Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#76 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

johnny_blazze wrote:
Zviz wrote:Mah vi koji zivite u BiH, ocigledno da nemate pedstave kako je ziviti u Skandinaviji (nije lose) ali nije to za vas. Jer siguno ste slusali od koje kakvih ljenarosa kako vam valjaju kakve pice - one pezionerske. Vi ste navikli na nekakv zivot - kako bude, tog nema ovdje. Vi zivite zivot u pvroj brzini a ovdje se zivi najmanje u 5 ili 6!
ma ja ba mi sve to u prvoj lagano, pojma mi nemamo kako je vani tesko, samo 3,5 miliona sretnika koji imaju priliku da zive u BiH :izet:
Ti u prvoj nemozes nista lagano - ne vise i tako i treba da bude! Barem ja to tako vidim! Situacija u BiH je kakve jeste ali ljudi misle da mogu isto kao u BiH a da ce novac sa grana da pada! I najsladja mi je ona kad neki kazu lako je vama vani - kao eto ja svako jutro grabjama nagrabim koji mlion eura - znas jesen je pa pare opadaju sa grana. :roll:

Treba drug htjeti raditi i uciti jezik! Te zavoliti okolinu a ne ovdje biti fizicki a u bosni mentalno, nemas od tog nista onda bolje nemoj ni pokusavati doci! Nekad su recimo Danci davali sakom i kapom, a danas imaju svoje ljude koji cak nase i u BiH spijniraju. Tako je prije par godina pukla bruka kad je rijec o ljudi iz BiH bilo po svim novinama - kako ljudi lazu za penzije da su nesposobni da podignu kasiku pa ih slikali po BiH kako nose po tri cekera hrane!
Last edited by Zviz on 05/11/2013 02:40, edited 1 time in total.
Alive

#77 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Alive »

Rado bi se ti mjenjao sa nama i nasom opustenoscu i ispijanju kahve samo eto da su ti primanja veca...

Samo brate tvoje ponasanje je tipicno bosanceroski, ne ponasas se ti nimalo kao sved ili danac... Samo da ne naletis sa druge strane na opet tipicno bosancerosko ponasanje jednog dana, ne bih ti bio u kozi...
Zviz

#78 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

Alive wrote:Rado bi se ti mjenjao sa nama i nasom opustenoscu i ispijanju kahve samo eto da su ti primanja veca...

Samo brate tvoje ponasanje je tipicno bosanceroski, ne ponasas se ti nimalo kao sved ili danac... Samo da ne naletis sa druge strane na opet tipicno bosancerosko ponasanje jednog dana, ne bih ti bio u kozi...
Ako je moje ponasanje tipicno BiH onda je svakog prosjecnog Danca! Boli kad kazem istinu, mozda si zelio to reci. Kako objasniti da % prije vremenskih penzionera kad je rijec o svim Bosancima u Danskoj u rasponu od 50-59 god. je preko 60% a % svih Iracana u tim istim godinama je knap 40% ??? Jedini koji u svakom broju nadmasuju Bosance su Libanci, te Iranci kad je rijec o razdoblju 60 do 64 godine.

Bosanci se pretezno vade na posljedice rata - jah eto sta ces!

Mrzim viditi ljenarose i gotova prica. Meni nije mrsko bilo deceniju provesti u studiranju i istrazivanju, svaki dan citati knjige, od jutra do sutra sjediti na fakultetu. Sta sam samo puta znao i prenociti na istom ili tek doci kuci u tri ujutro malo odspavati i opet do 9 hanjd nazad u kancelariju radi - u pocetku kad sam studira sam studij posao studij spavanje - samo preko subote i nedelje sam odmarao! Jel meni nije mrsko bilo! Nebitno bio bosanac, kinez, amerikanac ili mekiskanac ako si ljen nisi dostojan da zivis! Da nasi hoce bar ici u klupu ako vec nece na posao - nista to nece ni u klupu to hoce da sto vise vremena provodi po BiH da vama prosipa neke suplje a kad je ovdja da guzove tralja od kauc i gleda tv! Cast onima koji hoce da rade! Oni su dokaz da je taj rat samo suplja prica. Nego ko vili da ima obavezu u zivotu taj uziva kad ide na posao ko je ljen tom je mrsko i crknut.
malsal

#79 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by malsal »

I sta bi, puce li vise ta Svedska ?
Šveđanin

#80 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Šveđanin »

Evo saće, kažu večeras.
hopcup

#81 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by hopcup »

sve je rečeno
uglavnomja

#82 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

ma ja ne kontam ove sto kukaju na mentalitet, kazu komsija ni ne pozdravi :shock:

ja u norveskoj takve ne srecem, mozda par %, isto kao i u sarajevu, ima komsija koji nece da pozdrave ...
ali ogromna vecina pozdravi, pozdrave nepoznati ljudi u liftu u shopping centru, klimnu, nasmijese se, halo haj baj ...

ne znam sta nasi ocekuju, ono:

ooo komsija, kako je , sta ima, kako zena, kako djeca ... ooo to se bilo u ikei, sta se kupilo, aaa ima se para za novi namjestaj, tv ...
hajmo na kafu i na jednu ljutu kod mene...

i kad kaze covjek-zena: nemam vremena, moram napraviti rucak, docekati starije dijete, pa dovesti mladje i vrtica, pa srednje odvesti na trening, i cuku izvesti da kaki i piski, pa na rekreaciju (teretana, bicikl, slije, skiruleri, trcanje...) ...

onda nas lik nazove zenu i kaze: vidi supka, nema vremena, mora pasce izvesti, cuj mora trcati, a kisa pada, hebo ga trenig ... nece da sjedne s ljudima, misli da je nesto blabla ...

ljudi su programirani, imaju ciljeve i obaveze u zivotu, tacno odrdjene prioritete.

i zvizu, ima i naroda u bosni koji rinta i uci, i koji bi rado rintao ili jos radije ucio da ne mora rintati za 400 km, ali ne mere ...

iskreno, mislim da se ti sreces sa najgorim od naseg sto je doslo gore.

ne znam puno ljudi ovdje, znam samo troje koji su penziji, dvojica imala operacije, ozbiljne, a treci je neki foler :roll: sa 30+ izganjao penziju i sad sjedi povazdan kod kuce i sa tatom gleda vijesti iz bih :roll:
Micaha

#83 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Micaha »

amidzazeher wrote:Tema "Svedska puca po savovima" a zviz je preimenuje u "Danska puca po savovima" :mrgreen:

Ispade Danci prave zakone samo kako bi napakostili Bosancima :lol: :lol:

Posto je tema vise postala bezveze za citanje i bilo koju raspravu samo da odgovorim i :run:
Micaha wrote: Na koliko im izade nezaposlenost nakon svih tih otpustanja? Otvori li se koje radno mjesto u meduvremenu :D
Statistika kaze 7.6% ali to ti je kao svugdje drugdje u svijetu sa statistickim podacima u neku ruku i prostor za manipulaciju.
Tako se u Svedskoj ne racunaju kao NEzaposleni oni koji su npr. bez posla ali primaju neki vid pomoci od biroa, ili idu na neko doskolovavanje i sl. a takvih je poslije ovakvih otpustanja najvise.
Ja sam samo htio neku drugu stvar da poentiram a to je da firma koja prognozira da ce zaraditi lupam 5 miliona u tromjesecu zaradi 3 i da bi ustedili jednostavno otpuste radnike, a drzava ulece sa kapitalom tj. porezom koji svi mi placamo i spasava ili tu firmu ili jos gore spasava jebene banke i to je kao za dobro sviju nas, ali kada 5% stranaca ode u prijevremenu penziju to je katastrofa i drzava propada!
Ili kad stari kenjac Ingvar Kamprad (IKEA) osteti drzavu za xy milijardi poreza onda je on veliki biznismen!
Ne mogu da shvatim da odrastao covjek pada na te desnicarske fore "stranci su krivi za krizu" :-)

Caos! :run: :bih:
Pa sta bi drugo trebali vec da otpuste radnike? IKEA osteti drzavu? Ono ne plati petsto milijardi nego tristo? Ja sto sam stariji sve sam ubjedeniji u pogubnost socijalizma. To je neizljeciva bolest
Šveđanin

#84 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Šveđanin »

Joj dugačak ti ovaj post.

Ček prvo da popijem antidepresiv tabletu pa ću da pročitam.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Zviz

#85 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:ma ja ne kontam ove sto kukaju na mentalitet, kazu komsija ni ne pozdravi :shock:

ja u norveskoj takve ne srecem, mozda par %, isto kao i u sarajevu, ima komsija koji nece da pozdrave ...
ali ogromna vecina pozdravi, pozdrave nepoznati ljudi u liftu u shopping centru, klimnu, nasmijese se, halo haj baj ...

ne znam sta nasi ocekuju, ono:

ooo komsija, kako je , sta ima, kako zena, kako djeca ... ooo to se bilo u ikei, sta se kupilo, aaa ima se para za novi namjestaj, tv ...
hajmo na kafu i na jednu ljutu kod mene...

i kad kaze covjek-zena: nemam vremena, moram napraviti rucak, docekati starije dijete, pa dovesti mladje i vrtica, pa srednje odvesti na trening, i cuku izvesti da kaki i piski, pa na rekreaciju (teretana, bicikl, slije, skiruleri, trcanje...) ...

onda nas lik nazove zenu i kaze: vidi supka, nema vremena, mora pasce izvesti, cuj mora trcati, a kisa pada, hebo ga trenig ... nece da sjedne s ljudima, misli da je nesto blabla ...

ljudi su programirani, imaju ciljeve i obaveze u zivotu, tacno odrdjene prioritete.

i zvizu, ima i naroda u bosni koji rinta i uci, i koji bi rado rintao ili jos radije ucio da ne mora rintati za 400 km, ali ne mere ...

iskreno, mislim da se ti sreces sa najgorim od naseg sto je doslo gore.

ne znam puno ljudi ovdje, znam samo troje koji su penziji, dvojica imala operacije, ozbiljne, a treci je neki foler :roll: sa 30+ izganjao penziju i sad sjedi povazdan kod kuce i sa tatom gleda vijesti iz bih :roll:

Danska ima taj sistem da neze jedno biti na socijali ako drugo radi. A onda ima i taj neki padni sistem kad je rijec o socijali kao pocnes na visim premijama pa kroz vrijeme opadaju do neke minimale. I tu je penzija spas. A: nemas obaveza B: osiguran si sto se sume tice. A onda je opalio neki trend, jer nasi se pretezno sa nasima samo druze! Gledaju se vijesti u BiH i te isto vremenska prognoza a kad izadje vani onda kuka pokiso kakvo vrije a da je gelado danski dnevnik znao bi da su vec mjesecima najavljivali kisu :D I jednostavno, postao je trend zasto su Fikret i Semsudin bolji od mene pa imaju penziju. Ta penzija je postala kao posao imas sigurno primanje lez i uzivaj. I fakticki ti su budala i niko i nista ako nisi na penziji, a vidi ga rintaci ja ja smotan nezna izfolirati ono ovo. Ovi opet sto su na penzijama pune kasu koje kakve Papaline, Top Turiste i sl. bus prevoznika, penzioneri redovno idu na ekskurziju. Mada ima i Danska glupih sistema brdo! Poznam nase koji su primorani na drzave kasse (a-kassa) 70% plate ti isplate jer imaju djecu u "poblematicnim" godinama a samohrani su pa su izbubili posao zbog "djece" jer u zakonu su te godien problematicne :roll:

To bi ga sad ispalo kad bi ja zbog silnih knjiga otisao doktoru i rekao da sam puko skroz na skorz i hocu penziju.

:lol:
Šveđanin

#86 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Šveđanin »

Ovo sam napisao prije par dana..
Šveđanin wrote:Veću gomilu budalaština u tako kratko vrijeme sam još jedino vidio i čuo na javnoj tribini Jimmie Åkessona.

A danas...Neko mi čita misli.... :D :izet:

05.11.2013. u 22:38
Švedski desničar dobio kolač u lice
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sveds ... /131105187

Jimmie Åkesson attackerad med tårta
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17789652.ab

Jimmie Åkesson har attackerats vid en boksignering i Stockholm.

En kvinna kastade en tårta i ansiktet på honom.

– Om något sådant här sker måste man inse att något har brustit, säger Stellan Kjellberg, VD för Gothia Protection Group som arbetar med personskydd.
uglavnomja

#87 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

ah torta torta .... :D

nego, takvi su u norveskoj na vlasti od prije mjesec ... i vec je njihova prica da su jucerasnja ubistva posljedica prijasnje vlasti ... skupljaju bodove ... a nidje veze, lik dobio odbijenicu jos u augustu.
Šveđanin

#88 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Šveđanin »

Znam bila je negdje tema a i uhvatio sam par emisija o tome. :)

Poznajem jednu djevojku što se pali na ovu literaturu i SD retoriku.. moraću je pitati jel stigla nova knjiga. :D :oops:
fantom slobode

#89 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:Mah vi koji zivite u BiH, ocigledno da nemate pedstave kako je ziviti u Skandinaviji (nije lose) ali nije to za vas. Jer siguno ste slusali od koje kakvih ljenarosa kako vam valjaju kakve pice - one pezionerske. Vi ste navikli na nekakv zivot - kako bude, tog nema ovdje. Vi zivite zivot u pvroj brzini a ovdje se zivi najmanje u 5 ili 6!
Jeste, evo bas citamo naklix-u...treba vratiti kredit na hipoteku i ostalo...

http://www.klix.ba/biznis/privreda/dw-v ... /131106022

obavezno Dankinju, lakse se vraca kredit...ne daj Boze da ti naleti kakva spora nasha.
Zviz

#90 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

fantom slobode wrote:
Jeste, evo bas citamo naklix-u...treba vratiti kredit na hipoteku i ostalo...

http://www.klix.ba/biznis/privreda/dw-v ... /131106022

obavezno Dankinju, lakse se vraca kredit...ne daj Boze da ti naleti kakva spora nasha.

Dokaz da opet nisi u toku. U drzavi gdje prosjecna plata je 5.000€ brutto, jer normalno da kosta obican stan 150.000€ (to su cijene bile prije 2008 god.) danas su opale ali mozda za nekih 30-50.000€ nista vise. I imati dug u Danskoj od 400.000€ za nekretninu nije nista strasno. Jer toliko kosta normalna - uljudna kuca - mada i za 110.000€ u nekom malom mjestu cca. 5.000 stanovnika se moze kupiti! A ja ti mogu naci stanove srednje klase za 1.500.000€.

Malo izvan Kopenhagen Cijena: 1.100.000KM
http://www.nybolig.dk/maegler/pages/pro ... pno=260327

Kopenhagen 200m od moje stare adrese. Cijena 1.100.000KM
http://home.dk/sag/127U00158?fromSite=B ... Boligsiden

Milion i po mambi
http://www.edc.dk/Sag/?Pid=29200908&cid ... source=150

Dva i kusur miliona mambi
http://home.dk/sag/130S00074?fromSite=B ... Boligsiden

I sto je najnormalnije u Danskoj, je da fakticki kupovo ti kucu ili stan nebitno u Kopenhagenu, Århusu, Aalborgu, Odensi (u tim vecim gradovima) mozes naci finih stanova za male pare i finih za velike. U Danskoj postoje zakoni oko vlasnistva itd. pa cak ni stranac nemoze tek tako da kupi stan ;-)

Tako da to sto su oni nasli neku sto je skupa s muzem kupila stan od 200.000€ za standard zivota ovdje to bas i nije nesto. Malo manje od te cifre kosta jedan Audi A8 all incl.
korisnik101

#91 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by korisnik101 »

Zviz wrote: Dokaz da opet nisi u toku. U drzavi gdje prosjecna plata je 5.000€ brutto,.
A koliko je neto ?
graue_maus

#92 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by graue_maus »

korisnik101 wrote:
Zviz wrote: Dokaz da opet nisi u toku. U drzavi gdje prosjecna plata je 5.000€ brutto,.
A koliko je neto ?
minus 35 do 50 %
malsal

#93 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by malsal »

Hajmo sada, svi tiho i ruku na uho.
Je li cujete taj zvuk ?
To je Svedska sto po savovima puca...
korisnik101

#94 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by korisnik101 »

graue_maus wrote:
korisnik101 wrote:
A koliko je neto ?
minus 35 do 50 %

Prosjek 3000 Eura ??
To mi se ne cini mnogo sa tako skupim nekretninama. :roll:
Zviz

#95 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

korisnik101 wrote:
A koliko je neto ?

Ovisi o % koji placas. Jer dosta oblikatornih troskova mozes prebiti preko poreza tako da ti porez % je manji. U principu ide izmedju 38% to je najmanje pa do 57,7% to je najvece.

Imas 8% ide za radno trziste
23-28% je opcinski porez (znaci kako gdje)
8% zdravstveno (regionalno)

e onda ide drzavni porez on bazira na zaradi! 15% je navise!

Ali postoji plafon koji kaze ok ako zaradjujes puno placas 51,7% + 8% tj. 57.7% to je maks!

Bruto plata od 5.000€ nije uopste neka velika plata. 8.000€ brutto je vec dobra plata!

Trgovanje do 50.000kr 12.500KM je tax-free znaci ja ako tebi prodam nesto za tu susmu a resigtrovan sam kao poreznik (neka vrsta firme) ili cak mogu imati firmu bez da sam resigtrovan samo ako ne preskacem godisnji obrt od 50.000kr! Nema frke.
Šveđanin

#96 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Šveđanin »

malsal wrote:Hajmo sada, svi tiho i ruku na uho.
Je li cujete taj zvuk ?
To je Svedska sto po savovima puca...
Pukla je juče.

Kasno stižu vijesti do zapadnih komšija. :oops:
malsal

#97 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by malsal »

Mi smo i onako siste Sovjet stat, do nas vjesti kasno dodju :-D
Zviz

#98 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

malsal wrote:Mi smo i onako siste Sovjet stat, do nas vjesti kasno dodju :-D

:lol: :lol: Jes, i Danska je neka vrsta moderne komunjare sa pravom glasa - opstina = kommune = komunizam? :lol: :lol: A nemanjka na crvenoj boji. Zastave na svakom cosku pa cak i na bicikli koprama :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#99 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by topcam »

Zviz wrote:
Alive wrote:Rado bi se ti mjenjao sa nama i nasom opustenoscu i ispijanju kahve samo eto da su ti primanja veca...

Ako je moje ponasanje tipicno BiH onda je svakog prosjecnog Danca! Boli kad kazem istinu, mozda si zelio to reci. Kako objasniti da % prije vremenskih penzionera kad je rijec o svim Bosancima u Danskoj u rasponu od 50-59 god. je preko 60% a % svih Iracana u tim istim godinama je knap 40% ??? Jedini koji u svakom broju nadmasuju Bosance su Libanci, te Iranci kad je rijec o razdoblju 60 do 64 godine.

Mrzim viditi ljenarose i gotova prica. Meni nije mrsko bilo deceniju provesti u studiranju i istrazivanju, svaki dan citati knjige, od jutra do sutra sjediti na fakultetu. Sta sam samo puta znao i prenociti na istom ili tek doci kuci u tri ujutro malo odspavati i opet do 9 hanjd nazad u kancelariju radi - u pocetku kad sam studira sam studij posao studij spavanje - samo preko subote i nedelje sam odmarao! Jel meni nije mrsko bilo! Nebitno bio bosanac, kinez, amerikanac ili mekiskanac ako si ljen nisi dostojan da zivis! Da nasi hoce bar ici u klupu ako vec nece na posao - nista to nece ni u klupu to hoce da sto vise vremena provodi po BiH da vama prosipa neke suplje a kad je ovdja da guzove tralja od kauc i gleda tv! Cast onima koji hoce da rade! Oni su dokaz da je taj rat samo suplja prica. Nego ko vili da ima obavezu u zivotu taj uziva kad ide na posao ko je ljen tom je mrsko i crknut.

10 godina si studirao, znaci inteligencija nula. Uvijek je vrijedila poslovica
"ne studiraju inteligentni, nego uporni" ti si zivi dokaz,
jah eto sta ces.

Ko ti je financirao studije? Drzava i poreznici Danske! Ti sam, sumnjam da si ti bio sposoban za to
ergo nisi Bosanac
?!

Tvoja uobrazenost ti nije dozvolila da mi odgovoris na pitanje koje sam ti postavio u prvom mom
postu na ovoj temi gdje sam tebe citirao. Za tebe je Danska, ko loto dobitak,
budi sretan da nemoras vise pjehe sat i po do makadama (samo sam se iz prilozenog
osvrnuo na tvoju kulturu i spontano zakljucio porijeklo).

Ti si tip covjeka "vidjela zaba da se konji potkivaju pa digla nogu".

Nek si ti dobio azil, udo se za Dankinju, nasao nacin, pa makar uporno studirajuci
deceniju (tjesi se nisi jedini koji se na taj nacin uhljebio) tip dozivotni student.
Dopapirni student koji sad ovdje soli pamet svima.

Sta ti mislis, da si jedini koji brblja neki strani jezik, jos se busas ti pomagao,
kome si pomagao, ljudima koje si cinkario?. Spusti se na zemlju,
imas ovdje na forumu ljudi koji su vec 4 - 6 decenija vani i citaju tvoje duzebriznicke gluposti!
Ljudi koji su silovanim zenama i djevojkama prevodili, djeci kojoj su njihovi roditelji
zaklani pred njihovim ocima, i ti da ne kazem supak, se nasao ovdje moralisat nesta.
Pred tim ljudima si sigurno heroj koji je pomogao, da ti je cilj bio zabiti im noz u ledja,
to mudro sutis, a ovdje eto jadnicak ti
. Ma u skokovima, kenguru!

Ti nisi sposoban ni slozit pricu kako si se docepao danskih papira.
Eto gazis 4 deceniju zivota, sigurno prije dolaska u Dansku nisi mrdno dalje od
ekskurzije
. Ni na ekskurziju ti ne bi otisao da nije bilo bosanskog merhameta,
pa se prikupilo za tebe. Da ne bude zabune ne mislim na merhamet organizaciju,
koja se kad je mogla nije dokazala.

I sto se tice prve i seste brzine, jesi ti cuo za automatik, eh vidis u Bosni je sve
automatik.

Ti nikad neces biti Danac, to su kulturni ljudi!

Nisi Bosanac, nisi Danac, sta si ti?

Sta kazes, Bosanci se vade na posljedice rata, vidis jarane, kad sagledam sve,
tebi posljedice rata, dodose ko kec na desetku.

Otvoreno sumnjam da je itko iz tvoje porodice uopste posjedovao pasos, a najmanje ti!

I da ne bude offtopic, ja natucam pomalo engleski i njemacki, francuski budi bog s nama, i bogami
i danci svedi se sa mnom ispricaju kao sa svojim, stil tuc-muc, ali se razumijemo.
michaela

#100 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by michaela »

topcam wrote:
Zviz wrote:

10 godina si studirao, znaci inteligencija nula. Uvijek je vrijedila poslovica
"ne studiraju inteligentni, nego uporni" ti si zivi dokaz,
jah eto sta ces.

Ko ti je financirao studije? Drzava i poreznici Danske! Ti sam, sumnjam da si ti bio sposoban za to
ergo nisi Bosanac
?!

Tvoja uobrazenost ti nije dozvolila da mi odgovoris na pitanje koje sam ti postavio u prvom mom
postu na ovoj temi gdje sam tebe citirao. Za tebe je Danska, ko loto dobitak,
budi sretan da nemoras vise pjehe sat i po do makadama (samo sam se iz prilozenog
osvrnuo na tvoju kulturu i spontano zakljucio porijeklo).

Ti si tip covjeka "vidjela zaba da se konji potkivaju pa digla nogu".

Nek si ti dobio azil, udo se za Dankinju, nasao nacin, pa makar uporno studirajuci
deceniju (tjesi se nisi jedini koji se na taj nacin uhljebio) tip dozivotni student.
Dopapirni student koji sad ovdje soli pamet svima.

Sta ti mislis, da si jedini koji brblja neki strani jezik, jos se busas ti pomagao,
kome si pomagao, ljudima koje si cinkario?. Spusti se na zemlju,
imas ovdje na forumu ljudi koji su vec 4 - 6 decenija vani i citaju tvoje duzebriznicke gluposti!
Ljudi koji su silovanim zenama i djevojkama prevodili, djeci kojoj su njihovi roditelji
zaklani pred njihovim ocima, i ti da ne kazem supak, se nasao ovdje moralisat nesta.
Pred tim ljudima si sigurno heroj koji je pomogao, da ti je cilj bio zabiti im noz u ledja,
to mudro sutis, a ovdje eto jadnicak ti
. Ma u skokovima, kenguru!

Ti nisi sposoban ni slozit pricu kako si se docepao danskih papira.
Eto gazis 4 deceniju zivota, sigurno prije dolaska u Dansku nisi mrdno dalje od
ekskurzije
. Ni na ekskurziju ti ne bi otisao da nije bilo bosanskog merhameta,
pa se prikupilo za tebe. Da ne bude zabune ne mislim na merhamet organizaciju,
koja se kad je mogla nije dokazala.

I sto se tice prve i seste brzine, jesi ti cuo za automatik, eh vidis u Bosni je sve
automatik.

Ti nikad neces biti Danac, to su kulturni ljudi!

Nisi Bosanac, nisi Danac, sta si ti?

Sta kazes, Bosanci se vade na posljedice rata, vidis jarane, kad sagledam sve,
tebi posljedice rata, dodose ko kec na desetku.

Otvoreno sumnjam da je itko iz tvoje porodice uopste posjedovao pasos, a najmanje ti!

I da ne bude offtopic, ja natucam pomalo engleski i njemacki, francuski budi bog s nama, i bogami
i danci svedi se sa mnom ispricaju kao sa svojim, stil tuc-muc, ali se razumijemo.
Sta bi ovdje?!
Tebe @topcam "pogodila" @Zvizova prica, hehehe...covjek je u pravu vecinu stvari koje je rekao, a ti mu se nagovori "ko veliki"
Pogodio te @Zviz tamo gdje najvise boli, hihihi.. :mrgreen:
Post Reply