ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
shmizlica

#76 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by shmizlica »

dale cooper wrote:
Ponekad, ali isto tako su i jako potrebni.
a ne znam baš dale...ako mi se nešto sviđa, sviđa mi se bez obzira šta neki kritičar mislio o tome :-?
LSD

#77 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by LSD »

Zokipfc wrote:
LSD wrote:.nemojte mi samo price da je Johnny vanvremenski, van okvira i vas svih šablona (što je omiljena teza svih fanova Azre)....jest al u q ;-) vidimo u zadnjih 20 godina koliko je van svih šema....nigdje ga na mapi....negdje u holandiji živi na marginama i u anonimnosti.

Moras li biti "negdje na mapi" kako bi bio van okvira i svih sablona?
madner wrote:Samo da je pisao lakse pjesme :D
:thumbup:
On je bio baja u jednom prostoru i vremenu, podneblju koji se zvao Juga....i samo u tom prostoru je mogao djelovati i više nigdje - vrijeme je sve najbolje pokazalo....eto, sad je na zapadu - pa gdje je?? negdje zaštekan u holandiji, albuma nije izdao 20 godina, gotovo socijalni slucaj....i ne može kao takav biti nekakv mit, kakvim se pokušava podmetnuti od strane fanova Azre.
Kad izda nešto, album, singl, pjesmu, šta bilo - onda možemo pricati da se vratio....necemo se sad lagati ovdje.
Last edited by LSD on 14/11/2013 16:29, edited 1 time in total.
dale cooper

#78 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by dale cooper »

shmizlica wrote:
dale cooper wrote:
Ponekad, ali isto tako su i jako potrebni.
a ne znam baš dale...ako mi se nešto sviđa, sviđa mi se bez obzira šta neki kritičar mislio o tome :-?
Ne radi se o tome da ti neko može promijeniti mišljenje o nečemu što ti se sviđa.
Ali je korisno pročitati i drugačiju perspektivu. Posebno kada pišu ljudi kojima je do muzike
stalo isto kao i meni, strastveno, ali koji imaju i dovoljno iskustva i objektivnosti da ukažu i na
dobre i na loše strane pojedinog djela. Konačna odluka je naravno na slušaocu ili gledaocu.
Ali dobar kritički osvrt je nešto poput smjernice.
Better Man

#79 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Pseudointelektualac i osrednji muzičar koji kao takav ima odličnu "prođu" kod dijela omladine koji misli da u njegovim pjesama, osim hašišarskih mantri, ima išta ozbiljno i vrijedno pomena.
I još izigrava nekog Dalaj Lamu koji se, zbog specifičnosti situacije, ne može pojaviti među svojim sljedbenicima...

Cirkus, pa to ti je.
Momak pusti se bi Cecu i sl., a o pravim umjetnicima i legendama nemoj davati svoja mišljenja, jer nemaš pojma.
LaCoste

#80 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by LaCoste »

Last edited by LaCoste on 15/11/2013 08:24, edited 1 time in total.
LaCoste

#81 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by LaCoste »

TIPKARIPKA wrote:Nakon što se pojavio na youtube.com sa novim obradama a i sa postavljanjem starijih svojih pjesama, Branimir Johnny Štulić je opet otišao. Sada je taj kanal obrisan, a pjesama koje nažalost (koliko sam mogao primjetiti) niko nije skinuo i postavljao na svojim kanalima više NEMA. Naravno da ce sada biti opet polemike zbog cega je to urađeno, ali to mene a vjerujem i vas u ovom trenutku najmanje zanima, dok sa druge strane - ljubitelji lika i djela Štulića, ovim potezom su sigurno razočarani.
A di je to Stulic otisao degenu jedan, tebi su zbog neplacenog racuna iskljucili Internet?
https://www.youtube.com/user/PETROVICPETAR
Last edited by LaCoste on 15/11/2013 08:23, edited 1 time in total.
nosara

#82 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by nosara »

Covjek mora bit blistav da bi shvatio boljeg od sebe... Ne cudi me sto se sitna buranija propinje na zadnje noge... :zzzz:
tintilinic

#83 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by tintilinic »

LaCoste wrote:
TIPKARIPKA wrote:Nakon što se pojavio na youtube.com sa novim obradama a i sa postavljanjem starijih svojih pjesama, Branimir Johnny Štulić je opet otišao. Sada je taj kanal obrisan, a pjesama koje nažalost (koliko sam mogao primjetiti) niko nije skinuo i postavljao na svojim kanalima više NEMA. Naravno da ce sada biti opet polemike zbog cega je to urađeno, ali to mene a vjerujem i vas u ovom trenutku najmanje zanima, dok sa druge strane - ljubitelji lika i djela Štulića, ovim potezom su sigurno razočarani.
A di je to Stulic otisao degenu jedan, tebi su zbog neplacenog racuna iskljucili Internet?
https://www.youtube.com/user/PETROVICPETAR

Eeeeeee,ovu je JBT najbiše volio :(
Banksy

#84 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Banksy »

Fala i živio.

Nakon što je rat počeo 1991. godine, i granice između Srbije i Hrvatske bile zatvorene, Branimir Džoni Štulić je došao u Beograd. Njegovi roditelji su još uvek živeli u Zagrebu, ali je želeo da kaže prijateljima u Beogradu da nisu sami.

Njegovi obožavaoci, koji su pripadali obema zaraćenim stranama, bili su presečeni napola. Tako smo dve nedelje putovali po unutrašnjosti Srbije, po mestima kojima je Bog odavno rekao zbogom, i izvodili svoju malu predstavu. On bi malo pevao uz akustičnu gitaru ...

Jedne noći, između naših beznadežnih putovanja, sedeli smo (Džoni Štulić i autor ovih redova, prim. red.) u mom stanu u Beogradu i pili. "Zašto si otišao?" pitao sam ga. "Jer bi me ubili da nisam", rekao je.

U raspadu Jugoslavije Štulić je odbio da odabere stranu.

Na balkanske prostore Štulić se vratio u jesen 1995. godine, kada je proveo nekoliko meseci u Beogradu.
Tada završava neke pesme koje izlaze na novom duplom albumu Anali, objavljenom u Beogradu za Komunu 1996 (vlasnika Miodraga Vučelića)

Džoni Štulić: 'Nikada ne bih svirao u Zagrebu, možda eventualno u Beogradu'

Džoni:Neću hrvatski pasoš, srpski mi ne daju!
Edin H.

#85 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Edin H. »

Ne bih rekao da je Dzonijevo, prije nekog sljedbenika.
Ramzess Veliki

#86 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Ramzess Veliki »

Ama lokalna dalabu. :lol: :lol: :lol:
Svojim tekstovima dotakne ponekad društvo ispod šanka, među koje se i sam ubrajam, ali ponekad samo da te sjeti prošlih vremena. Daleko od neke bitne kvalitete, pjesme pjevljive svakome imao ili neimao sluha i dara za pjevanje, mehlem za početnike na gitari. Cenzurisani samoproglašeni buntovnik, i zbog svoje naivnosti i samoubijeđenosti simpatičan lik.
Inače ni blizu Šobiću ili Jadranki, da ne spominjem Ibricu.
Pripovjedac

#87 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Pripovjedac »

...
Last edited by Pripovjedac on 10/07/2021 16:19, edited 1 time in total.
Pripovjedac

#88 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Pripovjedac »

...
Last edited by Pripovjedac on 10/07/2021 16:18, edited 1 time in total.
mfeed

#89 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by mfeed »

ima momenata u zivotu kad se 58 stvari iznenada poklopi I tada nastane eksplozija koja odjekuje I do danasnjeg dana. tako je otprilike bilo sa tim likom. pojavio se sa svojim stvarima u momentu kad se domaci rock djelio na dugme I sve ostalo. dugme sviralo o bekrijama, selima, dikama, a nekakvi novi paketi imitirali do bola engleze I pjevali o tome ko je nebo vezao zicom ili slicne gluposti. ja sam tada uveliko bio ovistan o bluesu tipa bb king & claption te maximalno ignorisao sve sto je bilo domace. prvi album azre je, uz eventualno, mozda donekle, prvi album partibrejkersa, bilo nesto najjace, najbolje I bez ikakvog premca, apsolutno najuzbudljivije ostvarenje ikad kod nas objavljeno. sjecam se da sam to posudio od jarana, preslusao, rekao sirom otvorenih usta vaauuuuuuu!! Naravno kupio I sebi te se sa million drugih ljudi tiskao u domu mladih u skenderiji da cujem uzivo to cudo. prije njega, tako nesto uopste nije postojalo. naravno kad je nakon toga napravio jos million slicnih ili istih pjesama I trostrukih albuma, kad su ljudi poceli da ga imitiraju, kad se udruzio sa padjenom a raka maric mu organizovao turneje to je vise prestalo biti interesantno. nije mi ni na pamet palo da idem na youtube I slusam nekakve obrade onih smrdljivih narodnjackih pjesama. ne znam kome se danas slusa poljska... ali u svoje vrijeme ta pjesma je bila nenormalno mocna. nema sanse da on opet napravi tako nesto sjajno, dobro, kvalitetno u ovom trenutku I jednim albumom pomjeri ono, bas sve moguce postojece
granice jer su sada neka druga vremena. zapravo bas sjajna ideja da ode u tamo nekakvu holandiju a jos bolje bi bilo ukinuti ovaj topic I ne pricati uopste o liku jer je on objavio sve interesantno sto je imao objaviti pocetkom osamdesetih I sad se jedino moze ponavljati/provaljivati. zao mi je sto, sudeci po nekim dokumentarcima, od svega toga nije napravio nikakve pare.
LaCoste

#90 ŠTULIĆ NIJE OTIŠAO.

Post by LaCoste »

Stulic je pre svega izvrstan kompozitor, dakle zna da napravi pesmu. On je de facto Picasso, takve su i ove skice na tjubu (kao Picassovi crtezi) dok su mu albumi velika platna, samo sto on slika zvucima gitare i bojom glasa. U njegovom svetu ne postoji materijalna vrednost, on je slobodnog duha neopterecen danasnjim vrednostima kojima ljudi sebi opterecuju zivot. Sve sto coveku treba je parce zemlje na kome stoji -oslobodi se svega i bices slobodan. Drugi par rukava je to sto u medijima izaziva euforiju, medju narodom znatizelju, a u sirotim umovima neshvacenost. Ima veliko i zahtevno ime i ruku na srce od njega se naovamo jos niko nije pojavio. Ako si u kremenadli, nisi za kobasice.
Ljuba Moljac

#91 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Ljuba Moljac »

smijesan lik. ko neki tranvestit dao sebi ime Azra, a ime mu Stulic.
dezurni_ucenik

#92 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by dezurni_ucenik »

Ljuba Moljac wrote:smijesan lik. ko neki tranvestit dao sebi ime Azra, a ime mu Stulic.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja se zovem El Muhamed iz plemena starih Azra, što za ljubav glavu gube, i umiru kada ljube"
Banksy

#93 Re: ŠTULIĆ NIJE OTIŠAO.

Post by Banksy »

LaCoste wrote:
U njegovom svetu ne postoji materijalna vrednost, on je slobodnog duha neopterecen danasnjim vrednostima kojima ljudi sebi opterecuju zivot. Sve sto coveku treba je parce zemlje na kome stoji -oslobodi se svega i bices slobodan.
Simpatičan stav ... Ako imaš 12 godina ili ako ti drugi plaća račune.
Ironman1921

#94 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Ironman1921 »

Kako je u Holandiji?
"Boli vas qrac,yebote.'
Russki

#95 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Russki »

ma ko mu jebe mater...
dube

#96 Re: ŠTULIĆ NIJE OTIŠAO.

Post by dube »

LaCoste wrote:Stulic je pre svega izvrstan kompozitor, dakle zna da napravi pesmu. On je de facto Picasso, takve su i ove skice na tjubu (kao Picassovi crtezi) dok su mu albumi velika platna, samo sto on slika zvucima gitare i bojom glasa. U njegovom svetu ne postoji materijalna vrednost, on je slobodnog duha neopterecen danasnjim vrednostima kojima ljudi sebi opterecuju zivot. Sve sto coveku treba je parce zemlje na kome stoji -oslobodi se svega i bices slobodan. Drugi par rukava je to sto u medijima izaziva euforiju, medju narodom znatizelju, a u sirotim umovima neshvacenost. Ima veliko i zahtevno ime i ruku na srce od njega se naovamo jos niko nije pojavio. Ako si u kremenadli, nisi za kobasice.

:thumbup: :thumbup:
Edin H.

#97 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Edin H. »

Jonhy pusti se taksija, zovi Lejnera i Misu, koncert stare AZRE, i to u Sarajevu haveru, poderite miseve :izet:

Anestezija

#98 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Anestezija »

Edin H. wrote:Jonhy pusti se taksija, zovi Lejnera i Misu, koncert stare AZRE, i to u Sarajevu haveru, poderite miseve :izet:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kingofsnake

#99 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

Edin H. wrote:Jonhy pusti se taksija, zovi Lejnera i Misu, koncert stare AZRE, i to u Sarajevu haveru, poderite miseve :izet:

Ili barem dođi pa taksiraj u Sarajevu :D
Edin H.

#100 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Edin H. »

kingofsnake wrote:

Ili barem dođi pa taksiraj u Sarajevu :D
Meni bi vala mogao i danju nocnu tarifu naplacivati :D
Post Reply