Hemijski elementi u Kur'anu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
fatamorgana

#76 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
Ma ja ih imam 99, k'o onaj vaš,
Imas vjerujem,zato suti. :)
Hoš' spisak na pp da me moreš bolje pratit? :wink:
Teea

#77 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

fatamorgana wrote:
Teea wrote:eto npr. @fatamorga(Na) ima 11 slova. Na (Natrijum) je 11 eliment u periodnom sistemu.Ako odbijemo NA u imenu @fatamorga(na) i citamo unazad izuzimajuci (na) ostaje 9 slova, F je deveto slovo a i F je deveti element u periodnom sistemu elemenata.
fato oduvjek si mi bio sumnjiv.
Ma nemoj pred svima, :wink:
ma jaojjj fato mudzizo moja. ma sva sam pod utiscima, ono bas osjecam tu tvoju nadnaravnos.Osjecam tvoju blizinu fato. :stidljiva:

:D
Last edited by Teea on 15/11/2013 07:29, edited 1 time in total.
belfy

#78 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by belfy »

Vipera bosniensis wrote:Objasnite mi jos i ovo pored svih tih gore hemijski elemenata

kako to da slova NTRN (neutron) jedino se spominju u ovoj konstrukciji samo u ajetu 18:39, a nauka kaze da je Neutron tezi od elektrona 1,389 puta, samo u jednom ajetu od 6236 ajeta u cijelom Kuranu?

kako to da slova B(P)RTN , arapi nemaju P pa koriste B, tacno konsonanti poredani za proton kao u neutron, samo sto je proton spomenut u ajetu 18:37 a proton je tezi od elektrona 1,837 puta?

kako to da se samo u ajetu 18:65 DNA spominje 3 puta, samo u jednom ajetu od 6236 ajeta u cijelom Kuranu, a nauka DNA pocela 1865 godine od naucnika Mendela?

jeli i ovo slucajnost mozda

jeli vam ovo slucajnost mozda, rijec Television, konsonanti T,L,E,V,S,N u tacnom reddslijedu se spominju u suri koja govori o prenosanju slike ili materije u jednoj sekundi na razdaljinu od 2000 km?

jeli vam ovo slucajnost, Venus/Venera se spominje 3 u formaciji, V, elif, N, elif, S

izmedju prvog i drugog puta kad se spominje rijec venus/venera ima 243 ajeta, a znamo da Venus treba 243 dana da se okrene oko svoje ose, a zadnji put kad se spominje je u ajetu 17:7, sta je specijalno sa tim, pa Venus ima nagib 177 stepeni , dok zemlja ima nagib 23 stepena.

Jei vam to slucajnost mozda?

idemo dalje

Mars se spominje prvo u 44 pa onda opet nakon jednog ajeta, u 45 ajetu, Marsu treba samo jedan dan da se okrene oko svoje ose. i ne samo to, Mars i njegov satelit Deimos se zajedno spominju samo u suri Pjescane dine (Al-Ahkaf) a kad pomislimo na Mars onda nam pjescane dine u glavi i prasina.

Ili rijec Hallj, odmah do rijeci Kevkeb sto znaci astronomski objekat na arapskom, nalazi se u ajetu 76 , a znamo da Hallejeva kometa ima orbitu od 76 godina, jeli vam i ovo mozda slucajnost.

Ili recimo Rijec Petrol B(P)T,R,L nalazi se do 3 rijeci, "u tminama zemlje"

Ili mozda rijec Retina(mreznjaca) nalazi se u ajetu koji govori o vidu.

Ili mozda rijec hemoglobin, konsonanti poredani H,M,G,L,B,I,N odmah do oznake Fe, a znamo da hemoglobin sadrzi zeljezo, a oznaka za zeljezo je Fe.

jeli sve ovo mozda slucajnost????
a ja sam mislio da si ti otvorio temu da nama objasnis...

kako sada u ovom slucaju Venere elif tumacis kao bilo koji samoglasnik, a to kod elemenata nije moglo kada sam te pitao?

sto se Marsa tice on treba nesto vise od jednog (naseg) dana da se obrne oko svoje ose (tacnije je reci da dan na marsu traje duze) i obicno kada se pominje Mars ljudi pomisle na crvene kamenite povrsine. ovo je prvi put da sam procitao da neko pomisli na pjescane dine kada se isti pomene.
takodjer bi bilo lijepo dati odgovor na postavljena pitanja nego ih ignorisati.
Vipera bosniensis

#79 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Vipera bosniensis »

kad dekodiramo Kuranski orginalni tekst na arapskom vazno je da isprekidamo slova da su sama za sebe, i onda trazimo rijeci i ne samo to nego mora imati potporu sa strane kao recimo da broj sure i ajeta podrzava to sto se spominje u ajetu, kao recimo DNA se samo u ajetu 18:65 spominje 3 puta a 1865 godina je kada je pocela nauka o DNA.

Sta je jos vazno znati, vazno je znati da Konsonanti su u tacnom redoslijedu, zasto konsonanti?

Zato sto su konsonanti u svim rijecima ili jezicima isti a varijacije dolaze vecinom kod vokala

Pa recimo neko ce reci Neutron, neko ce reci Natron, neko ce reci Notron

svima njima zajednicko je konsonanti u tacnom redoslijedu N,T,R,N pa zato mozemo da nadjemo u jedinom ajetu N,T,R,N bez ikakvih elifa izmedju je u ajetu 18:39 , a neutron je tezi od elektrona 1,389 puta. Broj ajeta i sure mu daje potporu da se radi o tome, a da nije bio na ovom mjestu i da samo citamo NTRN, nista nam to nebi znaci, vjerovali bi da je to slucajnost sto su konsonanti u tacnom redoslijedu a ovako imamo potporu da broju ajeta i sure.

Ove stvari su lahke za provjerite i nema mjesta vjerovanju, nego je to nesto naucno opipljivo.

kad sve saberemo koliko ovih ima rijeci na tacnim pozicijama pa onda ovi hemijski elementi na tacnim pozicijama nema sumnje da je to sve sa namjerom postavljeno tu gdje jeste. Allah je cak dao dokaz u Kuranu i za onoga ko neprocita ni jednu jedinu rijec iz Kurana da moze da vjeruje je Kuran od Boga jer je progrmirao Broj sure i ajeta da budu simetricni u raznim kombinacijama kad se razdvaja na par i neparne brojeve, dovoljno je to pogledati i shvatiti da je nemoguce da ljudska ruka to sastavljala.
Vipera bosniensis

#80 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

belfy wrote:
Vipera bosniensis wrote:Objasnite mi jos i ovo pored svih tih gore hemijski elemenata

kako to da slova NTRN (neutron) jedino se spominju u ovoj konstrukciji samo u ajetu 18:39, a nauka kaze da je Neutron tezi od elektrona 1,389 puta, samo u jednom ajetu od 6236 ajeta u cijelom Kuranu?

kako to da slova B(P)RTN , arapi nemaju P pa koriste B, tacno konsonanti poredani za proton kao u neutron, samo sto je proton spomenut u ajetu 18:37 a proton je tezi od elektrona 1,837 puta?

kako to da se samo u ajetu 18:65 DNA spominje 3 puta, samo u jednom ajetu od 6236 ajeta u cijelom Kuranu, a nauka DNA pocela 1865 godine od naucnika Mendela?

jeli i ovo slucajnost mozda

jeli vam ovo slucajnost mozda, rijec Television, konsonanti T,L,E,V,S,N u tacnom reddslijedu se spominju u suri koja govori o prenosanju slike ili materije u jednoj sekundi na razdaljinu od 2000 km?

jeli vam ovo slucajnost, Venus/Venera se spominje 3 u formaciji, V, elif, N, elif, S

izmedju prvog i drugog puta kad se spominje rijec venus/venera ima 243 ajeta, a znamo da Venus treba 243 dana da se okrene oko svoje ose, a zadnji put kad se spominje je u ajetu 17:7, sta je specijalno sa tim, pa Venus ima nagib 177 stepeni , dok zemlja ima nagib 23 stepena.

Jei vam to slucajnost mozda?

idemo dalje

Mars se spominje prvo u 44 pa onda opet nakon jednog ajeta, u 45 ajetu, Marsu treba samo jedan dan da se okrene oko svoje ose. i ne samo to, Mars i njegov satelit Deimos se zajedno spominju samo u suri Pjescane dine (Al-Ahkaf) a kad pomislimo na Mars onda nam pjescane dine u glavi i prasina.

Ili rijec Hallj, odmah do rijeci Kevkeb sto znaci astronomski objekat na arapskom, nalazi se u ajetu 76 , a znamo da Hallejeva kometa ima orbitu od 76 godina, jeli vam i ovo mozda slucajnost.

Ili recimo Rijec Petrol B(P)T,R,L nalazi se do 3 rijeci, "u tminama zemlje"

Ili mozda rijec Retina(mreznjaca) nalazi se u ajetu koji govori o vidu.

Ili mozda rijec hemoglobin, konsonanti poredani H,M,G,L,B,I,N odmah do oznake Fe, a znamo da hemoglobin sadrzi zeljezo, a oznaka za zeljezo je Fe.

jeli sve ovo mozda slucajnost????
a ja sam mislio da si ti otvorio temu da nama objasnis...

kako sada u ovom slucaju Venere elif tumacis kao bilo koji samoglasnik, a to kod elemenata nije moglo kada sam te pitao?

sto se Marsa tice on treba nesto vise od jednog (naseg) dana da se obrne oko svoje ose (tacnije je reci da dan na marsu traje duze) i obicno kada se pominje Mars ljudi pomisle na crvene kamenite povrsine. ovo je prvi put da sam procitao da neko pomisli na pjescane dine kada se isti pomene.
takodjer bi bilo lijepo dati odgovor na postavljena pitanja nego ih ignorisati.
zato sto nemamo nigdje ciste samoglasnike VNS kao recimo NTRN (neutron) , pa se onda gleda imali izmedju elifa jer elif mozes da citas A, I, U, O, E , u arapskom mozes da napises elife izmedju da predsatvljaju slova E i U

pa da imamo V, elif, N, elif, S _---> V,E,N,U,S

isto tako mozemo od rijeci VNS---samo napisati kvakice i crtice iznad konsonanata da diboijemo Venus, bez ikakvih elifa.

Mars se okrece malo vise od jednog dana za nekoliko 24.6229 sati znaci valjda oko 24 sata i 36 minuta , nek ispravi neko ako grijesim
dokaz:
http://www.windows2universe.org/kids_space/period.html

de mi sad reci kako bi ovo 36 minuta pretvorili u ajet?? nemoze, znaci zaokruzimo na jedan dan od 24 sata i to je to.

jer nemozes ubaciti dva ajeta izmedju sto bi predstavljalo 2 dana a imamo samo 1 dan i 36 minuta. razumijes li sad?
ovo je prvi put da sam procitao da neko pomisli na pjescane dine kada se isti pomene.
pogledaj pjesane dine na Marsu

Slikano iz satelita
Image
Teea

#81 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

a kako ce te nam ovo profesore @Vipera objasniti?

Za ono sto muslimani odbaciju kako istinitost i boziju rijec, i ono kodirano od boga. od r do r 3 metra i cevap i sa lijeva i sa desna, i datumi i otkrica ama bas sve ko i kuran, i sve u dokazivanju biblije kao ciste bozije istine.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Biblijski_kod

evo iz teksta

Pošto ovo statistički gledano nemože biti slučajnost, potvrđuje da su božje inspirirane informacije prije tisuća godina bile sakrivene kao "biblijski kod". Tako je Drosnin pretražujući Petoknjižje pomoću JIS metode, pronašao ime "Yitzhak Rabin" u Intervalima od 4.772 slova. Pošto je nakon toga namjestio tekst Petoknjižja u redovima od 4.772 slova, vidio je da se ime od Rabin-a (čitajući vertikalno) križa sa tekstom iz 5. Mojsije 4:42 (čitajući horizontalno). Njega je Drosnin preveo kao: "Ubojica koji će ubiti".
Na površinu izranja spektakularan zaključak: najčitanija knjiga svih vremena, Biblija, samo je vrh sante leda. Biblija nije samo knjiga. Ona je i kompjutorski program.
U ovom slučaju, počevši od slova "R" u početku rečenice, izostavljajuči pri tom isti razmak od 4 slova, dolazimo do slova "E", izostavljajuči opet 4 slova dolazimo do slova "A" itd. Na kraju dobivamo skrivenu kodiranu rečenicu u vidljivoj verziji nekodirane rečenice: RipsExplAineDthaTeacHcodEisaCaseOfadDingEeveryfourthor >>>READ THE COD<<<

ko da si ti pisao

a vidju njega

http://www.youtube.com/watch?v=5Ci4yE_vADw

ali sto se tice brojno vjerovanja u ove gluposti i fasciniranjem istih muslimani su definitivno prvaci.
Vipera bosniensis

#82 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Teea wrote:a kako ce te nam ovo profesore @Vipera objasniti?

Za ono sto muslimani odbaciju kako istinitost i boziju rijec, i ono kodirano od boga. od r do r 3 metra i cevap i sa lijeva i sa desna, i datumi i otkrica ama bas sve ko i kuran, i sve u dokazivanju biblije kao ciste bozije istine.

evo iz teksta

Pošto ovo statistički gledano nemože biti slučajnost, potvrđuje da su božje inspirirane informacije prije tisuća godina bile sakrivene kao "biblijski kod". Tako je Drosnin pretražujući Petoknjižje pomoću JIS metode, pronašao ime "Yitzhak Rabin" u Intervalima od 4.772 slova. Pošto je nakon toga namjestio tekst Petoknjižja u redovima od 4.772 slova, vidio je da se ime od Rabin-a (čitajući vertikalno) križa sa tekstom iz 5. Mojsije 4:42 (čitajući horizontalno). Njega je Drosnin preveo kao: "Ubojica koji će ubiti".
Na površinu izranja spektakularan zaključak: najčitanija knjiga svih vremena, Biblija, samo je vrh sante leda. Biblija nije samo knjiga. Ona je i kompjutorski program.

ko da si ti pisao

a vidju njega

ali sto se tice brojno vjerovanja u ove gluposti i fasciniranjem istih muslimani su definitivno prvaci.

hajmo se dogovoriti jednu stvar, daj nam orginalni tekst biblije kao sto sam ja prilozio orginalni tekst kurana, i pokazi nam tacno kako da brojimo i gdje da gledamo da licno svojim rukama se uvjerimo u taj biblijski kod, moze li ????

jer samo pisati tekst, bez da nam se pokaze sta se brojalo i kako se brojalo i gdje se brojalo nema smisla ;-)
belfy

#83 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by belfy »

@Vipera,
jesi ti uopste razumio sta sam te pitao i sta sam u nastavku rekao? meni je sasvim jasna upotreba elifa i zbog toga sam i postavio pitanje o njemu jos u svom prvom postu na ovoj temi i to pitanje se provlaci sve do sada. razlika je samo da si tamo odgovarao nesto, sada nesto drugo, a niti jednom nisi dao odgovor na postavljeno pitanje. izgleda kao da neces da razumijes sta te pitam.

sto se tice Marsa pokusat cu to ovako reci. na svakoj planeti dan je dan, samo sto trajanje tog dana nije isto. mozel ovako?

i ne vidim zasto mene pitas kako ubaciti dodatnih 36 minuta u ajet, ali evo pokusacu onako amaterski: moglo je biti 36 slova u suri, ili do kraja sure, ili 36 rijeci od pocetka sure, ili da je 36 sura u pitanju, ili bilo koji od nacina koji bi se tebi svidio.

sto se slike tice, ja nisam rekao da na marsu nema pjescanih dina, nego sam reagovao na ono tvoje, parafraziram: "kada se pomene Mars pomislimo na pjescane dine". dovoljno je ukucati "Mars pictures" na google i sve ce se samo reci.

uostalom, vec debelo zavlacis sam svoju temu. poceo si sa hemijskim elementima i na pocetku rekao da ne treba siriti pricu, a onda sam uvalis kilometar posta sa totalnim off topikom.
Teea

#84 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

Vipera bosniensis wrote:
Teea wrote:a kako ce te nam ovo profesore @Vipera objasniti?

evo iz teksta

ko da si ti pisao

a vidju njega

hajmo se dogovoriti jednu stvar, daj nam orginalni tekst biblije kao sto sam ja prilozio orginalni tekst kurana, i pokazi nam tacno kako da brojimo i gdje da gledamo da licno svojim rukama se uvjerimo u taj biblijski kod, moze li ????

jer samo pisati tekst, bez da nam se pokaze sta se brojalo i kako se brojalo i gdje se brojalo nema smisla ;-)

A sto to kao tebi mi mozemo da vjerujmo a njima se ne moze vjerovati.

evo ti ovaj iz tore np. vidi kako jevreji imaju savremene programe za dokazivanje.

http://www.youtube.com/watch?v=9Rc8c-HzGik

http://www.youtube.com/watch?v=Sr9ZL_amIqA

http://www.youtube.com/watch?v=Lk3VgQgxiqE

meni sve to nije potrebno, vec vama jakim vjernicima kojima je potrebo dokazivanje samima sebi da ne tracite svoj zivot uzalud,nego hajd sto lazete sebe nego bi i nama da uvalite. :)
Last edited by Teea on 15/11/2013 09:30, edited 1 time in total.
Vipera bosniensis

#85 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

belfy wrote:@Vipera,
jesi ti uopste razumio sta sam te pitao i sta sam u nastavku rekao? meni je sasvim jasna upotreba elifa i zbog toga sam i postavio pitanje o njemu jos u svom prvom postu na ovoj temi i to pitanje se provlaci sve do sada. razlika je samo da si tamo odgovarao nesto, sada nesto drugo, a niti jednom nisi dao odgovor na postavljeno pitanje. izgleda kao da neces da razumijes sta te pitam.

sto se tice Marsa pokusat cu to ovako reci. na svakoj planeti dan je dan, samo sto trajanje tog dana nije isto. mozel ovako?

i ne vidim zasto mene pitas kako ubaciti dodatnih 36 minuta u ajet, ali evo pokusacu onako amaterski: moglo je biti 36 slova u suri, ili do kraja sure, ili 36 rijeci od pocetka sure, ili da je 36 sura u pitanju, ili bilo koji od nacina koji bi se tebi svidio.

sto se slike tice, ja nisam rekao da na marsu nema pjescanih dina, nego sam reagovao na ono tvoje, parafraziram: "kada se pomene Mars pomislimo na pjescane dine". dovoljno je ukucati "Mars pictures" na google i sve ce se samo reci.

uostalom, vec debelo zavlacis sam svoju temu. poceo si sa hemijskim elementima i na pocetku rekao da ne treba siriti pricu, a onda sam uvalis kilometar posta sa totalnim off topikom.
jesi ti uopste razumio sta sam te pitao i sta sam u nastavku rekao?
odgovorio sam ono sto sam razumio kod mene nema preskakanja pitanja :D

pa o tome se govori

znaci Venera se okene u svom jednom danu dok nama prodje 243 dana

tako Mars se okrene tek nakon sto nama prodje 1 dan i 36 minuta.

cak da je ubaceno 36 slova ili rijeci, kako god, opet bi mu nasao neku zamjerku

reci mi kako to da Prvi put Venus (V, elif, N, elif, S) spominje pa prodje 243 ajeta pa se opet Venus (V, elif, N, elif, S) spominje, a treba Venusu zemljaskih 243 dana da bi se okrenuo oko svoje ose. i zadnji put kad se spominje u suri i ajetu 17:7 a nagib Venusa je 177 stepeni.

kako ovo objasnjavas, jeli ovo sve slucajnost.

evo
Image
Image

Postiram ove stvari jer hemijski elementi dobijaju na tezini kad vidimo da su i druge stvari brojcano progrmirane
Vipera bosniensis

#86 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Teea wrote: A sto to kao tebi mi mozemo da vjerujmo a njima se ne moze vjerovati.

evo ti ovaj iz tore np. vidi kako jevreji imaju savremene programe za dokazivanje.

http://www.youtube.com/watch?v=9Rc8c-HzGik

http://www.youtube.com/watch?v=Sr9ZL_amIqA

http://www.youtube.com/watch?v=Lk3VgQgxiqE

meni sve to nije potrebno, vec vama jakim vjernicima kojima je potrebo dokazivanje samima sebi da ne tracite svoj zivot uzalud,nego hajd sto lazete sebe nego bi i nama da uvalite. :)
netrebas mi vjerovati niti trazim da vjerujes nego trazim da pogledas i vidis svojim ocima, ovdje nema mjesta vjerovanju, jer ove stvari su iznad vjerovanja.

ni meni nisu potrebeni takvi nerazumljivi video, ovdje trazim da nam se iznesu dokazi i kako mogu svi drugi to da testiraju, a ne da je nesto skriveno.

Ja licno nevjerujem da ima ikakvih brojcanih cuda u bibliji jer nikad mi jos niko nije donio dokaz iako su se pozivali mnogi na Dorsina i njegov biblijski kod. samo kaze dokaze na sto pa cemo onda pricati a ovako na suho nema smisla.
Teea

#87 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

izvini sto ti sjeba romantiku.
Vipera bosniensis

#88 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

belfy wrote: uostalom, vec debelo zavlacis sam svoju temu. poceo si sa hemijskim elementima i na pocetku rekao da ne treba siriti pricu, a onda sam uvalis kilometar posta sa totalnim off topikom.
primoran sam bio jer ako vidimo da ima tu jos mnogo drugih stvari koje su progrmirane brojcano onda ce i Hemijski elementi dobiti na tezini, jer da nebude da samo imaju hemijski elementi programirani u Kuranu i nista vise. Ja se inace bavim 2 godine na istrazivanju brojcanih cuda u Kuranu, i ono kad bi sve prezentirao ovdje bila bi jedna knjiga, toliko toga ima da mi cak nije potrebno procitati ni jednu jedinu rijec iz Kurana da bi dokazao da je Kuran od Boga dovoljno je samo pogledati u simetricnost izmedju broja ajeta i sura u odnosu na parne i neparne brojevi pa da vidis kako ogromne kombinacije su u pitanju i nema sanse da moze ljudska ruka to napraviti,

jer Allah sam kaze u Kuranu

2:23. A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
24. Pa ako ne učinite, a nedete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije de gorivo biti ljudi i kamenje.
17:88. Reci: "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali."
Teea

#89 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

Vipera bosniensis wrote:

2:23. A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
24. Pa ako ne učinite, a nedete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije de gorivo biti ljudi i kamenje.
17:88. Reci: "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali."
evo covjek ce ti reci gdje to isto bog kaze i za bibliju u bibliji
http://www.youtube.com/watch?v=7xmhSYY_ViA
Teea

#90 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

tema moze da se zakljuca nije vise interesntno.
Vipera bosniensis

#91 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Teea wrote:
Vipera bosniensis wrote:

evo covjek ce ti reci gdje to isto bog kaze i za bibliju u bibliji
http://www.youtube.com/watch?v=7xmhSYY_ViA
otvori temu za bibliju pa cemo tamo o tome da nebi sirili teme na ovom topiku.
tema moze da se zakljuca nije vise interesntno.
cuj nije interesantne

nije interesantna cinjenica da hemijski elementi koji jos ljudi nisu nazvali vec postojali programirani u Kuranu na tacnim pozicijama kako bi to korespondiralo sa njihovim brojem i masom
statixx

#92 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by statixx »

Jedino je izuzetak Astatin sto se broji izmedju drugog i treceg puta dok sve druge oznake se racunaju od prve hemijske oznake u tekstu, znaci izmedju drugog i treceg ima 85 slova, dok Astatin ima atomski broj elementa 85. zasto bas nakon 3 da se broji, Astatin je pronadjen od 3 naucnika 1940 godine.
Eki broji se imedju 2 i 3 jer je pronadjen od strane 3 naucnika.... :lol:
hladan.preminger

#94 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by hladan.preminger »

statixx wrote:
Jedino je izuzetak Astatin sto se broji izmedju drugog i treceg puta dok sve druge oznake se racunaju od prve hemijske oznake u tekstu, znaci izmedju drugog i treceg ima 85 slova, dok Astatin ima atomski broj elementa 85. zasto bas nakon 3 da se broji, Astatin je pronadjen od 3 naucnika 1940 godine.

:D :D :D :D
fatamorgana

#95 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Teea wrote:izvini sto ti sjeba romantiku.
Ma lik je kloniran, lijepo je i Nin rekao a i ja sam ga pitao da otkrije te druge nickove no preskočio je pitanje .... Do slijedećeg nicka! :wink:
Vipera bosniensis

#96 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

statixx wrote:
http://answers.ask.com/science/chemistr ... d_astatine

Who Discovered Astatine?
Answer
In 1940, Astatine was discovered by a group of scientists. These scientists were Emilio Gino Segre, Dale R. Corson, and KR MacKenzie. The name comes from the Greek word meaning unstable.

a zasto nam ne objasnis kako to da bas ima 85 slova izmedju drugog i treceg bas kao sto je brojelementa 85?

a zasto se ne nasmijes na to sto je recimo Rn (Radon) samo jednom spomenut samo jednom u cijelo suri nakon 86 slova, a radon je 86 element u periodicsnom sistemu

ili recimo Ga (Galium) ima masu 69,7 ----> od jedino Ga u toj suri pa do kraja ajeta ima 69 slova

ili kako to da Nd (neodymium) ima broj elementa 60 , a od prvog i jedinog Nd do kraja ajeta 60 slova?

itd itd
fatamorgana

#97 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Hadzi Lojo wrote:
Meni je ovo jako interesantno!
Možda tebi i tebi sličnima, meni je npr. ovo jako dosadno .....
Vipera bosniensis

#98 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

fatamorgana wrote:
Hadzi Lojo wrote:
dosadno ti je zato sto nerazumijes

a evo ja cu ti objasniti

Mekka je na poziciji zlatnog reza u svijetu, recimo od sjevernog pola do mekka pa od mekke do juznog pola je na 1,618 omjer/ratio

isto tako prvi put kad se spominje i jedino ime za staro ime mekke, Bekka, u jedinom ajetu Bekka je pozicionirana isto tako na omjeru 1,618 u ajetu

ovako

od sjevernog pola do mekke je 12348,32 km
od mekke do juznog pola je 7631,68 km

12348,32 / 7631,68 = 1,618.....

isto tako u ajetu koji ima 47 slova

47/1,618 =29,0...

prodje 29 slova kad savrsava rijec Bekkah(Mekkah)

znaci vidimo da je autor Kuran pozicinirao jedini stari naziv za mekku u jedniom ajetu na poziciji zlatnog reza isto kao sto je taj autor poziciniorao mekku da bude na zlatnom rezu.
_mufljuz_

#99 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

slucajno znam arapski a znao sam nekad i pola Kur'ana napamet (zaboravio)...

i samo da kazem da sam naisao ovdje na brdo proizvoljnih tvrdnji i puno grubih gresaka spomenucu par pa da puno ne nabrajam:

Image

redoslijed harfova ovdje je RK a ne KR tako da je ovo suplja

Image

ovdje nema nikakvog O da je bilo waw pa hajde i nekako al ovdje je dugi elif koji naglasava A (u arapskom jeziku slova O nema uopste)

Image

ovdje pise WE MA LEKUM ILLA TENTEFIQU FI SEBILI = 7 rijeci...

dalje necu ici - ali kada neko radi i obavlja islamsko misionarstvo ne bi trebalo da se sluzi glupostima i proizvoljnim i poluprovjerenim informacijama

sto se mene licno tice i mojih emocija - dok sam citao Kur'anske ajete - nesto me strecnulo u dusi od perfekcije odabranih rijeci sto mi Kur'an uvijek napravi kad ga citam.

sjajna kur'anska stranica je http://quran.com

toliko
Last edited by _mufljuz_ on 15/11/2013 11:22, edited 1 time in total.
fatamorgana

#100 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Vipera bosniensis wrote:
fatamorgana wrote:
Hadzi Lojo wrote:
dosadno ti je zato sto nerazumijes[/quote]

Dosadno je jer su ovakvi bedasti argumenti već oboreni na ovom pdf-u , nego čiji si ti ono klon? :wink:
Locked