radni kolega

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

BarbaDue

#76 Re: radni kolega

Post by BarbaDue »

zavisi sve kakav je posao u pitanju, imas poslova gdje si sa tom osobom svakodnevno po 3-4 sata (sa ostalim kolegama ili bez...) nekada i vise. znam po sebi, dođe kolegica i zagli me ili mi stavi ruku na koljeno i sl. trebao bih odmah pomisliti da zeli da me povali. ne mora da znaci. a ako nesta ima i ako kolega zaista zeli bocu da se to primjetiti na razne nacine. u glavnom do tebe je dali ces mu otvoriti ili zatvoriti prostor za djelovanje.
theTruePath

#77 Re: radni kolega

Post by theTruePath »

baklava2 wrote:za po godine će ti reć da će ostavit ženu i djecu jednog dana i živjeti s tobom sretno do kraja života :lol:
tek kad u to povjeruješ imat ćeš problem :run:
:lol:
moke33-sa

#78 Re: radni kolega

Post by moke33-sa »

baklava2 wrote:za po godine će ti reć da će ostavit ženu i djecu jednog dana i živjeti s tobom sretno do kraja života :lol:
tek kad u to povjeruješ imat ćeš problem :run:
hahahahha,sto mi ovo nesto poznato ccccc..bravo za komentar..ccccc.a ja smijem glavu dati da ce ostaviti sve radi nje ccccc..joj ove zene (ne sve naravno)covjek joj se nasmije ona konta hoce nesto s njom...bicu malo grub ali to je tako,sve dok k..nemahne repom ni cuko nece navaljivati.da je ona zena na mjestu davno bi to ona od..bala iz svog zivota ali posto je k.onda cisto sumnjam da muza vec nije prevarila;)bravo za kolegu s posla;) :thumbup: :sax:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#79 Re: radni kolega

Post by ladyblue18 »

moke33-sa wrote:
hahahahha,sto mi ovo nesto poznato ccccc..bravo za komentar..ccccc.a ja smijem glavu dati da ce ostaviti sve radi nje ccccc..joj ove zene (ne sve naravno)covjek joj se nasmije ona konta hoce nesto s njom...bicu malo grub ali to je tako,sve dok k..nemahne repom ni cuko nece navaljivati.da je ona zena na mjestu davno bi to ona od..bala iz svog zivota ali posto je k.onda cisto sumnjam da muza vec nije prevarila;)bravo za kolegu s posla;) :thumbup: :sax:
Znas sta, bila tema troll ili ne, nemas pravo ovako da nazivas forumase, a narocito jer ti ovo nije prvi put, tako da znas sta ti je ciniti
moke33-sa

#80 Re: radni kolega

Post by moke33-sa »

ladyblue18 wrote:
moke33-sa wrote:
Znas sta, bila tema troll ili ne, nemas pravo ovako da nazivas forumase, a narocito jer ti ovo nije prvi put, tako da znas sta ti je ciniti
vidi lady ne bih da se raspravljam samo cu ti reci da nikoga nisam nazivao niti prozivao,rekao sam jednu staru narodnu koja ima mjesta a ovo sto sam rekao :posto je ona k.cisto sumnjam da nije muza prevarila moze da ima milion znacenja a to sto ti u svojoj glavi imas ruzne misli to je tvoj problem;)
samo opusteno lady;) :sax: :run:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#81 Re: radni kolega

Post by ladyblue18 »

Jes, mi glupi, ti pametan

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “ignorisanje upozorenja moderatora”
» moke33-sa

2 hefte jaco :oops:
Great Cornholio

#82 Re: radni kolega

Post by Great Cornholio »

Nije džaba ona narodna " Služba je služba, družba je družba", treba il' smanjivat radno vrijeme u firmama gdje ljudi imaju previše slobodnog vremena pa onda više družbuju nego što službuju, il' radnicima dat' nekog dodatnog posla da im ne bude dosadno na poslu. Dosadno radnom kolegi, dosadno radnoj kolegici, opuštena atmosfera, pričaju o svemu i svačemu - u takvoj situaciji vrlo lako mogu "pući", jedno ili drugo, ili oboje, jer ipak su u pitanju muškarac i žena i priroda tu vrlo lako može napraviti velike probleme.
burek_in_space

#83 Re: radni kolega

Post by burek_in_space »

Great Cornholio wrote:Nije džaba ona narodna " Služba je služba, družba je družba", treba il' smanjivat radno vrijeme u firmama gdje ljudi imaju previše slobodnog vremena pa onda više družbuju nego što službuju, il' radnicima dat' nekog dodatnog posla da im ne bude dosadno na poslu. Dosadno radnom kolegi, dosadno radnoj kolegici, opuštena atmosfera, pričaju o svemu i svačemu - u takvoj situaciji vrlo lako mogu "pući", jedno ili drugo, ili oboje, jer ipak su u pitanju muškarac i žena i priroda tu vrlo lako može napraviti velike probleme.
Sve shto si ti napisao, po mom mishljenju, nema nikakve veze s tim hoce li nastati hemija izmedju dvoje radnih kolega.
Mogu biti prezauzeti i jedno i drugo, ali da ih odnos prema poslu, klijentima, obavezama istovremeno i priblizhi, jer imaju jedno zajednichko interesovanje, a to je bash taj posao.
Pa onda na to dodaj sate i sate koje provedu zajedno, jer ja lichno ne znam, osim par mojih jarana kojima je upao bager u med :mrgreen: , da imaju normalno radno vrijeme od 8-16 h.
Great Cornholio

#84 Re: radni kolega

burek_in_space wrote:
Sve shto si ti napisao, po mom mishljenju, nema nikakve veze s tim hoce li nastati hemija izmedju dvoje radnih kolega.
Mogu biti prezauzeti i jedno i drugo, ali da ih odnos prema poslu, klijentima, obavezama istovremeno i priblizhi, jer imaju jedno zajednichko interesovanje, a to je bash taj posao.
Pa onda na to dodaj sate i sate koje provedu zajedno, jer ja lichno ne znam, osim par mojih jarana kojima je upao bager u med :mrgreen: , da imaju normalno radno vrijeme od 8-16 h.
Ima veze i količina vremena koje provode zajedno, ima veze i način komunikacije, odijevanja, odnos prema radnim obaveza, sve to ima veze sa ljubavnim aferama na radnom mjestu. A još jedan bitan faktor, a možda i najbitniji, su odnosi sa ljubavnim partnerom izvan radnog mjesta, jer ako tu nešto ne štima, ako su ljudi "gladni" kod kuće, povećava se vjerovatnoća da će se odlučiti na zadovoljavanje te "gladi" na radnom mjestu.

A ima i onih koji jednostavno vole da varaju svoje partnere, kao možda ovaj što se upucava ovoj djevojci koja nam je iznijela svoj problem koji ima na radnom mjestu.
shmizlica

#85 Re: radni kolega

Post by shmizlica »

ona ima problem, ali u svojoj glavi :zoka:
Great Cornholio

#86 Re: radni kolega

shmizlica wrote:ona ima problem, ali u svojoj glavi :zoka:
il' je do n je, il' je do njega, il' je do oboje.
kapučino

#87 Re: radni kolega

Post by kapučino »

opasno wrote:Radni kolega radi u mojoj firmi već godinu dana. Od početka smo se dobro slagali i mogli pričati o svemu, valjda što smo ista generacija. Oženjen je i ima malo dijete. Ja sam se udala prije pola godine, i prije toga smo pričali nekad o svim pripremama i prvi je znao za sve. Zadnja 2 - 3 mjeseca se počeo zezati sa mnom, zadirkivati i dodirivati kada god prođe pored mog stola, za vrat, ruku, kosu i to kad nema nikoga u kancelariji. Koristi svaku priliku da me uhvati za ruku. Kaže da sam mu simpatična, da je to sve neka zeza i da to radi zbog neke opuštenije atmosfere na poslu. Malo mi je neugodno, da i drugi na poslu ne bi šta pomislili. Ne znam otkud takva promjena u ponašanju prema meni.
jos jedna koja je fulilam, mislila da musko i zensko mogu biti "jarani".
Great Cornholio

#88 Re: radni kolega

kapučino wrote:
opasno wrote:Radni kolega radi u mojoj firmi već godinu dana. Od početka smo se dobro slagali i mogli pričati o svemu, valjda što smo ista generacija. Oženjen je i ima malo dijete. Ja sam se udala prije pola godine, i prije toga smo pričali nekad o svim pripremama i prvi je znao za sve. Zadnja 2 - 3 mjeseca se počeo zezati sa mnom, zadirkivati i dodirivati kada god prođe pored mog stola, za vrat, ruku, kosu i to kad nema nikoga u kancelariji. Koristi svaku priliku da me uhvati za ruku. Kaže da sam mu simpatična, da je to sve neka zeza i da to radi zbog neke opuštenije atmosfere na poslu. Malo mi je neugodno, da i drugi na poslu ne bi šta pomislili. Ne znam otkud takva promjena u ponašanju prema meni.
jos jedna koja je fulilam, mislila da musko i zensko mogu biti "jarani".
Da se druže svakodnevno, da pričaju o svemu i svačemu, a da jedno ili drugo ne poželi nešto više od prijateljstva, jako, jako teško.

Pa ne kaže džaba tetka Hanifa "Muško i žensko, il' su u braku, il' su familija, ili nisu ništa" :D
BarbaDue

#89 Re: radni kolega

Post by BarbaDue »

ovdje je u pitanju ovo, u kojem filmu bi friza "on bi, al ona neda" :mrgreen:
shmizlica

#90 Re: radni kolega

Post by shmizlica »

BarbaDue wrote:ovdje je u pitanju ovo, u kojem filmu bi fraza "on bi, al ona neda" :mrgreen:
:D
zahone

#91 Re: radni kolega

Post by zahone »

Fascinira me naivnost i glupost zena ponekada. Hoce da ti se uvuce u gacice sreco, ne postoje musko-zenska prijateljstva, pogotovo na taj nacin ne.
To je jedino na sta muskarci i misle, osim muslimana prakticara, kojima Gospodar ne dozvoljava takve stvari i jos par slicnih koji imaju slicne moralne vrijednosti. Nego ti postuj svog muza, ispricaj mu situaciju ako nije nagao covjek i probaj sa njim da se posavjetujes sta ti je najpametnije ciniti.
L u c i f e r

#92 Re: radni kolega

Post by L u c i f e r »

Tebe on očito na neki način privlači.

Daj mu malo, šta fali, nije sapun? ;-)
CaneBos

#93 Re: radni kolega

Post by CaneBos »

opasno wrote:Smetalo bih mi i da nemam muža, jer je on oženjen i ima dijete. Ili je on shvatio pogrešno što smo se dobro slagali na početku kada je počeo raditi ili ne znam ni ja više. A i rekla sam mužu neke stvari. Pokušavam ga ignorisati, kako bi sam to shvatio
Ajde ba sta napadate na zenu toliko, pa nisu svi rodjeni sa seksualnim detektorom :D
Kakvih sve blesavih pitanja ima, njeno se makar uplice u realne zivotne sfere, a ne u naucnu fantastiku, pa haj' malo ne budite sKepticni ko' sto inace jeste, pa joj ponudite konkretna, ali primjenjiva rjesenja.
Posto se meni cini da tebi kao nije jasna njegova promjena ponasanja, pored toga sto ti smeta, da ti probam kratko razjasniti..
Lik je bio ozenjen, ti bila slobodna, kao slobodna koka si bila prevelik rizik, jerbo bi moglo doci do nezeljenih komplikacija. Posto si se sada udala, postala si ''bezopasna'', odnosno ''dostupna'', sad ste na 1:1 i on se moze bez prevelikog rizika sad malo poigrati. :izet:
To sto sada radi, ispipkava teren, odnosno jesil' spremna za ''saradnju''.
Ako nisi i ne zelis, ne postoji nacin da mu das do znanja da ti to ne odgovara, osim onog direktnog i naravno u finom i ljubaznom tonu. :izet:
CaneBos

#94 Re: radni kolega

Post by CaneBos »

zahone wrote:Fascinira me naivnost i glupost zena ponekada. Hoce da ti se uvuce u gacice sreco, ne postoje musko-zenska prijateljstva, pogotovo na taj nacin ne.
To je jedino na sta muskarci i misle, osim muslimana prakticara, kojima Gospodar ne dozvoljava takve stvari i jos par slicnih koji imaju slicne moralne vrijednosti. Nego ti postuj svog muza, ispricaj mu situaciju ako nije nagao covjek i probaj sa njim da se posavjetujes sta ti je najpametnije ciniti.
Nisu zene nimalo glupe i naivne kad se radi o ovome, postoji tu iskonski osjecaj zenke prema muzjaku, cak i kad se neko vrlo suptilno nabacuje i vice versa.
A to sto se tice pricanja muza, bez obzira kakve joj je prirode muz, ne treba znati za nesto sto ona sama moze da rijesi. A, ako ne moze..pa nek rijesi onda on. :-D
opasno

#95 Re: radni kolega

Post by opasno »

Ma već sam i mužu neke stvari rekla, jer nikad nismo imali tajni. Nisam se nikad našla u ovakvoj situaciji, posebno još što mi je to prvi posao. Pokušavala sam da mu ignorisanjem i pogledom dam do znanja da mi smeta, jer ne želim da se sad još posvađamo ili da još bude nekog vrijeđanja. Ali očito nema drugog načina. Nije mi bila jasna ta njegova promjena ponašanja.
CaneBos

#96 Re: radni kolega

Post by CaneBos »

opasno wrote:Ma već sam i mužu neke stvari rekla, jer nikad nismo imali tajni. Nisam se nikad našla u ovakvoj situaciji, posebno još što mi je to prvi posao. Pokušavala sam da mu ignorisanjem i pogledom dam do znanja da mi smeta, jer ne želim da se sad još posvađamo ili da još bude nekog vrijeđanja. Ali očito nema drugog načina. Nije mi bila jasna ta njegova promjena ponašanja.
E sad ti je valjda jasnije, a da si sve muzu rekla, razjasnio bi ti odma :-D
Ridjobrki

#97 Re: radni kolega

Post by Ridjobrki »

Ccccc.... sve tako plitki i zlonamjerni komentari koji bi mogli uništiti jedno drugarstvo. To je primitivno razmišljanje za koje sam mislio da se zadržalo samo u ruralnim sredinama, nešto poput ovog:

L u c i f e r

#98 Re: radni kolega

Post by L u c i f e r »

Zna se šta je jaranstvo, a šta flert.

Gledaj, al ne diraj.
CaneBos

#99 Re: radni kolega

Post by CaneBos »

Ridjobrki wrote:Ccccc.... sve tako plitki i zlonamjerni komentari koji bi mogli uništiti jedno drugarstvo. To je primitivno razmišljanje za koje sam mislio da se zadržalo samo u ruralnim sredinama, nešto poput ovog:

Ne podjebavaj tako rano, ni sabah nije osvano' ..
dezurni_ucenik

#100 Re: radni kolega

Post by dezurni_ucenik »

Neko je upao u frend zonu.

Image
Post Reply