Ne mora neko biti Srbin ako smatra da Princip nije bio zli terorista.PM72 wrote:Milorad Dodik je još prije par mjeseci počeo kukati kako će se na godišnjicu atentata u Sarajevu "mijenjati istorija" i Srbi optužiti za terorizam i označiti kao glavne krivce za izbijanje Prvog svjetskog rata.Nostradamus iz Laktaša time je unaprijed pozvao na borbu protiv Sarajeva.Može mu se,on ukine i sud u Bjeljini ako mu šta ne odgovara ili postavi direktora nepostojećeg aeroroma u Trebinju.Niko se u Sarajevu ne izjašnjava ali Mile zna!
Naši štovani učesnici u diskusiji iz genocidnog entiteta kao da su primili pare pa navalili kao ovce na so.Meni kažu kako "mantram jedno te isto i ništa ne potkrepljujem dokazima" a dokaza o velikosrpskoj fašističkoj politici na sve strane.Od broja džamija i Bošnjaka po Užicu i Beogradu pa do broja žrtava u masovnoj grobini Tomašica.Briga njih je li pronađeno 100 ili 1000 Bošnjaka i Hrvata,njih kopka i muči natkoljenična kost pronađena u "masovnoj grobnici Srba u Buća Potoku" pa se uspostavi kako je riječ o nekom jadniku ubijenom u duševnoj bolnici na Sokocu.Bošnjaku naravno. Malo im što ga ubiše nego ga iskopali i bacili u kakav kontejner,mislili da će se sakriti zločin.Pa im četnički terorist Kavaja - glup??? kao i Vojo a oni im heroji nacije.Više vole gledati Voju u Hagu nego Noleta na Rolan Garosu.
Taj slobodarski pokret iliti borci za prava žena(koji su se kleli nad nožem i bombom a ne nad karanfilima),kriv je za mnoge zločine i kuršlus u glavama budućih generacija.Srbi i Jevreji su zaista nastradali kroz istoriju i u toj patnji stvorili su pokrete koji su možda u startu bili "oslobodilački" ali su se pretvorili u pokrete gore nego onih koji su ih uništavali.Čitam prije neki dan kako je Izraelski premijer rekao da će dopustiti palestincima pravo na život ako se odreknu svojih zahtjeva za povratkom na svoju zemlju,imanja i kuće
Tako nešto ni SS-ovci ne bi rekli.Tako bi i Milorad da nametne svoje mišljenje i da slučajno ne mislimo svojim glavama.Čuj ti molim te,niko i nigdje nije bio terorista zato što je roknuo okupatora? A bune se kad rokneš pet vojnika okupatorske vojske u sred glavnog grada međunarodno priznate zemlje.Vojske koja te ubija danima i mjesecima.
Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Ripicipi
#76 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
- SkyLimit
#77 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Naravno.Ripicipi wrote:Ne mora neko biti Srbin ako smatra da Princip nije bio zli terorista.PM72 wrote:Milorad Dodik je još prije par mjeseci počeo kukati kako će se na godišnjicu atentata u Sarajevu "mijenjati istorija" i Srbi optužiti za terorizam i označiti kao glavne krivce za izbijanje Prvog svjetskog rata.Nostradamus iz Laktaša time je unaprijed pozvao na borbu protiv Sarajeva.Može mu se,on ukine i sud u Bjeljini ako mu šta ne odgovara ili postavi direktora nepostojećeg aeroroma u Trebinju.Niko se u Sarajevu ne izjašnjava ali Mile zna!
Naši štovani učesnici u diskusiji iz genocidnog entiteta kao da su primili pare pa navalili kao ovce na so.Meni kažu kako "mantram jedno te isto i ništa ne potkrepljujem dokazima" a dokaza o velikosrpskoj fašističkoj politici na sve strane.Od broja džamija i Bošnjaka po Užicu i Beogradu pa do broja žrtava u masovnoj grobini Tomašica.Briga njih je li pronađeno 100 ili 1000 Bošnjaka i Hrvata,njih kopka i muči natkoljenična kost pronađena u "masovnoj grobnici Srba u Buća Potoku" pa se uspostavi kako je riječ o nekom jadniku ubijenom u duševnoj bolnici na Sokocu.Bošnjaku naravno. Malo im što ga ubiše nego ga iskopali i bacili u kakav kontejner,mislili da će se sakriti zločin.Pa im četnički terorist Kavaja - glup??? kao i Vojo a oni im heroji nacije.Više vole gledati Voju u Hagu nego Noleta na Rolan Garosu.
Taj slobodarski pokret iliti borci za prava žena(koji su se kleli nad nožem i bombom a ne nad karanfilima),kriv je za mnoge zločine i kuršlus u glavama budućih generacija.Srbi i Jevreji su zaista nastradali kroz istoriju i u toj patnji stvorili su pokrete koji su možda u startu bili "oslobodilački" ali su se pretvorili u pokrete gore nego onih koji su ih uništavali.Čitam prije neki dan kako je Izraelski premijer rekao da će dopustiti palestincima pravo na život ako se odreknu svojih zahtjeva za povratkom na svoju zemlju,imanja i kuće
Tako nešto ni SS-ovci ne bi rekli.Tako bi i Milorad da nametne svoje mišljenje i da slučajno ne mislimo svojim glavama.Čuj ti molim te,niko i nigdje nije bio terorista zato što je roknuo okupatora? A bune se kad rokneš pet vojnika okupatorske vojske u sred glavnog grada međunarodno priznate zemlje.Vojske koja te ubija danima i mjesecima.
Može biti i Jugosloven.
-
PM72
#78 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Čuj nije bio "zli" terorista? Malo pobio ? A kakvi to sve teroristi postoje?
-
salvatore paradise
#79 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ili jednotavno samo nije Bosnjak, posto Bosnjaci jedini Gavrila tako tretiraju.SkyLimit wrote:Naravno.Ripicipi wrote:Ne mora neko biti Srbin ako smatra da Princip nije bio zli terorista.PM72 wrote:Milorad Dodik je još prije par mjeseci počeo kukati kako će se na godišnjicu atentata u Sarajevu "mijenjati istorija" i Srbi optužiti za terorizam i označiti kao glavne krivce za izbijanje Prvog svjetskog rata.Nostradamus iz Laktaša time je unaprijed pozvao na borbu protiv Sarajeva.Može mu se,on ukine i sud u Bjeljini ako mu šta ne odgovara ili postavi direktora nepostojećeg aeroroma u Trebinju.Niko se u Sarajevu ne izjašnjava ali Mile zna!
Može biti i Jugosloven.
- SkyLimit
#80 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ne vjerujem ni da je Hrvatima puno draži,ogroman broj ih je i doveden u Bosnu tokom Austrougarske kako bi se povećao broj katolika u državi.Poprilično sam siguran da barem 65% stanovnika ove države ne smatra Gavrila herojem,dakle on ne može biti Bosanskohercegovački heroj.Heroj može biti Srbima i izgleda Jugoslovenima,za ostale je samo terorista.salvatore paradise wrote: Ili jednotavno samo nije Bosnjak, posto Bosnjaci jedini Gavrila tako tretiraju.
-
salvatore paradise
#81 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Pa i ja sam prilicno siguran da skoro pola stanovnika ovu drzavu ne osjeca svojom pa sta sad? Nemoj mi izvlaciti neke procente koji niti su provjereni niti imaju ikakve veze s realnoscu. Nema tu sta da se smatra ili ne smatra, historija je nauka a ne naprdjivanje uz pivu ispred granapa. Gavrilov atentat na Franju je sasvim sigurno teroristicki cin, ali nije svaki teroristicki cin po defaultu negativan i zao.SkyLimit wrote:Ne vjerujem ni da je Hrvatima puno draži,ogroman broj ih je i doveden u Bosnu tokom Austrougarske kako bi se povećao broj katolika u državi.Poprilično sam siguran da barem 65% stanovnika ove države ne smatra Gavrila herojem,dakle on ne može biti Bosanskohercegovački heroj.Heroj može biti Srbima i izgleda Jugoslovenima,za ostale je samo terorista.salvatore paradise wrote: Ili jednotavno samo nije Bosnjak, posto Bosnjaci jedini Gavrila tako tretiraju.
Evo ja nisam Srbin pa smatram da je Gavrilov potez pozitivan.
- House
#82 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Naredni atentator bio je Nedeljko Čabrinović. Oko 10:15sati bacio je bombu na nadvojvodino vozilo. Međutim, vozač koji je vidio kako nešto leti prema vozilu ubrzao je te je bomba eksplodirala ispod kotača narednog automobila. Tada su ozbiljno ranjene dvije osobe koje su se nalazile u automobilu iza vojvodinog - Eric von Merizzi i grof Boos-Waldeck. Šrapneli bombe pogodili su i desetak promatrača.
Ma nije terorizam
ETA u doba austrougarske i kraj price
Ma nije terorizam
-
salvatore paradise
#83 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Terorizam jeste ali terorizam ne mora uvijek biti negativan.House wrote:Naredni atentator bio je Nedeljko Čabrinović. Oko 10:15sati bacio je bombu na nadvojvodino vozilo. Međutim, vozač koji je vidio kako nešto leti prema vozilu ubrzao je te je bomba eksplodirala ispod kotača narednog automobila. Tada su ozbiljno ranjene dvije osobe koje su se nalazile u automobilu iza vojvodinog - Eric von Merizzi i grof Boos-Waldeck. Šrapneli bombe pogodili su i desetak promatrača.
Ma nije terorizam
-
Ripicipi
#84 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Bosnjaci izgleda vole okupatore, Osmanlije zbog vjere, Ferdinanda vole jer ga je ubio Srbin, a pojedinima ni Hitler nije mrzak zbog Handzar divizije.
Svi su oni cool iz nekog razloga, samo je Princip mrski terorista koji je dosao dizati bune protiv okupatora
Svi su oni cool iz nekog razloga, samo je Princip mrski terorista koji je dosao dizati bune protiv okupatora
-
PM72
#85 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Kako sam sebe demantuješ...Prvo kažeš ( još si poprilično siguran) kako "pola stanovnika ovu državu ne osjeća svojom" pa napišeš drugom da ne izvači procente koji niti su provjereni niti imaju veze sa realnošću.A kako ti dođe do svojih procenata? Kažu popisivači da Bošnjaka u ovoj državi ima preko 50% a valjda ima koji procenat Srba i Hrvata koji vole ovu zemlju.Dakle,tvoja tvrdnja pada u vodu.Pa i ja sam prilicno siguran da skoro pola stanovnika ovu drzavu ne osjeca svojom pa sta sad? Nemoj mi izvlaciti neke procente koji niti su provjereni niti imaju ikakve veze s realnoscu. Nema tu sta da se smatra ili ne smatra, historija je nauka a ne naprdjivanje uz pivu ispred granapa. Gavrilov atentat na Franju je sasvim sigurno teroristicki cin, ali nije svaki teroristicki cin po defaultu negativan i zao.
Onda izjaviš kako je atentat na Franju teroristički čin pa bubneš kako nije svaki teroristički čin negativan i zao.Koji to nije?
-
PM72
#86 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Počeo si jesti izlučevine.I to velikom kašikom.Ripicipi wrote:Bosnjaci izgleda vole okupatore, Osmanlije zbog vjere, Ferdinanda vole jer ga je ubio Srbin, a pojedinima ni Hitler nije mrzak zbog Handzar divizije.
- House
#87 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
salvatore paradise wrote:Terorizam jeste ali terorizam ne mora uvijek biti negativan.House wrote:Naredni atentator bio je Nedeljko Čabrinović. Oko 10:15sati bacio je bombu na nadvojvodino vozilo. Međutim, vozač koji je vidio kako nešto leti prema vozilu ubrzao je te je bomba eksplodirala ispod kotača narednog automobila. Tada su ozbiljno ranjene dvije osobe koje su se nalazile u automobilu iza vojvodinog - Eric von Merizzi i grof Boos-Waldeck. Šrapneli bombe pogodili su i desetak promatrača.
Ma nije terorizam
Gavrilo je terorista
- House
#88 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ripicipi wrote:Bosnjaci izgleda vole okupatore, Osmanlije zbog vjere, Ferdinanda vole jer ga je ubio Srbin, a pojedinima ni Hitler nije mrzak zbog Handzar divizije.
Bar nemamo zlocinacki gen u sebi
-
salvatore paradise
#89 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ne citas sta pisem, jer sam to isto napisao. To da je Gavrilo uradio teroristicki cin se uopce ne dovodi u pitanje. Uzmi definiciju terorizma i vidjeces da se ovo sto je on uradio savrseno uklapa u istu. Ali vazno je naglasiti da terorizam ne mora nuzno biti zao.House wrote:salvatore paradise wrote:Terorizam jeste ali terorizam ne mora uvijek biti negativan.House wrote:Naredni atentator bio je Nedeljko Čabrinović. Oko 10:15sati bacio je bombu na nadvojvodino vozilo. Međutim, vozač koji je vidio kako nešto leti prema vozilu ubrzao je te je bomba eksplodirala ispod kotača narednog automobila. Tada su ozbiljno ranjene dvije osobe koje su se nalazile u automobilu iza vojvodinog - Eric von Merizzi i grof Boos-Waldeck. Šrapneli bombe pogodili su i desetak promatrača.
Ma nije terorizam
Gavrilo je terorista
-
salvatore paradise
#90 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ovo je vec fasisticka uvreda. Ne trebaju ovakvi komentari, zaista. Ne postoji narod sa zlocinackim genom u sebi.House wrote:Ripicipi wrote:Bosnjaci izgleda vole okupatore, Osmanlije zbog vjere, Ferdinanda vole jer ga je ubio Srbin, a pojedinima ni Hitler nije mrzak zbog Handzar divizije.
- House
#91 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
salvatore paradise wrote:Ovo je vec fasisticka uvreda. Ne trebaju ovakvi komentari, zaista. Ne postoji narod sa zlocinackim genom u sebi.House wrote:Ripicipi wrote:Bosnjaci izgleda vole okupatore, Osmanlije zbog vjere, Ferdinanda vole jer ga je ubio Srbin, a pojedinima ni Hitler nije mrzak zbog Handzar divizije.
-
Ripicipi
#92 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ja bih volio da me demantujes, ali na zalost, sumnjam da mozes.PM72 wrote:Počeo si jesti izlučevine.I to velikom kašikom.Ripicipi wrote:Bosnjaci izgleda vole okupatore, Osmanlije zbog vjere, Ferdinanda vole jer ga je ubio Srbin, a pojedinima ni Hitler nije mrzak zbog Handzar divizije.
-
salvatore paradise
#93 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ne demantujem nego jednostavno ne razumijes. 99% Srba i Hrvata ne vole BiH i oni to i ne skrivaju uopce, cak to javno govore u svakoj prilici. Ne moras biti previse ostrouman da bi shvatio o cemu se radi. Ja sam rekao da skoro pola stanovnika ne voli ovu zemlju, a skoro pola je ipak manje od pola.PM72 wrote:Kako sam sebe demantuješ...Prvo kažeš ( još si poprilično siguran) kako "pola stanovnika ovu državu ne osjeća svojom" pa napišeš drugom da ne izvači procente koji niti su provjereni niti imaju veze sa realnošću.A kako ti dođe do svojih procenata? Kažu popisivači da Bošnjaka u ovoj državi ima preko 50% a valjda ima koji procenat Srba i Hrvata koji vole ovu zemlju.Dakle,tvoja tvrdnja pada u vodu.Pa i ja sam prilicno siguran da skoro pola stanovnika ovu drzavu ne osjeca svojom pa sta sad? Nemoj mi izvlaciti neke procente koji niti su provjereni niti imaju ikakve veze s realnoscu. Nema tu sta da se smatra ili ne smatra, historija je nauka a ne naprdjivanje uz pivu ispred granapa. Gavrilov atentat na Franju je sasvim sigurno teroristicki cin, ali nije svaki teroristicki cin po defaultu negativan i zao.
Onda izjaviš kako je atentat na Franju teroristički čin pa bubneš kako nije svaki teroristički čin negativan i zao.Koji to nije?
Pa recimo Firera su pokusali ubiti cetrdesetak puta. Recimo da je neko 42' uspio to da uradi. Da li bi ti taj cin danas smatrao zlim?
- House
#94 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ubiti trudnu zenu (Sofija) i to moze proci kod pojedinaca
e svasta
-
salvatore paradise
#95 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Nije smijesno. Ovakvim komentarima (u stvarnom zivotu pa i na forumu, pogotovo ovako popularnom i citanom) samo stvaras nove generacije koje ce biti sluge mrznje, gluposti i straha.House wrote:salvatore paradise wrote: Ovo je vec fasisticka uvreda. Ne trebaju ovakvi komentari, zaista. Ne postoji narod sa zlocinackim genom u sebi.
-
salvatore paradise
#96 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Da je u pokusaju atentata na Firera poginula i trudna Eva Braun, ti bi to smatrao zlim cinom?House wrote:Ubiti trudnu zenu (Sofija) i to moze proci kod pojedinacae svasta
- House
#97 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
salvatore paradise wrote:Da je u pokusaju atentata na Firera poginula i trudna Eva Braun, ti bi to smatrao zlim cinom?House wrote:Ubiti trudnu zenu (Sofija) i to moze proci kod pojedinacae svasta
Prestani da odobravas ubijanje nevinih ljudi
Cuj poredi Adolfa i Ferdinanda
- SkyLimit
#98 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Kako ljudi namjerno ignorišu Principove povode za ubistvo,a oni nisu sadržavali ništa privlačnoga za Bošnjake,i to je to.Možda i postoje Bošnjaci kojima je heroj,ali baš i nema smisla da si Bošnjak a sanjaš da je Bosna pod srpskom kontrolom.
- House
#99 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Direkcije iz Srbije za "bolje sutra" Bosne
komika
to nema u crtanim filmovima
to nema u crtanim filmovima
-
salvatore paradise
#100 Re: Gavrilova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ne odobravam, nego ti nemas kapacitet da shvatis o cemu pricam. Sto se tice poredjenja naravno da nisu isti, Hico je nanio mnogo vise stete. Ali i jedan i drugi su bili okupatori a protiv okupatora se covjek jednostavno mora boriti. Pa ili umrijeti u borbi ili konacno biti slobodan. A sve ostalo je kmetovski mentalitet.House wrote:salvatore paradise wrote:Da je u pokusaju atentata na Firera poginula i trudna Eva Braun, ti bi to smatrao zlim cinom?House wrote:Ubiti trudnu zenu (Sofija) i to moze proci kod pojedinacae svasta
Prestani da odobravas ubijanje nevinih ljudi
Cuj poredi Adolfa i Ferdinanda![]()
![]()