Problem zvani DIJASPORA

Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#76 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Matijevic_Vlado »

jel to imate nesto protiv dijaspore? :mrgreen:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#77 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Picajzla »

Ja imam bas dosta rodjaka dijasporaca i sve je dobro dok mi ne pocnu pametovati kako se ovdje u BiH dobro zivi. Jebu me u zdrav mozak. Onda brate skocim da ih udaram :oops:
Arteta

#78 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Arteta »

Picajzla wrote:Ja imam bas dosta rodjaka dijasporaca i sve je dobro dok mi ne pocnu pametovati kako se ovdje u BiH dobro zivi. Jebu me u zdrav mozak. Onda brate skocim da ih udaram :oops:
Ti tvoji rodjaci su suprotnost od mojih.
Ovim mojim puna usta negativnih stvari o BiH, samo pljuju.
Hajvan

#79 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

kadinica wrote:
Zar ovdje valjaju frizeri i stomatolozi?!
mene su ubijedili da NE :(
Nije bitno da li valjaju - bitno je da su jeftiniji
ma valjaju i bolji su..još pride i jeftiniji...

a kad sve te obaveze završe, tad im MORAŠ titrati i vodati ih, i ugošćavati jer su oni zaboga na odomoru...
i ti sav svoj život i vrijeme u tom trenutku moraš njima podrediti... dakle 2 brata i sestra, pa nake amidže i njihovi, ma joooj
I uvjek dodju na po 10 dana u rzlicirtim intervalima , jer oni tamo ne mogu da se usklade da svi skupa dođu...
eh, kad ih izvedes na veceru jedno vece, dva druga primis u kucu i gostis do kasnih sati - a 4-ti dan ama bas nikako nemas vremena, onda sam najgora osoba ovog svijeta. Kad izvedes burazera i zenu mu u 4 Sobe Gosopođe Safije na prilicno skupu veceru - to se podrazumjeva!! Mislim, to da im titraš i vodaš ih.

Mene ni braća, ni sestre kad sam išao u obilazak nisu ni na kafu izveli u Štokholmu.
Kažu- "skupo je je to ovdje pravo, nije ko u Bosni" i odveli me u MCD jer, "nema ti vi ovo u Bosni". Ludilo :D

De ba više, imamo i mi 'vamo živote! :lol:
kadinica

#80 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by kadinica »

Hajvan wrote:
kadinica wrote:
Zar ovdje valjaju frizeri i stomatolozi?!
mene su ubijedili da NE :(
Nije bitno da li valjaju - bitno je da su jeftiniji
ma valjaju i bolji su..još pride i jeftiniji...

a kad sve te obaveze završe, tad im MORAŠ titrati i vodati ih, i ugošćavati jer su oni zaboga na odomoru...
i ti sav svoj život i vrijeme u tom trenutku moraš njima podrediti... dakle 2 brata i sestra, pa nake amidže i njihovi, ma joooj
I uvjek dodju na po 10 dana u rzlicirtim intervalima , jer oni tamo ne mogu da se usklade da svi skupa dođu...
eh, kad ih izvedes na veceru jedno vece, dva druga primis u kucu i gostis do kasnih sati - a 4-ti dan ama bas nikako nemas vremena, onda sam najgora osoba ovog svijeta. Kad izvedes burazera i zenu mu u 4 Sobe Gosopođe Safije na prilicno skupu veceru - to se podrazumjeva!! Mislim, to da im titraš i vodaš ih.

Mene ni braća, ni sestre kad sam išao u obilazak nisu ni na kafu izveli u Štokholmu.
Kažu- "skupo je je to ovdje pravo, nije ko u Bosni" i odveli me u MCD jer, "nema ti vi ovo u Bosni". Ludilo :D

De ba više, imamo i mi 'vamo živote! :lol:
Ja sam ovo ukinula....idem na more kad oni dolaze, ignorišem.
Picajzla

#81 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Picajzla »

Arteta wrote:
Picajzla wrote:Ja imam bas dosta rodjaka dijasporaca i sve je dobro dok mi ne pocnu pametovati kako se ovdje u BiH dobro zivi. Jebu me u zdrav mozak. Onda brate skocim da ih udaram :oops:
Ti tvoji rodjaci su suprotnost od mojih.
Ovim mojim puna usta negativnih stvari o BiH, samo pljuju.
Ma nalaze i ovi moji mane. Kako ljudi nece da rade, kako se lezi a oni tamo "jadni" moraju ustati ujutro na posao. Podignu mi zivac pa mi dodje da ih odrobijam :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#82 Re: Problem zvani DIJASPORA

znam kad dodju u BiH, ne dolaze mi nikad prvi jer cekaju da ja naravno njima na noge dodjem jer su oni ipak 600km vozili da dodju u domovinu i cuj sad oni nas da obilaze :mrgreen: i tako ni ja njima ne odem prvi, niti ih zovem i molim da dodju da donesu 200grama kafe, ono srbijansko smece u tetrapaku i naravno kilu kocke :mrgreen: :mrgreen: (to je standardno) .i tako prodje tih deset dana :mrgreen:
Hajvan

#83 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

Matijevic_Vlado wrote:znam kad dodju u BiH, ne dolaze mi nikad prvi jer cekaju da ja naravno njima na noge dodjem jer su oni ipak 600km vozili da dodju u domovinu i cuj sad oni nas da obilaze :mrgreen: i tako ni ja njima ne odem prvi, niti ih zovem i molim da dodju da donesu 200grama kafe, ono srbijansko smece u tetrapaku i naravno kilu kocke :mrgreen: :mrgreen: (to je standardno) .i tako prodje tih deset dana :mrgreen:
JOJ. :thumbup:
Zaboravih dodati.
Tako se ovi stariji ponašaju.
Altsa

#84 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Altsa »

Matijevic_Vlado wrote:znam kad dodju u BiH, ne dolaze mi nikad prvi jer cekaju da ja naravno njima na noge dodjem jer su oni ipak 600km vozili da dodju u domovinu i cuj sad oni nas da obilaze :mrgreen: i tako ni ja njima ne odem prvi, niti ih zovem i molim da dodju da donesu 200grama kafe, ono srbijansko smece u tetrapaku i naravno kilu kocke :mrgreen: :mrgreen: (to je standardno) .i tako prodje tih deset dana :mrgreen:
jes vala svi ocekuju da mi njih obilazimo ko eto mi imamo vise vremena i ako su oni na godisnjem...misle da se sav svijet vrti oko njih...ma stjeram im svima do svedske
Danguba

#85 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Danguba »

Ako bi zanemarili onih pisljivih devet milijardi koje upumpaju u BiH mozemo ih zvati shupci koji nam kvare idilu svojim dolaskom.
Zar bas svake godine moraju dolaziti i iznova nam probleme stvarati kada jednostavno mogu poslati pare. :roll:
chupacabra

#86 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by chupacabra »

Domaci su krenuli u ofanzivu. Hoce li im ko od dijasporaca kontrirati (teme: dolazak, obilazak, restorani, ko koga vodi gdje, stomatolozi, cevapi, kukanje o krizi, poredjenja BiH vs. Svedska,Danska,Njemacka,USA itd)? Zakuhalo se pravo.
Matijevic_Vlado

#87 Re: Problem zvani DIJASPORA

Danguba wrote:Ako bi zanemarili onih pisljivih devet milijardi koje upumpaju u BiH mozemo ih zvati shupci koji nam kvare idilu svojim dolaskom.
Zar bas svake godine moraju dolaziti i iznova nam probleme stvarati kada jednostavno mogu poslati pare. :roll:
Image
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
TheMule

#88 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by TheMule »

pussysmoke wrote:
TheMule wrote:Ovo vrijedjanje RVI od strane petokolonasa je prijavljeno. Nadam se da ce admini primjeniti pravilnik
Da li si prijavio i to da ti drugim forumašima (suptilno) prijetiš kojekakvim naoružanim RVI koji dolaze u mercedesima i sl.?
Možeš bit 1000% RVI, ali ako dođeš u Sarajevo i kotrljaš se po gradu u usranom mercedesu i nosiš pištolj, je?em i tebe i onoga ko ti je dao pištolj!

P.s. Pojedini članovi i moje familije su RVI, pa ni jedan ne nosi pištolj za pasom, niti spominje rat i ratna zbivanja, i kada im se spomene rat oni ne žele da govore o tome.
Niko nije prijetio nikome, niti si upratio o cemu se radi, vec si pohitrio da podrzis guznog havera, koji, ako ne bude sankcionisan za ono sto je reko, imacemo problema, jer se ovdje na ovom forumu previse popusta fasistima.
melac

#89 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by melac »

Danguba wrote:Ako bi zanemarili onih pisljivih devet milijardi koje upumpaju u BiH mozemo ih zvati shupci koji nam kvare idilu svojim dolaskom.
Neki dan Kemal Kozarić reće da je to nešto preko 3 milijarde maraka godišnje, ali dobro, ko je Kemal, šta on zna.
pussysmoke

#90 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by pussysmoke »

TheMule wrote:
pussysmoke wrote:
TheMule wrote:Ovo vrijedjanje RVI od strane petokolonasa je prijavljeno. Nadam se da ce admini primjeniti pravilnik
Da li si prijavio i to da ti drugim forumašima (suptilno) prijetiš kojekakvim naoružanim RVI koji dolaze u mercedesima i sl.?
Možeš bit 1000% RVI, ali ako dođeš u Sarajevo i kotrljaš se po gradu u usranom mercedesu i nosiš pištolj, je?em i tebe i onoga ko ti je dao pištolj!

P.s. Pojedini članovi i moje familije su RVI, pa ni jedan ne nosi pištolj za pasom, niti spominje rat i ratna zbivanja, i kada im se spomene rat oni ne žele da govore o tome.
Niko nije prijetio nikome, niti si upratio o cemu se radi, vec si pohitrio da podrzis guznog havera, koji, ako ne bude sankcionisan za ono sto je reko, imacemo problema, jer se ovdje na ovom forumu previse popusta fasistima.
Evo opet prijetiš! Nikako da naučiš da to nije u redu. Nije bitno, jer će moderatori ionako sankcionisati i tebe i mene. Tebe zato što si papak koji prijeti a mene zato što sam u par postova bio "malo" vulgaran. Život ide dalje...
Danguba

#91 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Danguba »

melac wrote:
Neki dan Kemal Kozarić reće da je to nešto preko 3 milijarde maraka godišnje, ali dobro, ko je Kemal, šta on zna.
:-)

Hebes Kemala...da mu bi jos u moj padze zaviriti. :D
Last edited by Danguba on 16/08/2013 23:32, edited 1 time in total.
Hajvan

#92 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

chupacabra wrote:Domaci su krenuli u ofanzivu. Hoce li im ko od dijasporaca kontrirati (teme: dolazak, obilazak, restorani, ko koga vodi gdje, stomatolozi, cevapi, kukanje o krizi, poredjenja BiH vs. Svedska,Danska,Njemacka,USA itd)? Zakuhalo se pravo.
Ma i da dođe. Šta? Ti ionako trolaš, flame-aš i zakuhavaš ;) :mrgreen:
Dva smo svijeta različita svakako :lol:
Sam sam sebi svjedok da sam se trudio da iskočim iz svoje kože, iz svojih svjetonazora pa da razumijem ih. I razumijem ja njih (kad kažem njih- mislim isljučivo i jedino na svoju porodicu, a ne neke tamo bez lica i imena), ali nemam više energije i vremena da se borim s njihovim demonima, strahovima jer ni oni ne pokazuju želju niti volju da mene upoznaju i prihvate kakkav jesam...onda bi nam bilo valjda potaman...
ovako- dva svijet različita...

a što bi ovi moji rekli:
"ja sam ovdje do utorka, a posao ti je do penzije... ko ti je bitniji?!"
"ja sam ovdje još 4 dana, a ti ode na svadbu tamo nekog druga... ko ti je bitniji?!" (da, ovo su izjave iz stvarnog života)
"kako vi sve ovo možete da podnesoite...ma ja bi. ma ja biiiiiiiiiiii....." (šta biti ti koji kurac, mislim se u sebi dok se smješkam)

ima toga puno, što su oni rekli ;)
:lol:
BHCluster

#93 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by BHCluster »

Hajvan wrote:
Ma i da dođe. Šta? Ti ionako trolaš, flame-aš i zakuhavaš ;) :mrgreen:
Dva smo svijeta različita svakako :lol:
Sam sam sebi svjedok da sam se trudio da iskočim iz svoje kože, iz svojih svjetonazora pa da razumijem ih. I razumijem ja njih (kad kažem njih- mislim isljučivo i jedino na svoju porodicu, a ne neke tamo bez lica i imena), ali nemam više energije i vremena da se borim s njihovim demonima, strahovima jer ni oni ne pokazuju želju niti volju da mene upoznaju i prihvate kakkav jesam...onda bi nam bilo valjda potaman...
ovako- dva svijet različita...

a što bi ovi moji rekli:
"ja sam ovdje do utorka, a posao ti je do penzije... ko ti je bitniji?!"
"ja sam ovdje još 4 dana, a ti ode na svadbu tamo nekog druga... ko ti je bitniji?!" (da, ovo su izjave iz stvarnog života)
"kako vi sve ovo možete da podnesoite...ma ja bi. ma ja biiiiiiiiiiii....." (šta biti ti koji kurac, mislim se u sebi dok se smješkam)

ima toga puno, što su oni rekli ;)
:lol:
Znaci ovi vani nesto radili a mi u Bosni smo vec odustali i samo pisamo uzvjetar do sljedecih izbora kada ce nam "nasi" politicari dati malo hedije za nas glas i to je to.
Šveđanin

#94 Re: Odg: Problem zvani DIJASPORA

Post by Šveđanin »

Hajvan kad opet budeš u Stockholmu zovi pa ću te ja odvest ne na jednu već na tri kafe i sarajevski ćevap ako je toliko zapelo, pusti te tvoje cicije. :D

A tema je otišla u pogrešnom pravcu, ne vrijedi ni odgovarati na neke postove. ;)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Hajvan

#95 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

BHCluster wrote:
Znaci ovi vani nesto radili a mi u Bosni smo vec odustali i samo pisamo uzvjetar do sljedecih izbora kada ce nam "nasi" politicari dati malo hedije za nas glas i to je to.
Izvlačiš iz konteksta.

Da, i?!?

POenta tvoje rečenice nedovršenoga smisla je....???
BHCluster

#96 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by BHCluster »

Hajvan wrote:
BHCluster wrote:
Izvlačiš iz konteksta.

Da, i?!?

Nije nego kod nas u Bosni je najveci problem dijaspora a to sto saki dan po nama seru ovu lokalni to prihvatamo. Pa sam si napiso da si se smjesko a nisi mu nista u brk reko a po forumu imas sta reci.
Hajvan

#97 Re: Odg: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

Šveđanin wrote:Hajvan kad opet budeš u Stockholmu zovi pa ću te ja odvest ne na jednu već na tri kafe i sarajevski ćevap ako je toliko zapelo, pusti te tvoje cicije. :D

A tema je otišla u pogrešnom pravcu, ne vrijedi ni odgovarati na neke postove. ;)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
:D

Ma pišem o ličnom iskustvu, jel de baš sam pakaš.
Ono, ne pišem o mercedesima, avionima, kamiJonima, cemu otkud da znam... pa da se kao ono nešto prepiremo i svđamo...
Iz ličnog, vlastitog iskustva- dva smo svijeta razdvojena.

Niti mislim da su oni bolji / gori / pametniji / bogatiji / siromašniji / ljepši / ružniji / sretniji / tužniji.

Njima njihov, meni moj život.
I tu se priča završi.
Tačka.
Hajvan

#98 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

BHCluster wrote:
Hajvan wrote:
BHCluster wrote:
Izvlačiš iz konteksta.

Da, i?!?

Nije nego kod nas u Bosni je najveci problem dijaspora a to sto saki dan po nama seru ovu lokalni to prihvatamo. Pa sam si napiso da si se smjesko a nisi mu nista u brk reko a po forumu imas sta reci.
Jesam drugom bratu neki dan, kad više nisam mogao trpiti. Otišao je i više se ne javlja. Bez pozdrava.
Keiko

#99 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Keiko »

chupacabra wrote:Domaci su krenuli u ofanzivu. Hoce li im ko od dijasporaca kontrirati (teme: dolazak, obilazak, restorani, ko koga vodi gdje, stomatolozi, cevapi, kukanje o krizi, poredjenja BiH vs. Svedska,Danska,Njemacka,USA itd)? Zakuhalo se pravo.
Evo ja cu. Hebali vas I vase frizerke koje pramenove jos uvijek rade 'na kapu' i s' blansom (ili kako se vec zove) I zubari koji kaskaju barem pet godina za zapadnim. Frizeru idem mjesecno, zubaru svakih sest mjeseci (zovu me da me podsjete) tako da prilikom posjeta rodbini nisam imala potrebe ni za jedne ni za druge. Moj muz nije bio iste srece pa je morao hitno kod zubara u Sarajevu.

Dalje, jos mi niko od domacih nije platio veceru u restoranu u Sarajevu. Ne znam da sam u zivotu popila 10 kafa sto mi je neko platio a dok sam dolazila (sad vise i ne idem u BiH, eto vam je) zvali su me od kumova od komsijinih rodjaka pa na dalje da im nosim lijekove, dijelove za auta, kablove za ovo ili ono itd. Dalje, ne moze vam covjek ugodit' - ako dodjes nekome i doneses poklon od €20 (komsinici za novorodjenu bebu, konkretno), ne valja, stisla se, malo je jer je ta famozna hebena dijaspora. Ako doneses od €50 (isto samo rodica), opet ne valja, foliras se i preseravas.

Vise ne dolazim. Da nikome ne kvarim rahatluk I ne narusavam svu silnu ljepotu vlastitim nerviranjem sto je prelazak ulice opasan po zivot, sve gospoda ispljuvali ulice da ne mozes hodat', ne daj Boze da ti djetetu ispadne igracka ili slicno, ne mozes hodat' trotoarom od parkiranih auta,... Ma ljepota kakve nigdje nema!

A sto se cevapa tice, vegetarijanka sam pa mi ni oni ne trebaju.
Picajzla

#100 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Picajzla »

Jos kad vidis strane tablice pa baci smece iz auta :roll:
Locked