Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Locked
chill001

#76 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by chill001 »

Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote:
Leo C Baptistao wrote:Što će oni to radit? Njima je u interesu da Bosnjaka ne bude kako bi se odcijepili. Nije mi samo jasno što bi ljudima koji vole Bosnu bilo u interesu da Bosnjaka ne bude? :? :? :? :?
Ispravio sam te.
Bosanci - Jugoslavija, Bošnjaci - Bosna, pa ko voli nek izvoli.
Ispravio sam te opet.
Last edited by chill001 on 29/09/2013 01:44, edited 1 time in total.
gnjev

#77 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote:
Leo C Baptistao wrote:Što će oni to radit? Njima je u interesu da Bosnjaka ne bude kako bi se odcijepili. Nije mi samo jasno što bi ljudima koji vole Bosnu bilo u interesu da Bosnjaka ne bude? :? :? :? :?
Ispravio sam te.
Bosanci - Bosna, Bošnjaci - Bošnjakistan, pa ko voli nek izvoli.
Bosanac imenica uz koju se najčešće veže epitet lakovjeran. Pa ti vidi

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Leo C Baptistao

#78 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Leo C Baptistao »

PalaDino wrote:Da li netko vidi Željka Komšića sa majcom na kojoj piše "BITNO JE BITI HRVAT"?

Ja osobno ne mogu vidjeti tu sliku u stvarnosti.
U Kalesiji je ŽK Komšić dobio preko 7 tisuća glasova. Hrvata ima manje od 30.ak u Klaesiji.

Kada vidim ove pripadnike SDP-a dolazim do zaključka da je sam čin zaokruživanja ŽK na glasačkim lističima dokaz bošnjačkog nacionalizma?
Željko je dobio glasove isključivo zbog svojih izuzetnih kvalifikacija i sposobnosti.
Leo C Baptistao

#79 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

gnjev wrote: Bosanac imenica uz koju se najčešće veže epitet lakovjeran. Pa ti vidi

Aha, i ko je taj epitet izmislio? Oni koji omalovažavaju Bosnu. Nevjerovatno je da su oni koji hoće da Bosne nema uspjeli ubjediti one koji Bosnu vole da se stide svega Bosanskog. Valjda se to tako radi.
gnjev

#80 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.

BosnianKnight

#81 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by BosnianKnight »

Bosnjak, bas kao moji pradjedovi !!!!!!!!

Jezik Bosanski !
Vjera nebitna !!!!!! Sta god ! Ja sam licno ateista :)
_majevica_

#82 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by _majevica_ »

Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote: Bosanac imenica uz koju se najčešće veže epitet lakovjeran. Pa ti vidi

Aha, i ko je taj epitet izmislio? Oni koji omalovažavaju Bosnu. Nevjerovatno je da su oni koji hoće da Bosne nema uspjeli ubjediti one koji Bosnu vole da se stide svega Bosanskog. Valjda se to tako radi.
Ako bi se i dodao naziv bosanci kao cetvrti narod u Ustav BiH...opet bi bile teznje podjele BiH.Svi narodi u BiH se
trebaju osjecati pomalo kao bosanci.Nije to nista strasno....i bilo bi sve oki...Popis ce biti i proci...
teznje treba usmjeriti da svi narodi il gradjani osjecaju BiH kao svoju drzavu.
Last edited by _majevica_ on 29/09/2013 02:04, edited 1 time in total.
gnjev

#83 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

BosnianKnight wrote:Bosnjak, bas kao moji pradjedovi !!!!!!!!

Jezik Bosanski !
Vjera nebitna !!!!!! Sta god ! Ja sam licno ateista :)
Kakve veze vjera ima. Ja Mihajlo, ti Fatima. :D

Leo C Baptistao

#84 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.

Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troetničke konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo. :bih:
Last edited by Leo C Baptistao on 29/09/2013 02:19, edited 1 time in total.
gnjev

#85 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

Dobro. Hoćeš da budeš gost u svojoj državi bujrum, Bosanac.

Leo C Baptistao

#86 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

gnjev wrote:Dobro. Hoćeš da budeš gost u svojoj državi bujrum, Bosanac.

Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu. Bosancu je Trebević Bosna, a Bošnjak kad čuje četničke pjesme na Trebeviću bježi u Bošnjakistan.
Last edited by Leo C Baptistao on 29/09/2013 02:22, edited 1 time in total.
chill001

#87 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by chill001 »

Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.

Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troentitetske konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo. :bih:
Srbi i Hrvati se nece mirnim putem odreci svoje konstituvnosti. Toliko bi trebalo da ti je do sad jasno.

Jedini vas uspjeh moze biti stvaranje cetvrtog konstitutivnog naroda koji bi se naravno stvorio samo u Federaciji i to na racun Bosnjaka.
gnjev

#88 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

Leo C Baptistao wrote:

Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu.
U glavama tebe i tebi sličnih koji Bošnjake direktno vežu za islam

Leo C Baptistao

#89 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

chill001 wrote: Jedini vas uspjeh moze biti stvaranje cetvrtog konstitutivnog naroda koji bi se naravno stvorio samo u Federaciji i to na racun Bosnjaka.
Konstitutivnost će time biti obesmišljena jer će Bosanaca biti više nego Hrvata. A Srbi i Hrvati se ne pitaju, već međunarodna zajednica. Do nas je kakvu ćemo poruku poslati - jesmo li za podjelu na tri djela ili smo za ujedinjenje.
Leo C Baptistao

#90 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

gnjev wrote:
Leo C Baptistao wrote:

Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu.
U glavama tebe i tebi sličnih koji Bošnjake direktno vežu za islam

Sami Bošnjaci sebe vežu za Bošnjakistan.
gnjev

#91 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

Bosanaca će biti taman toliko da Srbi budu izjednačeni u brojnosti sa Bošnjacima, nažalost

chill001

#92 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by chill001 »

Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote: Jedini vas uspjeh moze biti stvaranje cetvrtog konstitutivnog naroda koji bi se naravno stvorio samo u Federaciji i to na racun Bosnjaka.
Konstitutivnost će time biti obesmišljena jer će Bosanaca biti više nego Hrvata. A Srbi i Hrvati se ne pitaju, već međunarodna zajednica. Do nas je kakvu ćemo poruku poslati - jesmo li za podjelu na tri djela ili smo za ujedinjenje.
Vidim ja sa kim imam posla...
Last edited by chill001 on 29/09/2013 02:30, edited 1 time in total.
Black111

#93 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Odoste s teme.

Na temu. Dakle, SDP je pokazao upravo ono sto Hrvati odavno tvrde, a to je da to nije nikakva "multietnicka" stranka, vec cisto bosnjacka stranka kojoj je multietnicnost samo paravan. Pozivati se na tu toboze multietnicnost, a nosati majice gdje se pozivaju ISKLJUCIVO Bosnjaci da se izjasne na popisu sve govori (k'o fol neki Sejdic i Finci :D ). Koja je razlika? To sto "izjasni se kao Bosnjak" pise crvenom bojom? :D

I da, kao sto neko vec napisa, to je opcina gdje je Komsic kao clan Predsjednistva iz reda hrv. naroda osvojio nekih 7000 glasova, a Hrvate se tu moze skoro pa na prste prebrojati.. :lol:

Je l oni misle da su ljudi slijepi pa to ne vide.

Mrs.
_majevica_

#94 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by _majevica_ »

Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote:
Leo C Baptistao wrote: Sami Bošnjaci sebe vežu za Bošnjakistan.
Negdje si to procitao...il ti mislis tako..da su Bosnjaci Bosnjakistan.
Black111

#95 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

I zaboravih napisati onu: "Drzava za covjeka" :lol:
Leo C Baptistao

#96 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

gnjev wrote:Bosanaca će biti taman toliko da Srbi budu izjednačeni u brojnosti sa Bošnjacima, nažalost

ne bih rekao. srba je 1 milion. hrvata 450 000. znaci da bosanaca treba da bude 450 001. znaci da bi bosnjaka moglo biti oko 1.5 miliona.

ako bosanaca ne bude u znacajnom nista se nece promjenit, ali ako bude, sve se mjenja nabolje za one koji vole bosnu.
Leo C Baptistao

#97 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

_majevica_ wrote:
Negdje si to procitao...il ti mislis tako..da su Bosnjaci Bosnjakistan.
to je čista logika. ili misliš da tokić konta logiku? samo mu pogledaj glavu kakva je i sve ce ti se samo kazat.
Dzamahirija

#98 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Leo C Baptistao wrote:Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu.
Mene recimo zanima šta je to Bošnjakistan, o kojoj konkretno teritoriji govorimo i zašto?
gnjev

#99 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by gnjev »

Dzamahirija wrote:
Leo C Baptistao wrote:Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu.
Mene recimo zanima šta je to Bošnjakistan, o kojoj konkretno teritoriji govorimo i zašto?
Sindrom Mileta iz Laktaša, stipu :)

Leo C Baptistao

#100 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Black111 wrote:Odoste s teme.

Na temu. Dakle, SDP je pokazao upravo ono sto Hrvati odavno tvrde, a to je da to nije nikakva "multietnicka" stranka, vec cisto bosnjacka stranka kojoj je multietnicnost samo paravan. Pozivati se na tu toboze multietnicnost, a nosati majice gdje se pozivaju ISKLJUCIVO Bosnjaci da se izjasne na popisu sve govori (k'o fol neki Sejdic i Finci :D ). Koja je razlika? To sto "izjasni se kao Bosnjak" pise crvenom bojom? :D

I da, kao sto neko vec napisa, to je opcina gdje je Komsic kao clan Predsjednistva iz reda hrv. naroda osvojio nekih 7000 glasova, a Hrvate se tu moze skoro pa na prste prebrojati.. :lol:

Je l oni misle da su ljudi slijepi pa to ne vide.

Mrs.
da, očito je SDP namirisao sentiment u ruralnim zajednicama i kampanju koja se tamo vrši protiv Bosanaca u džamijama. Jebiga papci sa kockastim glavama poput Tokića jesu većina, to niko ne spori - ali mi ćemo postići cilj ako nas bude više od Hrvata. Ne mora, a vjerovatno i ne može, nas biti više od papaka sa kockastim glavama.
Locked