Tačno!moke_31 wrote:Tema otvorena o Kojovićevom prikrivenom nacionalizmu se naravno, po običaju, pretvara u relativizaciju problema djece iz Konjević Polja, i poredi 60 % bošnjačke djece iz te škole sa nekoliko procenata srpske i hrvatske djece u KS.
Naravno, opet sve u režiji lafo lijevo orijentisanih i osviještenih građana Sarajeva (čitaj sa okolnih brda Sarajeva) i uvijek pročetnički raspoloženih SDP-ovaca!!! Pa dokle više????
Poenta rasprave će sigurno biti u stilu da je KS uveo nacionalnu grupu predmeta za par procenata nebošnjaka tada bi apartheid republika sigurno pristala da uvede nacionalnu grupu predmeta za 60 % bošnjačke djece u Konjević Polju.
Dakle, nema potrebe dalje raspravljati.
Kojović: Koliko učenika u KS pohađa nacionalnu grupu predmeta?
Ovdje treba razmisliti zapravo u čemu je poenta pitanja, koja je namjera i šta se želi postići? Danas, kao i u posleratnom vremenu se postavljaju bezobrazna pitanja, a sjećam se da je jedno od tih pitanja bilo: Koliko je FBiH vratila korisničkih prava na stanove koje su Srbi napustili ili PRODALI hrleći u raširene ruke SDS-u.
Eee, moj Kojoviću, nemaš ti vjerovatno pojma koliko je danas tetka Zilha podijelila obroka za doručak u centru Sarajeva, a koliko ih još priprema za ručak. Ne zanima tebe to jer kao bivšeg novinara, a današenjeg samostalnog poslanika, te stvari se tebe ne tiču..Tebe zanima koliko Sarajevske djece Srba uči "srpski jezik" kao nacionalnu grupu predmeta...
Možda bi ovako Zilha odgovorila Kojoviću: Ne znam sine koliko đaka uči nacionalnu grupu predmeta, ali znam koliko njihovih roditelja je meni na kazanu..
Elem, Kojović se izborio da obrati pažnju na sebe na način koji svakodnevno gledamo od Pandurevićke, kolegice mu, bivše novinarke koja neki dan na emisiji BNtv-a kaže: "Kakve veze ovi iz federacije BiH imaju sa rijekom Drinom, i njenim potencijalima"...