Viber

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

cincilator2012

#76 Re: Viber

Post by cincilator2012 »

Dodushe, ima ova opcija "Contact Joined Viber" za notifikaciju da tebi javi kad se neko "nakaci" od tvojih kontakata na viber. Jedino ova opcija, ako vrijedi "obostrano" ?
commendatore

#77 Re: Viber

Post by commendatore »

muha_sa wrote:
cincilator2012 wrote:Pozz, posto cesto mijenjam ROM-ove na telefonu, svaki put mi salje obavijest svim kontaktima (nakon promjene ROM-a) da sam se "prikljucio na viber". Ima li nacin da se ova opcija nekako iskljuci?

lp
udješ u postavke i ukucaš da izbriše obavjest pri mjenjanju ROM-a
i pretisnes puljku F15 :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
iceman ze

#78 Re: Viber

Post by iceman ze »

Znam kako napraviti grupu ali ne i kako da joj naziv napisem......any help?
valjuga

#79 Re: Viber

Post by valjuga »

iceman ze wrote:Znam kako napraviti grupu ali ne i kako da joj naziv napisem......any help?
Kad oformiš grupu pa uđeš u čat i onda povučeš prstom sa desna ulijevo i dobiješ opcije da mijenjaš naziv da sakriješ čat i svašta nešto...
corei3

#80 Re: Viber

Post by corei3 »

Je li na viberu ukinut online status ili su neato zeznuli. Vidim niko nije online osim kad mu je tel. Otkljucan ili kad je u viberu
supercali

#81 Re: Viber

Post by supercali »

Jeste skontali tajni chat na viberu?
Benq

#82 Re: Viber

Post by Benq »

corei3 wrote:Je li na viberu ukinut online status ili su neato zeznuli. Vidim niko nije online osim kad mu je tel. Otkljucan ili kad je u viberu
Ovo se pocelo drugu i meni desavat cim smo uradili update vibera..
doff

#83 Re: Viber

Post by doff »

supercali wrote:Jeste skontali tajni chat na viberu?
Jesmo :P
milann1971

#84 Re: Viber

Post by milann1971 »

od jutros viber ne radi, nikako ne moze da se aktivira, pise da broj koji su oni poslali nije u redu...pisem podrsci i odgovore u roku pola sata da mi je blokiran racun radi "ilegalnih aktivnosti i spamanja "/.....pojma nemam sta im je to, niti sam radio nesto tako, nista sem dopisivanja i poziva....strasnooooo/....sta mi je ciniti ??? :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Sociolog

#85 Re: Viber

Post by Sociolog »

Pozz, pitanje?

Kako je raja? Da li me je osoba odblokirala ili slicno?Naime, sredinom januara me je block.niti sam mogao slati poruke, niti vidjeti,,online,,status? Recimo kad sam ukucao taj broj kod drugih ljudi pokazivao mi je status, kod mene nista do prije par dana. Odjednom prije par dana i kod mene na viberu se pokazuje taj status, kad je onnline..ja posaljem jednu rijec, i napisa mi dole Delivered.Jel to znaci, da me ta osoba Unblock ili sta? Hvala, na odgovoru
ado_sar

#86 Re: Viber

Post by ado_sar »

Sociolog wrote:Pozz, pitanje?

Kako je raja? Da li me je osoba odblokirala ili slicno?Naime, sredinom januara me je block.niti sam mogao slati poruke, niti vidjeti,,online,,status? Recimo kad sam ukucao taj broj kod drugih ljudi pokazivao mi je status, kod mene nista do prije par dana. Odjednom prije par dana i kod mene na viberu se pokazuje taj status, kad je onnline..ja posaljem jednu rijec, i napisa mi dole Delivered.Jel to znaci, da me ta osoba Unblock ili sta? Hvala, na odgovoru
Haha, bgm te je cura odblokirala, ali ne mora znaciti da joj se sada svidjas. Mozda je samo promijenila telefon :)
JedanOdBraceMorica

#87 Re: Viber

Post by JedanOdBraceMorica »

Kako je moguce da neko ima sve stickere besplatno a ja ne??
Sociolog

#88 Re: Viber

Post by Sociolog »

ado_sar wrote:
Sociolog wrote:Pozz, pitanje?

Haha, bgm te je cura odblokirala, ali ne mora znaciti da joj se sada svidjas. Mozda je samo promijenila telefon :)
Mozes li mi ovo objasnit,,mozda je samo promjenila telefon,je li to kad se promjeni telefon, kontakti se sami odblokiraju,ili? Ne razumijem bas..
Benq

#89 Re: Viber

Post by Benq »

Sociolog wrote: Mozes li mi ovo objasnit,,mozda je samo promjenila telefon,je li to kad se promjeni telefon, kontakti se sami odblokiraju,ili? Ne razumijem bas..
Upravo tako , kad promijenis telefon ili jednostavno reinstaliras viber (fabricki reset telefona) , sve kontakte moras opet blokirat jer se automatski deblokiraju pri novoj instalaciji vibera.
vazna

#90 Re: Viber

Post by vazna »

Ako moze mala pomoc, dobio sam na viber 2 video klipa od istog posiljaoca i jedan otvorim sasvim normalno, a drugi kad pokusam pokrenuti pise mi video se ne moze prikazati zato sto telefon ne podrzava rezoluciju. Hvala.
Sakazulu

#91 Re: Viber

Post by Sakazulu »

Vjerovatno greška prilikom prijema fajla!
jahac96

#92 Re: Viber

Post by jahac96 »

Ovako promjenio sam mobitel i sada hocu da prijavim viber na novi mobitel. Međutim kada to uradim sve poruke sa vibera na racunaru ce se obrisati, ima li neki nacin da ove poruke sto imam na laptopu prebacim i na mobitel
Qler

#93 Re: Viber

Post by Qler »

Ja koliko sam upratio nema... zato i koristim whatsapp.. ima cloud backup (i na gdrive na andorid i na onedrive na widnows) i miran sam...
sabanss

#94 Re: Viber

Post by sabanss »

jahac96 wrote:Ovako promjenio sam mobitel i sada hocu da prijavim viber na novi mobitel. Međutim kada to uradim sve poruke sa vibera na racunaru ce se obrisati, ima li neki nacin da ove poruke sto imam na laptopu prebacim i na mobitel
Koliko znam Viber podrzava backup na Google Drive. Doduse, samo tekst, medjutim slike prekopiras rucno i sve sljaka...
tinkerbell09

#95 Re: Viber

Post by tinkerbell09 »

jahac96 wrote:Ovako promjenio sam mobitel i sada hocu da prijavim viber na novi mobitel. Međutim kada to uradim sve poruke sa vibera na racunaru ce se obrisati, ima li neki nacin da ove poruke sto imam na laptopu prebacim i na mobitel
Imaš u postavkama vibera, opciju: sigurnosna kopija vibera. Tu klikneš, i onda ti on da opciju da je obaviš i spasiš. Prilikom logovanja istim brojem, na samom startu viber će pitati želiš li obnoviti kopiju. I ako želiš (a želiš) potvrdiš, i vratit će ti sve stare razgovore. Također, imaš opciju da razgovore pošalješ na mail. Ideš na postavke vibera, onda na pozivi i poruke i imaš opciju: pošalji prethodno mailom.

Good luck :)
Enticer

#96 Re: Viber

Post by Enticer »

Evo pokusavam, al’ ne ide... kako da izbrisem komplet prepiske sa odredjenim kontaktom bez da obrisem kontakt sa liste? Znam da ima pojedinacno brisanje poruka, al to je gnjavaza.
zrakomlat

#97 Re: Viber

Post by zrakomlat »

Enticer wrote:Evo pokusavam, al’ ne ide... kako da izbrisem komplet prepiske sa odredjenim kontaktom bez da obrisem kontakt sa liste? Znam da ima pojedinacno brisanje poruka, al to je gnjavaza.
1. Otvoriš viber, nađeš chat s tim kontaktom, ne otvatas ga nego pritisneš duže i pojavi se opcija delete this chat
2. Otvoris taj chat, povučeš prstom ulijevo, pa se s desne strane pojave neke opcije a na dnu ima delete this chat.

Dakle sve poruke, cijeli razgovor se briše, a taj kontakt i dalje ostaje u listi prijatelja. Valjda sam razumio šta pitaš :D
Post Reply