Kolega sa foruma vec preko godine sipa u RS-u, gdje naleti, najjeftiniji dizel iz broda u 1.5dci, i nikakvih problema nema...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
gazprom (ex omv)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SA2
#77 Re: gazprom (ex omv)
Sipam na hifi i prezadovoljan sam gorivom, nisam nikad imao problema, čak ni kad su bili najveći minusi. Mislim da bi trebali izbjegavati ove strane kompanije i sipati na domaćim. To je jedan od glavnih razloga što sipam na hifi, jer je to 100% domaća kompanija, najveći su distributer, a gorivo im je extra. Pored toga, nedavno sam čuo da su donirali 100.000 KM za izgradnju kuća socijalno ugroženim osobama. Pa zašto bih onda davao nekom gazpromu, ini ili petrolu pare kad će oni svu zaradu prenijeti u svoje zemlje a nama ništa neće ostaviti niti donirati?
-
drsrle
#78 Re: gazprom (ex omv)
meni je hifa prije mjesec dana unistila NOVO auto, nasuo kod njih pun rezervoar i nakon 100 metara voznje auto stalo. Na servisu kad su izvukli gorivo, nakon provedene analize utvrdili da je nafta bila pomjesana u benzinu ( ja nasuo BMB95). Hifa se na to izvinula i potvrdila da znaju za taj propust.
NE TOČITI NA HIFI ! Nikad ne znate da li ćete umjesto benzina dobiti naftu.
NE TOČITI NA HIFI ! Nikad ne znate da li ćete umjesto benzina dobiti naftu.
-
NediM17
#79 Re: gazprom (ex omv)
Ja prekjucer nasuo dizela 5 do vrha za 2.2KM po litru na Gazpromu kod Wise.
Pravo se zajebah, evo mi sad auto dimi i pusi, i jedva nabere dvije stoje na autoputu.
, ali sam zato dobio fiskalni racun i one markice da mogu kupiti torbe na popustu.

Pravo se zajebah, evo mi sad auto dimi i pusi, i jedva nabere dvije stoje na autoputu.
- basicm
#80 Re: gazprom (ex omv)
Prijatelj mi kaze da vozi oko 20 km na Nestro pumpu samo da puni, ima dci i kaze da mu auto mirnije radi, manje trosi nego sa ostalim.dci driver wrote:Vidim da se ovdje baš zakuvalo oko kvaliteta derikoža ma koje provenijencije, a svodi se otprilike "meni kad ovaj moj zaćera u š...k sigurno manje boli nego kad tebi tvoj"
Kako god, moje iskustvo kaže:
dci motor-dakle osjetljiv na gorivo; 50 000km; sipao samo na Nestro-još manje vjerujem lokalnim muljatorima; niti jedan problem vezan za gorivo.
- stakasa
#81 Re: gazprom (ex omv)
Na osnovu cega donosite zakljucke da je neki dizel dobar a neki slab? Fosfor u njemu? Sumpor? Unistava vam katalizatore, zacepi EGR, oksidira li glava...? Ili je sve od oka?