Prolazak kroz crveno - novi hit?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oldtajmer

#76 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by oldtajmer »

kako maloprije proleti hajvan kroz crveno pored doma zdravlja u nedzaricima sa bijelim kombijem sigurno osamdeset na sat,trebalo bi to sve po kratkom postupku :evil:
Dozer

#77 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Gornja granica ogranicenja na nasoj sarajevskoj glavnoj dzadi je 70. Samim tim, voznja od 50, a pogotovo 40 je klasicno ometanje normalnog odvijanja saobracaja.
Meni je samo nejasno zasto ljudi uopste sjedaju za volan ako ne znaju voziti, nisu sigurni u sebe ili svoje vozilo, voze u grcu i sl. Sta je poenta?
Moja zena je, recimo, polozila prije 10 godina, i to iz prve, ali uopste nece da vozi. Otvoreno kaze da je nesigurna i da nece da neko razbije auto radi nje, ili sta gore. Bez obzira sto je moja zena, po meni je ovo ispravan stav.

Drugi par rukava, i nek' se ljuti i vrijedja ko god se nadje u ovome, je sam mentalitet mase danasnjih vozaca u Sarajevu.... klasicni provincijski i papanski. Smatraju da su bogom dani/e, da su najpametniji, najbolji, najzajebaniji (pa se onda moram spustati na taj mentalitetski nivo i izlaziti iz auta), i da su oni jedini ispravni bez obzira sta da rade na cesti. I ne samo na cesti...
Last edited by Dozer on 21/12/2013 23:56, edited 1 time in total.
sorcerer

#78 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

uskrsno_respo wrote: Ne vidim razlog zasto se uvijek mora voziti na gornjoj granici ogranicenja
posjeti okulistu
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#79 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sabina1 »

Dozer wrote:Ja, recimo, obozavam one sto mi se uvale na semaforu za skretanje lijevo, i to ulete ispred semafora i onda gledaju u retrovizor kad ce krenuti ovi iza njih.
Oni su mi poslastica, pogotovo jer se, po pravilu, radi o celavim balavcima kojima je babo dao bijesno auto, ili su u totalnoj suprotnosti, u Gogi 2, ali sirih guma :D ("Napucan") :lol:

E, takve najcesce cekam ne bi li naisao tramvaj koji hvata kraj svog prolaza (zelenog), i onda trznem kao da krecem.

Sad ce duzebriznici reci "ti nisi normalan, neko ce poginuti", bla, bla.
Paaa...sto se mene tice, ovakvi majmuni su svakako visak na cesti, i po sve ostale u saobracaju najbolje je da ovakvi sto prije "izlape".
Ovo mi se desilo opet prije nekih 20 dana (po ko zna koji put). Balo od 22-23, s trebicom, Audi 4, alu felne, siroke gume, i zviz pred mene i ispred semafora na Malti. Posto napamet znam kad se koji semafor u gradu pali, sacekam do 5-6 sec prije mog zutog, i trznem se kao da krecem (nazalost, nije bilo tramvaja :( ).
Mamlaz se odmah ispali, ali onda skonta da je zajeb i zakoci, a zakocio je sa pola haube na sinama :D. Da je isao tramvaj - ode Audi :D
I tegli on rucnu, kako to samo takvi likovi znaju, otvara vrata i izlazi da meni, kao, @ebe majku, sta li...
Naravno, izlazim odmah i ja (zeleno se vec pali, ovi iza pocinju trubit, ali prestaju cim vidjese izlaske :) ), a balo kako ugleda mojih skoro 2m i 100kg i skonta da mi je do ramena, samo otrese "prijeteci" rukom, dreknu "zapamtio sam te", i brze-bolje nazad u svoje auto i po gasu.

E sad, posto je meni odavno fitilj dosta kratak na takve idiote, a pod haubom imam konja vise od njega, zaletim se za njim i stignem ga kod Elektroprivrede i nabijem na prosirenje s desne strane. Naravno, zena mi u autu zvoca cijelo vrijeme "pusti budalu", "jebo te on", "vidis da je nekakav balavac", bla ,bla,bla :D. Elem, posto sam ga autom zagradio na drotovski nacin i nije imao kud, ja izdjem, a on se zakljuc'o i hvata se za telefon. Valjda da zove muriju :). Bi mi mrsko da mu razbijam prozor i izvlacim napolje za onu celavu kockastu glavu, pa sam mu samo kroz prozor rekao da sam sad ja zapamtio njega.
Vidim ga opet prije neki dan, na istom semaforu, uredno stoji u koloni :D
Mrzim nasilje , grozim se svađa , grozim se gledanja neke tuče , a dovikivanje u saobraćaju smatram najvećim stadijom primitivizma.
Ipak i pored svega što sam napisala , na Vaš post od srca Vam moram reći HVALA.
Pozdrav.
vjesticanametli

#80 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by vjesticanametli »

dozeru :D :thumbup:
Dozer

#81 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Mah...Sabina... u zivotu nekome nisam prvi nesto rekao, a kamoli uradio...
Ali, ovakvi idiotluci u meni probude nekakvu cudnu zivotinju...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#82 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Truba »

dobro ti imaš živaca :D
sorcerer

#83 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

uskrsno_respo wrote:Ja posjetom okulistu ti malo psihica da se ne nerviras u saobracaju
imas nekog da preporucis?
agent_zero

#84 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by agent_zero »

Dozer wrote:Ja, recimo, obozavam one sto mi se uvale na semaforu za skretanje lijevo, i to ulete ispred semafora i onda gledaju u retrovizor kad ce krenuti ovi iza njih.
Oni su mi poslastica, pogotovo jer se, po pravilu, radi o celavim balavcima kojima je babo dao bijesno auto, ili su u totalnoj suprotnosti, u Gogi 2, ali sirih guma :D ("Napucan") :lol:

E, takve najcesce cekam ne bi li naisao tramvaj koji hvata kraj svog prolaza (zelenog), i onda trznem kao da krecem.

Sad ce duzebriznici reci "ti nisi normalan, neko ce poginuti", bla, bla.
Paaa...sto se mene tice, ovakvi majmuni su svakako visak na cesti, i po sve ostale u saobracaju najbolje je da ovakvi sto prije "izlape".
Ovo mi se desilo opet prije nekih 20 dana (po ko zna koji put). Balo od 22-23, s trebicom, Audi 4, alu felne, siroke gume, i zviz pred mene i ispred semafora na Malti. Posto napamet znam kad se koji semafor u gradu pali, sacekam do 5-6 sec prije mog zutog, i trznem se kao da krecem (nazalost, nije bilo tramvaja :( ).
Mamlaz se odmah ispali, ali onda skonta da je zajeb i zakoci, a zakocio je sa pola haube na sinama :D. Da je isao tramvaj - ode Audi :D
I tegli on rucnu, kako to samo takvi likovi znaju, otvara vrata i izlazi da meni, kao, @ebe majku, sta li...
Naravno, izlazim odmah i ja (zeleno se vec pali, ovi iza pocinju trubit, ali prestaju cim vidjese izlaske :) ), a balo kako ugleda mojih skoro 2m i 100kg i skonta da mi je do ramena, samo otrese "prijeteci" rukom, dreknu "zapamtio sam te", i brze-bolje nazad u svoje auto i po gasu.

E sad, posto je meni odavno fitilj dosta kratak na takve idiote, a pod haubom imam konja vise od njega, zaletim se za njim i stignem ga kod Elektroprivrede i nabijem na prosirenje s desne strane. Naravno, zena mi u autu zvoca cijelo vrijeme "pusti budalu", "jebo te on", "vidis da je nekakav balavac", bla ,bla,bla :D. Elem, posto sam ga autom zagradio na drotovski nacin i nije imao kud, ja izdjem, a on se zakljuc'o i hvata se za telefon. Valjda da zove muriju :). Bi mi mrsko da mu razbijam prozor i izvlacim napolje za onu celavu kockastu glavu, pa sam mu samo kroz prozor rekao da sam sad ja zapamtio njega.
Vidim ga opet prije neki dan, na istom semaforu, uredno stoji u koloni :D
Svaka čast dozer :thumbup:
shandrprcSA

#85 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

zahvaljuci @Windu :thumbup: ovakve samo maljem u glavu

Dozer

#86 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Eto, da nam je sad murija kakva nije, evo na ovom snimku sve s tablicama odradjen posao za njih. Sve sto treba jeste da na PP pitaju postavljaca klipa o kojem se datumu radi, i posalju uredne kazne.

Matere mi, sad cu narucit ovu kameru za auto. Ovo na ovom klipu je mila majka sta ja sve vidjam... :)
muha_sa

#87 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by muha_sa »

ovakvu nekulturu, bahatost i primitivizam, koji je zavlado ovim gradom u ogromnom procentu, u svom zivotu vidio nisam--a imam poprilican broj godina---razumijem neimaštinu, kokuzluk, brigu za neizvjesnu buducnost al ovo nikad skontat necu. ko da smo moja generacija i ja zivjeli u nekom izobilju :-) kad bi vam piso rasplako bih vas :lol: al smo bili bolji ljudi 1000000000% --nije ovo nikakav zal za mladoscu vec puka realnost. mogo bih do ujutro poredjenja pravit da uvjerim one koji ne vjeruju al mi se ne da.
Dozer

#88 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Isti sam ti....i zato me i hvata huja i zato mi i jeste fitilj kratak na mazlove... :roll:
the_stick

#89 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by the_stick »

fakat, u normalnoj drzavi bi ovo za policiju trebao biti zavrsen posao... u 50% slucajeva se vide tablice... upravo ovo sa videa je ono na sta sam mislio kada sam otvorio temu... i ovo se svaki dan moze vidjeti... :(
the_stick

#90 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by the_stick »

nastavno na ovu temu, jos jedan hit medju papcima u saobracaju...

http://www.klix.ba/forum/papci-osvajaju ... .html-f=25
kockica_kockica

#91 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by kockica_kockica »

Upadanje vozaca sa autom na raskrsnici u traku za skretanja ispred sviju je odraz nekulture i prekrsaj... Ali onda gledam kako nasa policija to isto radi jer im je mrsko cekati, pa se prestanem cuditi....

Na dionici kod Doma zdravlja u Nedzaricima ogranicenje je 40... Lola neku vece hladno prodje kroz crveno vozeci minimalno 70 ...

Neku vece se uhvatio onaj tanki led na cesti... od Dolac Malte do Marijin Dvora su bila barem 4 sudara... ZAsto? Zato sto vise niko ne moze smisliti da drzi rastojanje, voze gornjom granicom ogranicenja i kad je snijeg i led i kad je plus 40... Onda naglo koce ubacuju se... Kad je led i najbolje gume mogu proklizati...

Sinoc ona magla se spustila.. Aleja Bosne Srebrene ulica tanko osvjetljena skoro pa nikako... lola ne vidi sta se desava 2 metra ispred njega, ali on pretice sa 70 km/h na cesti koja ima ogranicenje na toj dionici 40, samo zato jer mu je kao presporo to sto vozim preko 50 ...

Onda ona svjetla koja nisu prilagodjena... Vazno je imati jaka svjetla a to sto ce od njegovih svjetala neko poginuti njega ne zanima... Da ih barem namjesti i prilagodi kako treba... ali jok.. lola to sam radi ispred kuce ...

O pjesacima kamikazama da ne govorim... da li su ljudi svjesni da u magli ne mogu hodati cestom iako imaju trotoar?

:roll:
Dozer

#92 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Realno, po ovoj magli kakva je bila zadnjih par dana, ni ja nisam prelazio 50. A imam preko 1.000.000 predjenih kilometara i vidim perfektno...
Ali, eto, ima ovih balavih kockastih glava koje vjeruju da imaju X-Ray oci, sta li...
L u c i f e r

#93 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by L u c i f e r »

ovo je sve ludo ko struja, od rata pa na ovamo :cry:
Benny Lava

#94 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Benny Lava »

Da, definitino novi hit, preucestalo u zadnje vrijeme. Gotovo svakodnevno vidjeno u Radicevoj - prema Parkusi, lole zaobidju kolonu i obavezno prolaze kroz crveno - suprotnim smjerom, ponekada se i zaustave pa tako blokiraju istu tu traku za suprotan smijer (prema ALU).
Zatim, na stoj relaciji, preko puta BBI, tamo gdje se nalazi taxi stand, krajnja desna traka koja vodi prema Parkusi i iz koje nije dozvoljeno skretanje, masovno, u zadnje vrijeme, upravo sluzi za to, i to ne cine samo taxi vozila, vec i obicna putna (vecinom). A tek oni koji se zaustavljaju u istoj toj traci sa upaljena sva cetiri...
I jos jedna pojava, koja postaje masovnim trendom u SA, koja ma tjera na uzasno sporu voznju ispred takvog vozila je - upaljena duga svjetla, upaljeno jedno dugo... Mislim, koga tu varamo da nam rade svjetla? Onoga sto ga osljepljujemo "genijalnom idejom" sigurno ne.
Last edited by Benny Lava on 24/12/2013 23:52, edited 1 time in total.
Dozer

#95 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

To je ona "mentalitetska" postavka koju spomenuh...
Jebi ga, babo, ili on sam, je dosao s neke livade ili makadama. Tamo se naucilo da je meraja, otvoreno, mozes kuda i kako hoces, pa su sad asfaltirane ceste i zakoni samo bespotrebna ogranicenja. To ne vazi za njih jer oni nisu navikli na to...

P.S. Samo nemojte poceti s pricom "kakve veze ima ko je odakle", jer i te kako ima. Nebitno sto je dijete mozda rodjeno ovdje, u kuci mu je o dalje provincijski mentalni sklop i odgoj, a sve se, kao sto znamo, nosi iz kuce. Pa tako i saobracajna kultura, koja je samo segment i odraz opste kulture.
quarterback

#96 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:zahvaljuci @Windu :thumbup: ovakve samo maljem u glavu

impresivna kolekcija debila :thumbup:
koja je kamera ? dobra slika skroz

a danas ni ne mozes drzati rastojanje kad ako je par metara slobodno ispred odmah se neko uvaljuje, nema mi nista draze nego kotrljati se prema semaforu jer je crveno i vidjeti mamlaza kako je nagario da se uvali ispred pa onda nacepiti da mora kociti ko zivotinja da se ne zabije u onog iz susjedne trake koji vec stoji na semaforu...

al jebiga i to sve manje, stari se i sve mi je vise svejedno, a kretena je previse
sorcerer

#97 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

furach s dvicinom na 0:52 :lol: :lol: :lol:
Droog

#98 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Droog »

Stvarno malo vozim...Carsija - ilidza, gore dole, na posao i sa posla...20-ak dana...i jos nekoliko puta kad nekome napravim uslugu...i kad ja SVAKI ali bas Svaki put dozivim neke nebuloze na cesti, sta onda dozivljavaju drugi koji voze 3-4 X vise nego ja???
Paljenje zmigavca je postalo kao razbijanje atoma...nesto praaavo tesko i na prvi pogled nestvarno.
Poznavanje znakova je da te Bog mili sacuva, kao da pise na klinastom pismu a ne na nasem...
Pravilo kruznog toka ide ovako: "Ko prije uleti - njegova prednost"...
Parking je sazvakana tema...necu i nemam snage da naglabam o tome...

Pa jeb.m mu misha citam budzet institucija ne mogu da usvoje zbog pishljivi 5-6 miliona...pa samo 1 dan da se zalete i da kazne pisu samo na Ilidzi skupili bi te pare za 7 dana!

Ali kako raja nece voziti tako kad imamo snimke gdje ljudi koji bi trebali biti primjer drugima (policija) voze kao najveci papci...

Skoro mi se lik uvaljuje bezobrazno, pri 60-ak km/h...da nisam zakocio kucnuli bi se garant. Na to ce kum "Haj pusti...bar je zmigavac upalio..." :mrgreen:
muha_sa

#99 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by muha_sa »

Benny Lava wrote:Da, definitino novi hit, preucestalo u zadnje vrijeme. Gotovo svakodnevno vidjeno u Radicevoj - prema Parkusi, lole zaobidju kolonu i obavezno prolaze kroz crveno - suprotnim smjerom, ponekada se i zaustave pa tako blokiraju istu tu traku za suprotan smijer (prema ALU).
Zatim, na stoj relaciji, preko puta BBI, tamo gdje se nalazi taxi stand, krajnja desna traka koja vodi prema Parkusi i iz koje nije dozvoljeno skretanje, masovno, u zadnje vrijeme, upravo sluzi za to, i to ne cine samo taxi vozila, vec i obicna putna (vecinom). A tek oni koji se zaustavljaju u istoj toj traci sa upaljena sve cetiri...
I jos jedna pojava, koja postaje masovnim trendom u SA, koja ma tjera na uzasno sporu voznju ispred takvog vozila je - upaljena duga svjetla, upaljeno jedno dugo... Mislim, koga tu varamo da nam rade svjetla? Onoga sto ga osljepljujemo "genijalnom idejom" sigurno ne.
ovo je fakat fenomen :-) idioti kontaju ako su upalili sva 4 da mogu komotno na rucak otic ( može im se jer ih niko ne kažnjava a murija ih samo obidje ) -- svakodnevno ih gledam kod Bosmala--stanu na sred saobracajne trake i na kafu jal burek jal u mesaru kod Mujanica a samo desetak metara od saobracajnice parking--i ne samo jedan vec više njih, al nije lola frajer da ostavi na parkingu auto kad mu se može, ovaj grad je odavno postao taoc raznoraznih primitivaca i krkana.
johntra

#100 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by johntra »

Ali službena vozila na klipu su definitivni hit, pogotovo onaj glavonja sa CC-om kroz Alipašinu...
Post Reply