Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- žuta lala
- Baby Jane
#77 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Lik se potrudio, svaka cast, ali preseravanje sto jest, jest 
- lavorpunvode
#78 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
po meni je ovo romanticnije od onih scena i privlacenja paznje po trznim centrima, sportskim dvoranama i sl. jer su to obicno samo predstave za svacije oci i usi. iscenirano i pretjerano.AnaSime wrote:najbolje da to bude neplanirano... moj danasnji suprug je u momentu kada smo odabrali datum vjencanja bio moj momak nekih 8 mejseci optilike... sjedili smo na kafi i cekali neke prijatelje koji su kasnili... u naletu dosade i nervoze on je samo rekao "Hocemo li se vjencavati nas dvoje?", moj odgovor je naravno bio DA, a njegovo sljedece pitanje je bilo "Kada?" i eto.... sada vec mjesec i 10 dana u braku
s druge strane ovo je intiman dogadjaj i normalan nacin da se dogovorite o ozbiljnom planiranju zajednickog zivota. ni kad sam bila curica nikad nisam mastala o patetici ni na kom planu, a sad jos manje.
i ne shvatam odrasle djevojke, zene koje ko curice mastaju o tim nekim iznenadjenjima, padanju na koljena, suzama, aplauzima...
-
whitelegend07
#79 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Nisam ni ja za to da čitav svijet vidi. Idealno rješenje je da "upotrijebiš" svu vašu zajedničku prošlost i da je taj dan kad je planiraš zaprositi podsjetiš na sve te vaše zajedničke trenutke, kao neki mali vremeplov da napraviš. U tom vremeplovu da joj pokažeš i lijepe, ali i one manje lijepe momente, čisto za izbalansiraš stvar. Ali, sve to da uradite samo TI I ONA, ništa publika, ništa ostali. Samo ti i ona, onako kako je bilo i kad ste počeli. Na kraju vremeplova je odvedeš na njoj najdražu lokaciju i onda ide standardno. Na koljena, prsten u ruke, kažeš da su svi ti događaji koje si nabrojao bili za tebe neprocjenjivi, vrijedni, ali da tu ne želiš stati, nego želiš još puno takvih trenutaka i u budućnosti i da te trenutke želiš s njom. Onda ide pitanje hoćeš li se udati za mene.lavorpunvode wrote:po meni je ovo romanticnije od onih scena i privlacenja paznje po trznim centrima, sportskim dvoranama i sl. jer su to obicno samo predstave za svacije oci i usi. iscenirano i pretjerano.AnaSime wrote:najbolje da to bude neplanirano... moj danasnji suprug je u momentu kada smo odabrali datum vjencanja bio moj momak nekih 8 mejseci optilike... sjedili smo na kafi i cekali neke prijatelje koji su kasnili... u naletu dosade i nervoze on je samo rekao "Hocemo li se vjencavati nas dvoje?", moj odgovor je naravno bio DA, a njegovo sljedece pitanje je bilo "Kada?" i eto.... sada vec mjesec i 10 dana u braku
s druge strane ovo je intiman dogadjaj i normalan nacin da se dogovorite o ozbiljnom planiranju zajednickog zivota. ni kad sam bila curica nikad nisam mastala o patetici ni na kom planu, a sad jos manje.
i ne shvatam odrasle djevojke, zene koje ko curice mastaju o tim nekim iznenadjenjima, padanju na koljena, suzama, aplauzima...
Tako sam uradio...tako je uradio jedan moj prijatelj.
- BadCopy
#80 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
A jos i na koljena da se klekne?ljudi koji vam je qrac
-
dert
#81 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
ja sranja i ...
pa onda kako je vjencati
pa onda kako je j...
pa koko otici punici prvi put
sta pravite kino od svega i svacega
pa onda kako je vjencati
pa onda kako je j...
pa koko otici punici prvi put
sta pravite kino od svega i svacega
-
whitelegend07
#82 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Da se razumijemo, meni je glupost pitati kako je zaručiti. O.K. je savjetovati se s nekim, jer i sam sam to radio, ali baš tražiti od prvog do zadnjeg detaljčića da ti se objasni, a sam nemati nikakvu ideju...to mi je malo bez'ze.BadCopy wrote:A jos i na koljena da se klekne?ljudi koji vam je qrac
Mislim, valjda je to njegova djevojka, valjda zna šta ona voli, a šta ne, bolje od svih nas kombinovano. Samo to treba prenijeti na taj jedan dan i eto ga. Nije fizika.
Drugo...nije kino, jarane, to je samo neki red. U mnogo stvari, slažem se, žene neopravdano prave kino, predstavu, big deal, od stvari i događaja koji su sasvim obični. Ali, sve da je ovo oko prosidbe kino i milion puta, takav korak to zaslužuje. Jarane moj, nije to mala stvar, nije to mali korak. Bukvalno mijenjaš kurs svog života u potpunosti, okrećeš svoj brod za 180 stepeni. Nije mala stvar tražiti od nekoga da se veže za tebe trajno(svi smo nanijetili doživtno, jel'), da dijeli sa tobom svoj život, djecu da ti izrodi, na kraju krajeva. To je veliki korak, posebno za jednu ženu. I šta sad? Treba da tražim od nje ovo gore nabrojano(sama prosidba znači da sve to tražim do nje), a da se ponašam kao da je pitam:"Idem u prodavnicu, da tebi šta kupim kad budem išao?, ili možda treba da stekne dojam da me guzica zaboljela od sjedenja i da mi je dosadno za poludjeti, pa eto da priupitam to? Priznaj da ne ide.
- BadCopy
#83 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
To je red?To je picin dim.Nametnuto neko razmisljanje,kao i ono da zarucnicki prsten treba kostat kao 3 plate.Momci jeba vas holivud u glavu opasno.A uopste ko ti rece da ti treba bracni papir da zivis i budes sa nekom osobom do kraja zivota.
- Baby Jane
#84 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Ne znam kako nekima krene od ruke da ovako romanticnu temu pretvore u debilno prepucavanje muskih sovinista.
Neka prosi i zarucuje svako kako ko koga hoce. Bad Copy, tebi ako je debilno, ti nemoj, pusti ba ljude nek rade sta misle da treba. Ko si ti da nekome odredjujes sta je ispravno ili neispravno razmisljanje?
Ne kazem ni ja da treba klecati, kumiti, moliti, peciti se, izvoditi show, dici kredit za prsten, ali ohani malo, ziv bio.
- dalalala
#85 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Moji roditelji bili na jezeru. Sunčali se na plaži i on njoj kao iz topa "Mala, a šta ti misliš da se mi uzmemo?" To je njemu došlo u tom trenutku, nije planirao, nije imao ni prsten, nego jednostavno ga nešto puklo. A ona se šokirala, nije očekivala, pa se počela izmotavat ono joj pa ne znam, ne bih, mlada sam još, vako nako. A čovjek bio uporan, moljakao i to je to. Kasnije joj je kupio prsten, vjenčali se i evo 35 godina u braku. Međutim, ona i dan danas zna prigovorit kako je moglo biti romantičnije i kad gleda neki film, pa budu one romantične zaruke, sva se istopi. Eto, ženama je bitan očito taj čin prosidbe. Ja non stop govorim kako ne želim nikakav bauk, kako želim da sjednemo i da se dogovorimo kad će svadba i da želim sama sebi prsten da izaberem, a opet kontam, možda ću i ja kao i mama poželjeti da je sve bilo romantičnije. Ko bi nas žene znao 
- ronnie
#86 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Meni je najveci fazon kako neki planiraju vjencanje godinu ili dvije unaprijed. Imam jednog jarana koji je godinama hodao sa djevojkom, onda su dvije godine bili zaruceni, a nakon toga godinu dana u braku pa se rastali. 
-
whitelegend07
#87 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Jarane, sve je to tako, al' ti nisi u pravu.BadCopy wrote:To je red?To je picin dim.Nametnuto neko razmisljanje,kao i ono da zarucnicki prsten treba kostat kao 3 plate.Momci jeba vas holivud u glavu opasno.A uopste ko ti rece da ti treba bracni papir da zivis i budes sa nekom osobom do kraja zivota.
Koji crni holivud, jbo te holivud, ne znam jesam li tri filma u životu pogledao.
I, da se zna, na prsten nisam ni 0.5KM potrošio.
O ovom nametnutom mišljenju...kakav nonsense. Bar kad sam ja u pitanju, tu se nije radilo o nikakvoj tradiciji, nikakvom nametnutom mišljenju kako ti reče, nego sam jednostavno mislio da tako veliki korak kakav brak jeste(formalni ili neformalni, isto je, pusti sad potpis) ne mogu predložiti na dvosjedu, gledajući utakmicu i ispijajući pivo, kao u fazonu:"Ej mila, daj mi malo vode, molim te i...ho'š se udati?"
A ovo što si ti ponudio u dosadašnjem dijalogu...te ne treba je prositi, te ne treba ni kleknuti, te daj doj neku bižuteriju bez'ze...mislim, odnedavno sigurno nisam prava osoba da ti ovo kažem, ali ovo je klasični nedostatak poštovanja prema ljepšem spolu.
I da, prelistaj temu "Brak bez potpisa DA ili NE?" pa ćeš vidjeti da se bijeli prvi zauzima za brak BEZ potpisa, iliti, kako ga oni nazvaše, na divljaka.
- BadCopy
#88 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Jesam ja njemu napisao nemoj legendo tako bolje ti je vako.ja koliko vidim nisam.Iznosim samo svoje misljenje da ne treba covjek pravit majmuna od sebe.ak se vec vole volit ce se i bez tih serijskih gluposti.
-
whitelegend07
#89 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Podariti ženi jedan dan pažnje, jedan dan koji će biti samo njen, u kojem će ona biti centar svijeta, u zamjenu za cijeli život koji ona tebi daje, za tebe je "pravljenje majmuna od sebe"??? Ajd' dobro.BadCopy wrote:Jesam ja njemu napisao nemoj legendo tako bolje ti je vako.ja koliko vidim nisam.Iznosim samo svoje misljenje da ne treba covjek pravit majmuna od sebe.ak se vec vole volit ce se i bez tih serijskih gluposti.
I'm off.
- lavorpunvode
#90 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Boga mi legendo, iz svake tvoje rijeci vristi onih jedva 20 godinawhitelegend07 wrote:Jarane, sve je to tako, al' ti nisi u pravu.BadCopy wrote:To je red?To je picin dim.Nametnuto neko razmisljanje,kao i ono da zarucnicki prsten treba kostat kao 3 plate.Momci jeba vas holivud u glavu opasno.A uopste ko ti rece da ti treba bracni papir da zivis i budes sa nekom osobom do kraja zivota.Sviđalo se to današnjim "revolucionarima"
ili ne, da bi se život iole uspješno živio, sam sebi moraš postaviti neka pravila i/ili ograničenja. Pravila moraju postojati, ne može sve s brda, s dola, kako nam se ćefne. Misliš da bi potrajali ovoliko dugo da je tako išlo? Eto, zato ja govorim da će ljudi sami sebe odvesti u pm...
Koji crni holivud, jbo te holivud, ne znam jesam li tri filma u životu pogledao.Sport i ljubav, to je moj život.
![]()
![]()
I, da se zna, na prsten nisam ni 0.5KM potrošio.
O ovom nametnutom mišljenju...kakav nonsense. Bar kad sam ja u pitanju, tu se nije radilo o nikakvoj tradiciji, nikakvom nametnutom mišljenju kako ti reče, nego sam jednostavno mislio da tako veliki korak kakav brak jeste(formalni ili neformalni, isto je, pusti sad potpis) ne mogu predložiti na dvosjedu, gledajući utakmicu i ispijajući pivo, kao u fazonu:"Ej mila, daj mi malo vode, molim te i...ho'š se udati?"Opet ponavljam, za mene to nikako nije u redu, da se ženi takav momenat toliko minorizira. Nije u redu.
A ovo što si ti ponudio u dosadašnjem dijalogu...te ne treba je prositi, te ne treba ni kleknuti, te daj doj neku bižuteriju bez'ze...mislim, odnedavno sigurno nisam prava osoba da ti ovo kažem, ali ovo je klasični nedostatak poštovanja prema ljepšem spolu.Ono, izvini, ali...
I da, prelistaj temu "Brak bez potpisa DA ili NE?" pa ćeš vidjeti da se bijeli prvi zauzima za brak BEZ potpisa, iliti, kako ga oni nazvaše, na divljaka.To je valjda jedina formalnost, jedini običaj koji su nam prenijeli naši stari, a da mu ne razumijem svrhu. Brak? WHY??? Da se razumijemo, oženiću se, ali samo zato jer ona tako hoće.
- BadCopy
#91 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
E moja legendo.Postuj vise sebe nego ikog drugog prvo to,ja kolko sam skonto ti si klekno.Sto to?Radi sebe ili radi doticne?Sumjam da ce musko kleknut radi sebe pred curom ili bilo kome.
Planiras da se zenis koliko ti je godina mozda 25 do 30.Ne znam druze covjeka od 30 kako kleci
Planiras da se zenis koliko ti je godina mozda 25 do 30.Ne znam druze covjeka od 30 kako kleci
- dalalala
#92 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Ne mora se kleknut, ali može se potruditi da bude posebno 
- WildRedRose
#93 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
lijepoEurosa wrote:Ja sam od prvog dana našeg zabavljanja znala da je on Taj.Nekako sam imala osjećaj,slutnju...nešto. Sve je nekako išlo svojim tokom.Kad me pitao šta mislim o zarukama, želim li ih uopšte, sjedili smo na kafi i razgovarali kao da se radi o nekom drugom a ne o nama, prijateljski. Kad sam rekla da ih želim, odgovorio je da nije htio da to radi jer do tada nije znao moju želju glede toga. Isto veče smo trebali u kino, stajali smo ispred Miting Pointa i držao je ruke iza leđa. Pitao je koju ću ruku...ja mislila u jednoj karte u drugoj garant cvijet ili tako nešto...nisam se nadala da je tako brzo kupio prsten...potrefila sam pravu rukuBilo je lijepo, bilo je na ulici,bilo je pred masom ljudi i u gužvi, ali sam samo ja čula pitanje a on odgovor.
Kad nekog voliš sve ostalo je nevažno.
a pustite ba covjeka, ja podrzavam bijelog.. uradio je sto je htio, nije ga niko tjerao na to.. ko nece, ne mora..
- tendzera
#94 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Jes',jes',tako je,slažem se s tobom gđice divljakoWildRedRose wrote:lijepoEurosa wrote:Ja sam od prvog dana našeg zabavljanja znala da je on Taj.Nekako sam imala osjećaj,slutnju...nešto. Sve je nekako išlo svojim tokom.Kad me pitao šta mislim o zarukama, želim li ih uopšte, sjedili smo na kafi i razgovarali kao da se radi o nekom drugom a ne o nama, prijateljski. Kad sam rekla da ih želim, odgovorio je da nije htio da to radi jer do tada nije znao moju želju glede toga. Isto veče smo trebali u kino, stajali smo ispred Miting Pointa i držao je ruke iza leđa. Pitao je koju ću ruku...ja mislila u jednoj karte u drugoj garant cvijet ili tako nešto...nisam se nadala da je tako brzo kupio prsten...potrefila sam pravu rukuBilo je lijepo, bilo je na ulici,bilo je pred masom ljudi i u gužvi, ali sam samo ja čula pitanje a on odgovor.
Kad nekog voliš sve ostalo je nevažno.
![]()
a pustite ba covjeka, ja podrzavam bijelog.. uradio je sto je htio, nije ga niko tjerao na to.. ko nece, ne mora..
-
whitelegend07
#95 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Vjeruj mi, možda brojim 20 ljeta, ali mi je glava ostarila puno više.
A što ovo misliš? Zato što uvijek branim žene i razmišljam i njihovu korist?
Ili si možda to rekla zato što ne gledam da sve što ima bar i konture lijepog, romantičnog, svedem na odvratnu racionalizaciju stvari. Inače mrzim racionaliste i materijaliste. Mora u životu postojati neka ljepota, nešto što će te tjerati kroz život iz dana u dan. Jer, ako je sve tako predvidivo i proračunato(God I hate this word
@ružice
@bad copy
Ako će mi biti iz poniženja kleknuti pred nju ili uraditi neke stvari za nju i to samo zato jer sam balkanski pojam "muškarčine", onda neka, hvala ti. Meni dobro i ovako.
Last edited by whitelegend07 on 25/10/2013 13:27, edited 1 time in total.
- lavorpunvode
#96 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
reci cu ti samo da i u ugadjanju i podilazenju djevojci/zeni trebas imati mjere. toliko ugadjanje moze da davi, gusi.. moras imati malo vise sampostovanja, cijeniti nju naravno, ali moras vise cijeniti i sebe.whitelegend07 wrote:![]()
![]()
![]()
Vjeruj mi, možda brojim 20 ljeta, ali mi je glava ostarila puno više.
A što ovo misliš? Zato što uvijek branim žene i razmišljam i njihovu korist?Kod mene ti je k'o u onoj pjesmi:"Iako sam muškarac, na ženskoj strani ja uvijek sam."
![]()
![]()
Ili si možda to rekla zato što ne gledam da sve što ima bar i konture lijepog, romantičnog, svedem na odvratnu racionalizaciju stvari. Inače mrzim racionaliste i materijaliste. Mora u životu postojati neka ljepota, nešto što će te tjerati kroz život iz dana u dan. Jer, ako je sve tako predvidivo i proračunato(God I hate this word), zašto onda sve ovo? Onda je cijeli život ovo što bad copy reče za prosidbu - običan cirkus.
@ružice
bijeli trnje svoje.
- BadCopy
#97 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
20 ti godina?Jarane da te vako pitam ono muski Koji ti je kurac?
- dalalala
#98 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
De ba popustite čovjeka. Ko je vama kriv što niste romantični 
- WildRedRose
#99 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
znaci blizi se sudnji dantendzera wrote: Jes',jes',tako je,slažem se s tobom gđice divljako
ako ne zamjeras, da ti ja odgovorim.. Koji mu je ? Dozivljava najljepse vrijeme zivota, i koristi to.. voli, voljen je, itd.. pusti ga, svakako je malo romantika kao nas bijeliBadCopy wrote:20 ti godina?Jarane da te vako pitam ono muski Koji ti je kurac?
-
whitelegend07
#100 Re: Kako i na koji način zaručiti djevojku?
Preformuliši pitanje, možda i odgovorim.BadCopy wrote:20 ti godina?Jarane da te vako pitam ono muski Koji ti je kurac?
A jarane, niti znaš sve, niti moraš da znaš. Pozadina koja stoji između nje i mene čini da tih 20 godina(malo, da, slažem se) poprimi skroz jedan drugi oblik. Vjeruj mi.
Evo, ružice, reci Him.
@Eurosa
Šta ću ti ja, onda nađi nekog kojem ćeš, umjesto da klekne KAD TE PROSI, u zamjenu ti prati noge svako veče.