Šizika wrote:Druga stvar. Ko je religiozan vjeruje u to da se duše na onom svijetu spajaju. S kim će se spojiti muž, s prvom ili drugom ženom? Šta ako se na onom svijetu spaja sa prvom ženom, ali prvu nije volio već drugu?
Znam da je ovo ateistima smiješno

i da će biti "smiješnih" komentara, ali nema veze.
Znači zanima me šta o ovome kaže religija.
A sto bi (i na onom svijetu) muz uopce morao biti sa SVOJOM zenom?
Sto ti je zenski mozak ... pijavica ... pripije se i oce forever.
Prije svega, u dzennetu ce zene biti vrlo deficitarne (valjda zato postoje hurije).
Naime, po sasvim sigurnim predajama, Poslanik je na Miradzu vidio i Dzennet i Dzehennem.
Vjerodostojni hadisi upucuju na to da su vecinski stanovnici Dzehennema ustvari - zene!
"Predočen mi je Džennet pa sam vidio da je većina njegovi stanovnika siromasi, i predočen mi
je Džehennem pa sam vidio da je većina Njegovi stanovnika žene." (Hadis bilježe imamu Buhari
3241 i Muslim 2737).
Upitan za razlog zasto je vidio vecinu siromaha u Dzennetu a vecinu zena u Dzehennemu, odgovor nam dolazi opet od Onoga koji ne prica po hiru svome:
"Predočen mi je Džehennem i ja nisam vidio zastrašujućeg prizora od toga sve do danas, i vidio
sam da je većina njegovi stanovnika žene. Potom prisutni rekoše a zašto je to tako o Allahov
Poslaniče? Na to Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaza: "Zbog njihova Kufra
(nijekanja i negiranja)!" Na to mu bi rečeno: Zbog njihova kufra u Allaha, azze ve dželle? Na to
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, reče: "One niječu dobro svojih životni saputnika
(muževa) i općenito dobro koje se prema njima učini, pa tako kada bi jednoj od njih činio dobro
čitavu jednu godinu i nakon toga ona vidi nešto pri tebi, odmah bi kazala: Nikada nikakvo dobro
nisam od tebe vidjela." (Hadis bilježi imam Buhari 1052).
Ako ce vecina stanovnika dzehennema biti zene, onda je toliko logicno da NECE BITI S MUZEVIMA, jer ne moze se biti i u dzehennemu i dzennetu istovremeno.
Tako da je i tvoje pitanje full besmisleno.