Iz kog grada -drzave se javljate?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
novalic

Post by novalic »

u Fatime vise Jajca wrote:oh éxcuse m' madam,,,,i ti ko fol neznas gdje je ona kako ono rece vukojebina :lol: :lol: :lol: :lol:

zato sto znam, zato ti i kazem 8-)

znam gdje je, al' znam da je i vukojebina... 8-)
zar nije....

a odakle si "odozdo" 8-)
FIKUS2

#77 graz

Post by FIKUS2 »

graz, AT
novalic

#78 Re: graz

Post by novalic »

FIKUS2 wrote:graz, AT

vidi odakle se javlja.. ikebana..

to bas i nije dijaspora, prepisati do bosne.. u gracu si kod kuce 8-)
hananah

Post by hananah »

Oprosti novalicko ali citajuci kako si svakom loncu poklopac i to jako zajedljivi stekoh utisak (a sigurno ne samo ja) da si jako ljubomorna na sve one koji su tamo gdje bi ti eventualno zeljela biti, jer tako sve omalozavas da to nije ni za pricu. No, tvoj stil, nisam bas iznenadjena nego sam iznenadjena kako ti ne dosadi gorcina u tebi, mislim kako mozes tako zajedljiva vec godinama biti. Halo ba, pa lisce opalo i naraslo evo vec par puta samo ti se ne mijenjas :(
novalic

Post by novalic »

hananah wrote:Oprosti novalicko ali citajuci kako si svakom loncu poklopac i to jako zajedljivi stekoh utisak (a sigurno ne samo ja) da si jako ljubomorna na sve one koji su tamo gdje bi ti eventualno zeljela biti, jer tako sve omalozavas da to nije ni za pricu. No, tvoj stil, nisam bas iznenadjena nego sam iznenadjena kako ti ne dosadi gorcina u tebi, mislim kako mozes tako zajedljiva vec godinama biti. Halo ba, pa lisce opalo i naraslo evo vec par puta samo ti se ne mijenjas :(
sto nema onoga smajlica sa srednjim prstom.... ebemu... da ga sad potegnem....

sta ces, ja imam svoj stil, pa kakav bio... nisam kao ti da se okrecem kako vjetar puse....

prvo po svojoj avliji.. hancuro, prvo po svojoj avliji

8-)
hananah

Post by hananah »

Haha, pa o tome ti i govorim, vazda gledas tudje avlije, a ja vala nikad, eto tvoja je prva koju pogledah, ne bih ni to, nego nisi odavno sklonila smece, pa si ga pocela preko taraba bacati, e vala si pavi novalic, no hajde de, ne bih se raspravljala, nije moj nivo rasprava s tobom, nego kako god ti kazes misli da si u pravu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a srednji prstic toplo preporucam da sebi ponekad turnes tamo gdje mu je mjesto, ne zaceplja samo tu rupu nego ni usta nemaju potrebe da budu toliko peksinava kao sto su tvoja. Da ti ne bi nagadjala odakle znam - pa recimo iz licnog iskustva. Haj cuvaj se i pamet u glavu a prst u novalicku :D
micika

Post by micika »

Ja sam u najvecoj vukojebini :shock: zvanoj helsinki iliti frizider drzava-finska :roll: (da se primijetiti da sam fina)
Al,jos malo pa se selim u toplije krajeve :D :D

Novalicko,planiras li u gradacac ovog ljeta? Imam zelju da popijem kafu sa tobom :) ja cu u junu,a mozemo vala i u kakvoj kafani zaglavit :D :D
smackhead

Post by smackhead »

cudo jedno kako ljudi mogu da zive po raznim vukojebinama...
micika

Post by micika »

hano ne diraj mi konu :oops: sta se prepirete :x :x aman jarabi danas sve na lijevu nogu ustalo,pocevsi od mene :shock: valjda je pun mjesec

No hard filings :D
clone033

Post by clone033 »

hananah wrote:Sarajevo - desna strana Miljacke :D
Isti sam ti takav
Saian

Post by Saian »

Mainhattan, Menachka :D :D
Stari

Post by Stari »

A wrote:
smackhead wrote:cudo jedno kako ljudi mogu da zive po raznim vukojebinama...
Ne znam na koji ti mislis Woldfuckigburg, ali to si pitanje postavim kad putujem vozom. Gledam one predjele, pa neke tjesnace gdje je jedva voz provucen i neki uski puteljak, a tamo izgubljena kuca, malo okucnice, livade, krava & golf ispred kuce, ono nije sirotinja, ali - brate izgubljeno. Nigdje komsiluka, nigdje nikoga, sama kuca, pa ko tu zivi???
Imam jednu varijentu odgovora na ovo precizno formulisano (doduse pomalo i provakativno) pitanje. Tamo (mislim u toj pripizdini) mogu zivjeti oni kojima je svejedno ima li komsiluka ...ili ga nema, oni koji su sami sebi dovoljni, npr. svjetionicari,....otpravnici vozova, pastiri,
smackhead

Post by smackhead »

A wrote:
smackhead wrote:cudo jedno kako ljudi mogu da zive po raznim vukojebinama...
Ne znam na koji ti mislis Woldfuckigburg, ali to si pitanje postavim kad putujem vozom. Gledam one predjele, pa neke tjesnace gdje je jedva voz provucen i neki uski puteljak, a tamo izgubljena kuca, malo okucnice, livade, krava & golf ispred kuce, ono nije sirotinja, ali - brate izgubljeno. Nigdje komsiluka, nigdje nikoga, sama kuca, pa ko tu zivi???
ja sam vise mislio na prdekane tipa cikago, sijatl, toronto, sidni... ko normalan moze tamo zivi, a da ne umre od dosade?!
Saian

Post by Saian »

pa kako je Heidi sa dedom ostala ima nesto u ovoj Angelinoj teoriji o dedi :D :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Javljam se sa derneka koji traje vec 30 godina :D:D
novalic

Post by novalic »

bravo hancuro, bravo.. klap... klap...
samo ti i dalje guraj svoju... jezicinu u guzicu...

mici, ja sam ti tamo krajem jula... ili pocetkom avgusta...
al' biti ce valjda srece jedan dan... pa da se tamo.. sretnemo... jos kada bi i komsija car, sa mrkom ili bez mrke, nema veze.. pa i komsija becho.. naisli.. gdje bi nam bio kraj

8-)

jesam li vam vec rekla da uskoro planiram turneju od 3 dana u Copenhague.. sa jos dvije priateljice..
ne treba nam spavanje, to vec imamo 8-)
Stari

Post by Stari »

A wrote:Stari, znam da ima ljudi koji to bas odaberu, ali eto, ja kao haustorche, ne mogu da se ne pitam - kako mogu? U stvari, ne mislim da je tu u pitanju izbor, nego vise sudbina koja je nekad davno tu spustila nekog dedu, pa se po inerciji ostaje.
Kako mogu?
Pa evo otprilke ovako...ustanes oko pola sest. popijes kafu, ocetkas zube, obrijes se, obuces se i odes na poso....na poslu se pozdravis sa facom koji je tu bio prije tebe i on ode,....masine i uredjaji zuje i bruje i obavljaju svoj posao.... a ti sjedis i nadgledas...i cujes se preko radio uredjaja ili telefonom sa svim onima koji imaju veze sa poslom. vozovi/brodovi/avioni... prolaze... ti ih ispracas i uglavnom je sve u redu....citas knjige, bavis se naucnim radom i chatas na SAX forumu ...i za sve to dobijes platu...koja istina i nije tako velika ali skromnost je vrlina
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

novalic wrote: jesam li vam vec rekla da uskoro planiram turneju od 3 dana u Copenhague.. sa jos dvije priateljice..
ne treba nam spavanje, to vec imamo 8-)
:) Jel` na proputovanju, .... kod mene?
I sta velis, .... vas tri? :-) + :-) + :-)
Ma, dobro ...... izgurao sam ja i rat, ..... pregurat cu i vas tri. :zzzz: Odoh u teretanu, .... kondicione pripreme. :)
novalic

Post by novalic »

pa nisi valjda i ti tamo.. juhuuuuuu, youpiiiii...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
micika

Post by micika »

pape,i ja sam planirala kad malo otopli :D :D al posto ti mene mrzis,onda ce me zoom ugostiti :D

a voljela bih i tebe vidjeti :-) da se iskrvimo :D :D
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

pa cuj novalic-KA..za neke jeste a za neke nije
novalic

Post by novalic »

u Fatime vise Jajca wrote:pa cuj novalic-KA..za neke jeste a za neke nije

ma ima i gorih.. tamo oko oltena je mrak.. :shock:
Hart

Post by Hart »

voi vittu! :-)
novalic

Post by novalic »

micika wrote:pape,i ja sam planirala kad malo otopli :D :D al posto ti mene mrzis,onda ce me zoom ugostiti :D

kono.. nemoj da se prije nadjemo.. u Copenhagu nego u sibovcu, ebemu...

nas tri + kona = 4...

pape se vise ne javlja 8-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

micika wrote:pape,i ja sam planirala kad malo otopli :D :D al posto ti mene mrzis,onda ce me zoom ugostiti :D
:) Ma ne, ... miroljubiv sam, ne volim da se krvim. Volim da se krivim. :-)
Post Reply