Ima lik na Socijalnom, parking prekoputa Hitne, koji traži pare za benzin, znači zaustavlja ljude na trotoaru i onda im prodaje priču, kao možeš i ti sa njim do benzinske, treba mu 3-4 litra, tj. prvo traži cvaju, onda spusti na cenera i na kraju daj šta imaš.
Tu stalno prolazim i nisam vjerovao dok mi prijatelj nije ispricao i on mu dao kao cenera jer je lik fakat uvjerljiv i treba mu da djecu dovuce nesto mu je smutio. A ovaj moj haver dobar ko hljeb još Ramazan bio i da mu pare eto kao sevap je. Kad prolazi on možda nakon mjesec i po, i isti lik mu prodaje istu priču, valjda ga zaboravio

. Kao samo mu je reko 'Jel te sramota?' i okreno se.
Elem, nebi ja ovo ništa ni pisao, da se i meni neku noć nije isto desilo.

Vraćam se kući oko pola 11 kad on izlijeće standardno, a meni u glavi jaranova priča samo. I znači šablon je potpuno isti, ko da čita iz nekog bukvara. Tužna faca, 'paša , pomozi, molim te trebam dovuć dijete iz Briješća', onda možeš i ti sa mnom nije problem i tako. Još me ono kao dirnu za rame, poludio sam rekoh nemoj me dirat slomiću ti noge, nisam ti ja buraz jesi čuo levatu jedan i sad čekam njegovu reakciju. Samo se okrenu stavi one neke ključeve u džep i ode. Majkemi takve je sevap namarisat, bilo me malo i hastra da odozdo iz mraka neće izletit kakve ciganije zbog moje reakcije, jer mu je auto navodno parkirano na donjem parkingu u mraku.
Šta ćeš, ja vjerujem da se žene i djevojke, pa i neki muški malo i prepadnu pa mu i daju pare iz straha kad te ovako spopadne iz vedra neba izleti sa nekom ofirnom pričom i samo čekaš da izvadi nož ili nešto. Eto samo da znate i za njega