izgubljena djevojka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
gidra

#76 Re: izgubljena djevojka

Post by gidra »

Koliko vam je godina?
Sirri

#77 Re: izgubljena djevojka

Post by Sirri »

BaDa wrote:
Notime wrote:Pratila sve :)

Mislim da ne želi više s tobom, i da lagano čeka da ti to završiš s njom( da nije kriva :-) ) , nema to veze sada više ni sa tim gubitkom,shvatila je da nisi ono što želi.
To je moje mišljenje, ali na osnovu iskustva, jer sam i ja takva bila.
pa ako je tako zbog cega onda ne kaze tako nego pati sebe i mene! odnosno bilo je to prosle sedmice rekla da zeli da se ne vidimo i ne cujemo nakon 2 dana je nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli! :S
Ne govori ti ništa jer to u šta ti sumnjaš vjerovatno nije razlog njenog ponašanja. Da je željela da te se riješi, sigurno te ne bi ponovo zvala i rekla da te voli. Zbog čega bi to uopće radila, ako je već postigla cilj? Nemoj dopustiti da zbog svoje nestrpljivosti zezneš vezu koja traje 4 godine. I nipošto se ne inati. Djevojka je emocionalno rastrojena, a hladnoća s tvoje strane je može povrijediti i dovesti u gore stanje. Pokaži malo više razumijevanja. Sutra kad sve to prođe, i njeno stanje se vrati u normalu, bit će ti zahvalna zbog toga.
drag_gost wrote:Budi samo prisutan i nista vise ne radi, to ti je moj savjet. Samo budi tu, sutra kada to sve prodje cijenice se da si ti bio tu kada je bilo najteze, a ako je ona prava djevojka za tebe, voljece te samo vise zbog toga. Ne mozes nekoga voljeti tako da ocekujes da te voli onako kako ti zelis da te voli. Svako voli na drugi nacin, a 4 godine veze nije malo. Budi samo tu i daj joj do znanja da ako joj nesto treba da si tu. Budi prigusivac za sve te njene emocije. Ne navaljuj, a pogotovo ne ocekuj da titra oko tebe zbog tvojih neosnovanih sumnji. Stavi se u njenu situaciju. Sretno i nadam se da ce to biti ok. :thumbup:
:thumbup:
BaDa

#78 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

gidra wrote:Koliko vam je godina?
meni 24 njoj 22

@sirri hvala ti na savjetu ona je sad hladna i nadam se da ce se to promijeniti!
Notime

#79 Re: izgubljena djevojka

Post by Notime »

Zato što nije sigurna da li će naći drugog, da joj bude sve po volji, pa razmisli onda -dobar si ti, malo će se i ona potruditi, a onda opet vrati se to da su emocije oslabile-nije to više to :-) . Ovo je iskreno i stvarno, jer sam i sama bila u vezi 4 godine i tako radila. Ipak ti osjećaš zapravo šta je u pitanju :)
respo

#80 Re: izgubljena djevojka

Post by respo »

Jel se zove tamara?
BaDa

#81 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

respo wrote:Jel se zove tamara?
NE :-?
respo

#82 Re: izgubljena djevojka

Post by respo »

E sad pjevaj ko mi tebe uze (ime djevojke) prodala si size drugima nocima ja sanjam tvoje tragove kuda idu izgubljene djevojke
Walther

#83 Re: izgubljena djevojka

Post by Walther »

BaDa wrote:
respo wrote:Jel se zove tamara?
NE :-?
Notime iznad mene je pogodila stvar... Sto se tice tebe mislim da je stvar kapak ali eto... Njoj treba jos malo vremena da to sama sebi prizna tj. nadje zamjenu. Sto vise budes navaljivao price ce to skontati. Jbga.

Usput, depresija nije sala koje dodje ili ode preko noci ili u par dana... I efekat je malo ozbiljniji od onih kod tvoje tvoje hanume.
gidra

#84 Re: izgubljena djevojka

Post by gidra »

Druže veoma mali broj takvih veza se kruniše brakom. A ti se nemoj sjebavati hebote najbolje godine ti dolaze :izet:
respo

#85 Re: izgubljena djevojka

Post by respo »

U prwvodu posalji je na forum forumasima :-D
BaDa

#86 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

gidra wrote:Druže veoma mali broj takvih veza se kruniše brakom. A ti se nemoj sjebavati hebote najbolje godine ti dolaze :izet:
znam druze al jbg 4 godine nije to malo! valja prolaziti sad kroz sve to! :(
Notime

#87 Re: izgubljena djevojka

Post by Notime »

BaDa wrote:
gidra wrote:Druže veoma mali broj takvih veza se kruniše brakom. A ti se nemoj sjebavati hebote najbolje godine ti dolaze :izet:

Ja sam ovako radila, javim se ponekada, čisto da ne pada u zaborav, nešto napišem kao meni je teško (bolesna ili umorna ) i onda on mene kao utješi jer je predobar i onda opet mirna par dana. Ali tebi bi bilo dobro da izlaziš, pokušaš lagano da privikavaš se da nije više to što je bilo, a nije 100 godina, samo 4 :lol:
BaDa

#88 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

Notime wrote:
BaDa wrote:

Ja sam ovako radila, javim se ponekada, čisto da ne pada u zaborav, nešto napišem kao meni je teško (bolesna ili umorna ) i onda on mene kao utješi jer je predobar i onda opet mirna par dana. Ali tebi bi bilo dobro da izlaziš, pokušaš lagano da privikavaš se da nije više to što je bilo, a nije 100 godina, samo 4 :lol:
hahah cuj samo 4 cccc jbg sad.. Ipak cu ja sacekat da vidim sta ce se desiti necu nista pitati pustit cu je da vidim dokle i kako ce ici sta ce ona uraditi! al ona ne izbjegava susrete kad je pitam da se vidimo cak smo se dog nedljelju da provodemo skupa citav dan odnosno da idemo negdje izvan sarajeva! Cak smo 2 puta bili razdvojeni 3 mjeseca ja u njemacku isao a ona u svicu :D i sve super bilo!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#89 Re: izgubljena djevojka

Post by Velkoski »

Notime wrote:
BaDa wrote:

Jes' ti to bilo pametno. :oops:

ČuNaj se karme. 8-)
Notime

#90 Re: izgubljena djevojka

Post by Notime »

Razlika je u tome što sam ja njemu rekla sve, cijelu istinu o tome kako/koliko su se osjećaji promijenili. Nije bilo tajni, tako da je njegov izbor bio, da pokušavamo dalje, jer možda mi je to faza. :-)
lavorpunvode

#91 Re: izgubljena djevojka

Post by lavorpunvode »

sto ce reci da ipak nije identicna situacija kao kod tebe.
Notime

#92 Re: izgubljena djevojka

Post by Notime »

Mr Chow wrote:
Notime wrote:Razlika je u tome što sam ja njemu rekla sve, cijelu istinu o tome kako/koliko su se osjećaji promijenili. Nije bilo tajni, tako da je njegov izbor bio, da pokušavamo dalje, jer možda mi je to faza. :-)

Bas me zanima zasto li je to prihvatio tek tako kao "fazu"?? Mozda je i on imao faze..

Možda je :)
BaDa

#93 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

EMSBIH wrote:Vrlo bitno pitanje koje moze dati dosta odgovora : Jesi li joj bio vjeran 100%....
Naravno da jesam nisam takvog karaktera da varam djevojku koju volim i do koje mi je stalo!!
Afanasi_94

#94 Re: izgubljena djevojka

Post by Afanasi_94 »

respo wrote:Reci joj da se prijavi na forum
Ja se slažem s tobom 100 % :D
Zatamnjena stakla

#95 Re: izgubljena djevojka

Post by Zatamnjena stakla »

:lol:
whitelegend07

#96 Re: izgubljena djevojka

Post by whitelegend07 »

BaDa wrote:Pozz ljudi evo imam problem s djevojkom vec par dana malo vise! Nedavno je joj pogiuno amidzic u saobracajnoj nesreci i od tad je ona skroz ajmo reci mrtva! 4 godine smo u vezi i prije 4 dana mi je rekla da ne zeli vise da bude u vezi zeli da bude sama da joj treba koji dan da skonta sta hoce i sl...odmah sam ja pomislio da ima drugi al nakon 2 dana me nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli i opet smo se pomirili! sinoc opet ista situacija rekla mi kako ne zeli nikako da vidi kako zeli da ode negdje sama da nema snaga da je slaba i sl... jel moguce da je tolika depresija u njoj zbog gubitka amidzica da vise ne zeli nista :S citao sam koji su prvi simptomi za depresiju bas se podudara s njom i njenim ponasanjem! Sta je najbolje ciniti u ovakvim situacijama?! :S :(
Koliko sam shvatio(ispravi me slobodno), ona je trenutno u nekoj vrsti depresije, bezvoljna, tužna...a sve to od smrti svog amidžića?

Vidi, djelimično te i razumijem, jer sam imao/još imam sličnu situaciju, gdje je ona i dalje tužna i depresivna, a kao i tvoja djevojka, i ona ima jake razloge za to. Jednostavno ne može dalje. Još jedna slična stvar je to da ni ona nikad nije poricala ljubav prema meni, baš kao ni tvoja djevojka.

Eh sad...ono što sam ja uradio i što tebi, također, preporučujem, je da je pažljivo slušaš, vidiš kako razmišlja, o čemu priča kad je s tobom...čak i kad pjevuši za sebe, obrati pažnju šta pjevuši. Možda zvuči smiješno, ali vjeruj mi. :)

Kada to saznaš, onda i djeluj u zavisnosti od toga. Ako poželi da joj daš malo vremena, prostora(moj slučaj), uradi to. Ali, uradi to tako da ona, iako si se odmakao, ipak u svakom trenutku zna da si tu za nju, kad god joj nešto zatreba. Bilo šta. To im znači.

Ako je njena želja da zajedno s tobom "odboluje" tu tragediju, opet je poslušaj. Budi tu malo češće nego inače, stalno provodi vrijeme s njom, razgovaraj s njom, po mogućnosti o veselim temama, o vama, zajedničkom životu(ako je to među vama već ozbiljnije)...

Znači, nije neko mudro slovo, vjeruj mi. Ono što ti treba da uspiješ u jednoj takvoj situaciji je da se naoružaš strpljenjem(mnoooogo strpljenja) i ono najvažnije u cijeloj priči, DA JE SLUŠAŠ. Puno toga se lošeg u vezi se da izbjeći, puno stvari i problema riješiti, ako slušate jedno drugo. Vjeruj mi, znam. :)

Pozz druže i nadam se da će se to riješiti ubrzo. Sretno. ;)
BaDa

#97 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

@whitelegend07 hvala ti prijatelju bas si mi pomogao postupit cu kako si mi rekao! bas je sve kako si napisao i ja se nadam da ce sve biti ok! Samo strpljenja al ja sam takav sve hocu preko noci al moram shvatiti da to ne moze!
whitelegend07

#98 Re: izgubljena djevojka

Post by whitelegend07 »

Ma nema na čemu, prijatelju. ;) Drago mi je da sve ovo što je ostalo u prošlosti, bar nekome bude korisno i bar nekome pomogne. :)

Javi šta je bilo, obavezno. Ali, nemoj žuriti. Neka ona diktira tempo, a ti samo prati to, postupaj kako želi, čitaj između redova...moglo bi potrajati, jer oporavak od nekih trauma, tragedija i sl. zna da bude vrlo spor i težak, ali...mala je to cijena, zar ne? Ipak skontaj da je nagrada za to tvoja strpljenje ona najbolja moguća. Njen osmijeh ponovo. Od toga nema veće satisfakcije. :)

Samo naprijed.
BaDa

#99 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

UPDATE!

Bio s njom na kafi maloprije pokusao joj objasniti koji je problem i sta je s njom govorila se samo opet kako zeli da bude sama i da joj ja mogu pomoci samo ako je pustim samu! To je sigurno to sto vi svi pricate meni al sam joj naglasio da u bilo koja doba moze da me nazove da sam uz nju i da necu pustiti da veza pukne zbog depresije!
burek_in_space

#100 Re: izgubljena djevojka

Post by burek_in_space »

Ta veza ako i pukne, to nece biti zbog depresije...
Post Reply