Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svakodobro! wrote:Pa dobro ti "misliš" o tom novcu, tj racionalno iskorištavaš i raspoređuješ, želim ti višu platu par stoja - ada zadržiš to razmišljanje. Od mene ti dosta ta želja, jer ako se ostvari skontat ćeš zašto
Zdravlje se podrazumijeva pamet ti je tu, samo nastavi tako. Neke je tih par stoja "razvalilo" zato ti želim da nastaviš tako razmišljati a višu platu. Uzdravlje
arra_lee wrote:Imam placu 650.00KM, od toga poguram starce za rezije 100-150 KM mjesecno,
svaki mjesec stekam oko 150-200KM , vozim-tocim zujalicu koju koristim sa ocem (mada vecinom ja vise natocim goriva bez obzira dal' vozila 10 ili 100 km) izlazim 3-4 puta sedmicno, kupujem sebi sta mi treba nista extra skupo (ali nekad se i pocastim kojom skupljom krpicom),mogu uci u minus 400 KM sto nikad nisam.
S tim da imam 23 god. 10 mjeseci radnog staza i oko 1200 ustedjevine
kako sviju ti?
Kad poguraš starce ostane ti 4 stoje.
Od te 4 stoje štekaš 150-200.
Znači živiš sa 200 KM mjesečno i uz to izlaziš 3-4 puta sedmično? Daj bona nemoj nas zajebavati
Joooj dobro si, kako meni ispade da potrosi 400 mjesecno, sa 50 sedmicno to o cemu ona prica nema teoretske sanse, ili momak placa te izlaske a kuci parizer jede a stari jeans nosa da bi cura bila sretna...
JOINT_1921 wrote:Joooj dobro si, kako meni ispade da potrosi 400 mjesecno, sa 50 sedmicno to o cemu ona prica nema teoretske sanse, ili momak placa te izlaske a kuci parizer jede a stari jeans nosa da bi cura bila sretna...
još je i napisala da čak i gorivo sipa To sam zaboravio.
arra_lee wrote:Imam placu 650.00KM, od toga poguram starce za rezije 100-150 KM mjesecno,
svaki mjesec stekam oko 150-200KM , vozim-tocim zujalicu koju koristim sa ocem (mada vecinom ja vise natocim goriva bez obzira dal' vozila 10 ili 100 km) izlazim 3-4 puta sedmicno, kupujem sebi sta mi treba nista extra skupo (ali nekad se i pocastim kojom skupljom krpicom),mogu uci u minus 400 KM sto nikad nisam.
kako sviju ti?
Znači živiš sa 200 KM mjesečno i uz to izlaziš 3-4 puta sedmično? Daj bona nemoj nas zajebavati
Vjerovao ti ili ne, kad ti dodje da tako treba da se "razapnes" sa platom moze se,samo dok naviknes.
Gorivo, pusi, derneci 4 puta sedmicno, kafe non stop, jedes ponekad vani, svaki mjesec hlace, djempercici non stop, sve za 50 sedmicno, ili ti ga 7-10KM max dnevno...
Last edited by JOINT_1921 on 26/10/2013 01:54, edited 1 time in total.
JOINT_1921 wrote:Joooj dobro si, kako meni ispade da potrosi 400 mjesecno, sa 50 sedmicno to o cemu ona prica nema teoretske sanse, ili momak placa te izlaske a kuci parizer jede a stari jeans nosa da bi cura bila sretna...
Možda nije uračunala kupon+topli, pa joj to pravi taj "višak" malo šale, nije na odmet.
kako sviju ti?
Vjerovao ti ili ne, kad ti dodje da tako treba da se "razapnes" sa platom moze se,samo dok naviknes.
Znači ti za 200 KM i izlaziš i kupuješ garderobu i sipaš gorivo. Ti si fenomen.
Kako plitki mozgovi, nisam napirlitana kcerkica koja sjedi u izlogu loung bara da bi bila vidjena, i da momak placa kad sam s njim , nevozarim do posla, auto mi sluzi za otici negdje a ne otic u prodavnicu da mahala vidi da ja imam za preseravanja,
I da bolje uci u minus nego umjeren i normalan biti.
Kako plitki mozgovi, nisam napirlitana kcerkica koja sjedi u izlogu loung bara da bi bila vidjena, i da momak placa kad sam s njim , nevozarim do posla, auto mi sluzi za otici negdje a ne otic u prodavnicu da mahala vidi da ja imam za preseravanja,
I da bolje uci u minus nego umjeren i normalan biti.
Opet City Lounge kompleksi
Jesi li ti fina cura ili si iz grada?
JOINT_1921 wrote:Ma uredu je sve, prihvati salu, samo si ti nabrojala milion aktivnosti a budzet ti petoba sedmicno...
Samo cigare te izadju 50 KM mjesecno...
50? Nejedem cigare nego pusim 2,najvise 3kutije sedmicno, x 2.70km
I kao sto rece starci me hrane, neznam sta vam nije jasno otic sat vremena na kafu i kuci-
Nekad s rajom sjesti, pa vi milion mjesecno da imate bili bi u minusu.
Pa napisi tako, jedem kuci, odem na posao, izadjem navece sa momkom na kafu i nazad kuci... Ne jedem vani jer smatram da je to bezveze trosenje, pa kad na kraju ustedim kupim sebi nesto a dio i ostavim za crne dane, 120 KM mjesecno, za cigare dajem 30 KM mjesecno, dernecim jednom mjesecno...
JOINT_1921 wrote:Pa napisi tako, jedem kuci, odem na posao, izadjem navece sa momkom na kafu i nazad kuci... Ne jedem vani jer smatram da je to bezveze trosenje, pa kad na kraju ustedim kupim sebi nesto a dio i ostavim za crne dane, 120 KM mjesecno, za cigare dajem 30 KM mjesecno, dernecim jednom mjesecno...
Tako nekako vi to vidite, al meni je to ok nista mi nefali, i mirno spavam nikome nedugujem.
A vi zivite luksuzni zivot pa smo mi iz srednje klase sto imamo sasvim solidne
uvjete zivota nesto sto je vama neshvatljivo i nemoguce .
JOINT_1921 wrote:Pa napisi tako, jedem kuci, odem na posao, izadjem navece sa momkom na kafu i nazad kuci... Ne jedem vani jer smatram da je to bezveze trosenje, pa kad na kraju ustedim kupim sebi nesto a dio i ostavim za crne dane, 120 KM mjesecno, za cigare dajem 30 KM mjesecno, dernecim jednom mjesecno...
Tako nekako vi to vidite, al meni je to ok nista mi nefali, i mirno spavam nikome nedugujem.
A vi zivite luksuzni zivot pa smo mi iz srednje klase sto imamo sasvim solidne
uvjete zivota nesto sto je vama neshvatljivo i nemoguce .
Daleko je to drugarice od srednje klase . To se zove puko preživljavanje.
astala_vistala wrote:Nikako mi nisu jasni ljudi koji imaju nafaku pa imaju posao a u dugovima se guse..
Meni su klasicni idioti ljudi koji kupuju,auta,mobitele i ostale GLUPOSTI na kredit
Osnovno: kredit se uzima samo u 3 slucaja,Rijesavanje stambenog pitanja,investicija,nedaj boze bolesti.
al sto je meni najcudnije kako je raji normala zaduziti se, bilo to kod nekoga il u banci. kao kafu s nogu srknuti tako je to postalo. ok je kad covjek bas mora, al sto kazes auta, telefoni, tene. ja bih se ubio kad bih kao momak koji ima 500 platu i nikakvih obaveza prema roditeljima morao kupiti tene od 150 maraka na rate, to mi je uradio jedan poznanik i ja ne mogu da se nacudim