Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a?

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#76 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by sema911s »

iskreno kada malo pogledas sta je covjek uradio,.u kojem dijelu Bosne i da ga je to djelo stajalo zivota,., jer imat muda za takvo stoo,., a i vise u inat svim pacenicima kojima smeta samo sto se zove srdjan,., a nisu culi za njega i njegovo djeloo,

onaj trg ispred ekonomskog fakulteta/zgrade svjetlosti,. preimenovat u njegovo ime ,.,Park Srdjanja Aleksica
Walther

#77 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

PM72 wrote:Pričaj ti šta hoćeš ali je trebalo muda da uletiš u naoružanu rulju koja linčuje nekoga.To je za nekoga herojstvo a za nekoga "normalan" čin.Taj Srđan je živio u Trebinju i u svakom slučaju morao je biti vojno angažovan.Bilo to dobrovoljno ili pod moranje,nisi to mogao izbjeći.Pošto mu je otac bio "obični" smrtnik,puška i linija su mu bile zagarantovane.Isto kao i kod nas.

Braniti ga neću jer nema potrebe.Možete mu sada kititi kako je bio četnički vojvoda ili da je šopao po Dubrovniku,za mene će ostati ČOVJEK.To šalje poruku našoj djeci a ne to kako je Srđan bio izdajnik (čega li Bože?).
Za to stanje nismo krivi "mi".... Da je citava tvoja rodbina prosla pored njega u smrt a on izvede prvu osobu sa kojom se kartao u kafani sigurno bi to jos uvijek smatrao kao herojski cin? Izdao je drzavu BIH, prije svega izdao je svoje komsije (osim jednog prijatelja naravno).

Cast onima koji su bjezali ili odbili da budu dio toga a sve drugo je u pet deka.......
PM72

#78 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by PM72 »

Da je citava tvoja rodbina prosla pored njega u smrt a on izvede prvu osobu sa kojom se kartao u kafani sigurno bi to jos uvijek smatrao kao herojski cin? Izdao je drzavu BIH, prije svega izdao je svoje komsije (osim jednog prijatelja naravno).

Cast onima koji su bjezali ili odbili da budu dio toga a sve drugo je u pet deka.......
Niđe veze.Šta lupaš? Je li imaš dokaz ili si čuo da je Srđan pobio neku familiju ili koga silovao,opljačkao itd pa tako pričaš?

A koga je to izdao? BiH ? Po čemu? 1,6 miliona Srba i 700 000 Hrvata su izdajnici a samo mi Bošnje smo ispravni i patriote? Šta je trebao Srđan,da prebjegne u Federaciju ili da se zabarkadira u Trebinju i pravi svoju nezavisnu mahalu?
Walther

#79 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

The Patriot wrote:Valtere, malo si pomijesao. On nije MORAO da odbrani prijatelja, vec je htio i pogotovo gdje je to uradio. Mogao je jednostavno okrenuti glavu kao sto je i vecina ovih "miroljubivih, koji su morali", ali nije. Ali svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ti, kao i ja.
Pa to je najgora stvar. Da je on izveo nekog anonimnog starca, zensku,trudnicu.. To bi bio gest humanosti jer uradis iz dobrote za stranca. Izdvojiti nekoga zbog subjektivnih razloga pored bog zna koliko drugih in nazvati to herojstvom je ipak malo previse..... Ako ispratis 100 ljudi u smrt u biti je svejedno jel dodas jos kojeg pored...

A za sve okolnosti i posljedice treba stvar regulisati sa "VRS" jer to bilo pod njihovom kontrolom.
Walther

#80 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

PM72 wrote:
Da je citava tvoja rodbina prosla pored njega u smrt a on izvede prvu osobu sa kojom se kartao u kafani sigurno bi to jos uvijek smatrao kao herojski cin? Izdao je drzavu BIH, prije svega izdao je svoje komsije (osim jednog prijatelja naravno).

Niđe veze.Šta lupaš? Je li imaš dokaz ili si čuo da je Srđan pobio neku familiju ili koga silovao,opljačkao itd pa tako pričaš?

A koga je to izdao? BiH ? Po čemu? 1,6 miliona Srba i 700 000 Hrvata su izdajnici a samo mi Bošnje smo ispravni i patriote? Šta je trebao Srđan,da prebjegne u Federaciju ili da se zabarkadira u Trebinju i pravi svoju nezavisnu mahalu?
Koliko znam, doticni je bio u interventnom vodu "VRS". Jel on licno nekome opalio metak u potiljak sasvim je nebitno. U Srebrenici je streljanju ljudi ucestvovalo samo nekoliko ljudi, valjda su SAMO oni i krivi. Svi drugi su "samo" strazarili, prebacivali leseve, itd, itd, itd.

Sta je trebao? To nek regulise sa "VRS".
The Patriot

#81 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by The Patriot »

Walther wrote:
The Patriot wrote:Valtere, malo si pomijesao. On nije MORAO da odbrani prijatelja, vec je htio i pogotovo gdje je to uradio. Mogao je jednostavno okrenuti glavu kao sto je i vecina ovih "miroljubivih, koji su morali", ali nije. Ali svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ti, kao i ja.
Pa to je najgora stvar. Da je on izveo nekog anonimnog starca, zensku,trudnicu.. To bi bio gest humanosti jer uradis iz dobrote za stranca. Izdvojiti nekoga zbog subjektivnih razloga pored bog zna koliko drugih in nazvati to herojstvom je ipak malo previse..... Ako ispratis 100 ljudi u smrt u biti je svejedno jel dodas jos kojeg pored...

A za sve okolnosti i posljedice treba stvar regulisati sa "VRS" jer to bilo pod njihovom kontrolom.
Pa, ne znam sta da ti kazem na ovo. Po tebi ga sada treba staviti u isti kos sa svim ostlim 'erojima koji su vojevali u tzv. VRS, jer je spasio prijatelja, a ne trudnicu ili starca ili koga vec. Nemoj tako.
PM72

#82 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by PM72 »

Koliko znam,dotični je bio u interventnom vodu VRS
Dokaz? Kakav interventni vod VRS? Gdje si to čuo ili pročitao? A recimo i da jeste bio (sportista) je li mu ime gdje ukaljano ili to ti nastojiš da uradiš?
Walther

#83 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

U proslom ratu "spasiti nekoga" je bio posao. Cak i najgori ljudi su spasavali pojedince zbog bog zna cega. Obicno zbog para ali nebitmo. Nisu oni zbog toga nista bolji ljudi ili njihova kariera blistavija. Tu je totalno poremecen sistem vrijednosti.
Vise manje u svakom BH gradu pod okupacijom VRS, pojedinici ubijali/mucili/pljackali dok su svi drugi strazarili pored. Neke bitne razlike za zrtvu tu nema.

Kad bi ti neko ponudio da protjeras/opljackas/pobijes (ili ucestvujes u tome) sve komsije osim jednog prijatelja... Prihvatio bi? Zaista mislis da je taj pristanak herojski cin?
PM72

#84 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by PM72 »

Vise manje u svakom BH gradu pod okupacijom VRS, pojedinici ubijali/mucili/pljackali dok su svi drugi strazarili pored. Neke bitne razlike za zrtvu tu nema.
Ovo trebaš "malo" prepraviti pa napisati :"Vise manje u svakom BH gradu, pojedinici ubijali/mucili/pljackali dok su svi drugi strazarili pored. Neke bitne razlike za zrtvu tu nema
Kad bi ti neko ponudio da protjeras/opljackas/pobijes (ili ucestvujes u tome) sve komsije osim jednog prijatelja... Prihvatio bi? Zaista mislis da je taj pristanak herojski cin?
Kakve veze ovo ima s temom i pokojnim Srđanom? Zašto blatiš mrtvog momka?
trocadero

#85 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by trocadero »

PM72 wrote:Ko bolan ne pamti Tita? Pa ja sam ga dočekao kod higijenskog zavoda,s bijelom titovkom,crvenom maramom i karanfilom u ruci...e kad je to bilo.U prošlom vijeku.Još mi bilo krivo što nije gledao prema meni nego na drugu stranu.

Naslov teme je ogavan,glup i bezobrazan.Čuj rehabilitacija Mladićevog vojnika u Sarajevu?!? Na prvi momenat pomislio sam da se neko zajebava-(ko bi se normalan sa tim zezao) a frajer mrtav hladan još komentariše i lupeta.Herojski čin ČOVJEKA a koju je uniformu nosio - sasvim je svejedno.Treba to priznati i naglasiti - ja tako nešto ne bih smio uraditi.Da su Jukini,Cacini ili XY ljudi tukli nekog sarajevskog Srbina samo radi imena, da ja uletim i da ga spasim? Ja prvi ne bih.Prošao bih i okrenuo glavu,možda bi mi ga bilo žao a možda bi sam sebe tješio da je kakav snajperista ili petokolonaš,još bih se čudio što ga ne sklone sa ulice da svijet ne gleda kako ga biju...

A što nam postavljač teme ne piše o tome kako je odavno "rehabilitovana" VRS,sastavnije dio oružanih snaga?!?Član Predsjedništva BiH je bio pripadnik VRS,ne samo on nego i kojekakvi ministri,predsjedavajući,ambasadori...jesu li oni kome valjali ili pomogli? Prema tome,ne seri dok voz stoji,pisalo je nekad na vagonima...
Паша мој, нема шта, поштено и искрено од тебе :thumbup:
Јел са Титом тад у шехеру био и Хаиле Селасије :D
Ех какав сам ја само био пионир...завршио једне године и на слету за Дан младости. Били у некој касарни, смјештај и храна нула, мрцварили нас вјежбама а ми сви поносни и дични што нам је припала таква част!

Мало ме збуњује кад неки Србин припадник ВРС учини неко добро и храбро дјело онда је он само ЧОВЈЕК, а кад уради некакво зло и лоше онда поред тога што је НЕЧОВЈЕК он је и србочетник, фашиста, окупатор итд...

Покојни Срђан у Требињу је био лафчина, главна фаца у граду, свестран за спорт, умјетност...Стари какав такав нека чивија! Да је умјесто Срђана био неки анонимус ријетко ко би га се и сјетио а камоли уздизао као хероја.
Помало је и нфантилно видјети све како се утркују ко ће му дати неко знамење или назвати нешто по њему.
А мање је познато да је Срђан продавао неку своју робу у трафици у којој је Ален радио, тога у филму наравно нема!
Walther

#86 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

PM72 wrote:
Ovo trebaš "malo" prepraviti pa napisati :"Vise manje u svakom BH gradu, pojedinici ubijali/mucili/pljackali dok su svi drugi strazarili pored. Neke bitne razlike za zrtvu tu nema
Kakve veze ovo ima s temom i pokojnim Srđanom? Zašto blatiš mrtvog momka?
Ne, nije potrebno prepravljati. Organizovana pljacka, protjerivanje i ubijanje je bila specifika JEDNE STRANE. Da se to izvede masovno potrebno je bilo hiljade spremnih pomagaca. To je bila i bit agresije na BiH koju je izvela Srbija uz pomoc voljnih komsija. Koji inace svi bili kuhar/vozaci i sportisti...

Mora biti jako morbidno zivjeti pored komsija ako njegova spremnost da te isprati u smrt zavisi od vaseg "prijateljstva".
PM72

#87 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by PM72 »

Trocadero,

Nije tad bio "car Afrike i Azije" nego je Titaga bio sam.Koliko sam ja bio ponosan kad su me izabrali da nosim štafetu (Tito friško umro pa kobajagi nastavili nositi Titin dildo) a koliko sam bio razočaran kad je umjesto mene štafetu nosio razrednicin sin,šupak svoje vrste a dva puta gori učenik od mene.Htio sam crći od muke a i dan danas mrzim tu razrednicu i njenog sina.

Ovom Valteru neću više odgovarati jer nemam živaca niti volje dalje raspravljati.Poslaću ga u ... pa će me komšija administrator banovati.Svako ima pravo na svoje mišljenje ali neću da učestvujem u blaćenju ČOVJEKA za kakvog i svete knjige pišu "ko je spasio bar jednog čovjeka - kao da je spasio čovječanstvo".
Walther

#88 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

PM72 wrote:svete knjige pišu "ko je spasio bar jednog čovjeka - kao da je spasio čovječanstvo".
Ako vec citiras......

Ko god ubije jednog nevinog čovjeka, kao da je ubio cijeli svijet!
Ko god spasi jednog čovjeka, kao da je spasio cijeli svijet!

On je pripadao organizaciji koja nije ubila jednog nevinog covjeka vec pokusala izbrisati citav jedan narod.

Alen je trebao biti koji po redu? Svi ostali, vise srece drugi put. Tako vam je kad nemate prijatelja, samo komsije.
The Patriot

#89 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by The Patriot »

Nego, hocemo li rehabilitirati tzv. VRS aka Djeca Cvijeca. Ciklon B12??? :evil: :evil:
Evo, "miroljubivi, morali smo" bi to htjeli iz dna sup..ovaj duse.
Nekako s proljeća

#90 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Nekako s proljeća »

U zabludi su oni koji sve vojnike VRS-e vide kao loše ljude i potencijalne zločince. Amnestirani su svi vojnici koji su učestvovali u ratnom periodu 1992-1995 odmah po zaustavljanju rata. Svi, osim onih koji su počinili ratni zločin. Komandant VRS-e je dugo bježao od sudskog procesa ali, sada već odgovara za ono što mu se stavlja na teret kao osumničeni za počinjene ratne zločine, najteže u klasifikacijama međunarodnog ratnog prava.

Pokojni Srđan je žrtva iz tog vremena neljudskog odnosa ka drugom i drugačijem. Lokalna priča iz hercegovačkog grada Trebinja, al' prije svega svijetli primjer odnosa čovjeka ka čovjeku i u teškim okolnostima i vremenu. Haman najtežim za normalnog insana kada se zadesi na mjestu i u vrijeme kada se ''pravda uzme u svoje ruke'' . Valjalo je imati kućnog odgoja i ispravnog sistema vrijednosti u sebi da bi postupio onako, suprostavljajući se nečemu i nekome. On jeste preminuo nakon nekoliko dana od ozljeda koje su mu ''dva bez duše -treći bez glave '' nanijeli, to je činjenica koja je neumoljiva.

Ali...njegovo ljudsko djelo ili čin, kako je kome volja, se poštuje toliko da se može komotno reći da je on pobijedio svoju smrt. Ostaje da živi u srcima onih koji takve stvari i ljude izdižu visoko, visoko iznad kaljuže u kojoj se nalaze neljudi. Naročito od neljudi , sorte koja je ubila takvu mladost.

Sam Bog zna kada i gdje je kome suđeno da ide sa ovog svijeta, a eto, mi smo u Sarajevu odlučili da jedna ulica ponese njegovo ime i prezime. Nisu svi Aleksići, kao neki Aleksići...

A Trebava i dalje teče ...a vala i Miljacka.
Bodkin

#91 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Bodkin »

Walther wrote:

To NIJE herojski cin vec je u najboljem slucaju normalan cin. To nazivati herojskim zaista vrijedja sve Srbe koji su dali zivot braneci BiH. On je nosio nosio uniformu interventnog voda vojske koja je izvrsila genocid. Nije on spasavao narod ili ljude vec jednu osobu zbog ko zna cega. Da je bio neki stranac mozda bi stvar imala iole smisla. Koliko njih je proslo pored njega u smrt (valjda zasluzenu?!) samo zato sto nisu "prijatelji?"

Kako bi to izgledalo na Koricanskim stijenama (koje li slucajnosti)....... Pajdo strazari dok ljude bacaju u smrt... Kad su dosli do pedesetog po redu neko ga izvede jer je mu je eto, "prijatelj".

Kakvu poruku to salje nasoj djeci? Izdaja je ok, normalno je izaci na barikade, normalno je razvdvajati obitelji, normalno je pucati na druge zbog njihove vjerske ili nacionalne pripadnosti.... Osim ako ti je (slucajno) prijatelj, resto po naredjenju ....
de ti nama reci bil se ti odlucio na taj normalan cin kako ga zoves?evo ovo sto je @pm rekao
PM72 wrote:Da su Jukini,Cacini ili XY ljudi tukli nekog sarajevskog Srbina samo radi imena, da ja uletim i da ga spasim? Ja prvi ne bih
PM72

#92 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by PM72 »

Bodkin,

Ja sam pošteno rekao da ne bih smio uletiti u naoružanu rulju koja linčije nekoga.Bilo to Cacini,Jukini ili škorpioni,tigrovi...uvjek najebe onaj koji se umješa da brani nekog a lično sam nosao šljivu pod okom jer sam nekad davno pokušao da razvadim bezveznu tuču.U ratu,oružje je radilo radi ružnog pogleda ili komentara.
Walther

#93 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Walther »

Bodkin wrote:
Walther wrote:de ti nama reci bil se ti odlucio na taj normalan cin kako ga zoves?evo ovo sto je @pm rekao
Valjda me pitas bil veselo nosao uniformu organizacije koja je u to vrijeme masovno sistematski pljackala, silovala i ubijala? :? NE! Savjest me previse grize i zbog manjih stvari. Zasto je on bio prinudjen u tu odluku nije stvar Bosnjaka.

Nakon pocetka agresije na izlazu iz naseg kraja na jednom manjem mostu Srbi (komsije)su razdvajali obitelji, pljackali i ubijali koga su stigli. Jedan od ubijenih je bio i moj najbolj prijatelj... Mog rodjaka je iz kolone izveo jedan Bosnjak (pripadnik VRS :shock:), dok je mog prijetelja recimo pustio u smrt a svi bili kucu uz kucu.

Sad bi mu ja valjda trebao postaviti spomenik..... Jasta cu......To sto je uradio rodjaku uslugu to nek regulisu izmedju sebe. Nije to uradio meni ili covjecanstvu. Da je u tome poginuo... Regulisao bi sa poslodavcem (VRS). Za mene ce uvijek biti ...

p.s.: vjerovtno nije potrebno ni pisati da su u kraju svi osim tog rodjaka propisno ODHEBALI i zavrsio u Finskoj (ili gdje vec)
vazna

#94 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by vazna »

Walther wrote:
PM72 wrote:svete knjige pišu "ko je spasio bar jednog čovjeka - kao da je spasio čovječanstvo".
Ako vec citiras......

On je pripadao organizaciji koja nije ubila jednog nevinog covjeka vec pokusala izbrisati citav jedan narod.

Alen je trebao biti koji po redu? Svi ostali, vise srece drugi put. Tako vam je kad nemate prijatelja, samo komsije.
Covjeku treba suditi samo po djelima koje je licno uradio,a on je uradio HEROJSKO djelo.Ne mozes suditi covjeka po tome u kakvim je "organizacijama" bio.Po tvom rezonu svi koji su bili u ratnom Sarajevu u armiji su isti kao Caco?
luckylaka

#95 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by luckylaka »

vazna wrote:
Walther wrote:
Ako vec citiras......

Covjeku treba suditi samo po djelima koje je licno uradio,a on je uradio HEROJSKO djelo.Ne mozes suditi covjeka po tome u kakvim je "organizacijama" bio.Po tvom rezonu svi koji su bili u ratnom Sarajevu u armiji su isti kao Caco?
Post nidze veze.Po tvom skoro svi cetnici su tzv.heroji ko Srdjan.
vazna

#96 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by vazna »

@luckylaka
Po cemu si to zakljucio, molim te mozes li mi objasniti.
luckylaka

#97 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by luckylaka »

vazna wrote:@luckylaka
Pa po tvom rezonu da su otprilike svi pripadnici ABiH slicni kao Caco(tako si napisao)
Bodkin

#98 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by Bodkin »

PM72 wrote:Bodkin,

Ja sam pošteno rekao da ne bih smio uletiti u naoružanu rulju koja linčije nekoga.Bilo to Cacini,Jukini ili škorpioni,tigrovi...uvjek najebe onaj koji se umješa da brani nekog a lično sam nosao šljivu pod okom jer sam nekad davno pokušao da razvadim bezveznu tuču.U ratu,oružje je radilo radi ružnog pogleda ili komentara.
Ma naravno, i ja ne bih 95%. Ti si samo naveo konkretnu situaciju i uzeo sam je kao primjer mada mi @weather nije uopste odgovorio nego napisao post koji nema veze sa pitanjem
delboy01

#99 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by delboy01 »

Walther wrote:
Bodkin wrote:
Walther wrote:de ti nama reci bil se ti odlucio na taj normalan cin kako ga zoves?evo ovo sto je @pm rekao
Valjda me pitas bil veselo nosao uniformu organizacije koja je u to vrijeme masovno sistematski pljackala, silovala i ubijala? :? NE! Savjest me previse grize i zbog manjih stvari. Zasto je on bio prinudjen u tu odluku nije stvar Bosnjaka.

Nakon pocetka agresije na izlazu iz naseg kraja na jednom manjem mostu Srbi (komsije)su razdvajali obitelji, pljackali i ubijali koga su stigli. Jedan od ubijenih je bio i moj najbolj prijatelj... Mog rodjaka je iz kolone izveo jedan Bosnjak (pripadnik VRS :shock:), dok je mog prijetelja recimo pustio u smrt a svi bili kucu uz kucu.

Sad bi mu ja valjda trebao postaviti spomenik..... Jasta cu......To sto je uradio rodjaku uslugu to nek regulisu izmedju sebe. Nije to uradio meni ili covjecanstvu. Da je u tome poginuo... Regulisao bi sa poslodavcem (VRS). Za mene ce uvijek biti ...

p.s.: vjerovtno nije potrebno ni pisati da su u kraju svi osim tog rodjaka propisno ODHEBALI i zavrsio u Finskoj (ili gdje vec)
Uporno insistiras na jednoj prici koja nema veze ni sa temom nisa dogadjajem.Srdjan Aleksic nije bio dio grupe koja je sistematski odredjenog dana na odredjenom mjestu likvidirala Bosnjake pa je iz grupe izvukao jednog sebi poznatog i spasio ga tako da ne smaraj vise.
vazna

#100 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a

Post by vazna »

luckylaka wrote:
vazna wrote:@luckylaka
Pa po tvom rezonu da su otprilike svi pripadnici ABiH slicni kao Caco(tako si napisao)
Hajde molim te jos jednom procitaj post koji sam ja citirao pa onda provjeri moj odgovor. I provjeri sta znaci upitnik na kraju recenice.
Post Reply