Već si se upustila. Bezbeli SB nije o tome dovoljno pisala, pa ponestalo citata.Banksy wrote:Iskreno, smiješno mi je o tome danas uopće raspravljati ...
Silajdzicev povratak
-
VjecitiStudent
#76 Re: Silajdzicev povratak
Last edited by VjecitiStudent on 16/10/2013 13:53, edited 1 time in total.
- Adriatic
#77 Re: Silajdzicev povratak
Zna li taj čovjek išta drugo raditi osim baviti se politikom (čitaj: krasti)?
Šta je s njegovim pjesničkim, rediteljskim talentom ili šta li već?
Hare, popusti više bolan, zar se nisi dovoljno nakrao?
Šta je s njegovim pjesničkim, rediteljskim talentom ili šta li već?
Hare, popusti više bolan, zar se nisi dovoljno nakrao?
- Banksy
#78 Re: Silajdzicev povratak
Ti si mi sad zanimljiviji ...VjecitiStudent wrote:Već si se upustila. Bezbeli SB nije o tome dovoljno pisala, pa ponestalo citata.Banksy wrote:Iskreno, smiješno mi je o tome danas uopće raspravljati ...
I šta kažeš ... Da ne bi Hareta danas bi Dodik zaogrnut bosanskom zastavom poderao grlo bodreći Zmajeve ...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#79 Re: Silajdzicev povratak
Sjećam se recimo da je tadašnji premijer bio Terzić Adnan a prvi do njega Ivanić Mladen....Terzić je kao premijer bio...smiješan , blago rečeno iako je njegova vlada uvela PDV , sigurna sam da ga on i dan-danas ne razumije (karikiram naravno) koliko je stručan ekonomista....opet sjećam se da sam bila ogorčena na šest mjeseci izgubljenog vremena na prepucavanju "jes ostavka - nije ostavka" između njega i Ivanića iako je Ivanić bezobrazno i uredno primao svoju previsoku plaću....Bodkin wrote:levat koji je srusio aprilski paket. sve do tad isli smo naprijed.mozda sporo ali smo isli naprijed i stranci su to gurali. od pada aprilskog paketa sve je krenulo nizbrdo, a on je najveci krivac. zelim mu mjesto u nekoj od bolnica u voljenoj turskoj
Ali takva vrsta "bezobrazluka " spram današnjih bandita je dječija igrica , poštapalica......dajmo spomenike Ivaniću i Terziću , hej , oni su prilično loše radili svoj posao ali su ga RADILI , imali su kakvu - takvu ODGOVORNOST .....
Zbog uvećanog iz citiranog posta , Silajdžiću se trebalo suditi. Šteta što niko nikada nije pokrenuo tužbu , čisto radi moralne satisfakcije zbog stanja jada , čemera i nebuloze te intelektualnog i materijalnog sunovrata u kom smo sada.....
- Adriatic
#80 Re: Silajdzicev povratak
Dosadno u Turskoj.
- Hrulj
#81 Re: Silajdzicev povratak
De ne zajebaji majke ti.Banksy wrote:Ti si mi sad zanimljiviji ...VjecitiStudent wrote:Već si se upustila. Bezbeli SB nije o tome dovoljno pisala, pa ponestalo citata.Banksy wrote:Iskreno, smiješno mi je o tome danas uopće raspravljati ...![]()
I šta kažeš ... Da ne bi Hareta danas bi Dodik zaogrnut bosanskom zastavom poderao grlo bodreći Zmajeve ...
Vidis i sam otkako smo ljiljane zamjenili trokutima i nebeskim tijelima da srbima i hrvatima ruke otpadaju od mahanja zastavom BiH
-
bob_rock
#82 Re: Silajdzicev povratak
Pozdravi,
interesantno je pročitati komentare gdje se stranka i njen osnivač izvrču ruglu zbog obaranja aprilskog paketa.
Potrudio sam se pročitati prijedloge amandmana koji se nalaze u ovom dokumentu.
Volio bih čuti šta se toliko dobro nalazilo u dokumentu da bi se prihvatile ove izmjene Ustava.
Pogotovo bi volio čuti komentar @Shahab-a.
interesantno je pročitati komentare gdje se stranka i njen osnivač izvrču ruglu zbog obaranja aprilskog paketa.
Potrudio sam se pročitati prijedloge amandmana koji se nalaze u ovom dokumentu.
Volio bih čuti šta se toliko dobro nalazilo u dokumentu da bi se prihvatile ove izmjene Ustava.
Pogotovo bi volio čuti komentar @Shahab-a.
- uglavnomja
#83 Re: Silajdzicev povratak
tvsabina wrote:Bodkin wrote:nije dovoljno drzava u kurcu pa sad jos fali ovaj kurton da se vrati...![]()
Trebalo bi uvesti neki pravni mehanizam čisto da smo mirni da nema povratka , ali treba biti fer , ako njega treba motkom otjerati što dalje od vlasti onda i sve ove ostale bandite treba poslati s njim da igraju tablića....tamo gdje ima dovoljno vremena za tablić...
-
Basvod
#84 Re: Silajdzicev povratak
Pojednostavljujes.Bodkin wrote:levat koji je srusio aprilski paket. sve do tad isli smo naprijed.mozda sporo ali smo isli naprijed i stranci su to gurali. od pada aprilskog paketa sve je krenulo nizbrdo, a on je najveci krivac. zelim mu mjesto u nekoj od bolnica u voljenoj turskoj
Nije samo do Harisa, nije on sam dosao na vlast. Neko ga je izabrao. A dobro se sjecam da je za rusenje Aprilskog paketa imao podrsku u narodu.
-
Bodkin
#85 Re: Silajdzicev povratak
Smijesno. Dodik nikad nece i ne treba bodriti zmajeve ali od tog obaranja amerikanci su vidjeli da ako nece bosnjaci, sto bi srbima i hrvatima oni zavrtali ruke. Zato danas evropa brine o nama i covic ubi ove levate iz sdp/sdaBanksy wrote:Ti si mi sad zanimljiviji ...VjecitiStudent wrote:Već si se upustila. Bezbeli SB nije o tome dovoljno pisala, pa ponestalo citata.Banksy wrote:Iskreno, smiješno mi je o tome danas uopće raspravljati ...![]()
-
bob_rock
#86 Re: Silajdzicev povratak
Lijepo pročitaj ustav i aprilski paket amandmana.
Mislim da je jasno svima da on ništa nije mogao dobro donijeti osim kozmetičkih izmjena i opasnih članova koji bi mogli dovesti blokadu na državnom nivou.
Mislim da je jasno svima da on ništa nije mogao dobro donijeti osim kozmetičkih izmjena i opasnih članova koji bi mogli dovesti blokadu na državnom nivou.
-
VjecitiStudent
#87 Re: Silajdzicev povratak
bob_rock wrote:Lijepo pročitaj ustav i aprilski paket amandmana.
Kako da ne, sve same 'sitnice'
6.c) Državne institucije odgovorne su za pregovaranje, izradu, usvajanje, te provođenje i funkcioniranje zakona potrebnih za ispunjavanje evropskih standarda kao i političkih i ekonomskih uslova vezanih za evropske integracije. Država osigurava poštivanje principa, prioriteta i zahtjeva koje postavlja EU u fazama prije i nakon pristupanja EU. Država će zakonom uspostaviti potrebna tijela, te preduzeti potrebne mjere i utvrditi potrebne procedure za ispunjavanje svih kriterija za pristupanje i članstvo u EU, što uključuje i potrebne mehanizme koordinacije i saradnje s organima vlasti na nižim nivoima.
http://doznajemo.com/wp-content/uploads ... paket1.pdf
- Danguba
#88 Re: Silajdzicev povratak
...i sta danas imamo. sve ovo i natezanje oko istoga.6.c) Državne institucije odgovorne su za pregovaranje, izradu, usvajanje, te provođenje i funkcioniranje zakona potrebnih za ispunjavanje evropskih standarda kao i političkih i ekonomskih uslova vezanih za evropske integracije. Država osigurava poštivanje principa, prioriteta i zahtjeva koje postavlja EU u fazama prije i nakon pristupanja EU. Država će zakonom uspostaviti potrebna tijela, te preduzeti potrebne mjere i utvrditi potrebne procedure za ispunjavanje svih kriterija za pristupanje i članstvo u EU, što uključuje i potrebne mehanizme koordinacije i saradnje s organima vlasti na nižim nivoima.
Dodiku je Aprilski paket sluzio da iz njega uzme ono sto mu promjene Ustava i popustanje Sarajeva omogucava ''na tacni'' a sve drugo bi opet ovako razvlacio kao i sa Dejtonom.(uzimao sto mu se svidi a problematizovao sve drugo).
p.s. gdje su oni silni analiticari koji su nam svako vece pricali kako hare odrzava Dodika na vlasti time sto mu ''nabacuje'' svaki dan. Sta se promijenilo odlaskom hareta u Dodikovoj retorici i odnosu prema Sarajevu i drzavi? Nista. Ocistio mu se teren da moze jos vise blatiti, omalovazavati, poigravati se sa drzavom i sarajevskim politicarima.
p.p.s. nikada nisam volio Hareta(zbog njegovog velikog ega) niti sam bio simpatizer stranke najvise zbog okruzenja u kojem je djelovao (Bahtic, Jata...) ali su mi prihvatljiviji od SBB i Radoncica kojemu znamo svi sta je cilj. Njega ne interesuje ni drzava ni Bosnjaci ni bilo sta, njega interesuje bogacenje i da proba sve ovo legalizovati sto je stekao na sumnjiv nacin a to moze prikrivati jedino dok je u politici.
-
VjecitiStudent
#89 Re: Silajdzicev povratak
Lijepo gore piše, da bi, da je Aprilski paket usvojen, država BiH bila isključivo odgovorna za sve što je u vezi evropskih integracija, a ne, kao sada, "kako se entiteti dogovore".Danguba wrote:...i sta danas imamo. sve ovo i natezanje oko istoga.6.c) Državne institucije odgovorne su za pregovaranje, izradu, usvajanje, te provođenje i funkcioniranje zakona potrebnih za ispunjavanje evropskih standarda kao i političkih i ekonomskih uslova vezanih za evropske integracije. Država osigurava poštivanje principa, prioriteta i zahtjeva koje postavlja EU u fazama prije i nakon pristupanja EU. Država će zakonom uspostaviti potrebna tijela, te preduzeti potrebne mjere i utvrditi potrebne procedure za ispunjavanje svih kriterija za pristupanje i članstvo u EU, što uključuje i potrebne mehanizme koordinacije i saradnje s organima vlasti na nižim nivoima.
Dodiku je Aprilski paket sluzio da iz njega uzme ono sto mu promjene Ustava i popustanje Sarajeva omogucava ''na tacni'' a sve drugo bi opet ovako razvlacio kao i sa Dejtonom.(uzimao sto mu se svidi a problematizovao sve drugo).
p.s. gdje su oni silni analiticari koji su nam svako vece pricali kako hare odrzava Dodika na vlasti time sto mu ''nabacuje'' svaki dan. Sta se promijenilo odlaskom hareta u Dodikovoj retorici i odnosu prema Sarajevu i drzavi? Nista. Ocistio mu se teren da moze jos vise blatiti, omalovazavati, poigravati se sa drzavom i sarajevskim politicarima.
p.p.s. nikada nisam volio Hareta(zbog njegovog velikog ega) niti sam bio simpatizer stranke najvise zbog okruzenja u kojem je djelovao (Bahtic, Jata...) ali su mi prihvatljiviji od SBB i Radoncica kojemu znamo svi sta je cilj. Njega ne interesuje ni drzava ni Bosnjaci ni bilo sta, njega interesuje bogacenje i da proba sve ovo legalizovati sto je stekao na sumnjiv nacin a to moze prikrivati jedino dok je u politici.
Sitnica ...
-
zavrzlama
#90 Re: Silajdzicev povratak
Ih zasta je sve drzava BIH odgovorna,pa vidimo koliko se to postuje..dodik"interes rs-a je nefunkcionalna BIH"...o cemu mi ovdje sad pricamoLijepo gore piše, da bi, da je Aprilski paket usvojen, država BiH bila isključivo odgovorna za sve što je u vezi evropskih integracija, a ne, kao sada, "kako se entiteti dogovore".
Sitnica ...
- Danguba
#91 Re: Silajdzicev povratak
...i onda bi se o limburgu mjesecu formiralo koordinaciono tijelo...VjecitiStudent wrote: Lijepo gore piše, da bi, da je Aprilski paket usvojen, država BiH bila isključivo odgovorna za sve što je u vezi evropskih integracija, a ne, kao sada, "kako se entiteti dogovore".
Sitnica ...
njega ne interesuje nikakva drzava bosna i hercegovina. moramo to shvatiti i znati sa kime imamo posla.
-
Sequoia
#92 Re: Silajdzicev povratak
Mada ne volim lepog hareta ovo je notorna istina .Danguba wrote:...i onda bi se o limburgu mjesecu formiralo koordinaciono tijelo...VjecitiStudent wrote: Lijepo gore piše, da bi, da je Aprilski paket usvojen, država BiH bila isključivo odgovorna za sve što je u vezi evropskih integracija, a ne, kao sada, "kako se entiteti dogovore".
Sitnica ...ili bi nas jos jednom ponizio ubacivsi u isto slavuja ili kalabica ili majkicku ili vlajkija...
njega ne interesuje nikakva drzava bosna i hercegovina. moramo to shvatiti i znati sa kime imamo posla.
-
Sequoia
#93 Re: Silajdzicev povratak
O silajdzicevom povratku pricamo . Mada je dodik drzavni neprijatelj br 1 a ima ihihi ipak je bolje da se Hare ne vrati . slozices se . Bio je duuuuuuugo na vlasti nista nije napravio . U stvari poslije Daytona tesko je nesto napraviti . RS bi , ovolika kolika je i sa ovakvim rukovodstvom i ovakvom hipotekom zaustivila Kinu na svom putu . Svaka zemlja na svijetu da im u svojim njedrima rs bi jednostavno stala kao auto na cesti kada ostane bez benzina .zavrzlama wrote:Ih zasta je sve drzava BIH odgovorna,pa vidimo koliko se to postuje..dodik"interes rs-a je nefunkcionalna BIH"...o cemu mi ovdje sad pricamoLijepo gore piše, da bi, da je Aprilski paket usvojen, država BiH bila isključivo odgovorna za sve što je u vezi evropskih integracija, a ne, kao sada, "kako se entiteti dogovore".
Sitnica ...
- BHCluster
#94 Re: Silajdzicev povratak
Jos kada se ujedinje Bakir i Haris bice veselo.
To su vam slogani 100% BiH ili Uvijek BiH ili BiH prije Svega.

-
bob_rock
#96 Re: Silajdzicev povratak
Možeš li nam lijepo navesti ko je sada odgovoran za iste procese?VjecitiStudent wrote:bob_rock wrote:Lijepo pročitaj ustav i aprilski paket amandmana.
Mislim da je jasno svima da on ništa nije mogao dobro donijeti osim kozmetičkih izmjena i opasnih članova koji bi mogli dovesti blokadu na državnom nivou.![]()
Kako da ne, sve same 'sitnice'
6.c) Državne institucije odgovorne su za pregovaranje, izradu, usvajanje, te provođenje i funkcioniranje zakona potrebnih za ispunjavanje evropskih standarda kao i političkih i ekonomskih uslova vezanih za evropske integracije. Država osigurava poštivanje principa, prioriteta i zahtjeva koje postavlja EU u fazama prije i nakon pristupanja EU. Država će zakonom uspostaviti potrebna tijela, te preduzeti potrebne mjere i utvrditi potrebne procedure za ispunjavanje svih kriterija za pristupanje i članstvo u EU, što uključuje i potrebne mehanizme koordinacije i saradnje s organima vlasti na nižim nivoima.
http://doznajemo.com/wp-content/uploads ... paket1.pdf
Kako nam se "entiteti dogovore"?
-
Basvod
#97 Re: Silajdzicev povratak
U svakom slucaju u pitanju je daleko inteligentniji politicar od Zlatka, Zeljka, Bakira, Fahrudina i slicnih.
Jedina intelektualna konkurencija Tihicu sto se tice bosnjackih politicara. Dovoljno je pogledati ovaj snimak iz 2006., mjesec dana prije "Slucaja Komsic" i uporediti ga sa danasnjim stanjem.
Jedina intelektualna konkurencija Tihicu sto se tice bosnjackih politicara. Dovoljno je pogledati ovaj snimak iz 2006., mjesec dana prije "Slucaja Komsic" i uporediti ga sa danasnjim stanjem.
-
etovidis
#98 Re: Silajdzicev povratak
Silajdzic je najveca poslijeratna stetocina za BiH jer je (s Bozom Ljubicem) oborio paket ustavnih promjena iz 2006, tzv. aprilski paket. Posljedice se osjete i danas.muha_sa wrote:svi pa i Silajdžic su imali ne jednu vec bezbroj šansi koje su fulalida su poradili na boljitku ovog dijela BiH imali bi neke šanse a ovako, daleko im kuca od moje. sjebali su sve što se sjebat dalo.
- JThomas
#99 Re: Silajdzicev povratak
baš nije imao dovoljno šansi, pa hajde da mu damo još jednu... 
-
zavrzlama
#100 Re: Silajdzicev povratak
pocetnicko nepoznavanje kreiranja perfidne svjetske politikeVjecitiStudent wrote:Analiza na nivou Mladena Marića.Banksy wrote:Tu nebulozu ne priča više ni Banja Luka ...Bodkin wrote: levat koji je srusio aprilski paket. sve do tad isli smo naprijed.mozda sporo ali smo isli naprijed i stranci su to gurali.
od pada aprilskog paketa sve je krenulo nizbrdo, a on je najveci krivac.
zelim mu mjesto u nekoj od bolnica u voljenoj turskoj![]()
Jedini krivci su Trakotorista i njegovi beogradski nalogodavci koji su tih godina dobili krila snažnim uzletom Rusije, drugim Putinovim mandatom i njegovim suverenim globalnim utjecajem, kompenzacijom koja je slijedila Srbiji nakon gubitka Kosova a ogledala bi se u jačanju samostalnosti i izgradnji neovisnosti RS-a koju bi se dovelo nakorak do secesije, uz rapidni gubitak interesa zapadnih sila, Amerike pogotovo, za ''bosansko pitanje'' koje su tada željeli skrpiti i otaljati.
Blokiranje Aprilskog paketa je vjerovatno jedna od rijetkih stvari za koje mu treba skinuti kapu, iz kojih god razloga da ga je učinio.
Tadašnje kovanice ''blizanci zla'', ''Silajdžić je stvorio Dodika'', ''Dodik nije nacionalista već pragmatičar'' itd, je samo uspješan spin dvojca Lagumdžija - Dodik, gdje prvi tuče političkog rivala, a drugi sa sebe skida odgovornost za zaoštravanje.
Amerika se nakon propasti aprilskog paketa, u koji je uložila energiju koja nama može izgledati nedovoljna, ali i takva je daleko nadmašila značaj koji BIH za njih ima, skoro u potpunosti povukla iz BIH.
Imaš li kakav konkretan argument glede aprilskog paketa ili je samo umjetnički dojam u pitanju?
Kad Ameri smjeraju nesto pozitivno i u interesu BIH ne treba puno truda,samo slijede svjetsku demokratiju i pravila igre...trud im treba kad nekom zele da nametnu nesto lose po njega..oko Aprilca su se digli americki trecerazredni politicari da na brzaka sklepaju polovnu reformu,pa kako su se probih stranke odupirale kozmetickim promjenama,tad se ulozio trud,jer valja nekog uvjeriti da je lose dobro za njega...