Ugradnja plina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#76 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

mali_milojica wrote: A jesi li nasao motor 1.8 (bez i )?
Blage veze ti nemas, iz posta u post dokazujes kako je svo nagadjanje s tvoje strane bilo napamet ili bazirano na iskustvu cunirane 1.8 mk2 sa plinom :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#77 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

http://www.autoweek.nl/auto/22630/volvo-s40-18
Ovaj je obicni 1.8 iz Renaulta 83x82,4 provrt i hod

http://www.autoweek.nl/auto/22638/volvo-s40-18i
Ovaj je 1.8i iz Mitsubhisija 81x89 provrt i hod

Sto implicira da jedan sa drugim nemaju veze

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by mali_milojica on 28/07/2013 21:01, edited 1 time in total.
respo

#78 Re: Ugradnja plina

Post by respo »

mirzet87sa wrote:
mali_milojica wrote: Pored 1.8 GDI motora iz Mitsubishi Carisma u Volvo S40 se ugrađivao i 1.8 od Renaulta,koji je kao i svaki drugi motor sa MPI ubruzgavanjem. :lol:
Jeste, ali koje godiste AHAHHAHAHAHAHAHAHHAHHA ovdje se svi argumenti zavrsavaju, blage veze nemas.. :caocao:
Respo, balvane, koristi znakov interpunkcije.. Do tad budi ljubomoran, kao sto si na cijeli svijet.. siroce :lol:
samo sam cekao kad ce poceti sa gramatikom :D

a kako ide prvo pravilo u internet argumentaciji kad nemas argumenata pocni pricu o gramatici :D

to napredujes
mirzet87sa

#79 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

mali_milojica wrote:http://www.autoweek.nl/auto/22630/volvo-s40-18
Ovaj je obicni 1.8

Ovaj je 1.8i iz Mitsubhisija

Bruko i sramoto, renolovi motori se krecu od 90 i 115 konja sa osnakom 1.9TD 1.9D i skoro 1900ccm3 ovo sto si ti posto su mitsubisi motori, jesi li normalan vise ? kako te bolan boga nije stid provaljivat se ovoliko
@respo, argumentuj mi sta oko ovog motora, da i tebe dotucem ko ovog amatera 8-)
mali_milojica

#80 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

mirzet87sa wrote:
mali_milojica wrote:http://www.autoweek.nl/auto/22630/volvo-s40-18
Ovaj je obicni 1.8

Ovaj je 1.8i iz Mitsubhisija

Bruko i sramoto, renolovi motori se krecu od 90 i 115 konja sa osnakom 1.9TD 1.9D i skoro 1900ccm3 ovo sto si ti posto su mitsubisi motori, jesi li normalan vise ? kako te bolan boga nije stid provaljivat se ovoliko
@respo, argumentuj mi sta oko ovog motora, da i tebe dotucem ko ovog amatera 8-)
Kako je kicma majstore :lol: :lol: :lol:
mirzet87sa

#81 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

mali_milojica wrote: Kako je kicma majstore :lol: :lol: :lol:
Sta je lafe, nemas vise gluposti da valjas?
Idi cjepaj drva, kosi travu, ne znas bolan shvati..
Nego, obavezno me prijavi administraciji.. jer ovo sto sam ti pocinio je +18 :lol:
Bezveze ne zapocinji nikakvu diskusiju, ne znas i nema svrhe se raspravljati s tobom..
mirzet87sa

#82 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

vettel wrote:
tacno tako mali milojica mirzete nemas pojma o volvu vozim 1.8 od RENAULTA sa 1731ccm i 122ks a 1.8 GDI od mitshubishija ima 1871ccm i 125ks poklopi se mirzete vidi se da nemas pojma a solis pamet
Sta bolan izmisljas, ne postoji od renoa sa 1,8 razumijes li.. mozes voziti samo 1.8 od volvo motora tj proizvodnja 99-04
Napiso si da vozis 2001, sto je 1.8 gdi motor
Da ti podebljam, posto hocete u inat da ste u pravu, a ne znate
1.9 TD 1870 cm³ R4 66 kW (90 PS) 07.1995–08.1999 (Motor von Renault)
1.9 D 1870 cm³ R4 70 kW (95 PS) 03.1999–07.2000 (Motor von Renault)
1.9 D 1870 cm³ R4 75 kW (102 PS) 07.2000–06.2004 (Motor von Renault)
1.9 D 1870 cm³ R4 85 kW (115 PS) 07.2000–06.2004 (Motor von Renault)
I jos nesta, fino gore na vrhu teme pise 1800ccm3, sad 1730? ahahaha 1730 ccm3 se prozivodi od 95, a ne ko sto ti navede 2001 ;-)
drndalo

#83 Re: Ugradnja plina

Post by drndalo »

Da pojasnim Mirzetu rodjenom 87, dakle kada su neki odavde vec vozacku imali, plin u bilo koju kubikazu ide da bi se trosilo manje para... Pozdrav od levata sa 1300ccm karburatorskim plinom, i 96.000 km na plinu... Taj auto ni sa 58 KS na benzinu nije isao, pa ne ide ni sad nista bolje, ali jos uvijek me ni tvoj 5200 ccm Grand Apache Jeep do Banja Luke preko Vlasica usiti ne moze... Doduse, imam nefer prednost, vozim Vlasic k'o Misko iz "Ko to tamo peva"... Zatvorenih ociju....
mali_milojica

#84 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

mirzet87sa wrote:
mali_milojica wrote: Kako je kicma majstore :lol: :lol: :lol:
Sta je lafe, nemas vise gluposti da valjas?
Idi cjepaj drva, kosi travu, ne znas bolan shvati..
Nego, obavezno me prijavi administraciji.. jer ovo sto sam ti pocinio je +18 :lol:
Bezveze ne zapocinji nikakvu diskusiju, ne znas i nema svrhe se raspravljati s tobom..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kod dr Nemeca idi,on je dobar za ove sportske povrede
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mirzet87sa

#85 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

drndalo wrote:Da pojasnim Mirzetu rodjenom 87, dakle kada su neki odavde vec vozacku imali, plin u bilo koju kubikazu ide da bi se trosilo manje para... Pozdrav od levata sa 1300ccm karburatorskim plinom, i 96.000 km na plinu... Taj auto ni sa 58 KS na benzinu nije isao, pa ne ide ni sad nista bolje, ali jos uvijek me ni tvoj 5200 ccm Grand Apache Jeep do Banja Luke preko Vlasica usiti ne moze... Doduse, imam nefer prednost, vozim Vlasic k'o Misko iz "Ko to tamo peva"... Zatvorenih ociju....
Shvati, u ove mitsubisi motore plin ne moze, jer ga jos uradili nisu. on ti ga moze ugradit, ti ga mozes vozit, ali ce ti riknut. to da pojasnim za ove starkane koji ne vide pozdrav od levata sa 6300ccm
mali_milojica

#86 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

mirzet87sa wrote:
drndalo wrote:Da pojasnim Mirzetu rodjenom 87, dakle kada su neki odavde vec vozacku imali, plin u bilo koju kubikazu ide da bi se trosilo manje para... Pozdrav od levata sa 1300ccm karburatorskim plinom, i 96.000 km na plinu... Taj auto ni sa 58 KS na benzinu nije isao, pa ne ide ni sad nista bolje, ali jos uvijek me ni tvoj 5200 ccm Grand Apache Jeep do Banja Luke preko Vlasica usiti ne moze... Doduse, imam nefer prednost, vozim Vlasic k'o Misko iz "Ko to tamo peva"... Zatvorenih ociju....
Shvati, u ove mitsubisi motore plin ne moze, jer ga jos uradili nisu. on ti ga moze ugradit, ti ga mozes vozit, ali ce ti riknut. to da pojasnim za ove starkane koji ne vide pozdrav od levata sa 6300ccm
Bolidu F1,kod njega nije Mitsubishijev motor,hallooooo. Zemlja zove Mirzeta.
drndalo

#87 Re: Ugradnja plina

Post by drndalo »

Pravo da ti recem, bas se evo nasekirah oko ove rasprave koji je i ciji veci motor, Renolov ili MicibUshijev... *ebe me se...

Ja se osvrcem na tvoju tezu o plinu 1200ccm... Ja ti rekoh, ako ti nije jasno, da ja u 1300 imam plin vec 6-7 godina, i racunica mi je jako jasna, 100 KM manje troska na gorivo mjesecno... Dakle 1200 KM godisnje... Hajd, uz vecu cijenu servisa plinske instalacije, nek je 1000 KM godisnje... Meni fino, 6-7.000 manje u pumpadzijinim dzepovima, a vise u mojim... I vozicu je dok mi ne ustedi za nov, ili max. 3 godine star BMW 318i... Meni dosta, a visak kubika do 6300, ostavljam tebi...

Slabije ce vuci mala kubikaza na plinu, umrtvice auto....? Ako je plin ugradjen kako treba, tesko ce tu razliku iko osjetiti bez stoperice... Ta tvoja prica o Golfu 5 GTI na plinu koji ide kao slina, je zato sto je plin bio ugradjen slinavo...
mali_milojica

#88 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

@ Mirzet
U Golfu 5 GTI je takodze motor sa direktnim ubrizgavanjem (2.0 TFSI) kao i kod Mitsubishijevog GDI,pa kako na njega moze plin vrsni majstore?
Mlad i Nevin

#89 Re: Ugradnja plina

Post by Mlad i Nevin »

Kakav je ovo lik majko mila, možda i ponajbolji otkako posjećujem ovaj forum :D :roll:
mali_milojica

#90 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

Mlad i Nevin wrote:Kakav je ovo lik majko mila, možda i ponajbolji otkako posjećujem ovaj forum :D :roll:
Dobar je. Jos uvijek ga razrađujemo,ali definitivno ce biti nesto od njega. :D :thumbup:
mirzet87sa

#91 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

drndalo wrote:Pravo da ti recem, bas se evo nasekirah oko ove rasprave koji je i ciji veci motor, Renolov ili MicibUshijev... *ebe me se...

Ja se osvrcem na tvoju tezu o plinu 1200ccm... Ja ti rekoh, ako ti nije jasno, da ja u 1300 imam plin vec 6-7 godina, i racunica mi je jako jasna, 100 KM manje troska na gorivo mjesecno... Dakle 1200 KM godisnje... Hajd, uz vecu cijenu servisa plinske instalacije, nek je 1000 KM godisnje... Meni fino, 6-7.000 manje u pumpadzijinim dzepovima, a vise u mojim... I vozicu je dok mi ne ustedi za nov, ili max. 3 godine star BMW 318i... Meni dosta, a visak kubika do 6300, ostavljam tebi...

Slabije ce vuci mala kubikaza na plinu, umrtvice auto....? Ako je plin ugradjen kako treba, tesko ce tu razliku iko osjetiti bez stoperice... Ta tvoja prica o Golfu 5 GTI na plinu koji ide kao slina, je zato sto je plin bio ugradjen slinavo...
Jel se ti pravis papak ili si bas papcina? Jel ti razumijes u cemu je rijec, halo? Ovdje je prica o motoru koji koristi direktno ubrizgavanje, kod tebe ide ubrizgavanje preko mpi-a sto su 2 svijeta, razlika je ko mjesec i sunce! Edukuj se malo kako rade motori putem direktnog ubrizgavanja i zasto im treba benzin, a ne plin. Ta moja prica o gti`u koji ide kao slina, znas li zasto ide kao slina? Jer na taj motor FSI ne ide plin i tom istom gtiu je radjena radilica tihtung zacepljen milijardu puta, na kraju je prodat u dijelove jer motoru spasa nije bilo. Shvati covjece, ne postoji plin za sva auta, razumijes li ili hoces da ti crtam? To sto ti nisi alergican na pencilin ne znaci da nije niko
Sta cu vam ja sto blage veze nemate, a pravili bi se pametni od jutra do sutra. Imas brojeve servisa, bujrum nazovi ih i pitaj imaju li plin za direktno ubrizgavanje
Al vjerujem kakvi ste papci, rekli bi i majstorima da veze nemaju, jer boze moj oni su vasi dusmani nece plin da vam ugrade
Svaka daljna rasprava, s vama koji ste ovdje postali, je totalno uzaludna. Onaj gore papak 2 stranice mi ispisuje od kud ja znam da je 1.8 gtdov motor, mozda je od reno-a.. a s40 renolovi motori pocinju sa 1.9 i na petrolu su, ali sta ces ti papku dokazivat.
Za autora teme, radi sta hoces i kako hoces apsolutno mi puca qrac. Sto se mene tice i na vodu ga vozi, ja sam ti reko nemoj iz dobronamjernih razloga. Taj motor za plina NIJE, ti njega mozes ugraditi ali racunaj da ces oko motora radit svako malo.
530i

#92 Re: Ugradnja plina

Post by 530i »

E moj mirzete baš si papčina seljačka. Igrom slučaja znam ko se krije iza nicka "drndalo" i čovjek je najblaže rečeno profesionalac za nas ovdje... izgleda da je moderator na godišnjem odmoru, nažalost.
mirzet87sa

#93 Re: Ugradnja plina

Post by mirzet87sa »

655-780 zavrseno.
da ne bude zabune, nije moj br. nazovi i pitaj moze li plin u motore sa direktnim ubrizgavanjem i koja je procedura, te nakon koliko ce se motor raspati.. do tad :kiss:
drndalo

#94 Re: Ugradnja plina

Post by drndalo »

Ljudi su ti napisali par savjeta oko ugradnje, tj. svojih iskustava... Na tebi je na kraju da okrenes par telefona, odes do par servisa, popricas, vidis ko ti ostavlja najbolji utisak, i ako mogne ici ugradnja u tvoj model, zavrsis to kod odabranog... Ja bih ti rado preporucio svog ugradjivaca, ali ja sam to zavrsio u BL, a vidim da ti trazis u SA... U SA koliko ja znam sada plin iole ozbiljno rade Darkom u Lukavici, Simanici u Buca Potoku, mada i za jedne i za druge imam po 4-5 pozitivnih recenzija, i 1-2 negativne, naravne sve iz ugla rekla-kazala, tj. drugih musterija... A tu dolazimo do toga sta je ko ocekivao, i da li je to ostvareno, ko je kakva musterija, ko je kakav majstor, itd... Vjerujem da ima jos poneko da radi plin, ali da nisam cuo za njega... Ima ih sigurno i koji ga rade ali se ne bave kompjuterima i sekvencijalnim sistemima...

Elem, otidji do Darkoma, tel. + 387 57/316-309 057/350-888, 065/292-210

Ili do Simanica, tel. +387 61 270 696, 061 139 294, ponesi brojeve sasije i motora, i vidi koliko bi to kostalo, kada bi moglo biti zavrseno, itd...
Bakir1

#95 Re: Ugradnja plina

Post by Bakir1 »

o mirzete
Image
Image
bas si ti drndalo neki, kako ne razumijes princip ubrizgavanja goriva :D
drndalo

#96 Re: Ugradnja plina

Post by drndalo »

mirzet87sa wrote:
drndalo wrote:Pravo da ti recem, bas se evo nasekirah oko ove rasprave koji je i ciji veci motor, Renolov ili MicibUshijev... *ebe me se...

Jel se ti pravis papak ili si bas papcina? Jel ti razumijes u cemu je rijec, halo? Ovdje je prica o motoru koji koristi direktno ubrizgavanje, kod tebe ide ubrizgavanje preko mpi-a sto su 2 svijeta, razlika je ko mjesec i sunce! Edukuj se malo kako rade motori putem direktnog ubrizgavanja i zasto im treba benzin, a ne plin. Ta moja prica o gti`u koji ide kao slina, znas li zasto ide kao slina? Jer na taj motor FSI ne ide plin i tom istom gtiu je radjena radilica tihtung zacepljen milijardu puta, na kraju je prodat u dijelove jer motoru spasa nije bilo. Shvati covjece, ne postoji plin za sva auta, razumijes li ili hoces da ti crtam? To sto ti nisi alergican na pencilin ne znaci da nije niko
Sta cu vam ja sto blage veze nemate, a pravili bi se pametni od jutra do sutra. Imas brojeve servisa, bujrum nazovi ih i pitaj imaju li plin za direktno ubrizgavanje
Al vjerujem kakvi ste papci, rekli bi i majstorima da veze nemaju, jer boze moj oni su vasi dusmani nece plin da vam ugrade
Svaka daljna rasprava, s vama koji ste ovdje postali, je totalno uzaludna. Onaj gore papak 2 stranice mi ispisuje od kud ja znam da je 1.8 gtdov motor, mozda je od reno-a.. a s40 renolovi motori pocinju sa 1.9 i na petrolu su, ali sta ces ti papku dokazivat.
Za autora teme, radi sta hoces i kako hoces apsolutno mi puca qrac. Sto se mene tice i na vodu ga vozi, ja sam ti reko nemoj iz dobronamjernih razloga. Taj motor za plina NIJE, ti njega mozes ugraditi ali racunaj da ces oko motora radit svako malo.
Ja nisam papak, ja sam papcina samo takva kada se dopisujem sa pacijentima tvoga tipa, koji od kulture imaju samo mogucnost kucanja rijeci "kultura" u Google pretrazivac, mada onda ne znaju procitati rezultate pretrazivanja...

Elem, da skratim, ti nisi u startu pricao (samo) o GDI motorima, i njihovom nepodnosenju plina, nego si poceo od pisanja po ljudima koji bi i u 1200ccm motor stavili plin, a plin ne treba nikome osim tebi sa 6300 ccm... Pa si kasnijim prepucavanjem i prebacivanjem price dosao do rasprave GDI/plin ili ne... Vecina ovdje ipak zna da u GDI/FSI motore plin jos ne ide. Kratko tipkanje po web-u me je dovelo do ovog pasusa na Wikipediji, koja doduse nije bog zna kako pouzdan izvor, ali tu se od 1.8 motora u S40 spominju 3 kubikaze, od kojih je samo 1 iz GDI motora, sto bi trebalo znaciti da su druge dvije bile od obicnog MPI motora...
Wikipedia: The 40 Series cars were equipped with four-cylinder engines, such as a 1.9 turbo diesel or 1.6 (1588 cc), 1.8 (1731 cc, later increased to 1783cc), 2.0T (1948 cc), 1.9 T4 (1855 cc, later increased to 1948cc) or 2.0 (1948 cc) fuel-injected gasoline engines all of which are derivatives of the modular whiteblock engine series that started life in the Volvo 960 and carried in both 5 and 6 cyl formats in Volvo's bigger FWD cars. There was also a 1.8 L (1834 cc) Gasoline direct injection engine provided by Mitsubishi as part of the platform sharing between the 40 series and the Carisma.
Kad vec zelis da me edukujes, dejdera mi objasni kako je to kod mene ubrizgavanje plina ide preko MPI-a, kada sam fino naveo da mi ide preko karburatora...? Mislim, volio bih ja da mi je MPI auto, ali nije, samo karburator ima, doduse, sa automatskim saugom...
pezzar

#97 Re: Ugradnja plina

Post by pezzar »

vettel wrote:ljudi molim vas zivi i zdravi bili preporichite mi nekoga iz BIH za ugrdanju plina molimmm vas HITNO JE
U Sarajevu PCS, na Vracama kod koledža, u BiH MarkoGas na Usori.
mali_milojica

#98 Re: Ugradnja plina

Post by mali_milojica »

drndalo wrote: Elem, da skratim, ti nisi u startu pricao (samo) o GDI motorima, i njihovom nepodnosenju plina, nego si poceo od pisanja po ljudima koji bi i u 1200ccm motor stavili plin, a plin ne treba nikome osim tebi sa 6300 ccm... Pa si kasnijim prepucavanjem i prebacivanjem price dosao do rasprave GDI/plin ili ne... Vecina ovdje ipak zna da u GDI/FSI motore plin jos ne ide. Kratko tipkanje po web-u me je dovelo do ovog pasusa na Wikipediji, koja doduse nije bog zna kako pouzdan izvor, ali tu se od 1.8 motora u S40 spominju 3 kubikaze, od kojih je samo 1 iz GDI motora, sto bi trebalo znaciti da su druge dvije bile od obicnog MPI motora...
Wikipedia: The 40 Series cars were equipped with four-cylinder engines, such as a 1.9 turbo diesel or 1.6 (1588 cc), 1.8 (1731 cc, later increased to 1783cc), 2.0T (1948 cc), 1.9 T4 (1855 cc, later increased to 1948cc) or 2.0 (1948 cc) fuel-injected gasoline engines all of which are derivatives of the modular whiteblock engine series that started life in the Volvo 960 and carried in both 5 and 6 cyl formats in Volvo's bigger FWD cars. There was also a 1.8 L (1834 cc) Gasoline direct injection engine provided by Mitsubishi as part of the platform sharing between the 40 series and the Carisma.
Kad vec zelis da me edukujes, dejdera mi objasni kako je to kod mene ubrizgavanje plina ide preko MPI-a, kada sam fino naveo da mi ide preko karburatora...? Mislim, volio bih ja da mi je MPI auto, ali nije, samo karburator ima, doduse, sa automatskim saugom...
Drndalo,trebao si mu text prevesti,sumnjam da ce skontati sta pise.
Moja preporuka i za Simanice. Prijatelju su radili na Infinitiju FX45 (mirzete,ne treba mu snaga ni vuca,auto se voza samo po gradu,nego jeftinije vozanje) i mislim da su odradili perfektan posao. Razlika u odnosu na benzin se ni ne primjeti,auto ide normalno. Ali đep itekako osjeti. Umjesto 17 lit benzina (40 KM) na 100 km,auto trosi 20 lit plina (21 KM).
klaki

#99 Re: Ugradnja plina

Post by klaki »

Najgore mi je kad mi jaran koji nema polozeno (a kamoli da je auto vozio) pocne srati o tome kako plin nevalja... Pa majka mu stara druze ako si tako strucan sto te ne zaposli neka firma da im radis motore :sad:
Libyano

#100 Re: Ugradnja plina

Post by Libyano »

Ranije sam tražio mogućnost ugradnje plina na TSI motor u Golfu.
Kod nas još uvijek nemaju tu opremu, vjerovatno što tržište i nije veliko, ali u Njemačkoj postoji, cijena je za Golf bila 3000 EUR.
A evo i link iz komšiluka.
http://autogasservis.rs/auto-gas-sistem ... g-400-dpi/
Njemačka:
http://www.autogas-kostensparen.de/aktuelle_angebote
Post Reply