne želi da američka čizma ponovo stupi na bosanskohercegovačko tlo. U BiH, gdje smo prije osamnaest godina intervenirali kako bismo zaustavili pokolj nad muslimanima, sve što je potrebno je odlučna diplomacija koja je i zaustavila rat 1995.godine. Samo Sjedinjene Države, koje su uložile svoj moralni autoritet kako bi uspostavile ovaj krhki mir, mogu poduzeti potrebne korake.

*Kati Marton je bivša predsjednica Odbora za zaštitu novinara. Njena posljednja knjiga nosi naziv Pariz: Ljubavna priča...
Plašim se srpske političke blesavosti i ludog inata. Tri puta su dobili po vagini. U Krajini (Oluja) u BiH i na Kosovu. Izgubili su Crnu Goru, Vojvodina više neće da džaba hrani ostatak Srbije. Ima ona narodna koja kaže "možda smo braća ali nam kese nisu sestre".

Plašim se patološke prevrtljivosti i neodlučnosti hrvatke politike koja u pravilu pristaje uz onu stranu koja trenutno ima dominaciju na frontu. Naučili smo lekciju.

Plašim se retardiranosti bošnjačke politke, ako ikakva bošnjačka politika i postoji. Oni koji vode taj osiromašni, opljačkani narod, preziru ga iz dna duše, nazivaju ga svjetinom i hajvanom. Kada su s u aprilu 1992. pojavile slike pokolja u Bijeljini, takvu su se smješkali i govorili "Ko ih Je..., oni u Bijeljini ionako jedu svinjetinu, i treba im tako). Ne vjerujem da bi ovaj put bilo drugačije, samo što ovaj put Bošnjaka u Bijejini nema. Njihovi preci u Bijeljinu su došli iz Valjeva, Užica, Sokola, Beograda. Sada žive u Tuzli. Mladić je 1995. rekao Srebreničanima da ne idu u Tuzli, doće oni i tamo. Srbi nikad ne govore figurativno.

Šta ako Dodik i kompanija proglase nezavisnost RS -a u nekom za njih povoljnom trenutku. Sada će mnogi reći "ne smiju oni to, ne da im Međunarodna zajednica, bla, bla". Srbi su tri godine pucali na Sarajevu, ubili 8000 ljudi pred očima MZ u Srebrenici i niko ih nije spriječio. Ko će spriječiti ovaj put? MZ? Bošnjačka mutava politika koja nije u stanju u stanju uspostaviti autobusku liniju od Hrasnice do lidže kako treba? Teško?

Šta ako secesija RS -a izazove novi rat?

Kako se postaviti? Boriti se? Bježati?

Ko eventualno gubi a ko dobiva
?

Neka oni prognoziraju ratove svojoj zemlji i svim ostalim zemljama svijeta. Moju zemlju nek ostave SVI na miru i u miru.
Imam odgovore i na tvoja pitanja. Ti ćeš nas braniti i odbraniti. Kupi sebi puno kokica , nabavi sebi dva računara i ratuj jarane do besvijesti i kad završiš , javi nam šta si i koga si odbranio.
Žive i mrtve sinove i kćeri ove zemlje ostavi na miru.
Bodkin

#86 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
agent0007 wrote:Срби желе лијеп живот са свима и са Бошњацима и са Хрватима и осталим.Покушајте мало разумјети и Србе-Срби су добар народ.Мало више разумјевања а мање негативне пропаганде и бит ће нам свима много боље.

Srbi žele lijep život sa svima i sa Bošnjacima i sa Hrvatima i ostalim.Pokušajte malo razumjeti i Srbe-Srbi su dobar narod.Malo više razumjevanja a manje negativne propagande i bit će nam svima mnogo bolje.
Ko ti brani da imas dvojno drzavljanstvo? Imam ga i ja i malo je jace od tvoga pa sta.

Rata moze biti samo (procitati gore post od @Skijasa) tako da to ne zavisi od Bosnjaka. Mi i nemamo nekog izbora. Boriti se za JEDINU ili umrijeti ili pobjeci.

nisi u pravu. pitao sam vec, sta ako za 10 godina bosnjaci odluce da su dovoljno jaki da sami ukinu rs?
agent0007

#87 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

Данас у свијету једино руска политика ( и Велика Русија) брани муслимане од агресивног империјализма Сједињених Америчких Држава и НАТО пакта.
У Сирији би давно Америка извршила бомбардовање и инвазију да није Велике Русије.Руси су им запријетили да не смију директно ударити на Сирију.
Срби су највећи пријатељи Бошњацима муслиманима само што то бошњачка политика не види, јер је заслијепљена Америком и НАТО пкатом (Западаом) који упропасти муслимане у цијелом свијету.Види се то како пале и жаре муслиманске земље.И овдеј у бившој Југославији Американац и Запад су нас завадили и нахуцали у ратове.

Danas u svijetu jedino ruska politika ( i Velika Rusija) brani muslimane od agresivnog imperijalizma Sjedinjenih Američkih Država i NATO pakta.
U Siriji bi davno Amerika izvršila bombardovanje i invaziju da nije Velike Rusije.Rusi su im zaprijetili da ne smiju direktno udariti na Siriju.
Srbi su najveći prijatelji Bošnjacima muslimanima samo što to bošnjačka politika ne vidi, jer je zaslijepljena Amerikom i NATO pkatom (Zapadaom) koji upropasti muslimane u cijelom svijetu.Vidi se to kako pale i žare muslimanske zemlje.I ovdej u bivšoj Jugoslaviji Amerikanac i Zapad su nas zavadili i nahucali u ratove.

Муслимани цијелог свијета требају да буду захвални Великој Русији (тадашњем Совјетском Савезу) јер су захваљујући СССР-у (Русији) остварили независност од Западњачкг колонијалзма.Чим је ослабила Русија и муслиманки свијет поново поробљавају империјалисти са Запада, али помоћи Русија муслиманима да поново остваре слободу.Добра је Русија.

Muslimani cijelog svijeta trebaju da budu zahvalni Velikoj Rusiji (tadašnjem Sovjetskom Savezu) jer su zahvaljujući SSSR-u (Rusiji) ostvarili nezavisnost od Zapadnjačkg kolonijalzma.Čim je oslabila Rusija i muslimanki svijet ponovo porobljavaju imperijalisti sa Zapada, ali pomoći Rusija muslimanima da ponovo ostvare slobodu.Dobra je Rusija.
Last edited by agent0007 on 01/12/2013 23:16, edited 1 time in total.
palermo

#88 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by palermo »

Bodkin wrote:
nisi u pravu. pitao sam vec, sta ako za 10 godina bosnjaci odluce da su dovoljno jaki da sami ukinu rs?
Ako Bošnjaci za deset godina budu toliko jaki, onda to znači da se RS sama od sebe urušava. Onda nema potrebe za ratom.

Time, ne želim reći da nema opcija u kojima Bošnjaci ne mogu početi rat, ali ovaj gore razlog baš i nije najbolji.
smasma

#89 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by smasma »

ako bude, prva Ciriska / Minhenska brigada :wink:
swanfilter

#90 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by swanfilter »

Kao i svaku put do sada, i u buducnosti ce se pojaviti likovi kao Ratko sa pricom kako su mu Ustase poklale sve po redu, a danas je trenutak za osvetu ... Generacija djece bez roditelja polako ali sigurno ulazi u sve pore ove drzave, postaje njen motor. Slaba politicka i ekonomska situacija mogu samo biti fitilj nekakvih novih osvetnickih mastanja. Za krizu se uvijek neko nađe da bude odgovoran za slabo stanje onog drugog ...
Itakoto

#91 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Itakoto »

agent0007 wrote:Данас у свијету једино руска политика ( и Велика Русија) брани муслимане од агресивног империјализма Сједињених Америчких Држава и НАТО пакта.
У Сирији би давно Америка извршила бомбардовање и инвазију да није Велике Русије.Руси су им запријетили да не смију директно ударити на Сирију.
Срби су највећи пријатељи Бошњацима муслиманима само што то бошњачка политика не види, јер је заслијепљена Америком и НАТО пкатом (Западаом) који упропасти муслимане у цијелом свијету.Види се то како пале и жаре муслиманске земље.И овдеј у бившој Југославији Американац и Запад су нас завадили и нахуцали у ратове.

Danas u svijetu jedino ruska politika ( i Velika Rusija) brani muslimane od agresivnog imperijalizma Sjedinjenih Američkih Država i NATO pakta.
U Siriji bi davno Amerika izvršila bombardovanje i invaziju da nije Velike Rusije.Rusi su im zaprijetili da ne smiju direktno udariti na Siriju.
Srbi su najveći prijatelji Bošnjacima muslimanima samo što to bošnjačka politika ne vidi, jer je zaslijepljena Amerikom i NATO pkatom (Zapadaom) koji upropasti muslimane u cijelom svijetu.Vidi se to kako pale i žare muslimanske zemlje.I ovdej u bivšoj Jugoslaviji Amerikanac i Zapad su nas zavadili i nahucali u ratove.
:thumbup: Hvala. Ti nam sve objasni pa cak i dade odgovor na poznato pitanje "ko nas bre zavadi?". Bosnjaci su vam vjecito zahvalni na ovome. Sve vam je oprsoteno pa cak i posljednji genocid. Mi smo svjesni da su Srbi to cinili iz ljubavi. Hvala jos jednom. I haj' sada razguli!
CSKA

#92 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by CSKA »

Povjerovao bi u rat da nema EU.Ovako to ostaje samo masta isfrustriranih pojedinaca.
Danguba

#93 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:

NIKADA i nikada se to nece desiti.
Jedina mogucnost za neki rat je secesija ili agresija.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#94 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by japin_mutapi »

agent0007 wrote:Д

Muslimani cijelog svijeta trebaju da budu zahvalni Velikoj Rusiji (tadašnjem Sovjetskom Savezu) jer su zahvaljujući SSSR-u (Rusiji) ostvarili nezavisnost od Zapadnjačkg kolonijalzma.Čim je oslabila Rusija i muslimanki svijet ponovo porobljavaju imperijalisti sa Zapada, ali pomoći Rusija muslimanima da ponovo ostvare slobodu.Dobra je Rusija.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hasharijast

#95 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hasharijast »

agent0007 wrote:Данас у свијету једино руска политика ( и Велика Русија) брани муслимане од агресивног империјализма Сједињених Америчких Држава и НАТО пакта.

Муслимани цијелог свијета требају да буду захвални Великој Русији (тадашњем Совјетском Савезу) јер су захваљујући СССР-у (Русији) остварили независност од Западњачкг колонијалзма.Чим је ослабила Русија и муслиманки свијет поново поробљавају империјалисти са Запада, али помоћи Русија муслиманима да поново остваре слободу.Добра је Русија.

Ruski ili Zapadni, sve to je to isti imperializam, pitaj Čečene...

It_is_a_Leclerc

#96 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by It_is_a_Leclerc »

limeni wrote:nazalost ce do novog rata sigurno doci, e sad hoce li za dvije godine, 20 ili 100 godina biti rata niko ne zna..
mi bosnjaci smo zadnjih 150 godina konstantno u defanzivi, mi ratove i genocide ne pokrecemo..
nekada je stanovnistvo u niksicu bilo 99% muslimansko, danas ih vise nema tamo.. nema ih vise ni sirom srbije osim nesto malo u sandzaku..skoro pola bosne je oteto..a svijet je gledao dok genocidasi sve ovo cine..
sto se tice sad-a i evrope, njihova "zabrinutost" nam ne treba..taj je najebo o kome su se oni brinuli (libija,sirija...)
Slažem se. Svaki jednostrani potez RS-a vodi u rat. To treba svima da je jasno.
aladin

#97 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by aladin »

Do rata ce doci kao i proslih puta - kada se bude krojila nova karta dominacije u svijetu.Ko ce izvuci deblji kraj u svemu tome- obican narod koji bude ginuo za interese velikih sila. Koji narod ce bolje proci u svemu tome. Zavisi od toga opet kako se veliki dogovore.
Vjerovatno Srbi placaju cijenu sa krajinom ali pod pritiskom Rusije uspijevaju otcijepiti jedan dio uz rijeku Bosnu. Istovremen dolazi do etnickog ciscenja sandzaka i njihove selidbe kroz koridor u istocnoj Bosni, sto samim tim mijenja strukturu u Crnoj Gori koja postaje Srpski saveznik.
Rezultat svega toga - Drzava BiH sa jednom manjinom od 5 - 10 % srba i 10-15% Hrvata . Postaje funkcionalna i stavlja zavrsetak na agoniju koja traje zadnjih 25 godina.
swanfilter

#98 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by swanfilter »

CSKA wrote:Povjerovao bi u rat da nema EU.Ovako to ostaje samo masta isfrustriranih pojedinaca.

:lol: . Na EU pare ne bih stavio ...
Danguba

#99 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Danguba »

Vidi pod Srebrenica, Prijedor, Tomasica...trolas bre i to otvoreno.
CSKA

#100 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by CSKA »

swanfilter wrote:
CSKA wrote:Povjerovao bi u rat da nema EU.Ovako to ostaje samo masta isfrustriranih pojedinaca.

:lol: . Na EU pare ne bih stavio ...
Znas kako,EU je najveci mirovni projekat na tlu Evrope.Ako to ne uspije da smiri tenzije u BiH,nista nece.
Locked