Ti u prvoj nemozes nista lagano - ne vise i tako i treba da bude! Barem ja to tako vidim! Situacija u BiH je kakve jeste ali ljudi misle da mogu isto kao u BiH a da ce novac sa grana da pada! I najsladja mi je ona kad neki kazu lako je vama vani - kao eto ja svako jutro grabjama nagrabim koji mlion eura - znas jesen je pa pare opadaju sa grana.johnny_blazze wrote:ma ja ba mi sve to u prvoj lagano, pojma mi nemamo kako je vani tesko, samo 3,5 miliona sretnika koji imaju priliku da zive u BiHZviz wrote:Mah vi koji zivite u BiH, ocigledno da nemate pedstave kako je ziviti u Skandinaviji (nije lose) ali nije to za vas. Jer siguno ste slusali od koje kakvih ljenarosa kako vam valjaju kakve pice - one pezionerske. Vi ste navikli na nekakv zivot - kako bude, tog nema ovdje. Vi zivite zivot u pvroj brzini a ovdje se zivi najmanje u 5 ili 6!
Treba drug htjeti raditi i uciti jezik! Te zavoliti okolinu a ne ovdje biti fizicki a u bosni mentalno, nemas od tog nista onda bolje nemoj ni pokusavati doci! Nekad su recimo Danci davali sakom i kapom, a danas imaju svoje ljude koji cak nase i u BiH spijniraju. Tako je prije par godina pukla bruka kad je rijec o ljudi iz BiH bilo po svim novinama - kako ljudi lazu za penzije da su nesposobni da podignu kasiku pa ih slikali po BiH kako nose po tri cekera hrane!