Za koga cete glasati na izborima 2014?

Post Reply

Za koga ce te glasati na izborima?

Poll ended at 07/09/2014 14:33

SDP
33
11%
Demkratska Fronta (Zeljko Komsic)
120
38%
SDA
48
15%
Neka druga bosnjacka stranka
17
5%
HDZ
6
2%
Neka druga hrvatska stranka
2
1%
SNSD
8
3%
Neka druga srpska stranka
1
0%
Necu glasati
48
15%
Neku drugu stranku
30
10%

Total votes: 313

Penicilin

#76 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Penicilin »

theTruePath wrote:
travnik wrote:Kod Bošnjaka
SDA
SDP
SBB
DF

Kod Srba
SNSD
SDS
NDP
PDP

Kod Hrvata
HDZ
HDZ 1990
HSP
NS RZB

SDP nece ostati druga stranka kod Bosnjaka,to ce biti SBB,SDP je ili broj 3, ili broj 4

I ako mediji daju veliku paznju Zeljku,njegova stranka nece osvojiti veliki broj glasova
Slažem se. Mislim da SDA ima dobre šanse da postane ljevlja bošnjačka varijanta a SBB desna. Realno percepcija političke orjentacije stranke ima veze sa liderima i njihovim političkim djelovanjem a ne nazivom stranke. Ne bih rekao da SDP ima bilo kkavih političkih poena kod Bošnjaka slično kao što se to desilo sa SBiH samo će pasti qvrcu za uši kako su i zaslužili.
Kod Hrvata naravno HDZ.
Kod Srba ne bih se kladio da SDS neće postati stranka broj jedan. Prema onome što čujem od ljudi iz RS-a nezadovoljstvo sa SNSD-om je apsolutno prvensveno zbog opštenarodnog osiromašenja te kleptomanije i nepotizma ove stranke. Međutim činjenica je da SNSD kontroliše sve u RSu tako da je moguće da će infrastruktura koju je Mile stvorio ipak polučiti prevagu na kraju. Međutim kao što rekoh moguće je da ljudi jednostavno glasaju za SDS u smislu promjene i kazne za SNSD na način kako se to desilo na prošlim izborima u federaciji. Kao što rekoh ovom trenutku SDA i SDS ispadoše ljevlje političke opcije od tkz. socijaldemokrata :roll:
Što se tiče "nenacionalne opozicije" mislim da će manje stranke ojačati opet na račun SDPa. Željko će sigurno nešto napraviti ali sumnjam u bilo šta spektakularno.
El_comadante

#77 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by El_comadante »

problem je za koga glasati. mislim da če SDA najbolje proći iz par razloga: oni jedini imaju bazu birača koji izlaze na izbore i glasaju, bit če mnogo apstinenata što im odgovara, SDP če imati "odliv" glasova. za koga glasati? teško pitanje. DF ili neka druga manja stranka (SDU, BOSS, Sefer itd). onda je najbolje glasati za PartijaPravogPuta
MuaDib

#78 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by MuaDib »

SDA će samo dobro proći ako bude puno apstinenata, kao što je bilo i za lokalne izbore.
cadburry

#79 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by cadburry »

MuaDib wrote:SDA će samo dobro proći ako bude puno apstinenata, kao što je bilo i za lokalne izbore.
:thumbup:

SDA od 1998. do 2010. osvaja redovno oko 200 000 glasova (sa varijacijom od 40tak hiljada), te manje mjesta u parlamentima i manje moći će dobiti time što više ljudi izađe na izbore i glasa za nešto što nije SDA.
weredsf

#80 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by weredsf »

El_comadante wrote:problem je za koga glasati. mislim da če SDA najbolje proći iz par razloga: oni jedini imaju bazu birača koji izlaze na izbore i glasaju, bit če mnogo apstinenata što im odgovara, SDP če imati "odliv" glasova. za koga glasati? teško pitanje. DF ili neka druga manja stranka (SDU, BOSS, Sefer itd). onda je najbolje glasati za PartijaPravogPuta
Ima li neko informaciju hoce li na izbore izaci "Stranke za evropsko Sarajevo"????
weredsf

#81 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by weredsf »

MuaDib wrote:SDA će samo dobro proći ako bude puno apstinenata, kao što je bilo i za lokalne izbore.
Od kud ti info da je bilo apstinenata na lokalnim izborima, izlazak je bio bolji nego na proslim ili skoro isti??
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#83 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Slo Burner »

Ovako ja sam uglavnom glasao za ove male stranke, i onda kasnije skontam da ovi cim uzmu neki mandat predju u SDA, jer im ovi ponude neku poziciju, a oni fol mladi , obrazovani, neiskvareni. Pa radije bi sad glasao za SDA nego za Liberale i Nasu stranku, bar znam na cemu sam, a to necu nikako!
SDP je druga prica, naguzili bi mater rodjenu da samo Dodik ostavu Zlaju na poziciji, udju u vlast i sve sto urade ubace jos gomilu svojih ljudi, bez da ove druge izbace. Ponasaju se kao kurve od ovih krimosa iz SDA. Eh zato ja na sljedece izbore ne izlazim.
ljutzz

#84 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by ljutzz »

Nadam se nekad da cemo moci birat jednog predsjednika sa nekom normalnom vladom kao svugdje u svijetu, kandidati koji ce glasove skupljati programima za razvoj i napredak zemlje a ne nacionalizmom i vracanjem u rat, a vrlo brzo ce se ovo desiti e onda cu da glasam,ovako nista :roll:
Muhamed Đakmić

#85 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Muhamed Đakmić »

Ne znam da li vrijedi glasati. Svaki put isto ubjeđivanje oko izbora, i svaki put isto sranje na kraju bude. Nemojte samo spominjati nove ljude i nove stranke, od tog mi se baš diže kosa na glavi. Fol novi ljudi i fol nove stranke. I ove male stranke tipa BOSS-a, BPS-a, SDU-a (sisaj motku leet) su ublehe, da nisu, formirali bi svaki put dosad neku zajedničku platformu ili koaliciju.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#86 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Slo Burner »

Muhamed Đakmić wrote:Ne znam da li vrijedi glasati. Svaki put isto ubjeđivanje oko izbora, i svaki put isto sranje na kraju bude. Nemojte samo spominjati nove ljude i nove stranke, od tog mi se baš diže kosa na glavi. Fol novi ljudi i fol nove stranke. I ove male stranke tipa BOSS-a, BPS-a, SDU-a (sisaj motku leet) su ublehe, da nisu, formirali bi svaki put dosad neku zajedničku platformu ili koaliciju.
Male stranke postoje iskljucivo zbog njihovih lidera, ako bi se ujedinile gdje su oni u svemu tome.
mel c

#87 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by mel c »

Demokratska fronta
Muhamed Đakmić

#88 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Muhamed Đakmić »

Ma znam, samo eto navodim. Ubleha do ublehe. A još da ne govorimo da je vlast ustrojena tako da jedna stranka sama i ne može, sve i da želi, napraviti puno dobroga.

mel c: Po čemu je demokratska fronta nova stranka?
madFlava

#89 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by madFlava »

A u cemu je fora sa demokratskom frontom pa ima ovoliko glasova?
Styling

#90 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

Mi prije svega moramo dići izborni prag za ulazak u vlast na neki solidan procenat kako ne bismo došli u situaciju da nam pojedinačni članovi malih stranaka presuđuju o nekim ključnim odlukama. Druga posljedica niskog procenta izbornog praga je to što se glasačko tijelo, prvenstveno u Bošnjaka, raspline na sve strane i glasove daju malim strankama. Konstantnim formiranjem malih stranaka koje samo odvlače glasačko tijelo u Federaciji otvaramo prostor homogeniziranom glasačkom tijelu Srba da glasanjem za SNSD i SDS osvajaju prilično glasova u opštinskim i kantonalnim odborima u Federaciji. Za posljedicu ćemo imati da će stranke iz RS-a uz pomoć svog glasačkog tijela uskoro igrati važnu ulogu u odlučivanju na nižim nivoima vlasti u Federaciji.
Uspostavljanjem višeg izbornog praga i glasači će imati jasniju situaciju za koga da glasaju.
Sequoia

#91 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Sequoia »

Glasacu za Zeljka Komsica i Emira suljagica . Za Reufa Bjarovica i za narodnog heroja Jovana Divjaka i Dragana Vikica . Glasacu za cjelovitu Bosnu . Glasacu za Bosance . Za partizane a jebacu mater fasistima . Smrt fasizmu sloboda narodu .
sv12

#92 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by sv12 »

madFlava wrote:A u cemu je fora sa demokratskom frontom pa ima ovoliko glasova?
Pricekaj malo, anketa traje 320 dana. Dok se ispucaju stranacki kadrovi, onda ce pravi rezultati doci do izrazaja.
sv12

#93 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by sv12 »

Styling wrote:
SDA
SDP
SBB
DF

Kod Srba
SNSD
SDS
NDP
PDP

Kod Hrvata
HDZ
HDZ 1990
HSP
NS RZB
Na jedan vrlo perfidan način pokušavate imputirati da je SDP Bošnjačka stranka. SDP je jedina multinacionalna stranka kod nas. tim putem ide i DF.
Tako da ovaj poredak stranaka koji je naveden ne stoji i ne treba stranke redati po nacionalnoj pripadnosti nego sve ih staviti na zajedničku listu.

U RS-u mislim da će se voditi tijesna borba između SDS-a i SNSD-a. Dodik lagano ali sigurno gubi tlo pod nogama. Biće vrlo interesantno gledati njihov obračun na izborima.
Ako je tako kako zboris, zasto onda samo pretendira na bosnjacke fotelje, tacnije zasto ih nema u Grudama i Bluci?

SDP je multietnicka stranka po kadru, koja se iskljucivo bori za vlast tamo gdje su Bosnjaci vecina. Sto znaci SDP-u je iskljucivo politicki cilj vladati Bosnjacima sa multietnickim kadrovima, slicno kao i Komsicu.
MuaDib

#94 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by MuaDib »

weredsf wrote:
Od kud ti info da je bilo apstinenata na lokalnim izborima, izlazak je bio bolji nego na proslim ili skoro isti??
Ne vjeruj medijima nego svojim očima, a to znači ne može se porediti izlaznost na lokalnim izborima, sa općim jer su različite izborne jedinice i broj stanovnika po izbornim jedinicama, kao i sabiranje glasova. A usput znamo kako naši političari sabiru izlaznost - jednako vrednuju glas u opštinama sa 10 000 i 150 000 stanovnika.

SDA je dobila izbore samo zato što je razočarano lijevo biračko tijelo ostalo kod kuće. A to pokazuje jednu vrijednost ili manu ljevog biračkog tijela, a to je već dogovornost prema glasu koji daju, jer svojim glasom ne žele dati nekom bajko da sutra radi šta hoće. Dok desno biračko tijelo nema nikakvu odgovornost i vodi se onom samo jaši, nek su naši. I zbog kog upravo lijevo biračko tijelo mora izaći na izbore, pa makar glasalo i za ekologe.
zippoo87

#95 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by zippoo87 »

sv12 wrote:
rekla-kazala wrote:Rado bi glasao za SDP ako Lagumdžija do tad podnese ostavku, ovako,.... vjerovatno neću izići na izbore.
Apstinencijom ne mijenjas nista, a svojim glasom mjenjas. Znaci ako si totalno razocaran u stranke koje su do sad bile na vlasti, u sve njih, glasaj za onu koja nije imala prilike za vlast, ko zna, mozda ispadne nesto od toga. Nemas sta izgubiti.

Meni je glavni politicki cilj vidjeti SDA i SDP u opoziciji i to jedno deset godina minimalno. Sad su obadvije imale sansu, ono takmicili su se u Laktasima ko ce vise ponuditi Dodiku, vrijeme je da ih se posalje u politicko smece.

Treba glasati za nekog ko do sad nije imao priliku biti u vlasti. Isto tako treba lose poslati na svim nivoima u opoziciju. Treba glasati jednoznacno, znaci treba dati podrsku malom broju stranaka, sa dosta glasova, tako da mogu sprovesti ono sto predlazu, a ne kao prije, svakom po malo, pa onda svi tezgare i svi izdaju, a "niko" nije kriv.

Zlaja se vec poceo vaditi tipa mi imamo 17% glasova, a da vladamo u BiH trebamo 67%. Jeste to tacno na nivou BiH, ali kad pogledamo SDP bastione Sarajevo i Tuzlu, shvatimo onda koliko su SDP i Zlaja suplji. Nije mu godinama u Sarajevu ili Tuzli bio potreban Dodik, pa su totalno zakazali.

Sta bi sa Behmenovom polovnjacom zicom za Trebevic? Skuplja polovna, zastarjela i vjerovatno i neispravna nego nova. U tome je problem, SDP je jalova stranka neradnika i mafijasa. Nista bolja nije ni SDA, ali oni su profitirali na kritici SDA, a oni isti. Sad dolazi vrijeme za naplatu. Kazniti SDP i to ostro i to po mogucnosti kazniti ih sa strankom i osobama koje nisu sudjelovale u vlasti, sto znaci i Komsic otpada. I on je jahao sa Zlajom i SDP-om i on ne zasluzuje novu sansu, bez obzira sto je formirao stranku otpadnika SDP-a.
slazem se ,ovakvim razmisljanjem vecine ,ovdje bi moglo doci do promjena ali ,kada iscita 4 stranice,ne mogu da vjerujem sta procita
cuj SDP uradio nesto "dobro"..ok,STA,STA,STA ???...formirao vlast sa SDA nakon godinu dana ,to je "dobro" nekima ???
sejdic-finci se evo vuce za vrijeme cijelog njihovog mandata,naravno NERIJESENO ...i ovo "dobro" nekima???
mrsko mi sve nabrajati

drugo,neki kazu da treba mijenjati a onda kazu da ce za SDA glasati...pa gdje je tu "promjena"...neki mentoli zaista vrijedjaju inteligenciju svojim pisanjem...nevjerovatno
onda onaj kaze da je komsic "novi" a samo promijenio dres...tj.zakuhao sa lagumdzijom a navikao da "sefuje" i naravno napravio svoju prĆiju gdje ce moci sefovati

pa ljudi dragi imate li vi oci,usi,jeste li vi toliko ZATUCANI ,o cemu se ovdje radi ...ne mogu da shvatim ?

pa kako nakon sve ove bijede i jada od drzave,vi opet i razmisljate da glasate za SDP i SDA (ovo mislim na ljude koji nisu stranacki kadar,i stranacki profiteri,nego obicni ljudi)

iskreno od ovih na vlasti jedino je SBB nesto radio ,ma koliko neki pisali gluposti o proslosti fahre, covjek RADI ,pokusava ozivjeti ekonomiju,ljudi iz stranke mu stalno imaju inicijative i trude se

a ja nisam SBBovac i necu glasati za njih,a da bastinim tu orjentaciju,vjerovatno bi i glasao

p.s.anketa je glupa,nema pola stranaka ,ja da sam pravio anketu,SDP bi izbacio sa liste a ubacio nekog drugog

ja necu jos napisati za koga cu glasati ali cu reci da ce to biti social-liberalna orjentacija

zakljucak:
sa ovakvim "Mozgovima" koji seovdje izjasnise opet o SDP i SDA,nikada nece biti napretka...nevjerovatno je koliko su to zatucani ljudi (jebes vise i tu logiku da je LOPOV pametan covjek,ono SNASAO se jel ...jadno je to ,ko tako razmislja )
necu da vrijedjam,ali imao bi sta lanuti na ovoj temi a razumijem da ne razmislja svako isto ali da veliki broj razmislja ovako JADNO,e to je zabrinjavajuce
sv12

#96 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by sv12 »

zippoo87 wrote: orjentaciju,vjerovatno bi i glasao

p.s.anketa je glupa,nema pola stranaka ,ja da sam pravio anketu,SDP bi izbacio sa liste a ubacio nekog drugog
p.s. anketa je takva kakva je, iskoristila sve tehnicke kapacitete ankete ovdje.

Kad sam napisao prvu verziju ankete i kliknuo "otvori temu" ili tako nesto, dobio sam error poruku da imam previse opcija i da anketa moze prihvatiti 10 opcija maksimalno, a ja sam ih imao 15.

Prva stvar sto moras uraditi u ovakvim stvarima je imati nacionalnu izbalansiranost.

Sto znaci Bosnjaci, Srbi, Hrvati i Sejdic-Finci. U suprotnom Sejdic-Finci bi glasao za hrvatske opcije, kao i u stvarnom zivotu, pa bi dobili hrvatsko kmecanje kao i u stvarnom zivotu.

Znaci ako za svakog stavim po dvije najvece stranke i jos jednu za ostale stranke opciju, to je znaci po tri opcije za svaku grupu. Plus potrebna je opcija za one koji nece glasati i za one koji ce glasati za neku stranku koja ne spada tu ni u jednu opciju, sto znaci minimalno u tom slucaju potrebno je 4 x 3 + 2 opcije, sto je 14 opcija ukupno, a anketa prima 10 opcija maksimalno. Tako da sam izbacio druge po velicini stranke iz svake grupe i onda je moglo.

DF Komsica sam stavio zato sto je ovo bastion DF i SDP-a, zanima me odnos snaga. Ako nista, ova anketa moze pokazati realno kako ce se stvari odvijati sto se tice SDP vs DF, sto znaci onih 17% koje ima SDP danas, oni ce se dijeliti izmedju SDP i DF postotaka sa ankete, plus mozda jos koji procenat za neke bosnjacke stranke.

Posto su ovdje aktivni stranacki kadrovi, onda ce se morati pricekati par dana dok se oni ispucaju, ipak je masa brojnija, tako da sadasnji procenti i nisu toliko realni koliko ce biti za mjesec ili dva.
Styling

#97 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

sv12 wrote:
Styling wrote:
SDA
SDP
SBB
DF

Kod Srba
SNSD
SDS
NDP
PDP

Kod Hrvata
HDZ
HDZ 1990
HSP
NS RZB
Na jedan vrlo perfidan način pokušavate imputirati da je SDP Bošnjačka stranka. SDP je jedina multinacionalna stranka kod nas. tim putem ide i DF.
Tako da ovaj poredak stranaka koji je naveden ne stoji i ne treba stranke redati po nacionalnoj pripadnosti nego sve ih staviti na zajedničku listu.

U RS-u mislim da će se voditi tijesna borba između SDS-a i SNSD-a. Dodik lagano ali sigurno gubi tlo pod nogama. Biće vrlo interesantno gledati njihov obračun na izborima.
Ako je tako kako zboris, zasto onda samo pretendira na bosnjacke fotelje, tacnije zasto ih nema u Grudama i Bluci?

SDP je multietnicka stranka po kadru, koja se iskljucivo bori za vlast tamo gdje su Bosnjaci vecina. Sto znaci SDP-u je iskljucivo politicki cilj vladati Bosnjacima sa multietnickim kadrovima, slicno kao i Komsicu.
SDP redovno kandiduje svoje kandidate i u RS-u. Bilo da se radi o opštinskim ili opštim izborima. Međutim, čak ni najveći optimisti ne mogu očekivati da će osvojiti dovoljan broj glasova da utiču na promjene, bar dok se mentalni sklop glasača u RS-u ne promijeni, ali redovno imaju svoje članove u Skupštini RS-a.
zippoo87

#98 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by zippoo87 »

sv12 wrote:
zippoo87 wrote: orjentaciju,vjerovatno bi i glasao

p.s. anketa je takva kakva je, iskoristila sve tehnicke kapacitete ankete ovdje.

Kad sam napisao prvu verziju ankete i kliknuo "otvori temu" ili tako nesto, dobio sam error poruku da imam previse opcija i da anketa moze prihvatiti 10 opcija maksimalno, a ja sam ih imao 15.

Prva stvar sto moras uraditi u ovakvim stvarima je imati nacionalnu izbalansiranost.

Sto znaci Bosnjaci, Srbi, Hrvati i Sejdic-Finci. U suprotnom Sejdic-Finci bi glasao za hrvatske opcije, kao i u stvarnom zivotu, pa bi dobili hrvatsko kmecanje kao i u stvarnom zivotu.

Znaci ako za svakog stavim po dvije najvece stranke i jos jednu za ostale stranke opciju, to je znaci po tri opcije za svaku grupu. Plus potrebna je opcija za one koji nece glasati i za one koji ce glasati za neku stranku koja ne spada tu ni u jednu opciju, sto znaci minimalno u tom slucaju potrebno je 4 x 3 + 2 opcije, sto je 14 opcija ukupno, a anketa prima 10 opcija maksimalno. Tako da sam izbacio druge po velicini stranke iz svake grupe i onda je moglo.

DF Komsica sam stavio zato sto je ovo bastion DF i SDP-a, zanima me odnos snaga. Ako nista, ova anketa moze pokazati realno kako ce se stvari odvijati sto se tice SDP vs DF, sto znaci onih 17% koje ima SDP danas, one ce se dijeliti izmedju SDP i DF postotaka, plus mozda jos koji procenat neke bosnjacke stranke.

Posto su ovdje aktivni stranacki kadrovi, onda ce se morati pricekati par dana dok se oni ispucaju, ipak je masa brojnija, tako da sadasnji procenti i nisu toliko realni koliko ce biti za mjesec ili dva.
ma sve OK,znam ja da je ovo tehnicki problem i da nisi bolje mogao ,ja ne znam ko odrzava ovaj forum sa tehnicke strane ali ima previse nedostataka a jedan od najvecih mi je sto nema opcije multiquote,bas glupo

nego mene vise interesuju ovi sto se izjasnise za SDP i SDA;bas bi volio da cujem njihove argumente ,ali ne da mi suplju prosipaju,nego da mi objasne kako da se promijeni stanje u BiH ako opet vlast (kao i sada sto je cine) bude SDP i SDA ?

meni je NENORMALNO da osoboba ovako razmislja a da nije neko ko prvi put izlazi na izbore i (18-19 godina) i da se ne razumije bas u politiku i ne prati je a glasa po inerciji,otac imati glasaju za te i te pa ce i oni
Styling

#99 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

zippoo87 wrote:
sv12 wrote: Apstinencijom ne mijenjas nista, a svojim glasom mjenjas. Znaci ako si totalno razocaran u stranke koje su do sad bile na vlasti, u sve njih, glasaj za onu koja nije imala prilike za vlast, ko zna, mozda ispadne nesto od toga. Nemas sta izgubiti.

Meni je glavni politicki cilj vidjeti SDA i SDP u opoziciji i to jedno deset godina minimalno. Sad su obadvije imale sansu, ono takmicili su se u Laktasima ko ce vise ponuditi Dodiku, vrijeme je da ih se posalje u politicko smece.

Treba glasati za nekog ko do sad nije imao priliku biti u vlasti. Isto tako treba lose poslati na svim nivoima u opoziciju. Treba glasati jednoznacno, znaci treba dati podrsku malom broju stranaka, sa dosta glasova, tako da mogu sprovesti ono sto predlazu, a ne kao prije, svakom po malo, pa onda svi tezgare i svi izdaju, a "niko" nije kriv.

Zlaja se vec poceo vaditi tipa mi imamo 17% glasova, a da vladamo u BiH trebamo 67%. Jeste to tacno na nivou BiH, ali kad pogledamo SDP bastione Sarajevo i Tuzlu, shvatimo onda koliko su SDP i Zlaja suplji. Nije mu godinama u Sarajevu ili Tuzli bio potreban Dodik, pa su totalno zakazali.

Sta bi sa Behmenovom polovnjacom zicom za Trebevic? Skuplja polovna, zastarjela i vjerovatno i neispravna nego nova. U tome je problem, SDP je jalova stranka neradnika i mafijasa. Nista bolja nije ni SDA, ali oni su profitirali na kritici SDA, a oni isti. Sad dolazi vrijeme za naplatu. Kazniti SDP i to ostro i to po mogucnosti kazniti ih sa strankom i osobama koje nisu sudjelovale u vlasti, sto znaci i Komsic otpada. I on je jahao sa Zlajom i SDP-om i on ne zasluzuje novu sansu, bez obzira sto je formirao stranku otpadnika SDP-a.
slazem se ,ovakvim razmisljanjem vecine ,ovdje bi moglo doci do promjena ali ,kada iscita 4 stranice,ne mogu da vjerujem sta procita
cuj SDP uradio nesto "dobro"..ok,STA,STA,STA ???...formirao vlast sa SDA nakon godinu dana ,to je "dobro" nekima ???
sejdic-finci se evo vuce za vrijeme cijelog njihovog mandata,naravno NERIJESENO ...i ovo "dobro" nekima???
mrsko mi sve nabrajati

drugo,neki kazu da treba mijenjati a onda kazu da ce za SDA glasati...pa gdje je tu "promjena"...neki mentoli zaista vrijedjaju inteligenciju svojim pisanjem...nevjerovatno
onda onaj kaze da je komsic "novi" a samo promijenio dres...tj.zakuhao sa lagumdzijom a navikao da "sefuje" i naravno napravio svoju prĆiju gdje ce moci sefovati

pa ljudi dragi imate li vi oci,usi,jeste li vi toliko ZATUCANI ,o cemu se ovdje radi ...ne mogu da shvatim ?

pa kako nakon sve ove bijede i jada od drzave,vi opet i razmisljate da glasate za SDP i SDA (ovo mislim na ljude koji nisu stranacki kadar,i stranacki profiteri,nego obicni ljudi)

iskreno od ovih na vlasti jedino je SBB nesto radio ,ma koliko neki pisali gluposti o proslosti fahre, covjek RADI ,pokusava ozivjeti ekonomiju,ljudi iz stranke mu stalno imaju inicijative i trude se

a ja nisam SBBovac i necu glasati za njih,a da bastinim tu orjentaciju,vjerovatno bi i glasao

ja necu jos napisati za koga cu glasati ali cu reci da ce to biti social-liberalna orjentacija

zakljucak:
sa ovakvim "Mozgovima" koji seovdje izjasnise opet o SDP i SDA,nikada nece biti napretka...nevjerovatno je koliko su to zatucani ljudi (jebes vise i tu logiku da je LOPOV pametan covjek,ono SNASAO se jel ...jadno je to ,ko tako razmislja )
necu da vrijedjam,ali imao bi sta lanuti na ovoj temi a razumijem da ne razmislja svako isto ali da veliki broj razmislja ovako JADNO,e to je zabrinjavajuce
Ovakve stvari mogu napisati samo oni koji su ili slučajno ili namjerno slijepi kod očiju. Posprdnim imenom nazivati ljude koji pdržavaju SDA ili SDP mogu samo netolerantni i isključivi likovi kao što ste vas dvojica. Svako ima pravo da podržava koga hoće i na koji god način hoće. Ako nećete da vam se na temu javljaju simpatizeri SDA i SDP-a onda to u naslovu teme i naznačite.
sv12

#100 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by sv12 »

zippoo87 wrote: ma sve OK,znam ja da je ovo tehnicki problem i da nisi bolje mogao ,ja ne znam ko odrzava ovaj forum sa tehnicke strane ali ima previse nedostataka a jedan od najvecih mi je sto nema opcije multiquote,bas glupo

nego mene vise interesuju ovi sto se izjasnise za SDP i SDA;bas bi volio da cujem njihove argumente ,ali ne da mi suplju prosipaju,nego da mi objasne kako da se promijeni stanje u BiH ako opet vlast (kao i sada sto je cine) bude SDP i SDA ?

meni je NENORMALNO da osoboba ovako razmislja a da nije neko ko prvi put izlazi na izbore i (18-19 godina) i da se ne razumije bas u politiku i ne prati je a glasa po inerciji,otac imati glasaju za te i te pa ce i oni
Vec sam ti rekao, ovdje su aktivni partijski kadrovi koji glasaju po direktivi. Ipak su malobrojniji od mase, pricekajmo dok se partijski kadrovi ispucaju, pa kad bude glasao normalan narod, onda ce slika biti drugcija.

Slazem se da je glasati za SDA da bi se kaznio SDP isto kao reci, nije govno, nego se pas posr'o, u ostalom kao i na proslim izborima.

Osoba sa prosjecnim IQ je mogla i prosli put skontati da kaznjavanjem SDA na taj nacin sto glasas za SDP, pored "reketa", "Bosnjackog instituta", svicarske zicare na Trebevicu itd, je isto kao da nisi zelio izvrisiti harakiri sa prednje strane, nego si to uradio sa zadnje strane.

SDP nista nije manje jalova, korumpirana, odvratna i gadna od SDA. Pa to su se mogle Sarajlije i Tuzlaci uvjeriti sto puta do sad. SDP sa njima vlada maltene od rata do danas, sta su oni to uradili osim sto su sebi grabili na sve moguce nelegalne nacine, pa da se moglo ocekivati od njih nekakav napredak?

Nazalost i Komsic stranka koja je sastavljena od otpadaka iz SDP nije nista bolja i svi oni koji imaju iluzije da ce tip koji je decenijama jahao sa Lagumdzijom i Hadzicem biti ekstra posten kandidat, njih tek ceka razocarenje.
Post Reply