Alkemija Balkana
Moderator: anex
- karanana
#76 Re: Alkemija Balkana
preseravanje. med i mlijeko. jebo norvesku.
sta ono rece sinoc, mozda nisam dobro uhvati: ima ova zemlja i autoputeve, nekih 100 kilometara za sad, otprilike koliko i norveska. je li tako rekao?
al eto, mozda ce stranci pasti na ovo.
sta ono rece sinoc, mozda nisam dobro uhvati: ima ova zemlja i autoputeve, nekih 100 kilometara za sad, otprilike koliko i norveska. je li tako rekao?
-
IgiPop
#77 Re: Alkemija Balkana
Ne znam bas da je rekao "sve je med i mlijeko", samo potencira da u Bosni ima i pozitivnih prica i da se treba raditi (ne govori da se treba raditi u administraciji, nego zasukati rukave i raditi). A ne znam sta je fulio za Norvesku, oni imaju autoput samo oko Osla i Trondhajma, ostalo su dobre ceste, ali ne autoput. U svakom slucaju, serijal je bio vrhunski i dao nam je i drugaciju sliku nase BiH.
- Maharadza
#78 Re: Alkemija Balkana
Ma dobro, očito je serijal zamišljen da bude "pozitiva only" bez mnogo negativnih, "svakodnevnih" stvari s kojima se susrećemo a ponajmanje nacionalizmom! Inače, meni najgluplja izjava bješe u vezi Doboja i kako "nekada podijeljen grad sada živi u harmoniji...posjećuju se dojučerašnji neprijatelji sa linija...bla-bla" i to sve naravno dok se vozi u autu bez IKAKVOG dokaza sa lica mjesta! Obična šuplja o povratku "bratstva i jedinstva" koje valjda dotični sanja i priželjkuje!karanana wrote:preseravanje. med i mlijeko. jebo norvesku.
Da se razumijemo, po meni je ovo najbolji (domaći) serijal koji promoviše i širi pozitivu o BiH i dokazuje da ipak nismo tooolika rupa za koju nas neki žele svim silama predstaviti! Pozitiva is always good!
- It_is_a_Leclerc
#79 Re: Alkemija Balkana
A šta je trebao ?! Krenuti od Sarabona, preko Energoinvesta, Hidrogradnje, Pretisa, Dite, Sokola, do Polietilenke i Agrokomerca ?! Udariti o jadu, sirotinji... Uostalom kome se, i nakon 20 godina gledaju prazne hale, otpušteni radnici, ima Pejakovićevu "U ime naroda...", pa bujrum. Ja dva dana hajra nemam poslije te emisije.karanana wrote:preseravanje. med i mlijeko. jebo norvesku.
Milić je pokazao da u ovoj zemlji, koja je na dnu po svim parametrima, postoje svi uslovi za razvoj, u svakom smislu, ali i pojedinci koji su to prepoznali i koji u divljim uslovima neuređenosti države uspjevaju razviti ozbiljne, konkurentne i izvozno orjentirane poslovne objekte.
- Jara
#80 Re: Alkemija Balkana
Da nije ovog serijala, ne bih ni znala za neke od pozitivnih stvari u BiH!
Nije sve med i mlijeko, ali nije baš ni sve crno, možda nekom pomogne da pomogne sebi.
Urađeno profesionalno, od fotografije do komentara, svaka čast!
Nije sve med i mlijeko, ali nije baš ni sve crno, možda nekom pomogne da pomogne sebi.
-
cancel
#81 Re: Alkemija Balkana
koje sve zemlje planiraju obići na balkanu, i koje su do sada obiđene?
- It_is_a_Leclerc
#82 Re: Alkemija Balkana
Koliko ja znam, Crna Gora i BiH su snimljene ljetos.cancel wrote:koje sve zemlje planiraju obići na balkanu, i koje su do sada obiđene?
Vjerovatno će naljeto ove godine smiti Srbiju i Makedoniju-
- _Reds_
#83 Re: Alkemija Balkana
It_is_a_Leclerc wrote:Koliko ja znam, Crna Gora i BiH su snimljene ljetos.cancel wrote:koje sve zemlje planiraju obići na balkanu, i koje su do sada obiđene?
Vjerovatno će naljeto ove godine smiti Srbiju i Makedoniju-
Srbija je već bila prva, samo ne znam da li je to pripadalo ovom serijalu, ali su bile neke emisije o Srbiji na isti fazon.
Last edited by _Reds_ on 17/02/2014 00:25, edited 1 time in total.
- aCme
#84 Re: Alkemija Balkana
Koji glas ima ovaj čovjek, to je čudo 
- Ned071
#85 Re: Alkemija Balkana
Jara wrote:Da nije ovog serijala, ne bih ni znala za neke od pozitivnih stvari u BiH!![]()
Nije sve med i mlijeko, ali nije baš ni sve crno, možda nekom pomogne da pomogne sebi.![]()
da nije ovog serijala ja ne bih znao koliko zapravo ovdje ljudu nista ne citaju, ne prate...
- Alhemichar
#86 Re: Alkemija Balkana
Bosna je bila genijalna. Bravo Gorane! Evo sada i Crne Gore:
- Ned071
#87 Re: Alkemija Balkana
SUBOTA, 15. FEBRUAR
Samo što je GORAN MILIĆ završio na „AL JAZEERI“ svoj serijal od dvanaest nastavaka u kojima je potanko građanima Bosne i Hercegovine dočarao i pojasnio da žive genijalno, a toga nisu svjesni, jerbo su nezahvalni, eruptiralo je „bosansko proljeće“. Novinarski bard već najavljuje nastavak „alkemiju Crne Gore“ - već se formira nezanemariv broj nezadovoljnika na ulicama Podgorice; svakog njegov Nikšić tranzicijski tišti i socijalno mori...
Slobodna Bosna, br. 902
Samo što je GORAN MILIĆ završio na „AL JAZEERI“ svoj serijal od dvanaest nastavaka u kojima je potanko građanima Bosne i Hercegovine dočarao i pojasnio da žive genijalno, a toga nisu svjesni, jerbo su nezahvalni, eruptiralo je „bosansko proljeće“. Novinarski bard već najavljuje nastavak „alkemiju Crne Gore“ - već se formira nezanemariv broj nezadovoljnika na ulicama Podgorice; svakog njegov Nikšić tranzicijski tišti i socijalno mori...
Slobodna Bosna, br. 902
-
IgiPop
#88 Re: Alkemija Balkana
Ja volim Senada Avdića, ali j.balo ga "bosansko proljeće", gdje šačica ljudi (ovih dana do stotinjak) u gradu od 400,000 ljudi misli da imaju pravo govoriti za druge. I tek kada sam vidio ko su "naši predstavnici" na plenumima... Piiiihhhh... Ne bi ih ni mrtav birao! A i dalje mislim da je serijal Alhemija Balkana najbolja stvar na našim medijskim prostorima. Ubjedljivo.