Njah njah. Treba nam rat da nam bude bolje. Njah njah. Znam i meni bi tesko bilo da mi stara majka u RS-u zivi, a ja Svicarskoj.chupacabra wrote:Multi-kulti, tolerancija, suzivot, naravno super, svi spremni, med i mlijeko, pogotovo Srbi i Hrvati. Ubise se spremnoscu za tolerancijom i suzivotom. Te sitnice kao sto su masovne grobnice, crkve po masovnim grobnicama, otimanje imovine po RS-u, krsne slave u svakoj jebenoj ustanovi, apartheid, dvije skole pod jednim krovom u Hercegovini, ma pusti to, nemoj sad biti sitnicav. Kad se probudis, tabla "Dobro Dosli u Republiku Srpsku" na Kozjoj Cupriji. Al' Bosnjo bio i ostao obicno tele.
Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka
- snaga_znanja
#76 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
-
chill001
#77 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Je li "bosnjacka mrznja" stvorila srpski nacioanizam 90-ih?Objektivni navijac wrote:Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
Bosnjaci su se saginjali koliko su mogli za vrijeme SFRJ i opet na kraju nahebase...
Nesto ne stima ta tvoja teorija.
- Hajvan
#78 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Nisam, ne mogu, niti hoću biti tolerantan prema netolerantnim.
- snaga_znanja
#79 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ljudi ne shvataju i nece da shvate da u BiH zive tri razlicita korupsa stanovnistva sa razlicitim vizijama o uredjenosti i buducnosti. Bilo kakva iskljucivost i agresija jednog korpusa ljudi prema drugome dovodi do jednake reakcije.Objektivni navijac wrote:Provlaci se teza,ko je kao za suzivot,taj nije za odbranu BiH,taj je naivan i glup,blablala. Sto je nonsens. Neko ko ima sire poglede na zivot je superioran u svakome pogledu ,ogranicenim umovima,pa tako i u odbrani domovine. Najbolje dokaz je Tuzlanski drugi korpus sa politicarima iz SDP-a i komandantima svih nacionalnosti, je u ratu ubjedljivo najbolje zastitio bosnjacki narod svoje regije. A vecina regija gdje su bili ultranacionalisti SDA na komandnim mjestim je dozivjela totalni kolaps.
Drugo vidim pejorativno pominjanje Slave. Slava je autohtoni ,jedinstveni obicaj Srba, i nashe brace,prijatelja i komsija Bosanskih Srba. Slava je ostatak paganskih-totemistickih kultova,koje su odrzali iskljucivo Slaveni Balkana. Jedan predivan i prelijep obicaj. Ko nije u zivotu,bio na nekoliko dobrih Slava,taj niti je Bosanac,niti je Bosanca u putu sreo.
Pitanje suzivota u Bosni,je kljucno pitanje bosnjackog opstanka i uspjeha. Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
Jedino sto moze pribliziti narode u ovoj drzavi je ekonomski prosperitet. Nista vise. Ako svi budemo trebali da radimo da bi nam svima bilo bolje onda ce biti drugacije razmisljanje. Sve ostalo je jedna velika ubleha.
O tome kako se neko osjeca prema drzavi u kojoj zivi blago me zaboli sve dok postuje zakone drzave u kojoj zivi. I tu je kraj rasprave. Balade o ukidanju RS-a, opamecivanju Hrvata iz Hercegovine su samo jedna velika politicka suplja na koju narod stalno nasjeda. Sa druge i trece strane ce doci odjeb u takvim retorikama.
I sve te politicke ublehe od nezavisnosti do ukidanja i raznih osnivanja su samo pokrice za kradju jednako kao sto su i ovi pozari u BiH pokrice za sumske kradje. Kad sumare stavimo u zatvor onda ce prestati da gori. Tako je i sa citavom drzavom. Bolje analogije na dunjaluku nema...
-
chupacabra
#80 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Kruske i jabuke moj profesore. Ne govorim ovdje o privatnim vjerskim obicajima, nego institucionalna diskriminacija drugih i drugacijih kroz provlacenje tih obicaja u institucije, koje bi morale biti sekularne. Kada bi Bosnjaci poceli uvoditi to isto u institucijama gdje su oni vecina, odmah bi ih optuzili za uvodjenje serijata. A to sto na pola zemlje multi-kulti RS-a svaka, ali bas svaka, "sekularna multi-kulti institucija" oficijelno bastini vjeru samo jednog naroda, to je u redu, je li. Prvo dobro procitaj o cemu se govori. I nemoj da Bosnjacima neko prigovara o mrznji i netoleranciji. Onaj ko usere, to jest napravi genocid u ovoj napacenoj zemlji bi po pravilu trebao prvi napraviti taj iskorak za iskreno pomirenje. Kada to iskreno i uradi, naici ce uvijek na pozitivnu reakciju, jer Bosnjak je pun sabura i merhameta.Objektivni navijac wrote:Provlaci se teza,ko je kao za suzivot,taj nije za odbranu BiH,taj je naivan i glup,blablala. Sto je nonsens. Neko ko ima sire poglede na zivot je superioran u svakome pogledu ,ogranicenim umovima,pa tako i u odbrani domovine. Najbolje dokaz je Tuzlanski drugi korpus sa politicarima iz SDP-a i komandantima svih nacionalnosti, je u ratu ubjedljivo najbolje zastitio bosnjacki narod svoje regije. A vecina regija gdje su bili ultranacionalisti SDA na komandnim mjestim je dozivjela totalni kolaps.
Drugo vidim pejorativno pominjanje Slave. Slava je autohtoni ,jedinstveni obicaj Srba, i nashe brace,prijatelja i komsija Bosanskih Srba. Slava je ostatak paganskih-totemistickih kultova,koje su odrzali iskljucivo Slaveni Balkana. Jedan predivan i prelijep obicaj. Ko nije u zivotu,bio na nekoliko dobrih Slava,taj niti je Bosanac,niti je Bosanca u putu sreo.
Pitanje suzivota u Bosni,je kljucno pitanje bosnjackog opstanka i uspjeha. Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
I Tuzla moj profesore nije nista odbranila. Istjerala JNA i onda sjedila na guzici cijeli rat, pa cak sa onom vojnom skalamerijom nije ni prsta mrdnula dok su narod ubijali samo par kilometara daleko u Srebrenickoj enklavi. Dok su se drugi marisali po Teocaku, Kalesiji, Brckom, Vozucom i Olovom da cetnici ne udju u tu multi-kulti Tuzlu. I pitaj "ultranacionaliste" Cazinske krajine iz 5. korpusa, jesu li oni dozivjeli kolaps. Jer da nije njih bilo, i da nisu imali muda k'o sto jesu, sad bi ti Kusturica u sred Sarajeva gradio Andricgrad na "svetoj Srpskoj zemlji". I sad vi ovdje nekome prosipate multi-kulti toleranciju i ljubav, a 70% zemlje je de-fakto apartheid. Samo, tesko je to vidjeti i Sarajevske kotline okruzene planinama. Tu valjda za neke pocinje i zavrsava Bosna.
Kao sto rekoh, Bosnjak bio i ostao tele. Do sljedeceg genocida. I sad vi balavci koji ste rodjeni poslije 92-ge drzite ovdje lekcije o toleranciji i suzivotu.
Last edited by chupacabra on 06/08/2013 17:00, edited 1 time in total.
- snaga_znanja
#81 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Srpski nacionalizam se temeljio na teoriji da je njih najvise i da kao najbrojiniji narod trebaju od se prvi pitaju o sudbini Jugoslavije. Kao takav je isprovocirao ostale nacionalizme. A ostali su nazalost bili preslikani srpski.chill001 wrote:Je li "bosnjacka mrznja" stvorila srpski nacioanizam 90-ih?Objektivni navijac wrote:Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
Bosnjaci su se saginjali koliko su mogli za vrijeme SFRJ i opet na kraju nahebase...
Bosnjaci se nisu za razliku od Hrvata imali vremena vjezbati nacionalizmu u ratu, ali nam u miru ide ekstra....
- Saian
#82 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Malik el-Shabaz (Malcolm X)"If you stick a knife in my back nine inches and pull it out six inches, that's not progress. If you pull it all the way out, that's not progress. The progress comes from healing the wound that the blow made. They haven't even begun to pull the knife out. They won't even admit the knife is there."
-
Objektivni navijac
#83 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Nisam tebe,citirao kada sam govorio o Slavi,tom preljepom obicaju. Naravno da Slava,kao i ipak vjersko-nacionalni obicaj nema sta traziti po bio kojoj javnoj ustanovi.chupacabra wrote:Kruske i jabuke moj profesore. Ne govorim ovdje o privatnim vjerskim obicajima, nego institucionalna diskriminacija drugih i drugacijih kroz provlacenje tih obicaja u institucije, koje bi morale biti sekularne. Kada bi Bosnjaci poceli uvoditi to isto u institucijama gdje su oni vecina, odmah bi ih optuzili za uvodjenje serijata. A to sto na pola zemlje multi-kulti RS-a svaka, ali bas svaka, "sekularna multi-kulti institucija" oficijelno bastini vjeru samo jednog naroda, to je u redu, je li. Prvo dobro procitaj o cemu se govori. I nemoj da Bosnjacima neko prigovara o mrznji i netoleranciji. Onaj ko usere, to jest napravi genocid u ovoj napacenoj zemlji bi po pravilu trebao prvi napraviti taj iskorak za iskreno pomirenje. Kada to iskreno i uradi, naici ce uvijek na pozitivnu reakciju, jer Bosnjak je pun sabura i merhameta.Objektivni navijac wrote:Provlaci se teza,ko je kao za suzivot,taj nije za odbranu BiH,taj je naivan i glup,blablala. Sto je nonsens. Neko ko ima sire poglede na zivot je superioran u svakome pogledu ,ogranicenim umovima,pa tako i u odbrani domovine. Najbolje dokaz je Tuzlanski drugi korpus sa politicarima iz SDP-a i komandantima svih nacionalnosti, je u ratu ubjedljivo najbolje zastitio bosnjacki narod svoje regije. A vecina regija gdje su bili ultranacionalisti SDA na komandnim mjestim je dozivjela totalni kolaps.
I Tuzla moj profesore nije nista odbranila. Istjerala JNA i onda sjedila na guzici cijeli rat, pa cak sa onom vojnom skalamerijom nije ni prsta mrdnula dok su narod ubijali samo par kilometara daleko u Srebrenickoj enklavi. Dok su se drugi marisali po Teocaku, Kalesiji, Brckom, Vozucom i Olovom da cetnici ne udju u tu multi-kulti Tuzlu. I pitaj "ultranacionaliste" Cazinske krajine iz 5. korpusa, jesu li oni dozivjeli kolaps. Jer da nije njih bilo, i da nisu imali muda k'o sto jesu, sad bi ti Kusturica u sred Sarajeva gradio Andricgrad na "svetoj Srpskoj zemlji". I sad vi ovdje nekome prosipate multi-kulti toleranciju i ljubav, a 70% zemlje je de-fakto apartheid. Samo, tesko je to vidjeti i Sarajevske kotline okruzene planinama. Tu valjda za neke pocinje i zavrsava Bosna.
Kao sto rekoh, Bosnjak bio i ostao tele. Do sljedeceg genocida. I sad vi balavci koji ste rodjeni poslije 92-ge drzite ovdje lekcije o toleranciji i suzivotu.
Bosnjaci tuzlanske regije,nisu dozivjeli genocid ,ni urbicid,najbolje su prosli u ratu,to je cinjenica a bili su najvishe multi-kulti,sto automatski ponistava tezu da se mi multikulturni,moderni,obrazovani ljudi,ljudi sirokih pogleda necemo braniti. Sposobniji smo i pametniji od sitnih nacionalista. Sposobniji i pametniji u svemu,pa i u odbrani zemlje.
Sada, ne slazem se da rat odredjuje ko pravi prvi korak,ka pomirenju. Bosnjacima treba,sto jedinstvenija i sto povezanija Bosna. Prema tome logicno je da Bosnjaci cine prvi korak,jer pomirenje je interes Bosnjaka.
Vidis,balavci su uglavnom zapjenjeni nacionalisti i vjerski extremisti ,neces balavca nachi da pricha o pomirenju,oni su odrasli u mrznji i iskljucivosti,dok mi starija raja,mi smo zivjeli suzivot ,mi znamo sta je to i kako je to divno i dobro. Ima jos jedna stvar,koja mi starija raja znamo. Mi se sjecamo Njemaca,onih Njemaca,koji su ratovali kod nas. Pa kada dodzu na more,onda se napijemo zajedno,pijemo i ljubimo se. Rat je rat,ovaj bosanski rat je bio samo mali lokalni rat,ima hiljade gorih ratova. Rat traje,boris se,rat prestane ljubis se. To je jedino ispravno i ljudski. Ne moze se zivjeti u proslosti.
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#84 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Chachkash, chachkashsnaga_znanja wrote:Srpski nacionalizam se temeljio na teoriji da je njih najvise i da kao najbrojiniji narod trebaju od se prvi pitaju o sudbini Jugoslavije. Kao takav je isprovocirao ostale nacionalizme. A ostali su nazalost bili preslikani srpski.chill001 wrote:Je li "bosnjacka mrznja" stvorila srpski nacioanizam 90-ih?Objektivni navijac wrote:Bosnjacka mrznja,iskljucivost,netolerancija prema Srbima je hrana za rast i opstanak velikosrpskoga nacionalizma i extremizma. Mrznja radja mrznju,akcija radja reakciju. To je normalno. Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
Bosnjaci se nisu za razliku od Hrvata imali vremena vjezbati nacionalizmu u ratu, ali nam u miru ide ekstra....
Koga su to Bosnjaci sveli sa 50+% u nekim sredinama na "tolerantnih" 10% ?
Ko je kolateralna steta Bosnjaka, jesu to mozda nebosnjaci?
Suzivot nije problem, ali je problem sto je tema povodom izjave da su Srbi i Hrvati VISE za suzivot od Bosnjaka, i da se Bosnjaci bore za neku imaginarnu drzavu, sto i sami mi koji ZNAMO, znamo da nije istina.
- Saraba
#85 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Saian wrote:
Malik el-Shabaz (Malcolm X)"If you stick a knife in my back nine inches and pull it out six inches, that's not progress. If you pull it all the way out, that's not progress. The progress comes from healing the wound that the blow made. They haven't even begun to pull the knife out. They won't even admit the knife is there."
- snaga_znanja
#86 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Sacekacemo popis pa cemo vidjeti gdje je ko koga i gdje sveo na "tolerantnu" cifru.slogabn wrote: Chachkash, chachkash![]()
Koga su to Bosnjaci sveli sa 50+% u nekim sredinama na "tolerantnih" 10% ?
Ko je kolateralna steta Bosnjaka, jesu to mozda nebosnjaci?
Suzivot nije problem, ali je problem sto je tema povodom izjave da su Srbi i Hrvati VISE za suzivot od Bosnjaka, i da se Bosnjaci bore za neku imaginarnu drzavu, sto i sami mi koji ZNAMO, znamo da nije istina.
Bosnjaci se bore bukvalno za imaginarnu drzavu gdje bi svi bili Bosanci i Hercegovci ne shvacajuci da od toga nema nista. Dok sva tri naroda ne budu zadovoljna svojim identitetom i svojim pravima nema nista od suzivota.
Srbi i Hrvati nisu za suzivot vise od Bosnjaka. Jer da su Srbi za suzivot nani Fati bi makli praznu crkvu iz avlije. Ali i Bosnjaci da su za suzivot ne bi hinjski Hrvatima predstavnike birali. Ista prica i sa Hrvatima. Klasicni zacarani krug. Na nacionalizam se odgovara nacionalizmom dok neko ne kaze stani.
Problem je u tome sto u nedostatku ublehe Bosnjacki politicari prije svega nacionalisticke stranke se furaju na zastitu svega i svacega od svega i svacega pri tom zaboravljajuci na obicne ljude.
A opet ponavljam obicni ljudi su se pomirili jos 97. godine. Pomirili u tom smislu da trguju, posluju i zive u miru koji povremeno pokvari neki majmun ali taj mir i dalje opstaje. Politicari su ti koji su problem i koji stalno u cilju pobjede na izborima forsiraju neke nebulozne teme kao Silajdzic svojevremeno. A kad pobjede na paroli 100% BiH onda 4 godine kradu drzavu, a na njihovj supljoj Dodik zajase sa svojim nacionalizmom.
-
Ripicipi
#87 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Najsmjesniji su mi ovi sa "pitaj ovog" i "pitaj onog", ocit primjer da rata nisu vidjeli._mufljuz_ wrote:
lutko moja mala, pitaj povratnike u podrucja pod cetnickom cizmom kako im je normalan odnos - recimo, pitaj Fatu Orlovic - nadam se samo da te zena nece pljunut, al mislim da je ta stara dama dovoljno dama da te kulturno posalje tamo odakle si dos'o ako joj pocnes kenjat o buducnosti i normalnom odnosu - i pitaj je slobodno koga je ona ubila povrijedila ostetila tamo.
Nisu samo Fata i majke Srebrenice prezivjele rat, ima mnogo i nas drugih koji smo isto prezivjeli ili nesto slicno.
Sumnjam da je vecina Srba i Hrvata za neko pomirenje, ali isto tako znam, a i vidim da dosta, ako ne i vecina Bosnjaka nije za pomirenje.
- _mufljuz_
#88 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
i meni su najsmjesniji ljudi koji pojma nemaju gdje sam ja bio a govore mi gdje sam trebao biti - ne pitam ja ni nanu ni povratnike nista - ja za Srebrenice nisam spreman - ja u Srebrenicu kad odem otici cu samo naoruzan - jer da ne bi bio vajni turista koji place za vlastitim narodom a potom ga pustit niz vodu sljedeci dan srpskim specijalcima da marisu zene....Ripicipi wrote:Najsmjesniji su mi ovi sa "pitaj ovog" i "pitaj onog", ocit primjer da rata nisu vidjeli._mufljuz_ wrote:
lutko moja mala, pitaj povratnike u podrucja pod cetnickom cizmom kako im je normalan odnos - recimo, pitaj Fatu Orlovic - nadam se samo da te zena nece pljunut, al mislim da je ta stara dama dovoljno dama da te kulturno posalje tamo odakle si dos'o ako joj pocnes kenjat o buducnosti i normalnom odnosu - i pitaj je slobodno koga je ona ubila povrijedila ostetila tamo.
Nisu samo Fata i majke Srebrenice prezivjele rat, ima mnogo i nas drugih koji smo isto prezivjeli ili nesto slicno.
Sumnjam da je vecina Srba i Hrvata za neko pomirenje, ali isto tako znam, a i vidim da dosta, ako ne i vecina Bosnjaka nije za pomirenje.
Neko ko je za pomirenje ne moze niti smije generelizovati, sto Bosnjaci redovno i vrlo rado cine.
prema tome mojne me u usta uzimat - veze nemas ko sam ja gdje sam i na kraju krajeva te bas zaboli gdje sam bio a gdje nisam.... eno ti Fahro pa mu guzu ljubi zato sto je veci patriota k tomu da je bio u BIH u ratu....
-
Ripicipi
#89 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Jasta, eno Bosnjaci naoruzani po Srebrenici hodaju._mufljuz_ wrote:i meni su najsmjesniji ljudi koji pojma nemaju gdje sam ja bio a govore mi gdje sam trebao biti - ne pitam ja ni nanu ni povratnike nista - ja za Srebrenice nisam spreman - ja u Srebrenicu kad odem otici cu samo naoruzan - jer da ne bi bio vajni turista koji place za vlastitim narodom a potom ga pustit niz vodu sljedeci dan srpskim specijalcima da marisu zene....Ripicipi wrote:Najsmjesniji su mi ovi sa "pitaj ovog" i "pitaj onog", ocit primjer da rata nisu vidjeli._mufljuz_ wrote:
Neko ko je za pomirenje ne moze niti smije generelizovati, sto Bosnjaci redovno i vrlo rado cine.
prema tome mojne me u usta uzimat - veze nemas ko sam ja gdje sam i na kraju krajeva te bas zaboli gdje sam bio a gdje nisam.... eno ti Fahro pa mu guzu ljubi zato sto je veci patriota k tomu da je bio u BIH u ratu....
Neki dan gledam prilog iz Srebrenice gdje igraju lopte Srbi i Bosnjaci, i mosh' mislit' svi pod ratnom spremom.
- _mufljuz_
#90 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
neka igraju sto se mene tice na bilhajr - samo da im ne bude na bilgajri hak k'o 1995. - nekako bih se kladio u milion maraka da su lopte igrali i prije 1992.
sto se mene tice tema je za mene zavrsena.
-
RATM56
#91 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Mediji su ogromno zlo danas, i na jednoj i na drugoj i na trećoj strani. Jedna loša vest naduvana van svih proporcija pokvari ono što učini stotinu pozitivnih primera. Ljudi udaljeni stotine kilometara misle da su Srebrenica, Novi Pazar i Mostar ratne zone, da su svi u Srbiji četnici i da je BiH nadomak usvajanja šerijata.
-
Ripicipi
#92 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Nista onda, iz svega toga treba izvuci zakljucak da sad Srbe unaprijed treba pobit' i protjerat' da se slucajno ne bi ponovila '95._mufljuz_ wrote:neka igraju sto se mene tice na bilhajr - samo da im ne bude na bilgajri hak k'o 1995. - nekako bih se kladio u milion maraka da su lopte igrali i prije 1992.
- _mufljuz_
#93 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
opa - od toga da su srbi i hrvati duse drage koje sa bosnjacima zele suzivot do naprdjivanja kako bosnjaci zele da pobiju srbe.... ma bravo za semanticko naprdjivanje al to mi spakovat neces jer o tom nisam nigdje ni pisao ni pricao. kako rekoh za mene je tema zavrsena a vi i dalje trazite pomirenje i suzivot.Ripicipi wrote:Nista onda, iz svega toga treba izvuci zakljucak da sad Srbe unaprijed treba pobit' i protjerat' da se slucajno ne bi ponovila '95._mufljuz_ wrote:neka igraju sto se mene tice na bilhajr - samo da im ne bude na bilgajri hak k'o 1995. - nekako bih se kladio u milion maraka da su lopte igrali i prije 1992.
- snaga_znanja
#94 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
_mufljuz_ wrote:opa - od toga da su srbi i hrvati duse drage koje sa bosnjacima zele suzivot do naprdjivanja kako bosnjaci zele da pobiju srbe.... ma bravo za semanticko naprdjivanje al to mi spakovat neces jer o tom nisam nigdje ni pisao ni pricao. kako rekoh za mene je tema zavrsena a vi i dalje trazite pomirenje i suzivot.Ripicipi wrote:Nista onda, iz svega toga treba izvuci zakljucak da sad Srbe unaprijed treba pobit' i protjerat' da se slucajno ne bi ponovila '95._mufljuz_ wrote:neka igraju sto se mene tice na bilhajr - samo da im ne bude na bilgajri hak k'o 1995. - nekako bih se kladio u milion maraka da su lopte igrali i prije 1992.
-
teodolit
#95 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ne znam čemu uopće trpanje Hrvatske i Srbije u ovu priču. Ok da, ratovali ste protiv Srba i Hrvata u BiH, ali to je tek jedan manji dio hrvatskog, odnosno srpskog naroda. Da pitaš o pomirenju nekog istrijana a vjerujem i šumadinca, koji rat nit vidili nit čuli, najvjerojatnije bi se na to pitanje nasmijali. A u Bosni, nema onog tko rat nije ni vidio ni čuo.
Rat je bio prije 20 godina, i Srbija i Hrvatska poštuju suverenitet BiH i ne petljaju se u vaše unutarnje gluposti. U tih 20 godina ni od federacije ni od srpske apsolutno ništa, nikakav pomak na bolje...prebacivanje krivnje sa jednih na druge. Niti tko Srbima smeta da od Srpske naprave Švicarsku niti federalnom dijelu itko priječi da bude barem malo civiliziranija no što je to sad.
Kako god okreneš, sudbina vam je da se napokon naučite uvažavati i surađivati. Ili ćete se poklati međusobno. Tko pobjedio da pobjedio, pirova mu pobjeda
Rat je bio prije 20 godina, i Srbija i Hrvatska poštuju suverenitet BiH i ne petljaju se u vaše unutarnje gluposti. U tih 20 godina ni od federacije ni od srpske apsolutno ništa, nikakav pomak na bolje...prebacivanje krivnje sa jednih na druge. Niti tko Srbima smeta da od Srpske naprave Švicarsku niti federalnom dijelu itko priječi da bude barem malo civiliziranija no što je to sad.
Kako god okreneš, sudbina vam je da se napokon naučite uvažavati i surađivati. Ili ćete se poklati međusobno. Tko pobjedio da pobjedio, pirova mu pobjeda
- snaga_znanja
#96 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Jest da u domaćoj javnost na sve tri strane nije mišljenje da bi bili gle čuda prosperitetnijih da nije drugih i trećh.teodolit wrote:Ne znam čemu uopće trpanje Hrvatske i Srbije u ovu priču. Ok da, ratovali ste protiv Srba i Hrvata u BiH, ali to je tek jedan manji dio hrvatskog, odnosno srpskog naroda. Da pitaš o pomirenju nekog istrijana a vjerujem i šumadinca, koji rat nit vidili nit čuli, najvjerojatnije bi se na to pitanje nasmijali. A u Bosni, nema onog tko rat nije ni vidio ni čuo.
-
Ripicipi
#97 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu._mufljuz_ wrote:opa - od toga da su srbi i hrvati duse drage koje sa bosnjacima zele suzivot do naprdjivanja kako bosnjaci zele da pobiju srbe.... ma bravo za semanticko naprdjivanje al to mi spakovat neces jer o tom nisam nigdje ni pisao ni pricao. kako rekoh za mene je tema zavrsena a vi i dalje trazite pomirenje i suzivot.Ripicipi wrote:Nista onda, iz svega toga treba izvuci zakljucak da sad Srbe unaprijed treba pobit' i protjerat' da se slucajno ne bi ponovila '95._mufljuz_ wrote:neka igraju sto se mene tice na bilhajr - samo da im ne bude na bilgajri hak k'o 1995. - nekako bih se kladio u milion maraka da su lopte igrali i prije 1992.
- snaga_znanja
#98 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.Ripicipi wrote: Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu.
-
RATM56
#99 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
snaga_znanja wrote:Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.Ripicipi wrote: Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu.
- _mufljuz_
#100 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
ovako se smije nedavno pretucenim zenama u Srebrenici - to je taj suzivot na koji su spremniji Srbi od BosnjakaRATM56 wrote:snaga_znanja wrote:Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.Ripicipi wrote: Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu.