sv12 wrote:rekla-kazala wrote:Rado bi glasao za SDP ako Lagumdžija do tad podnese ostavku, ovako,.... vjerovatno neću izići na izbore.
Apstinencijom ne mijenjas nista, a svojim glasom mjenjas. Znaci ako si totalno razocaran u stranke koje su do sad bile na vlasti, u sve njih, glasaj za onu koja nije imala prilike za vlast, ko zna, mozda ispadne nesto od toga. Nemas sta izgubiti.
Meni je glavni politicki cilj vidjeti SDA i SDP u opoziciji i to jedno deset godina minimalno. Sad su obadvije imale sansu, ono takmicili su se u Laktasima ko ce vise ponuditi Dodiku, vrijeme je da ih se posalje u politicko smece.
Treba glasati za nekog ko do sad nije imao priliku biti u vlasti. Isto tako treba lose poslati na svim nivoima u opoziciju. Treba glasati jednoznacno, znaci treba dati podrsku malom broju stranaka, sa dosta glasova, tako da mogu sprovesti ono sto predlazu, a ne kao prije, svakom po malo, pa onda svi tezgare i svi izdaju, a "niko" nije kriv.
Zlaja se vec poceo vaditi tipa mi imamo 17% glasova, a da vladamo u BiH trebamo 67%. Jeste to tacno na nivou BiH, ali kad pogledamo SDP bastione Sarajevo i Tuzlu, shvatimo onda koliko su SDP i Zlaja suplji. Nije mu godinama u Sarajevu ili Tuzli bio potreban Dodik, pa su totalno zakazali.
Sta bi sa Behmenovom polovnjacom zicom za Trebevic? Skuplja polovna, zastarjela i vjerovatno i neispravna nego nova. U tome je problem, SDP je jalova stranka neradnika i mafijasa. Nista bolja nije ni SDA, ali oni su profitirali na kritici SDA, a oni isti. Sad dolazi vrijeme za naplatu. Kazniti SDP i to ostro i to po mogucnosti kazniti ih sa strankom i osobama koje nisu sudjelovale u vlasti, sto znaci i Komsic otpada. I on je jahao sa Zlajom i SDP-om i on ne zasluzuje novu sansu, bez obzira sto je formirao stranku otpadnika SDP-a.
slazem se ,ovakvim razmisljanjem vecine ,ovdje bi moglo doci do promjena ali ,kada iscita 4 stranice,ne mogu da vjerujem sta procita
cuj SDP uradio nesto "dobro"..ok,STA,STA,STA ???...formirao vlast sa SDA nakon godinu dana ,to je "dobro" nekima ???
sejdic-finci se evo vuce za vrijeme cijelog njihovog mandata,naravno NERIJESENO ...i ovo "dobro" nekima???
mrsko mi sve nabrajati
drugo,neki kazu da treba mijenjati a onda kazu da ce za SDA glasati...pa gdje je tu "promjena"...neki mentoli zaista vrijedjaju inteligenciju svojim pisanjem...nevjerovatno
onda onaj kaze da je komsic "novi" a samo promijenio dres...tj.zakuhao sa lagumdzijom a navikao da "sefuje" i naravno napravio svoju prĆiju gdje ce moci sefovati
pa ljudi dragi imate li vi oci,usi,jeste li vi toliko ZATUCANI ,o cemu se ovdje radi ...ne mogu da shvatim ?
pa kako nakon sve ove bijede i jada od drzave,vi opet i razmisljate da glasate za SDP i SDA (ovo mislim na ljude koji nisu stranacki kadar,i stranacki profiteri,nego obicni ljudi)
iskreno od ovih na vlasti jedino je SBB nesto radio ,ma koliko neki pisali gluposti o proslosti fahre, covjek RADI ,pokusava ozivjeti ekonomiju,ljudi iz stranke mu stalno imaju inicijative i trude se
a ja nisam SBBovac i necu glasati za njih,a da bastinim tu orjentaciju,vjerovatno bi i glasao
p.s.anketa je glupa,nema pola stranaka ,ja da sam pravio anketu,SDP bi izbacio sa liste a ubacio nekog drugog
ja necu jos napisati za koga cu glasati ali cu reci da ce to biti social-liberalna orjentacija
zakljucak:
sa ovakvim "Mozgovima" koji seovdje izjasnise opet o SDP i SDA,nikada nece biti napretka...nevjerovatno je koliko su to zatucani ljudi (jebes vise i tu logiku da je LOPOV pametan covjek,ono SNASAO se jel ...jadno je to ,ko tako razmislja )
necu da vrijedjam,ali imao bi sta lanuti na ovoj temi a razumijem da ne razmislja svako isto ali da veliki broj razmislja ovako JADNO,e to je zabrinjavajuce