Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima

Post Reply
daddy-kool

#76 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by daddy-kool »

Minkica88 wrote:
daddy-kool wrote: Znači problem je u religiji Islamu?
Ja vjerujem da jeste, jer su islamske dogme nestimulativne za drustveni razvoj. Kao i krscanske uostalom, ali stvar je u tome sto su na zapadu religija i drzava odvojene. Tako nesto jednostavno nije moguce u islamu jer je islam, kao sto ce ti reci muslimani, ne samo vjera nego nacin uredjenja drustva i drzave.
Imamo bingo!

Najbolje bi onda bilo da svi Bošnjaci postanu kršćani, lakše bi svima bilo? :-)
Last edited by daddy-kool on 24/10/2013 12:26, edited 2 times in total.
Vasco da Gama

#77 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Vasco da Gama »

theTruePath wrote:
Vasco da Gama wrote:albanci su ateisti.
Na zadnjem popisu je bilo muslimani 96% na Kosovu
nominalno.
theTruePath

#78 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

sv12 wrote:Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima?

1. Albanski prioritet je bila nacionalna drzava Albanaca broj 2
2. Nisu kokektirali sa islamizacijom stanovnistva kao SDA i Alija Izetbegovic, kod njih se iskljucivo pikalo nacionalno, ne vjersko.
3. Nisu dali materijala Srbima i Hrvatima da prepadaju zapad sa islamskom bjelosvjetskom bagrom, kao SDA i Izetbegovic
4. Nisu imali dva direktna neprijatelja kao Bosnjaci
5. Nisu bili nikad u izolaciji jer im je svo vrijeme Albanija zaledje, u svemu od geografije do diplomatije.
6. Zato sto su zajebali Srbe, prvo su ih nahuskali da krenu na Kosovo, pa su onda cjelokupno stanovnistvo iselili u okolne zemlje sa tendencijom da ih presele u EU, a to je bilo nesto sto je automatski tjeralo Ameriku i EU na bombanje Srbije. Oni jednostavno nisu imali izbora, alternativa je bila da prime i izdrzavaju 2 miliona Albanaca sa Kosova.
7. Njihov vodja je bio politicki, a ne vjerski lider, njihovom vodji je nacionalno bilo prioritet, a vjersko nebitno. Kod Izetbegovica sasvim surpotno, njemu je prioritet bilo vjersko u vrijeme kad nije imao ni pedlja sigurne teritorije.
8. Albanci su nacionalno svjesni ljudi, jer su svjesni da ih nacionalni apsekt ujedinjuje sve, a da ih vjerski dijeli, a nema ih puno da bi se djelili vjerski. Sasvim suprotno od Izetbegovica i SDA, koji su Bosnjake cak podijelili i na vjernike, ateiste i agnostike.

Generalno, Albanci su imali Rugovu i Tacija, a Bosnjaci Izetbegovica i Bicakcica. Jedni su dobili drzavu, a drugi su dobili sipak i bjelosvjetsku islamisticku bagru cije su ih rodjene zemlje najurile i protjerale, jer su mentalno sjebani jos u p. materinoj.

Mogli su se bosnjaci svi pokrstiti isto bi bilo

u Bosni je 60% srba i hrvata,i oni su vecina..kao sto su albanci vecina na Kosovu
theTruePath

#79 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Vasco da Gama wrote:
theTruePath wrote:
Vasco da Gama wrote:albanci su ateisti.
Na zadnjem popisu je bilo muslimani 96% na Kosovu
nominalno.
Pa valjda bi bilo vise ateista od mizernih 2% da je islam toliko slab na Kosovu?
Minkica88

#80 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

telum wrote:
Sad si u Zagrebu, trazis Hrvata da te zeni? :oops:

E kompleksasice mala... :lol:
Ocajnicko trazim Hrvata da me zeni.
U vecini evropskih drzava marama nije zabranjena, cak ni u Albaniji. A iako se zabrani radi se cistoj mrznji i sovinizmu.

Zabranu nikaba razumijem ali zabrana marame nema nikakvo opravdanje osim mrznje.
Zabranjen je i kriz na radnom mjestu na nekim mjestima u Evropi, zabranjen je sikima turban, pa oni ipak manje kukaju od muslimana sa hidzabom. Ako se zabrani onda ce to biti volja naroda te zemlje u kojoj se nalaze a oni koji se ne slazu sa tim mogu slobodno otici iz tih "fasistickih mjesta".
I sta? Ako Evropa to radi to je prava stvar?

Ako Evropa sutra baci muslimane u koncetracione logore kao stu su uradili sa Jevrejima ti ces to podrzavati?
Nije isto baciti ljude u koncentracione logore i zabraniti vjerske simbole. Mani me patetike i histericnosti molim.
theTruePath

#81 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Minka:
Zabranjen je i kriz na radnom mjestu na nekim mjestima u Evropi, zabranjen je sikima turban, pa oni ipak manje kukaju od muslimana sa hidzabom. Ako se zabrani onda ce to biti volja naroda te zemlje a oni koji se ne slazu sa tim mogu slobodno otici iz tih "fasistickih mjesta".
To je bio trend izmedju 2001-2008,sve se smirilo,islam vise nije u fokusu godinama .Nazalost,brzo je izlapila islamofobija(tvoju zalost)
Havatar

#82 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Havatar »

Zato sto je Albance bas briga da li ce se svidjeti susjednim narodima nego gledaju svoj interes i ne mogu manipulisati njima kao sto mogu sa Bosnjacima i ako bi poceli da vrse na njih pritisak kao sto EU vrsi na Bosnjake da pristanu na popustanje srpskim i hrvatskim ekstremistima onda bi njihove vojnike sa Kosova nosili u mrtvackim sanducima. Isto tako za razliku od Bosnjaka kojima je dovoljno da EU kaze ovi ne valjaju i da pocne medijska kampanja i da promijene misljenje o onima koji su radili u njihovu korist i ne postoji nista sto je vrijednost i sto im se ne smije dirati, Albanci postuju sve one koji su i kroz historiju i koji sad rade na onom sto je njihov nacionalni interes i imaju stvari kojih se nikad ne odricu. Zbog toga im je lakse da nezadovoljstvo Srba zbog gubitka Kosova kompenzuju na stetu Bosnjaka posto znaju da nece u tome imati nikakvih poteskoca i da ce ko god se suprostavi biti onaj ko nije za suzivot i onaj koji je protiv evropskih integracija kao da Bosnjaci imaju neki interes od tih integracija i da ce ti biti osudjeni od samih Bosnjaka, od istih onih koji ce poslije kukati po ovakvim i slicnim temama na sudbinu koja ih je zadesila.
SkyLimit

#83 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by SkyLimit »

theTruePath wrote: Pa valjda bi bilo vise ateista od mizernih 2% da je islam toliko slab na Kosovu?
Prosječan Bošnjak i Albanac kad kaže da je musliman podrazumjeva da će pred kraj života prestati piti i pročitati malo vjerskog štiva,a neki drugi opet kad kažu da su muslimani podrazumjevaju nešto sasvim drugo,neki nešto sasvim treće.
Ja vjerujem da je Alija,kao musliman vjernik imao odlična promišljanja o Islamu,njegova vizija Islamskog društva je interesantna,ali nije Bosna država gdje se treba time previše baviti,nek prvo oni tamo iz Islamskih zemalja prihvate Alijine savjete o prihvaćanju zapadnjačkih znanja u Islamski svijet.
Last edited by SkyLimit on 24/10/2013 12:40, edited 4 times in total.
Minkica88

#84 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

theTruePath wrote:Minka:
Zabranjen je i kriz na radnom mjestu na nekim mjestima u Evropi, zabranjen je sikima turban, pa oni ipak manje kukaju od muslimana sa hidzabom. Ako se zabrani onda ce to biti volja naroda te zemlje a oni koji se ne slazu sa tim mogu slobodno otici iz tih "fasistickih mjesta".
To je bio trend izmedju 2001-2008,sve se smirilo,islam vise nije u fokusu godinama .Nazalost,brzo je izlapila islamofobija(tvoju zalost)
Ne vjerujem da ti to mislis.

Zapravo, s obzirom na koje forume posjecujes znam da ti znas da itekako postoji ogromna islamofobija u Evropi.

Ali eto, vrijeme ce ionako pokazati ko je od nas u pravu.
theTruePath

#85 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Havatar wrote:Zato sto je Albance bas briga da li ce se svidjeti susjednim narodima nego gledaju svoj interes i ne mogu manipulisati njima kao sto mogu sa Bosnjacima i ako bi poceli da vrse na njih pritisak kao sto EU vrsi na Bosnjake da pristanu na popustanje srpskim i hrvatskim ekstremistima onda bi njihove vojnike sa Kosova nosili u mrtvackim sanducima. Isto tako za razliku od Bosnjaka kojima je dovoljno da EU kaze ovi ne valjaju i da pocne medijska kampanja i da promijene misljenje o onima koji su radili u njihovu korist i ne postoji nista sto je vrijednost i sto im se ne smije dirati, Albanci postuju sve one koji su i kroz historiju i koji sad rade na onom sto je njihov nacionalni interes i imaju stvari kojih se nikad ne odricu. Zbog toga im je lakse da nezadovoljstvo Srba zbog gubitka Kosova kompenzuju na stetu Bosnjaka posto znaju da nece u tome imati nikakvih poteskoca i da ce ko god se suprostavi biti onaj ko nije za suzivot i onaj koji je protiv evropskih integracija kao da Bosnjaci imaju neki interes od tih integracija i da ce ti biti osudjeni od samih Bosnjaka, od istih onih koji ce poslije kukati po ovakvim i slicnim temama na sudbinu koja ih je zadesila.
Bosnjaci su naucili da budu sluge vecim silama,u tome smo najbolji,po tome nas hvale.Od osmanlija,do austrougara,preko jugoslavena

danas smo svoji,i ne snalazimo se najbolje..nismo navikli
telum

#86 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

Minkica88 wrote:Ocajnicko trazim Hrvata da me zeni.
Po mentalitetu ti vise odgovaraju ove ustase iz Hercegovine, mozda tamo budes vise srece imala.
Zabranjen je i kriz na radnom mjestu na nekim mjestima u Evropi, zabranjen je sikima turban, pa oni ipak manje kukaju od muslimana sa hidzabom. Ako se zabrani onda ce to biti volja naroda te zemlje u kojoj se nalaze a oni koji se ne slazu sa tim mogu slobodno otici iz tih "fasistickih mjesta".
Ja ti ponavljam da marama nije zabranjena u vecini evropskih drzava. A tamo i gdje se razgovara o tome razgovara se o nikabu koji pokriva lice.
Nije isto baciti ljude u koncentracione logore i zabraniti vjerske simbole. Mani me patetike i histericnosti molim.
Pogledaj kako je pocelo Jevrejima u Njemackoj 1930-ih.

Sve pocinje sa malim zabranama...

Bilo kako bilo zabrana marame nema veze sa sekularizmom. Sekularizam podrazumjeva individualnu slobodu vjeroispovijesti svima, ne samo ateistima.

To sto neka ucenica nosi maramu NI NA KOJI NACIN ne ugrozava sekularizam u zemlji.
Minkica88

#87 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

telum wrote:Po mentalitetu ti vise odgovaraju ove ustase iz Hercegovine, mozda tamo budes vise srece imala..
Ne svidja mi se klima.
Ja ti ponavljam da marama nije zabranjena u vecini evropskih drzava. A tamo i gdje se razgovara o tome razgovara se o nikabu koji pokriva lice..
Pa nisam ni rekla da je marama zabranjena u vecini evropskih drzava. Ali razmislja se o tome. A licno ne mislim da je zabrana minareta manje radikalna od zabrane marame.
Pogledaj kako je pocelo Jevrejima u Njemackoj 1930-ih.

Sve pocinje sa malim zabranama...

Bilo kako bilo zabrana marame nema veze sa sekularizmom. Sekularizam podrazumjeva individualnu slobodu vjeroispovijesti svima, ne samo ateistima.

To sto neka ucenica nosi maramu NI NA KOJI NACIN ne ugrozava sekularizam u zemlji.
To je tvoje misljenje, i sigurno ima dosta koji se slazu s tim. Ali sve je veci broj onih koji se ne slazu.

U Francuskoj je marama zabranjena u skolama vec godina btw.
theTruePath

#88 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Gdje jos osim u Francuskoj?
telum

#91 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

Minkica88 wrote:Ne svidja mi se klima.
Steta...
Pa nisam ni rekla da je marama zabranjena u vecini evropskih drzava. Ali razmislja se o tome. A licno ne mislim da je zabrana minareta manje radikalna od zabrane marame.
A ja ti ponavljam da je rijec o cistoj mrznji i da to nema veze sa sekularizmom.
To je tvoje misljenje, i sigurno ima dosta koji se slazu s tim. Ali sve je veci broj onih koji se ne slazu.

U Francuskoj je marama zabranjena u skolama vec godina btw.
Stani je li tebi drago sto se siri Islamofobija u Evropi? Ti to podrzavas?
telum

#92 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

Meni stvarno nije jasno zasto ova Emina/Sarajcica88 etc. ne nosi kokardu.

Ili zasto se ne prikljuci nekoj fasistickoj organizaciji u Evropi ciji je zadatak da siri Islamofobiju.

Evo na primjer ova grupa je savrsena za nasu Eminu...

https://www.facebook.com/pages/EDL-Engl ... 6516197018
theTruePath

#93 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Cura lupa i laze(jer zivi na zapadu i zna da nije kako pise) cuj razmislja,gdje se to razmislja? naprotiv,prava su veca,jer recimo danas policajka moze biti u marami,sto prije 10 godina nebi mogla,nebi bilo dio uniforme
Minkica88

#94 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

telum wrote:A ja ti ponavljam da je rijec o cistoj mrznji i da to nema veze sa sekularizmom.
Ja mislim da itekako ima veze sa sekularizmom. Ne znam da li su cuo za Billa Mahera. Americki komicar i satiricar ljevicarske orijentacije. On je samo jedan od mnogih ljevicara koji su u zadnje vrijeme sve kriticniji prema pojedinim dogmama u islamu.

Nema u njemu nikakve mrznje ili zla, samo mu je jasno da (kako on sam kaze) "ne treba biti toliko tolerantan da tolerisemo netoleranciju". Tako nekako razmislja i obican narod, sto ces znati ako razgovaras sa njima. Ti ocajnicko zelis da kazes da su jedino ekstremni desnicari i Brejvikovi protiv vjerskih (jer vi izgleda mislite da su samo islamski simboli na meti) simbola. Ali to jednostavno nije tako. Ja ti govorim o misljenju obicnog naroda.
I stani je li tebi drago sto se siri Islamofobija u Evropi? Ti to podrzavas?
Sto je drustvo sekularnije, to sam ja sretnija :bih:
Minkica88

#95 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

theTruePath wrote:Cura lupa i laze(jer zivi na zapadu i zna da nije kako pise) cuj razmislja,gdje se to razmislja? naprotiv,prava su veca,jer recimo danas policajka moze biti u marami,sto prije 10 godina nebi mogla,nebi bilo dio uniforme
Ako iko lupa onda si to ti, jer jedno pises recimo na islambosnu a nesto sasvim drugo ovdje.

Usput, zivim u EU ali ne na zapadu. Tacnije u HR, sto svako moze potvrditi po ip adresi.
sv12

#96 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by sv12 »

theTruePath wrote:

u Bosni je 60% srba i hrvata,i oni su vecina..kao sto su albanci vecina na Kosovu
Znaci oni Bosnjaci koji ne idu petkom na djumu, one Bosnjakinje koje se ne zamotaju kao nindje u hidzab, oni ce se pokrstiti?

Lupas budalestine. SDA kao i sve nakon rata, nije znala uraditi i uradila je pogresno, tacnije katastrofalno. Izetbegovic je veliki krivac za sudbinu Bosnjaka u ratu. Naravno direktno su odgovorni centici, ali njegov glavni posao je bio da sprijeci cetnike u toj nakani. I sta je on radio u to vrijeme? Duhovno je "vaspitavao" Bosnjake.

Onog momenta kad je SDA sa onim njihovim odvratno gadnim bijelo zelenim zastavama krenula mahati po Bosni, tad je zapad podrzao rezoluciju za embargo na oruzje za cijelu Jugoslaviju u teoriji, a u praksi iskljucivo za Bosnjake.

To je bila smrtna presuda desetinama hiljada Bosnjaka, koje je Izetbegovic izgleda pripremao za ahiret, pa se iskljucivo brinuo o njihovom duhovnom vaspitanju i osjecanju.

A nije da nije znao kakve ce konsekvence to proizvesti. Adil Zulfikarpasic ga je upozorio jos i prije skupa u Kladusi kad je Abdic ulazio u SDA, kakve ce to efekte proizvesti na zapadu. Pa ta Izetbegoviceva islamizacija, to glumljenje reisa Bosnjacima, dok je primao platu i krio se u sefu u narodnoj banci BiH da bude politicki i vojni vodja Bosnjaka, to je Bosnjake kostalo jako skupo, a Srbima i Hrvatima da je dalo tonu materijala da jos vise potpiruju vatru.

Pa Izetbegovica u prvim godinama rata, europski lideri nisu zeljeli primiti da razgovaraju s njim. Tek je to Silajdzic malo otkravio. Izetbegovic je kao pas hodao Parizom, Mitterand ga nije zelio primiti. Englezi su otvoreno prizeljkivali masakr Bosnjaka, sto se vidi iz Clintonove knjige.

Europa nije pravedna, Europa je vecinski krscanska, Europa nije vjerski tolerantna, sto prije to mi Bosnjaci shvatimo, bolje za nas, sto prije dzamija kod nas bude imala status koji ima crkva na zapadu, znaci ni manji ni veci, to bolje za nas, inace prije ili kasnije, opet ce neko trebati sprijeciti genocid.
Last edited by sv12 on 24/10/2013 12:47, edited 1 time in total.
Havatar

#97 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Havatar »

:lol:
Sad cijela teema nema smisla :mrgreen:
telum

#98 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

Minkica88 wrote:Ja mislim da itekako ima veze sa sekularizmom. Ne znam da li su cuo za Billa Mahera. Americki komicar i satiricar ljevicarske orijentacije. On je samo jedan od mnogih ljevicara koji su u zadnje vrijeme sve kriticniji prema pojedinim dogmama u islamu.

Nema u njemu nikakve mrznje ili zla, samo mu je jasno da (kako on sam kaze) "ne treba biti toliko tolerantan da tolerisemo netoleranciju". Tako nekako razmislja i obican narod, sto ces znati ako razgovaras sa njima. Ti ocajnicko zelis da kazes da su jedino ekstremni desnicari i Brejvikovi protiv vjerskih (jer vi izgleda mislite da su samo islamski simboli na meti) simbola. Ali to jednostavno nije tako. Ja ti govorim o misljenju obicnog naroda.
I ja gledam Bill Mahera i on je vise puta kritikovan ZBOG GENERALIZACIJA koje je napravio na racun muslimana.

Mnoge desnicarske organizacije i politicke partije u Evropi su ulozile velike pare da sire mrznju protiv Islama i muslimana i tI se jadna kompleksasica na to primila.
Sto je drustvo sekularnije, to sam ja sretnija :bih:
Kakve veze ksenofobija i mrznja prema RELIGIJSKOJ MANJINI ima sa SEKULARIZMOM?
Last edited by telum on 24/10/2013 12:50, edited 1 time in total.
theTruePath

#99 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

sv12 wrote:
theTruePath wrote:

Znaci oni Bosnjaci koji ne idu petkom na djumu, one Bosnjakinje koje se ne zamotaju kao nindje u hidzab, oni ce se pokrstiti?

Lupas budalestine. SDA kao i sve nakon rata, nije znala uraditi i uradila je pogresno, tacnije katastrofalno. Izetbegovic je veliki krivac za sudbinu Bosnjaka u ratu. Naravno direktno su odgovorni centici, ali njegov glavni posao je bio da sprijeci cetnike u toj nakani. I sta je on radio u to vrijeme? Duhovno je "vaspitavao" Bosnjake.

Onog momenta kad je SDA sa onim njihovim odvratno gadnim bijelo zelenim zastavama krenula mahati po Bosni, tad je zapad podrzao rezoluciju za embargo na oruzje za cijelu Jugoslaviju u teoriji, a u praksi iskljucivo za Bosnjake.

To je bila smrtna presuda desetinama hiljada Bosnjaka, koje je Izetbegovic izgleda pripremao za ahiret, pa se iskljucivo brinuo o njihovom duhovnom vaspitanju i osjecanju.

A nije da nije znao kakve ce konsekvence to proizvesti. Adil Zulfikarpasic ga je upozorio jos i prije skupa u Kladusi kad je Abdic ulazio u SDA, kakve ce to efekte proizvesti na zapadu. Pa ta Izetbegoviceva islamizacija, to glumljenje reisa Bosnjacima, dok je primao platu i krio se u sefu u narodnoj banci BiH da bude politicki i vojni vodja Bosnjaka, to je Bosnjake kostalo jako skupo, a Srbima i Hrvatima da je dalo tonu materijala da jos vise potpiruju vatru.

Pa Izetbegovica u prvim godinama rata, europski lideri nisu zeljeli primiti da razgovaraju s njim. Tek je to Silajdzic malo otkravio. Izetbegovic je kao pas hodao Parizom, Mitterand ga nije zelio primiti. Englezi su otvoreno prizeljkivali masakr Bosnjaka, sto se vidi iz Clintonove knjige.

Europa nije pravedna, Europa je vecinski krscanska, Europa nije vjerski tolerantna, sto prije to mi Bosnjaci shvatimo, bolje za nas, sto prije dzamija kod nas bude imala status koji ima crkva na zapadu, znaci ni manji ni veci, to bolje za nas, inace prije ili kasnije, opet ce neko trebati sprijeciti genocid.
Fulio si ti skroz jarane.Ja pricam o tome da rjesenje u Bosni nikako nije moglo biti kao na Kosovu iz proste cinjenice jer su Bosnjaci u Bosni manjina,a albanci na Kosovu(debela) vecina
sv12

#100 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by sv12 »

theTruePath wrote:
Fulio si ti skroz jarane.Ja pricam o tome da rjesenje u Bosni nikako nije moglo biti kao na Kosovu iz proste cinjenice jer su Bosnjaci u Bosni manjina,a albanci na Kosovu(debela) vecina
Sta pricas gluposti, kakva manjina u Bosni. Bosnjaka je u Bosni najvise.

Problemi Bosnjaka onda i sada su isti, a to znaci:

1. Nisu naoruzani, tacnije pokusavaju jedinstvenim nacinom u svijetu imati funkcionalnu drzavu, bez oruzja, sto se naravno nece nikad ostvariti. Ono cijeli svijet blesav sto trosi hiljade milijardi dolara za naoruzanje, a Bosnjaci pametni?
2. Nisu nacionalno svjesni
3. Vole vise tudje govno, od svog zlata
4. Imaju nesposobne, labilne i izrazito korumpirane i jeftine politicare
Last edited by sv12 on 24/10/2013 12:54, edited 1 time in total.
Post Reply