Drinski wrote:@Zviz
Prijatelju, doktore nauka, ti si tamo bliži nego ja, daj objasni to o duzini postupaka onom Haskom sudu (to je međunardni sud, nema tu nasih sudija), mozda ti objasne kako onda suđenje Šešelju traje 10 godina a niko ziv ne zna kada ce se zavrsiti i jel ovaj kriv ili nije i kada ga osude za genocid (genocid, to ti je bolan zlocin svih zlocina, to je krupnije od 100 Turkovica) puste ga na slobodu poslije dvije godine. To nije Bosna i tamo nema korupcije.
Jarane ti poredis devastaciju objekta te okupiranje istoga od strane osobe koja nema nikakva prvana na to (ali zato sto ima nekoga iza sebe u tim vodama uziva tu povlasticu) sa sudjenem nekih vodja, politicara i generala iz Jugoslovenskih ratova. To sto Seselju sude 10 i kusur godina sta ja znam, sto se mene tice mogu ga pustiti na slobodu, nek ih sve puste, gdje je ko vidio rat bez ubistava i pljacke, ne znam sta zele tamo da dokazu, sta je tu novo? Valjda je objektiv svakog rata kontra od onog sto zvuci normalno a to jeste kad neko kaze branim se, znaci moras dalje od svog zauzimati da bi svoje osiguro, a da bi zauzeo jer se branis moras unistiti odpor ili agresora zavisi kako sa koje strane gledas. I opet to je sve tamo politicki motivisano - nesto vise nesto manje. I zato smatram da poredjene sa devastacijom i kradjom je van logike.
Moji starci odnoso stari je nesto na sta je imao pravo 1/1 u svom imenu itd. ostavio na cuvanje komsijama a smjestio je izbjeglice u tu koji su privrmeneno bili pa otisli a onda je dosao dasa neki i rekao e sad je ovo moje.
Evo, daj da ja tebi uzmem sad tvoju kucu i kazem ti jarane to je sad moje, a ti mene tuzi, i ti naravno tuzis i cekas 15 godina i nista, a ja i dalje uzivam u tvom. I gdje je tu pravda? I sad ce neko pomisliti pa ovdje je mozda neka nacionalno-vjerska osnova u pitanju, ne nije, ne mozda da je tako lakse bi razumuo ali nije. Jarane 15 godina - i meni neko zeli da proda pricu o pravnoj drzavi.
J'bo te, stara mi imala ostavinsku raspravu koja se razvukla nepunih 6 godina. I to sa obrazlozenjem, da je advokat prvo trazio izuzece sudije, hajd to se ravuklo 1 god. dana ali da onda taj isti nije znao uplatiti sudsku taksu a da je sud cekao da neka roda prtica doleti i kaze im ovaj vam kasni sa uplatom je u kranju ruku smijesno. To ti ga isto dodje da ja stanem pred semafor i ugasimi se auto, te nemam blage kako da ga upalim, a vi ostali cekajte dok ja ne skontam ili neko neko iz policije ne dodje da pripomogne. To ti ga negdje tako dodje.
Mada ovo sto mi stari dozivljava je obicna kradja, jer sud jednostavno je opravado da je taj uzeo nesto neznajuci da je tudje i da sad nema gdje a opcina nema resursa da istog zbrine i zato je najbolje da sutima jer inace ce biti problem vise u dravi.