Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Erased

#76 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Erased »

Great Cornholio wrote:
Lakat Jebić wrote:evo ja tek ustao, sta god odlucite, ja se slazem :D
dvae's sklekova i idi kupi opuške po krugu kasarne :twisted: :D

Ma kakvo ba vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, nećemo mi uskoro imati para ni za doktore i nastavnike.
Mi smo uvijek imali dovoljno para samo su u pogresnim rukama.
agent_001

#77 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by agent_001 »

Micaha wrote:
agent_001 wrote:Apsolutno ZA.
Oni koji seru, a nikad nisu bili ni na kampovanju s rajom a kamo li u vojsci ili su oni što se vuku iz kreveta u pola 1 ili amnestije koje su razgulile odavde čim je zagustilo.
Vojska te više spremi da budeš sposobniji čovjek nego ratnik.
Ako ti je do tad stara slagala ormar, kuhala, peglala i sl naučiš sve sam kad se vratiš, čizme na nogama non stop, onda cjeniš patike koje ti stari kupi, bruka ih nije znalo vozit vate se s vozačkom, cjeniš ljudskost jer te baci negdje gdje nikog neznaš pa si se prinuđen snači i naći prijetelje i društvo.
Pa te pošalju da spašavaš ljude od elementarnih nepogoda, a ne sad kao imamo vatrogasce koji zjevaju i samo kamiču za kanaderima i helikopterima a plata ide.... Dakle puno puno više je stvari koje su bile pozitivne nego one negativne, i da, ako ti se neko dere ostav na uho i to ima svoju svrhu, nauči ljenčinu i demokratu, ja imam pravo disciplini, koju kasnije cjeniš u životu.
Ako nista od ovoga nisi naucio do devetneste komotno se objesi. Bila stvar
Jesi li se ono baš potrudio da sastaviš ovako dobokoumnu rečenicu?

Nije bitan pojedinac, nego društvo, nismo svi isti i nemaju svi istu priliku u životu, i ako ti je ovo jedini argument objesi se i to za muda, to ti je izgleda sav mozak. BItna stvar!
Great Cornholio

#78 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Great Cornholio »

Erased wrote:
Great Cornholio wrote:
Lakat Jebić wrote:evo ja tek ustao, sta god odlucite, ja se slazem :D
dvae's sklekova i idi kupi opuške po krugu kasarne :twisted: :D

Ma kakvo ba vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, nećemo mi uskoro imati para ni za doktore i nastavnike.
Mi smo uvijek imali dovoljno para samo su u pogresnim rukama.
Pa dobro, evo uzmite pare od vjeronake pa je dajte vojsci.
mobile9

#79 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

ehh da ovako pišu i raspravljaju i daju prijedloge parlamentarci i ostali... :thumbup:
Našoj državi je potrebno minimum 100.000 profesionalnih vojnika i do 200.000 u rezervi pa da budemo barem donekle respektabilna vojna sila kao nekada Armija BIH koja je brojala oko 260.000 Vojnika. I naravno svaki punoljetan mladić i djevojka da prođu makar ovu osnovnu obuku od tri mjeseca koju sada prolaze " PROFESIONALCI " u OS BIH. :bih:
Great Cornholio

#80 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Ja sam za Sjevernokorejski model.
Erased

#81 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Erased »

Nije bitno od koga cemo uzeti, imamo mi od koga npr. od profita Telekoma, EP-a itd.
sema911s

#82 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sema911s »

osime kad napomenu trovanje,.,. akova salama, i poli,., od tone koja dodje 1 al samo jedna je valjanog roka,.,sve ostalo isteklo,, a jaja,., jbte mirisala su na kilometar,.,

a evo jedna prica,., prije no sto sam dosao u vojsku upoznao se dobro sa vatrenim oruzjem svih vrsta,(tetak ex vojno lice, pa mi pokazao podrum sa zalihom),.dosli na gadjanje i sad nas 10 u redu,. stoje puske ispred,. imali amerikanke,., onaj objasnjava sta i kako a levat se dere koliko moze,. pucaju svi fulaju nebo,.,dodje red na mene udaljenost 20m ja u sredu,., stao on gleda,.,i meni na uho vojnice hajd opet,.,ja u sredu,. kad iz peta povuce glas,.vojnice jebote b,.,.,g sta se kurcis,., skloni on mene da gledam i prilazi( a taj je za svaku rijec jebavo boga) sto nekazes da znas pucat, ko te naucio,. ja mu ime i prezime,., kad on meni hajd ti na dopust poselami tetka i recimu da svrati,.,(ono to vojska,.zahebana,disciplina) vratim se oni vjezbaju iz pistolja pucat,. kad drugi prati.,., ja onako volio se kurcit,.,i sprasim svih 7 metaka u sredinu,. kad iz daljine zove me prezimenom i da me jebo bb,.,g,., reko sam ti da ne pucas,., nikada mi vise puske nisu dali,.,, a bio i jedan top tu., i ja ga zagledo i okrenem ga prema kucici gdje su bili ti geneali, pukovnici,nadredjeni,., i nadjem praznu cahuru,.punjenje., i gledam da me uprate sta radim,. ja sam to danima proucavao koja rucica sta gdje,., i jedan dan vidim cugaju,., idemo u akciju,., kolega uzme neko bure sakrije se lupice i bacit prasine,., puce ono ovaj drugi tric dere se nemoj sema ne tamo,.,prava je granata.,., a ja jedva od smijeha ma nije corak pustii,., ciljam ja a oni gledaju sa prozora,.nisanim ko veliki,.deru se oni nemoj,laju,.uralju,., pomaknem se malo ko da hocu ispalit., i pojebe nam se kordinacija pokreta ovaj udari u bure,.,al ne baci prasinu,., a ja lego,.bacio se na zemlju,., i posto je skonto sta je uradio da nije zaprasio pocne lupat po buretu,.,i pjevat neku navijacku,.,

i mislite da smo zavrsili u nekoj kazni,.nesto nas habali,., samo su rekli dobra sala,.,

da smo to uradili bilo gdje bilo bi i zatvora i kazene,., i svasta nesta,., dok ovdje ta ozbiljna vosjka, nadprosjecno inteligentna,i obucena,.,nista,.,jos na spuste prije rokaa,.,.,
ultima_palabra

#83 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ultima_palabra »

Pa to... ja nisam išao, ali dosta mojih jarana jeste. Na kraju je to bio javašluk živi, ovim desetarima i kaplarima se otvoreno odbijala pošlusnost i jebavala mater na svakom koraku... bolje je da nemaš vojsku, nego da imaš takvu lakrdiju.
animals

#84 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by animals »

Nije mi jos jasno jedno, za ciju ste vi vojsku, zajednicku..koja ce nas opet braniti od nas sami..osposobiti ljude koji ce se u dogledno vrijeme opet podijeliti na tri strane, pa onda tako osposobljeni opet ubijati jedni druge..ili pokretac teme ima neke druge ciljeve, osposobiti samo jednu vojsku, da u dogledno vrijeme zgazi one druge..kao i sto je u proslome ratu ta osposobljena i utrenirana vojska sa svim mogucim oruzjem, nije mogla zauzeti jedan gradic koji su branili sacica civila..eto koliko znaci ta utreniranost..
Great Cornholio

#85 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Erased wrote:Nije bitno od koga cemo uzeti, imamo mi od koga npr. od profita Telekoma, EP-a itd.
šta će nam ba vojska, imamo mi dovoljno ljutih i vojno obučenih penzionera/ umirovljenika da brane ovi državu ako zatreba :twisted: :D
agent_001

#86 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by agent_001 »

ultima_palabra wrote:Pa to... ja nisam išao, ali dosta mojih jarana jeste. Na kraju je to bio javašluk živi, ovim desetarima i kaplarima se otvoreno odbijala pošlusnost i jebavala mater na svakom koraku... bolje je da nemaš vojsku, nego da imaš takvu lakrdiju.
To jest, ili kako treba ili nikako, slažem se.
Više bi vidio neku eventualnu vojsku kao inžinjeriu što neko kaže, manje više bi se slične pare trošile kao na ovu nesposobnu civilnu zaštitu a imao bi večeg efekta, u evropi više neće biti ratova, tako da nam zbog toga netreba, kad pošalješ lagano brigadu ili bataljon da ugasi požar kod Jabčanice to bi bilo gotovo za 3 dana, a ne 7 polunaučenih vatrogasaca gasi evo mjesec i još gori...
Erased

#87 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Erased »

Oni birali kaplare iz reda regruta ali obavezno najvece papke pa ih zato raja i nije zarezivala uopste. A sto se tice ishrane, bila je neka salama koju smo mi zvali Good year, mozes je zvakat tri dana nista, fakat mozes zalijepit gumu od "Dajca" s njom. Neko je spomenuo M16-ku, pa to je obicna igracka i to za manju djecu, jest precizna ali hiljadu govnarija oko nje, ledi, upucavaj je i to. Nista bez kalaša.
mobile9

#88 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

animals wrote:Nije mi jos jasno jedno, za ciju ste vi vojsku, zajednicku..koja ce nas opet braniti od nas sami..osposobiti ljude koji ce se u dogledno vrijeme opet podijeliti na tri strane, pa onda tako osposobljeni opet ubijati jedni druge..ili pokretac teme ima neke druge ciljeve, osposobiti samo jednu vojsku, da u dogledno vrijeme zgazi one druge..kao i sto je u proslome ratu ta osposobljena i utrenirana vojska sa svim mogucim oruzjem, nije mogla zauzeti jedan gradic koji su branili sacica civila..eto koliko znaci ta utreniranost..
Naravno osposobiti JEDNU vojsku ( pa nećeš 3 !? ) od onih koji su patriote i vole BIH prije svega i normalno koja ce biti sposobna zgaziti sve koji budu protiv Države i ljudi koji u njoj žive.
Erased

#89 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Erased »

Great Cornholio wrote:
Erased wrote:Nije bitno od koga cemo uzeti, imamo mi od koga npr. od profita Telekoma, EP-a itd.
šta će nam ba vojska, imamo mi dovoljno ljutih i vojno obučenih penzionera/ umirovljenika da brane ovi državu ako zatreba :twisted: :D
Ima tu i casnih vojnika i oficira. Nije sve isto. Ali fakat , izadje nama armija '96. na vise od 250 000 a to je otprilike 120 brigada i to odlicno popunjenih. Time smo mogli i Rusiju napast.
Great Cornholio

#90 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

mobile9 wrote:
animals wrote:Nije mi jos jasno jedno, za ciju ste vi vojsku, zajednicku..koja ce nas opet braniti od nas sami..osposobiti ljude koji ce se u dogledno vrijeme opet podijeliti na tri strane, pa onda tako osposobljeni opet ubijati jedni druge..ili pokretac teme ima neke druge ciljeve, osposobiti samo jednu vojsku, da u dogledno vrijeme zgazi one druge..kao i sto je u proslome ratu ta osposobljena i utrenirana vojska sa svim mogucim oruzjem, nije mogla zauzeti jedan gradic koji su branili sacica civila..eto koliko znaci ta utreniranost..
Naravno osposobiti JEDNU vojsku ( pa nećeš 3 !? ) od onih koji su patriote i vole BIH prije svega i normalno koja ce biti sposobna zgaziti sve koji budu protiv Države i ljudi koji u njoj žive.
Great Cornholio

#91 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Erased wrote:
Great Cornholio wrote:
Ima tu i casnih vojnika i oficira. Nije sve isto. Ali fakat , izadje nama armija '96. na vise od 250 000 a to je otprilike 120 brigada i to odlicno popunjenih. Time smo mogli i Rusiju napast.
Da, nema vojnika do vojnika i NOB-a. Ma kakva ba Rusija, mi da imamo 250 000 vojnika mi bi čitavu Evropu pokorili, ko Sulejman veličanstveni što je onomad, pa ga zaustaviše kod Pešte, a kakve je samo pešta ....... imala.
AleksoMKD

#92 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by AleksoMKD »

JohnnyS wrote:
mobile9 wrote:
Sentinel wrote:U tom pogledu nije zgoreg ugledati se na Izrael
sto bas na njih?

Jedini pravedni, pa i žene moraju u vojsku, a ne spolna diskriminacija ko što je u nas bila
Slazem se, evo i Norveska izglasala da ce i djevojke podloziti regrutaciji i vojnoj obuci kao i momci.

http://www.reuters.com/article/2013/06/ ... NB20130614

Totalna ravnopravnost polova i mislim da je vrlo pametan potez Norveske.

Ako se ne varam i Finska razmatra isto i glasanje treba biti 2014.
Great Cornholio

#93 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

AleksoMKD wrote:
Slazem se, evo i Norveska izglasala da ce i djevojke podloziti regrutaciji i vojnoj obuci kao i momci.

http://www.reuters.com/article/2013/06/ ... NB20130614

Totalna ravnopravnost polova i mislim da je vrlo pametan potez Norveske.

Ako se ne varam i Finska razmatra isto i glasanje treba biti 2014.
Nema znači normalne države, a ja baš mislio da tim skandinavskim državama malo fali da postanu normalne.

Znači, nema se BiH na koga ugledat' :(
Objektivni navijac

#94 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Objektivni navijac »

Erased wrote:
Great Cornholio wrote:
:D :D :D :D
Jasta smo mogli :? :-) :D Nije osim toga 250 nego 250+70+30 = 350 hiljada. No toliko Rusima gine u par sati,to ono kada ih ide :D
Nemamo mi para ni za kifli a ne za vojsku :D :D
Erased

#95 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Erased »

Odakle nama 250 000 vojnika. Objektivno je moglo biti pola od toga i to je to. Drugo je sad sto su npr. Visocani vodili da imaju tri brigade, istina ali jednu cijelu za proizvodnju i sverc suhomesnatih proizvoda. 8-)
Great Cornholio

#96 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Treba ulagati u vojsku, treba im kupit' karte da igraju taća, i da tako ubijaju dosadu dok kakav rat ne izbije.
mobile9

#97 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Ljudi se spremaju a ne kao ovi naši političari to je toliko otišlo u krajnost da čovjek pomisli da je u nekome dubokom snu iz kojega će se probuditi jednog dana... Daj ti njima ( ne kontaju da zavise od naroda ili su skontali da se naš narod ne zna pobuniti ! ) !!! Branit će vas opet NATO i gey vojnici :thumbup:
Svijet je danas takav da je za opstanak države prije svega potrebno značajno ulaganje u Vojsku koja će biti spremna u svakome momentu da odgovori na sve zadatke! Nažalost ali takvo je ovo vrijeme, smutnje i nepovjerenja.
sema911s

#98 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by sema911s »

umjesto vojske da naprave neku jedinicu za "antitrerorizam" i iznajmljivat ih amerikancima spojis ugodno sa korisnim,.,ako prigusti imas recimo hiljadu okorjelih ratnika, a u miru ih rentas dobro tebi dobro njima,.
ili neku jedinicu injizenjera, toga uvjek treba isto i njih rentat, slat po bijelome svijetu,.,.
koji ce nam klinac lezihljebovici koje sada imamo,., a pola ih ako se zapuca bjeze u teretanu,
Great Cornholio

#99 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Erased wrote:Odakle nama 250 000 vojnika. Objektivno je moglo biti pola od toga i to je to. Drugo je sad sto su npr. Visocani vodili da imaju tri brigade, istina ali jednu cijelu za proizvodnju i sverc suhomesnatih proizvoda. 8-)
Svi ćemo u vojsku, ko' Norvežani što namjeravaju napraviti reforme u toj oblasti.
Great Cornholio

#100 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Plaćene ubice za iznajmljivanje, hm... zanimiljiv prijedlog.
Post Reply