Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
derPate
#76 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Pa nije da zelim import nego ovdje je jako tesko naci nesto Normalno.A mislim da je opet bolje izvuci nekog odozdo iz bijede i pruziti normalan zivot.Imam 24 god ali sam se ovdje nagledao svega i pravo da kazem da bi vise voljeo odozdo nesto sebi dovesti.
-
Great Cornholio
#77 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Bio je skoro jedan poput tebe, koji bi da zaradi sevapa time što bi nekog oženio. Nije ba u Bosni tolika bijeda kolikom nas vi dijasporaši u svijetu predstavljate, al' eto tačna je izgleda ona "Moreš ti iz sela otić', al' selo iz tebe nikad".derPate wrote:Pa nije da zelim import nego ovdje je jako tesko naci nesto Normalno.A mislim da je opet bolje izvuci nekog odozdo iz bijede i pruziti normalan zivot.Imam 24 god ali sam se ovdje nagledao svega i pravo da kazem da bi vise voljeo odozdo nesto sebi dovesti.
-
Great Cornholio
#78 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
čuj, "izvući nešto iz bijede, dovesti sebi nešto" 
-
Great Cornholio
#79 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Da, "nešto" i "neko" teško da mogu funkcionisati zajedno.kiki-miki wrote:Recept za uspješan razvod
- graue_maus
#80 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Mladi u BiH se razvode zbog računa za struju, Facebooka, nevjerstva, dojenja...
http://www.mojevijesti.ba/novost/167479 ... va-dojenja
http://www.mojevijesti.ba/novost/167479 ... va-dojenja
-
Great Cornholio
#81 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Da, može ta veza funkcionisati, ali da "neko" nema problema s tim da se pretvori u "nešto".kiki-miki wrote:Mada uvijek postoji mala šansa da me demantuju.
-
Great Cornholio
#82 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Ja mislim da to nisu razlozi, već da su to samo povodi za razvod, ja mislim da su glavni razlozi za razvod nezrelost i nekompatibilnost bračnih partnera.graue_maus wrote:Mladi u BiH se razvode zbog računa za struju, Facebooka, nevjerstva, dojenja...![]()
![]()
![]()
![]()
[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/167479/Mladi-u-BiH-se-razvode-zbog-racuna-za-struju-Facebooka-nevjerstva-dojenja[/url]
-
Great Cornholio
#83 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Da, neke patološke ličnosti mogu biti kompatibilne, npr. sadista i mazohista, njima može biti lijepo zajedno, i ne bi te veze bile toliko strašne da takvi ne rađaju djecu, na kojima će se "kola slomiti".kiki-miki wrote:Eh pa zavisi da li jedno dominantno,a drugo submisivno ili kako već.Opet je to tvoj domen
-
Great Cornholio
#84 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Nažalost, tako je.
- BarbaDue
#85 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
danas mi momak priča kako mu se jaran oženio...za tri mjeseca se dva puta vidjeli u međuvremenu se preko fb muntali...eto kako to ideGreat Cornholio wrote:čuj, "izvući nešto iz bijede, dovesti sebi nešto"
-
Great Cornholio
#86 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Znači, neki brakovi uspiju i "na slijepo", pa može se to desiti, ima i takvih srećnika, ali ipak sam ja za ozbiljniji pristup kad su tako ozbiljne stvari u pitanju.
-
derPate
#87 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Nisam mislio ni na kakav nacin da predstavim zivot u BiH kao bijedan,ali ipak i sami znate kakve su mogucnosti dole a kakve su na zapadu.Ne kazem da je i ovdje sjajno ali ipak ima neke sigurnosti u ekonomskom smislu.Ne trazim nekog samo da bi se ozenio nego se bas odnosi na ovu djevojku jer s obzirom koliko sam razgovarao s njom i pricao preko neta mislim da imamo dosta zajednickog i da je bas taj tip zenska s kojim bi mogao da zamislim nesto ozbiljno.
Ispricavam se jos jednom ako sam se pogresno izrazio...
-
Great Cornholio
#88 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Isprika uvažena, ako imate dosta zajedničkog i ako bi ti nju radi toga ženio, onda srećnoderPate wrote:Nisam mislio ni na kakav nacin da predstavim zivot u BiH kao bijedan,ali ipak i sami znate kakve su mogucnosti dole a kakve su na zapadu.Ne kazem da je i ovdje sjajno ali ipak ima neke sigurnosti u ekonomskom smislu.Ne trazim nekog samo da bi se ozenio nego se bas odnosi na ovu djevojku jer s obzirom koliko sam razgovarao s njom i pricao preko neta mislim da imamo dosta zajednickog i da je bas taj tip zenska s kojim bi mogao da zamislim nesto ozbiljno.
-
Great Cornholio
#89 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Moraš s nekim "pojest' vreću soli" da bi ga upoznao tako dobro da bi mogao biti siguran da je to osoba s kojom bi ti mogao provest' život zajedno.kiki-miki wrote:
@GC - kakav je to ozbiljni pristup?
- BarbaDue
#90 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
da tako se kaže, logično jbg...Great Cornholio wrote:Moraš s nekim "pojest' vreću soli" da bi ga upoznao tako dobro da bi mogao biti siguran da je to osoba s kojom bi ti mogao provest' život zajedno.kiki-miki wrote:
@GC - kakav je to ozbiljni pristup?
međutim šta se dešava, ja sa djevojkom 4 god. u vezi, uzimamo se...(skonto ja lafo u glavi to je to) pići brak god. i poL...pojedosmo mi i više od vreće soli, nakon toga...kvrc...razlaz. znači brale nema tih pravila...
-
Great Cornholio
#91 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Pa niste izgleda za te četiri godine bili dovoljno iskreni jedno prema drugome, jer ljudi se teško mijenjajuBarbaDue wrote: da tako se kaže, logično jbg...
međutim šta se dešava, ja sa djevojkom 4 god. u vezi, uzimamo se...(skonto ja lafo u glavi to je to) pići brak god. i poL...pojedosmo mi i više od vreće soli, nakon toga...kvrc...razlaz. znači brale nema tih pravila...
- BarbaDue
#92 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
zato ti kažem, nikad ne znaš u kom grmu leži zec...pardon, tačnije u kom zecu leži grm 
- rezolutni
#93 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Sve je do partnera. Neki stupe u brak, a upoznaju se (licem u lice) na dan vjenčanja i prožive život zajedno. Neki nakon 15-20 godina braka ne uspiju, al' uspiju "svojim" potezom sjebati žpvot djeci. Sve je u glavi. Sve je do poimanja odgovornosti.
-
Great Cornholio
#94 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Bitno je da ljudi ne glume da su nešto što nisu i da ne glume da osjećaju nešto što ne osjećaju .da ne bude kasnije " E u tom čuču grmi zec"BarbaDue wrote:zato ti kažem, nikad ne znaš u kom grmu leži zec
-
Great Cornholio
#95 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Uglavnom, zaključili smo da uzrok razvoda brakova ne mogu biti urokljive oči, ili zapisi nekog sihirbazarezolutni wrote:Sve je do partnera. Neki stupe u brak, a upoznaju se (licem u lice) na dan vjenčanja i prožive život zajedno. Neki nakon 15-20 godina braka ne uspiju, al' uspiju "svojim" potezom sjebati žpvot djeci. Sve je u glavi. Sve je do poimanja odgovornosti.
-
barby02
#96 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Da li se i ovdje stavljaju oglasi ? 
-
barby02
#97 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Ma ima gomila tih slucajeva. . nego mislim, ako treba oglas, ne bih ja . . 
-
Great Cornholio
#98 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Ko želi vezu može nekog s kim će pokušati da tu vezu izgradi upoznati i na Fb, a da li će ta veza uspjeti i da li će biti krunisana brakom, e to zavisi od mnogo faktora.
- Ramzess Veliki
#99 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Da ... ako je oralac među njima nekvalitetan đabe što su srodne duše ...Great Cornholio wrote:Ko želi vezu može nekog s kim će pokušati da tu vezu izgradi upoznati i na Fb, a da li će ta veza uspjeti i da li će biti krunisana brakom, e to zavisi od mnogo faktora.
- rezolutni
#100 Re: Upoznavanje preko fb,veza,brak ?
Oralac i Analac su braća po krvi. Jedan bez drugog ne ide.Ramzess Veliki wrote:Da ... ako je oralac među njima nekvalitetan đabe što su srodne duše ...Great Cornholio wrote:Ko želi vezu može nekog s kim će pokušati da tu vezu izgradi upoznati i na Fb, a da li će ta veza uspjeti i da li će biti krunisana brakom, e to zavisi od mnogo faktora.