E, i meni to smeta,It_is_a_Leclerc wrote:A što vi ismijavate nečiji izbor i otkud vam pravo da to činite ?NNNN wrote:a sad ti to uporedi sa mrkvom sa roštiljasumirprimus wrote:lokice ti kad bi probala moj ramstek sa rostilja unesvijest bi upala od srece i zadovoljstva...
a tek ribu...![]()
Ova tema je, koliko sam ja razumio, zamišljena kao mjesto gdje možemo konstruktivno raspravljati o ulozi životinjskog mesa u ljudskoj ishrani, a ne mjesto gdje ćemo jeftinim upadicama tipa - "Joj. vidi onoog".."ccc", ismijavati druge ljude i njihove izbore.
Kako rekoh, nekad se po selima jelo meso koje čovjek sam odhrani, i ljudi su bili zdravi. Danas, neke raspadnute lešine iz Brazila koje su pojele više antibiotika nego trave, stignu u celofanu - "Domaće", pa i nije čudno što su sve češći kanceri intestinalnog trakta.
Također, ko je jednom jeo domaću piletinu zna razliku između nje i ovog hibrida koji dobijemo u prodavnicama. Meni je, recimo, šokantan podatak da zoolozi kokoš koja se uzgaja u velikim fabrikama pilećeg mesa, ne smatraju običnom kokoši, već je zbog deformiteta nastalih uslijed šopanjem raznim stereoidama, radi obimnijih prsa i krila, zovu - Nouvus Gallus (nova kokoš).
napadoše bezveze, samo zato što su neki rekli drugačije nego što većina misli