Ja sam Bošnjak.tiranosaur wrote:hehe ti nisi fobija ti si kosmar...
Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#76 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
-
relevantan
#77 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Budi Bog s' vama
kakve su vam ovo nakaradne teme
šta? u braku mi počne idila i harmonija ako on krene drugu oprašivat'?

- kritichar
#78 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
biologija je krivarelevantan wrote:Budi Bog s' vamakakve su vam ovo nakaradne teme
![]()
![]()
šta? u braku mi počne idila i harmonija ako on krene drugu oprašivat'?
![]()
![]()
- AmADin_gospo
#79 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Shit happensleet wrote:Samo kretenčina može preć' preko prevare.![]()
al treba biti jači od trena slabosti i situacije, pa nekad i pojest govno, za opče dobro. jer ko zna, koliko ih je več prije tebe progutalo, radi tvoje gluposti
- piupiu
#80 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Na pitanje iz imena teme, moj odgovor je - ne mogu.
- piupiu
#81 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
JThomas wrote:što te ne ubije, ostavi traume. jal fizičke jal psihičke.
- animals
#82 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Mislim da afere mogu da ojacaju brak kod sfingera
jer pricati da balkanci vole da im neko kresne zenu i da im to jos ojaca vezu je smijesno..da mi balkanci volimo tudju da kresnemo to je u redu, to ojacava vezu
ali da nasu neko dirne, onda to vodi ka smrtnom slucaju..
- una_bo
#83 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
mislim da ovdje nije riječ o tome da partner sazna za aferu, nego da onaj koji je imao aferu, iz nekog razloga, se približi tom partneru kojeg je prevario.
da li je moguće na taj način ojačati vezu. naravno, kod onih partnera kojima treba takav čin, pa se poslije "kaju" i približe partneru, i idemo ispočetka, čim zagusti, ovaj prevari, zbliže se. itd itd.
pošto mislim da ljudi rijetko kad stave tačku na prevaru i u potpunosti oproste i daju svoje povjerenje nazad.
da li je moguće na taj način ojačati vezu. naravno, kod onih partnera kojima treba takav čin, pa se poslije "kaju" i približe partneru, i idemo ispočetka, čim zagusti, ovaj prevari, zbliže se. itd itd.
pošto mislim da ljudi rijetko kad stave tačku na prevaru i u potpunosti oproste i daju svoje povjerenje nazad.
- piupiu
#84 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
I tako si ti zenu koju "volis" testirao kao auto. Udobno, bolje povuce uzbrdo, ljepsa sasija ... Pa ... nezrelo, sta da ti kazem. Ali, ako je tebi pomoglo da shvatis da nekoga 'volis', dobro. I onda si sastavio teoriju da ti pomogne da se bolje osjecas. To se zove racionalizacija.covjekvjeverica wrote:ja moram priznati da nisam najbolje objasnio situaciju pa čak i da sam se koristio pogrešnim riječnikom. na primjer, previše sam naglasio "zasićenje" ok to je sigurno faktor u nekim drugim situacijama ali kod mene je više bilo nešto drugo.
naime, ja nisam bio siguran koliko je volim i jedini način da testiram tu ljubav bio je da spavam sa drugom ženom. osjećaj kajanja plus zaznanje da je moja djevojka bolja u krevetu i ljepša od ove o kojoj sam maštao, pomoglo mi je da shvatim koliko je volim.
kada je u pitanju zasićenje, vjerujem da postoje druge metode da se to prevaziđe jer varanje je besmisleno - uvijek će dolaziti do zasićenja i jel to znači da uvijek treba tražiti nešto sa strane? pa to bi bilko besmisleno.
dakle izvinjavam se na nejasnoći. ovo je bio način testiranja ljubavi a ne prevazilaženje zasićenosti (do koje zapravo nikad nije ni došlo).
Ne znam da li zelis znati kako ce taj neko, kad i ako sazna (ili zna), dozvijeti tvoj 'test ljubavi'? Ne citaj ostatak ako neces da znas. Kao da ga/ju je pregazio kamion, kao da mu/joj je neko zabo noz u najmeksi dio stomaka, kao da mu/joj neko golim rukama cupa srce iz grudnog kosa. Nema te ljubavi koju ovo nabrojano ojaca. Izvini ako te ovo pogodilo, ali to je otprilike tako. Kad nekome srusis svijet ili iluzije o svijetu, kad prokockas povjerenje, tesko se to popravlja.
Brak ti je valjda ono mjesto gdje se covjek osjeca 'sigurnim od svijeta', ne mjesto gdje se 'testira' i rusi svijet - ne bi li postao cvrsci. To se radi u laboratorijama. A, i tamo, moras potpisati neki papir da ces na zivom bicu testove obavljati eticno.
-
dezurni_ucenik
#85 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
samo_ti wrote:Ja mislim da ce ti vezu ojacati situacija kada ti neko drugi bude trpao djevojku![]()
- kritichar
#86 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
ljudi koji nisu dorasli tome da imaju porodicu, da se brinu o njoj, izmišljaju ovakve nebuloze, samo da bi opravdali svoje niske prohtjeve
to je isto kao što se SAD proljevanjem krvi, bori za demokratiju i slobodu
to je isto kao što se SAD proljevanjem krvi, bori za demokratiju i slobodu
-
djana h
#87 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Zašto?Brak nije prirodan?covjekvjeverica wrote:djana77 wrote: Kako nisu po prirodi monogamni?
Jesmo li životinje ili ljudi?
Imamo li karakter?
Možemo li se suzdržati ili ne?
Zašto odvajati emocionalne od seksualnih veza?
I ,kako to odvojiš?
Mnogo pitanja,a samo je jedan odgovor
pa nisu srećice. jesi li išla u školu, možda čitala nešta o biologiji, evoluciji, antropologiji? ljudi postoje već 200 000 godina a bračna zajednica tek otprilike otkad je nastala poljoprivreda, nekih 8 000 do 10 000 godina. i gle, šta misliš zašto tek tad?
preko 90% postojanja homo sapiensa u ovom obliku poligamija je bila biolški normalna jer i jeste biološki normalna i prirodna stvar. au nekim zajednicama i danas je socijalno prihvatljiva stvar.
Zašto onda živimo neprirodno i tako se jako držimo toga?Bojimo se da će neko drugi vidjeti,čuti i osjetiti da živimo po pravilima prirode?
Žao mi je ,nije mi bio cilj otići ovako u raspravu.
Dakle,mislim da varanje ne može pomoći u vezi.To je rješavanje eventualnih problema drugim problemom.
Kao kad neki parovi vjeruju u zabludu da će ih rođenje djeteta ponovo zbližiti ili kad kažemo:"Idem par dana kod mame/sestre/tetke,vjerujem da ćemo odvojeni i kroz razmišljanje spasiti vezu."
Varanje je prevara osjećanja druge osobe,izigravanje povjerenja i ljubavi,a ne učvršćivanje.
Zadovoljstvo koje osjećaš sa "voljenom"osobom nakon seksa sa nekim drugim je samo tvoje.
- covjekvjeverica
#88 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
tacno. ali ja ne zagovaram ovakvo ponasanje, cak mi ponasanje nije glavni razlog za postavljanje teme, vec objasnjavam jednu temeljnu tjeskobu između ega, ljubavi, kajanja i nesigurnosti koja mozda nije svojstvena samo meni ali je svojstvena nezrelim ljudima.piupiu wrote:I tako si ti zenu koju "volis" testirao kao auto. Udobno, bolje povuce uzbrdo, ljepsa sasija ... Pa ... nezrelo, sta da ti kazem. Ali, ako je tebi pomoglo da shvatis da nekoga 'volis', dobro. I onda si sastavio teoriju da ti pomogne da se bolje osjecas. To se zove racionalizacija.covjekvjeverica wrote:ja moram priznati da nisam najbolje objasnio situaciju pa čak i da sam se koristio pogrešnim riječnikom. na primjer, previše sam naglasio "zasićenje" ok to je sigurno faktor u nekim drugim situacijama ali kod mene je više bilo nešto drugo.
naime, ja nisam bio siguran koliko je volim i jedini način da testiram tu ljubav bio je da spavam sa drugom ženom. osjećaj kajanja plus zaznanje da je moja djevojka bolja u krevetu i ljepša od ove o kojoj sam maštao, pomoglo mi je da shvatim koliko je volim.
kada je u pitanju zasićenje, vjerujem da postoje druge metode da se to prevaziđe jer varanje je besmisleno - uvijek će dolaziti do zasićenja i jel to znači da uvijek treba tražiti nešto sa strane? pa to bi bilko besmisleno.
dakle izvinjavam se na nejasnoći. ovo je bio način testiranja ljubavi a ne prevazilaženje zasićenosti (do koje zapravo nikad nije ni došlo).
Ne znam da li zelis znati kako ce taj neko, kad i ako sazna (ili zna), dozvijeti tvoj 'test ljubavi'? Ne citaj ostatak ako neces da znas. Kao da ga/ju je pregazio kamion, kao da mu/joj je neko zabo noz u najmeksi dio stomaka, kao da mu/joj neko golim rukama cupa srce iz grudnog kosa. Nema te ljubavi koju ovo nabrojano ojaca. Izvini ako te ovo pogodilo, ali to je otprilike tako. Kad nekome srusis svijet ili iluzije o svijetu, kad prokockas povjerenje, tesko se to popravlja.
Brak ti je valjda ono mjesto gdje se covjek osjeca 'sigurnim od svijeta', ne mjesto gdje se 'testira' i rusi svijet - ne bi li postao cvrsci. To se radi u laboratorijama. A, i tamo, moras potpisati neki papir da ces na zivom bicu testove obavljati eticno.
- vjesticanametli
#89 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
CVIKERASH wrote:samo_ti wrote:Ja mislim da ce ti vezu ojacati situacija kada ti neko drugi bude trpao djevojku![]()
- Baby Jane
#90 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
covjekvjeverica wrote:ja moram priznati da nisam najbolje objasnio situaciju pa čak i da sam se koristio pogrešnim riječnikom. na primjer, previše sam naglasio "zasićenje" ok to je sigurno faktor u nekim drugim situacijama ali kod mene je više bilo nešto drugo.
ljubav, velis, a?
- covjekvjeverica
#91 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Baby Jane wrote:pa jasno mi je bilo da je ljubav tek poslje cina testiranja ne prije, prije nisam bio siguran da li je ljubav ili ne. pribjegao sam tom cinu prevare takoreci, za benefit ljubavi.covjekvjeverica wrote:ja moram priznati da nisam najbolje objasnio situaciju pa čak i da sam se koristio pogrešnim riječnikom. na primjer, previše sam naglasio "zasićenje" ok to je sigurno faktor u nekim drugim situacijama ali kod mene je više bilo nešto drugo.
![]()
![]()
![]()
ljubav, velis, a?![]()
- fantom slobode
#92 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
naravno...a onda je ona sebe posvetila iscjeljivanju drugih putem alternativnih metoda, jer je shvatila da posjeduje posebnu bio energiju. Sjasi se ko Gospa u Medjugorju.Baby Jane wrote:covjekvjeverica wrote:
.
![]()
![]()
![]()
ljubav, velis, a?![]()
- Baby Jane
#93 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
fantom slobode wrote:naravno...a onda je ona sebe posvetila iscjeljivanju drugih putem alternativnih metoda, jer je shvatila da posjeduje posebnu bio energiju. Sjasi se ko Gospa u Medjugorju.Baby Jane wrote:covjekvjeverica wrote:
.
![]()
![]()
![]()
ljubav, velis, a?![]()
koliko emocionalno zakrzljalih ljudi ima...to je fkt nevjerovatno...
nema on pojma sta je ljubav
- dustaban
#94 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Sve zavisi o kakvoj je aferi rijec.
Evo, recimo, slucaj Brankovica. Afera sa Sanelom mu je vjerovatno nacela brak, ali sve druge afere (Energopetrol, Energoinvest...) su ga ocito ojacale!
Evo, recimo, slucaj Brankovica. Afera sa Sanelom mu je vjerovatno nacela brak, ali sve druge afere (Energopetrol, Energoinvest...) su ga ocito ojacale!
- covjekvjeverica
#95 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Baby Jane wrote: naravno...a onda je ona sebe posvetila iscjeljivanju drugih putem alternativnih metoda, jer je shvatila da posjeduje posebnu bio energiju. Sjasi se ko Gospa u Medjugorju.
nemam pojma ni sta je pokvarenost u cemu si ti zlobna bijednice ocito ekspert.
- Baby Jane
#96 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
nemam pojma ni sta je pokvarenost u cemu si ti zlobna bijednice ocito ekspert.[/quote]covjekvjeverica wrote:Baby Jane wrote: naravno...a onda je ona sebe posvetila iscjeljivanju drugih putem alternativnih metoda, jer je shvatila da posjeduje posebnu bio energiju. Sjasi se ko Gospa u Medjugorju.![]()
- covjekvjeverica
#97 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
tužno je biti zao kao ti a još tužnije smijati se tome.Baby Jane wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- piupiu
#98 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
OK. Razumijem. Nije svojstvena samo tebi, naravno. Svojestvena je nezrelim ljudima, tacno. Svojstvena je i narcisoidnim ljudima, ali ti ne osjecaju kajanje. Svojestvena je, valjda, i bipolarnim ljudima, ali oni u tim fazama obicno nisu uracunljivi. Postoje i klisei koji se uce iz okoline. I tako dalje.covjekvjeverica wrote:
tacno. ali ja ne zagovaram ovakvo ponasanje, cak mi ponasanje nije glavni razlog za postavljanje teme, vec objasnjavam jednu temeljnu tjeskobu između ega, ljubavi, kajanja i nesigurnosti koja mozda nije svojstvena samo meni ali je svojstvena nezrelim ljudima.
Valjda je ta tjeskoba, to 'otimanje' zelji, znatizelji, samodokazivanju, i cemu sve ne, dio procesa sazrijevanja. Niko se ne rodi mudar. Niko se ne rodi ni zao, bar ja tako mislim. Nego naucimo svasta nesto, pa pravimo izbore, sazrijevamo, itd.
Sve dok se razumijemo da uciniti nesto sto ce boljeti drugo zivo bice ne moze ojacati vasu 'vezu', to sto ti neko oprosti zulum je njegova snaga, ne snaga vase 'veze'.
- Ramzess Veliki
#99 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Tema je jasno postavljena ali vi ovdje iznosite svoje stavove o pitanju afera.
Po pitanju teme rekao sam da, moguće je.
Nekome.
Nekome nije, ali nije to pitanje. Ako od tristo parova jednom upali da afera ojača vezu znači da je moguće. To što se njih dvjestodevedesetdevet parova razvelo ne mijenja tu činjenicu.
Po pitanju teme rekao sam da, moguće je.
Nekome.
Nekome nije, ali nije to pitanje. Ako od tristo parova jednom upali da afera ojača vezu znači da je moguće. To što se njih dvjestodevedesetdevet parova razvelo ne mijenja tu činjenicu.
- fantom slobode
#100 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?
Baby Jane wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()