Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post Reply
Bodkin

#76 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Bodkin »

Vec si jednom dobila ban zbog ovakvih stvari i dobices opet. Naravno da nemas dokaza jer je ovo jedini forum na kojem pisem, a tvoj stil i takvih kao ti su ad hominem i razne insinuacije. I naravno, nije ti prvi put. To je razlog ovakve reakcije ;)

Sto se tice tvojih pitanja, kako nisi administrator nisi ni inspektor. Na ovakve teme ja sam ostavljao odgovor. To sto si se juce registrovala nije moj problem. Naravno da ces ti sad okrenuti pricu kako ja ne odgovaram pa je to neki dokaz samo sa tobom mi se ne prica normalno. Da me je neki normalan forumas pitao odgovorio bih
_Sarajka

#77 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by _Sarajka »

Šta je jedan ban za dobrobit BiH ?Juče registrovana ?
Tvoj forumski staz ulazi u multietničko - radni ?

Uostalom, ne laskaj si da sam ga dobila radi tvoje forumske veličine.Vozili smo svi na temi o popisu u koloni istom brzinom, po kojim kriterijima sam ja banirana a ti ostao i još osam učesnika u toj guzvi neka bude " saobraćajcu na obraz "
Pa i ove tvoje prijetnje i pominjanje slanja u p.m.

Nisam inspektorica ali jesam nešto bitnije, što prepozna mentalni sklop poput tvog :D
Pretjerano zučno reaguješ na moje navodne izmišljotine o tvom boravku i nedoslijednom prisustvu na drugom forumu.Što li ?
Da se vratiš na temu ?
Casteneda

#78 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Casteneda »

_Sarajka wrote:Šta je jedan ban za dobrobit BiH ?Juče registrovana ?
Tvoj forumski staz ulazi u multietničko - radni ?

Uostalom, ne laskaj si da sam ga dobila radi tvoje forumske veličine.Vozili smo svi na temi o popisu u koloni istom brzinom, po kojim kriterijima sam ja banirana a ti ostao i još osam učesnika u toj guzvi neka bude " saobraćajcu na obraz "
Pa i ove tvoje prijetnje i pominjanje slanja u p.m.

Nisam inspektorica ali jesam nešto bitnije, što prepozna mentalni sklop poput tvog :D
Pretjerano zučno reaguješ na moje navodne izmišljotine o tvom boravku i nedoslijednom prisustvu na drugom forumu.Što li ?
Da se vratiš na temu ?

A ti si glavom i bradom "SarajkaDjevojka" iliti "emt" sa kamjenarskog, srbokatoličkog www.udruzenizločinačkipoduhvay.org foruma.

Zaključio sam po stilu pisanja i suptilnog hrvatofilstva. I sam sam tamo djelovao, ili bar pokušao. Nije mi išlo za rukom s obzirom da tamo sotoniziraju sve vezano za Bošnjake.
It_is_a_Leclerc

#79 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Treba biti realan. Priče o povratku Republike, Kraljevine, ljiljana su u ovom momentu priče za malu, ali fakat malu djecu, jer bi i ona od 4 godine provalila da je u sadašnjim uslovima to nemoguće, Dakle, treba na mala vrata ovu državu praviti funkcionalnijom, za šta nam treba odgovoran patriotski blok u institucijama koji momentalno nemamo.
Dejtonski sporazum je mirovni. Jedini način da ga se odjednom razvrgne je prekidanje mira.
moa

#80 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by moa »

-na referendumu '92 glasalo se za nezavisnost RBiH a ne za deyton za koji nije ni sporveden referendum samim tim Deyton nije ustavan.
_Sarajka

#81 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by _Sarajka »

@Casteneda,

Ja nisam suptilno hrvatofilna nego djelomično " kamenjarka ", obzirom da sve Hrvate s tog foruma zoveš kamenjarcima, pa i rodjene Sarajlije.Pretpostavljam da su i vlasnici ovog foruma kamenjarci, dijelom su Hrvati za tvoju informaciju. :mrgreen: Moja je spika standardna, a nickovi uvijek isti ili djelomično prepoznatljivi.A sad fino lociraj i sebe i prijatelja za kog si se zauzeo da istog foruma :D

Što se teme tiče, mislim da su Srbi u prednosti što se tiče nekih novih " dejtona" u budućnosti.Ulaze sa etnički čistom teritorijom, jedino što mogu postaviti kao neki Novi uvjet je neovisnost ...

A ostali...
Treba biti realan. Priče o povratku Republike, Kraljevine, ljiljana su u ovom momentu priče za malu, ali fakat malu djecu, jer bi i ona od 4 godine provalila da je u sadašnjim uslovima to nemoguće, Dakle, treba na mala vrata ovu državu praviti funkcionalnijom, za šta nam treba odgovoran patriotski blok u institucijama koji momentalno nemamo.
Dejtonski sporazum je mirovni. Jedini način da ga se odjednom razvrgne je prekidanje mira.
Slazem se ..Prekidanje mira odnosno zauzimanje novih pozicija u pregovorima.
eroslav

#82 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

_Sarajka wrote:
:D

I to ćakulanja sa konstruktivnim političkim riješenjima.Dakle, kako vidiš riješenje pitanja srednje BiH ?Smatraš li da bi Podrinje i Posavina trebali ostati u tkz RS ?:)
srednja bosna u sadašnjoj konstelaciji ili se referiraš na novi entitet?
ovo drugo...faktički, obje oblasti će ostati u rs iz već poznatih (ustavnih) razloga mada tamo definitivno ne pripadaju...ali...kocka je davno bačena i ne vidim sv.na kraju tunela po tom pitanju.
bilo kakva zamjena teritorije (hipotetski govoreći) bi otvorila neka druga pitanja tako da nema pribjegavanja ovoj varijanti..i bl je to jako dobro poznato
Mister Yes

#83 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Mister Yes »

Prilikom raspada Jugoslavije, Srbi su u tim ratovima zijanili sve ovo plavo u Hrvatskoj i Federaciji plus CG i Kosovo a dobili samo to malo podrinja:

Image

Mislite da im natalitetom i prvim martovima možemo uzeti ovo ostalo plavo u BiH? Da li su zaista toliki idioti? Postoji li narod na planeti koji bi to dopustio? I ovako su ubjedljivo najveći gibitnici prošlih ratova.

Treba se fokusirati na Federaciju. Hrvati su svakako dobili sve ovo plavo u Hrvatskoj. Federacija Bošnjacima i miran balkan :thumbup:
Last edited by Mister Yes on 23/07/2013 18:51, edited 1 time in total.
eroslav

#84 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

It_is_a_Leclerc wrote:Treba biti realan. Priče o povratku Republike, Kraljevine, ljiljana su u ovom momentu priče za malu, ali fakat malu djecu, jer bi i ona od 4 godine provalila da je u sadašnjim uslovima to nemoguće, Dakle, treba na mala vrata ovu državu praviti funkcionalnijom, za šta nam treba odgovoran patriotski blok u institucijama koji momentalno nemamo.
putovanje od tisuću ilitiga hiljadu milja počinje prvim korakom... :wink:
eroslav

#85 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

Mister Yes wrote:Prilikom raspada Jugoslavije, Srbi su u tim ratovima zijanili sve ovo plavo u Hrvatskoj i Federaciji plus CG i Kosovo a dobili samo to malo podrinja:

Image

Mislite da im natalitetom i prvim martovima možemo uzeti ovo ostalo plavo u BiH? Da li su zaista toliki idioti? Postoji li narod na planeti koji bi to dopustio? I ovako su ubjedljivo najveći gibitnici prošlih ratova.

Treba se fokusirati na Federaciju. Hrvati su svakako dobili sve ovo plavo u Hrvatskoj. Federacija Bošnjacima i miran balkan :thumbup:
ne dipr matere ti :P
stari grad Visegrad

#86 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by stari grad Visegrad »

Potegnuti vitalni nacionalnog interesa Bosnjaka i Bosanaca, a takodje i drugi koji imaju s e osjecaju ostecenim.
Nebitan32

#87 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Nebitan32 »

Zokipfc wrote:
Boze sacuvaj. Sta sve necu procitati ovdje na forumu :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi, nema nista bez cistog i zdravog DIJALOGA

Ne znam ko si pa mi samim time nije ni poznato s kojih pozicija nastupas. No vjerujem da si prekodrinski srbin. Kao Bosnjak, smatram da bilo koji Bosnjak koji podrzava dijalog sa srbima je......mentalno retardiran. Nemam nikakav problem s tim. Ako neko zeli da bude retard, njegov izbor. Boze moj.

No predstavlja mi problem kada to zagovaraju oni koji su odlucili predstavljati bosnjacki narod. Do jucer je to bio Slobodan Tihic a dana to rade ove dvije druge majmunolike posrbice to jeste Sratko lagumdzija i Filip Radoncic.

Sjetimo se desavanja u Visegradu 1992. Te kobne 1992 godine skorom svi tamosnji Bosnjaci su uspjeli izmaci ispod kame i preci u Gorazde ili na slobodnu teritoriju. Tadasnji uzicki korpus je zaposjeo gradom. Sta se desava? Desava se sljedece. JNA poziva Bosnjake da se vrate s izgovorom kako ce im oni garantirati bezbjednost. U tom momentu imas osobe koje su se odlucile predstavljali bosnjacki narod i koje pozivaju isti da se vrati u Visegrad. Da se vrati i bude tu sa komsijama srbima. Pozivaju na dijalog. Narod poslusa tog idiota i vrati se u Visegrad. Znamo ostatak tragicne historije. 3000 Bosnjaka je poklato kao stoka. Visegradske ulice su bile krvave, ljudi spaljivani zivi u kucama, zene silovane po ulicama, ljudima sjecene glave na cupriji.... i sve to danima i danima. Oni koji su bili za dijalog su zavrsili u jamama, potocima i rijekama. I to nije bilo tako samo jucer vec i prekljucer u Foci, zakljuce u Sahovicima i tako redom.

Ta maloumna pogan koja je pozvala ljude na dogovor sa srbima je kriva za 3000 zivota! Onaj ko zagovara "dijalog" sa srbima neka to radi u svoje usrano ime i ni u kom slucaju ne predstavlja ostatak normalnog naroda.
Nebitan32

#88 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Nebitan32 »

Bodkin wrote:
Nebitan32 wrote:
zemo_online wrote:
-kako ces dobit drzavu bez rata? ko je ikad dobio?

Recimo da bi jedna kuca kostala 50.000€
10.000 x 50.000 = 500.000.0000 €

Ili ako bi zadali rok izgradnje od 10 godina to bi biloo 50 000 000€/godisnje.

Nacini postoje. Samo treba jasna vizija i pravi ljudi na pravim pozicijama.[/i]
e cuj milijardu maraka potrositi na ovu strategiju gradeci kuce :lol: :lol: :lol: pa nista gluplje u zivotu procitao nisam

Hm. Na ovom forumu i nema puno prosvijetljenih. Ti si ociti primjer. Uglavnom se radi o nekim podguznim politickim muhama, klosarima, jalijasima i nekim freakovima ciji komentari nikad ne prelaze "jedan red". Ili sadrze samo par :mrgreen: :sad: :-D :) .... Mentalno godiste => 13 god.

-----------------------------

Teritorijalna reorganizacija i geotiziranje neprijatelja je izuzetno efikasno oruzje koje je koristeno od davnina a koje se koristi i dan danas. Prvo cu se posvetiti jednom daljem primjeru a to je Izrael/Palestina. Radio sam nekoliko godina s izraelcima i tokom tog vremena sam se malo vise interesirao za desavanja na bliskom Istoku. Izraelci su doveli do savrsenstva tehniku teritorijalnog getoiziranja.

Izrael je podigao i podize cijeli niz naselja na odredenim lokacijama (uz bitne prometnice, kod izvora vode, u blizini ili dominantnih kota itd) cime onemogucava to jeste onemogucio je bilo kakvo organiziranje Palestinaca ili uspotavljanje neke samouprave. Palestinska drzava je nemogua. Prekasno. Izrael je perfekno izvrsio teriotirijalno geotiziranje Palestinaca. Sve i jedno palestinsko naselje moze biti blokirano u roku od 15 minuta. Da bi presli iz jednog u drugo palestinsko naselje uvjek se mora proci kroz neko hebrejsko ili check point. Price o nekoj Palestinskoj drzavi su jalovi snovi. Danas. Nije bilo tako prije par decenija. Da bi bolje shvatili o cemu govorimo, pozivam vas da pogledamo donje mape. Na mapama vidimo cijeli niz naselja(2006) izgradenih na teritoriji onog sto bi trebalo biti Palestina. Njihov broj je danas znatno veci i jos vise ukazuje na apsurd i zamazivanje ociju pricom o nekoj palestinskoj drzavi. To jednostvano vise nije izvodljivo.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... kjan06.jpg

Image

Image

Image

Kao sto rekoh tehnika koja se koristila i koristi sirom planete. Kinezi to npr rade kako bi enklavizirali Ujgure (muslimane) i preuzelinjhov teritorij. Izgradili su prugu do njihovih krajeva i izgradili velika naselja za kineze koloniste.

No predimo i blize. To je radeno i radi se i u Bosni. Kao prvi primjer cu navesti Janju kod Bijeljine. Veliko bosnjacko naselje. Srbi su izgradili potpuno novo naselje tik uz Janju u koje su doselili 3 do 4000 Srba u nadi da neutraliziraju bosnjacko naselje Janja. Prikaz
Image

U Hercegovini imamo lijepi gradic Stolac a pokraj i Capljinu. Hrvati su izgradili nova naselja Bobanovo i Suskovo naselje. Time su ne samo presjekli bitne komunikacije nego dobili i vecinu u Stocu. Isto je ucinjeno i u Mostaru.
Image

Image

Samo bih vas zamolio da se prodete tih jalijaskih folova "'ta ce ba oni", i upisa kakve gluposti, mi smo za mir i dogovor i slicne proljeve u stilu vasih posrbica tihica,radoncica ili sratka. I nemojte mi sad mlatiti neke zalopojke o Palestincima i njihovil patnjama. To nije tema emisije a i preko glave mi je vise tog kukumacenja

No vratimo se na moj prvi upis. Mi imamo cak i povoljniji polozaj od recimo Izraelaca jer srbi nasuprot palestincima nemaju visoku stopu nataliteta tako da su neophodna i manja ulaganja/sredstva. S izgradnjom 10.000 kuca na lokacijama koje sam naveo, Bosnjaci bi u roku od 10 godina bili vecina u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici, Zvorniku, pojacali prednost u Brckom a novoformorano hrvatsko naselje u Posavini bi napravilo luk branik i dovrsilo bi se enklaviziranje Banja Luke. To bi velikosrpski elemenat dovelo u podredeni polozaj i jedino tada bi se postavile osnove za napredak.
RATM56

#89 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by RATM56 »

Nebitan32 wrote:
Zokipfc wrote:
Boze sacuvaj. Sta sve necu procitati ovdje na forumu :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi, nema nista bez cistog i zdravog DIJALOGA

Ne znam ko si pa mi samim time nije ni poznato s kojih pozicija nastupas. No vjerujem da si prekodrinski srbin. Kao Bosnjak, smatram da bilo koji Bosnjak koji podrzava dijalog sa srbima je......mentalno retardiran. Nemam nikakav problem s tim. Ako neko zeli da bude retard, njegov izbor. Boze moj.

No predstavlja mi problem kada to zagovaraju oni koji su odlucili predstavljati bosnjacki narod. Do jucer je to bio Slobodan Tihic a dana to rade ove dvije druge majmunolike posrbice to jeste Sratko lagumdzija i Filip Radoncic.

Sjetimo se desavanja u Visegradu 1992. Te kobne 1992 godine skorom svi tamosnji Bosnjaci su uspjeli izmaci ispod kame i preci u Gorazde ili na slobodnu teritoriju. Tadasnji uzicki korpus je zaposjeo gradom. Sta se desava? Desava se sljedece. JNA poziva Bosnjake da se vrate s izgovorom kako ce im oni garantirati bezbjednost. U tom momentu imas osobe koje su se odlucile predstavljali bosnjacki narod i koje pozivaju isti da se vrati u Visegrad. Da se vrati i bude tu sa komsijama srbima. Pozivaju na dijalog. Narod poslusa tog idiota i vrati se u Visegrad. Znamo ostatak tragicne historije. 3000 Bosnjaka je poklato kao stoka. Visegradske ulice su bile krvave, ljudi spaljivani zivi u kucama, zene silovane po ulicama, ljudima sjecene glave na cupriji.... i sve to danima i danima. Oni koji su bili za dijalog su zavrsili u jamama, potocima i rijekama. I to nije bilo tako samo jucer vec i prekljucer u Foci, zakljuce u Sahovicima i tako redom.

Ta maloumna pogan koja je pozvala ljude na dogovor sa srbima je kriva za 3000 zivota! Onaj ko zagovara "dijalog" sa srbima neka to radi u svoje usrano ime i ni u kom slucaju ne predstavlja ostatak normalnog naroda.
Retardi, maloumna pogan, idioti...pa ti gorim epitetima castis mnoge Bosnjake nego nebosnjake. :run:

To je nazalost i domet takvog iskljucivog stava i politike - konstantne cistke i bitke u svojim redovima.
eroslav

#90 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

Nebitan32 wrote:

gdje je po tebi izlaz iz začaranog kruga?
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#91 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by slogabn »

eroslav wrote:
Nebitan32 wrote:

gdje je po tebi izlaz iz začaranog kruga?
Hrvati u Hrvatsku, Srbi u Srbiju, Bosanci u Bosnu, a i Hercegovinu...
Mister Yes

#92 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Mister Yes »

eroslav wrote: gdje je po tebi izlaz iz začaranog kruga?
Pa znaš li čitati? Čovjek je fino napisao svoj plan. Nova naselja, natalitet ovo ono. Konačni cilj 100% Bosna Bošnjacima. :sax:
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#93 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by slogabn »

Mister Yes wrote:
Pa znaš li čitati? Čovjek je fino napisao svoj plan. Nova naselja, natalitet ovo ono. Konačni cilj 100% Bosna Bošnjacima. :sax:
Ebo te Bosnjak, Alija, bosnjacki Sabor '93, Tunjo, efendija Ceric i svaki neobrazovani Bosanac koji nezna da je BOSNJAK/BOSNIAK po jeziku AUSTROUGARSKOG OKUPATORA - BOSANAC/BOSNJANIN.
eroslav

#94 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

slogabn wrote: Hrvati u Hrvatsku, Srbi u Srbiju, Bosanci u Bosnu, a i Hercegovinu...
šajbaš e.reepublik u slobodno vrijeme?
eroslav

#95 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

Mister Yes wrote:
do mene je,, uvijek sam imao averziju na kilometarske upise neovisno jesu li potkrijepljeni slikama :-) :wink:

@ideja je maestralna...i izvediva u gore pomenutoj online igri
veljaca

#96 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by veljaca »

Nije tesko zakljuciti da u posljednje vrijeme na pdf Politika je sve vise novoregistrovanih korisnika sa imenima onih kojima ne pripadaju i koji pisu takve nebuloze. Neki po nalogu svojih centrala a naki po licnim motivima ....

Drzava Bosna i Hercegovina je bila, ima je i bice je, svidjalo se to njima ili ne ....

:bih:
Basvod

#97 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Basvod »

Mister Yes wrote:
Samo sto nije uracunao 10% manje prvacica u FBiH ove godine u odnosu na proslu, 80 zatvorenih skola u Tuzlanskom kantonu i sl... prave se nova naselja za Bosnjake... al vikend naselja.
veljaca

#98 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by veljaca »

fdkjtz88 wrote:
veljaca wrote:Nije tesko zakljuciti da u posljednje vrijeme na pdf Politika je sve vise novoregistrovanih korisnika sa imenima onih kojima ne pripadaju i koji pisu takve nebuloze. Neki po nalogu svojih centrala a naki po licnim motivima ....

Drzava Bosna i Hercegovina je bila, ima je i bice je, svidjalo se to njima ili ne ....

:bih:
Hans Kristijan Andersen :lol: :lol: :lol:
Evo jedan se sam otkrio .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PerverzMusharaf

#99 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by PerverzMusharaf »

Nebitan32 wrote: Hm. Na ovom forumu i nema puno prosvijetljenih. Ti si ociti primjer. Uglavnom se radi o nekim podguznim politickim muhama, klosarima, jalijasima i nekim freakovima ciji komentari nikad ne prelaze "jedan red". Ili sadrze samo par :mrgreen: :sad: :-D :) .... Mentalno godiste => 13 god.

-----------------------------

Teritorijalna reorganizacija i geotiziranje neprijatelja je izuzetno efikasno oruzje koje je koristeno od davnina a koje se koristi i dan danas. Prvo cu se posvetiti jednom daljem primjeru a to je Izrael/Palestina. Radio sam nekoliko godina s izraelcima i tokom tog vremena sam se malo vise interesirao za desavanja na bliskom Istoku. Izraelci su doveli do savrsenstva tehniku teritorijalnog getoiziranja.

Izrael je podigao i podize cijeli niz naselja na odredenim lokacijama (uz bitne prometnice, kod izvora vode, u blizini ili dominantnih kota itd) cime onemogucava to jeste onemogucio je bilo kakvo organiziranje Palestinaca ili uspotavljanje neke samouprave. Palestinska drzava je nemogua. Prekasno. Izrael je perfekno izvrsio teriotirijalno geotiziranje Palestinaca. Sve i jedno palestinsko naselje moze biti blokirano u roku od 15 minuta. Da bi presli iz jednog u drugo palestinsko naselje uvjek se mora proci kroz neko hebrejsko ili check point. Price o nekoj Palestinskoj drzavi su jalovi snovi. Danas. Nije bilo tako prije par decenija. Da bi bolje shvatili o cemu govorimo, pozivam vas da pogledamo donje mape. Na mapama vidimo cijeli niz naselja(2006) izgradenih na teritoriji onog sto bi trebalo biti Palestina. Njihov broj je danas znatno veci i jos vise ukazuje na apsurd i zamazivanje ociju pricom o nekoj palestinskoj drzavi. To jednostvano vise nije izvodljivo.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... kjan06.jpg

Image

Image

Image

Kao sto rekoh tehnika koja se koristila i koristi sirom planete. Kinezi to npr rade kako bi enklavizirali Ujgure (muslimane) i preuzelinjhov teritorij. Izgradili su prugu do njihovih krajeva i izgradili velika naselja za kineze koloniste.

No predimo i blize. To je radeno i radi se i u Bosni. Kao prvi primjer cu navesti Janju kod Bijeljine. Veliko bosnjacko naselje. Srbi su izgradili potpuno novo naselje tik uz Janju u koje su doselili 3 do 4000 Srba u nadi da neutraliziraju bosnjacko naselje Janja. Prikaz
Image

U Hercegovini imamo lijepi gradic Stolac a pokraj i Capljinu. Hrvati su izgradili nova naselja Bobanovo i Suskovo naselje. Time su ne samo presjekli bitne komunikacije nego dobili i vecinu u Stocu. Isto je ucinjeno i u Mostaru.
Image

Image

Samo bih vas zamolio da se prodete tih jalijaskih folova "'ta ce ba oni", i upisa kakve gluposti, mi smo za mir i dogovor i slicne proljeve u stilu vasih posrbica tihica,radoncica ili sratka. I nemojte mi sad mlatiti neke zalopojke o Palestincima i njihovil patnjama. To nije tema emisije a i preko glave mi je vise tog kukumacenja

No vratimo se na moj prvi upis. Mi imamo cak i povoljniji polozaj od recimo Izraelaca jer srbi nasuprot palestincima nemaju visoku stopu nataliteta tako da su neophodna i manja ulaganja/sredstva. S izgradnjom 10.000 kuca na lokacijama koje sam naveo, Bosnjaci bi u roku od 10 godina bili vecina u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici, Zvorniku, pojacali prednost u Brckom a novoformorano hrvatsko naselje u Posavini bi napravilo luk branik i dovrsilo bi se enklaviziranje Banja Luke. To bi velikosrpski elemenat dovelo u podredeni polozaj i jedino tada bi se postavile osnove za napredak.

to što ti opisuješ se već radi, ali u neđarićima na nekoj zemlji koji su investitori iz sandžaka kupili od srba za male pare.

svi hoće samo u sarajevo.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#100 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by UltrasNaBaterije »

@Nebitan32

Razumijem tvoju pricu o naseljavanju upotpunosti, ali ne možeš sa tog aspekta porediti Izrael/Palestinu i BiH tj. Federaciju/RS. Izrael ima potpunu dominaciju (vojnu, ekonomsku, političku) nad čitavom teritorijom Zapadne Obale i pojasa Gaze, IDF hoda kuda hoće i kako hoće a nikog ne pita, oni odlučuju koliko će hrane biti uvezeno u i izvan Palestine, ukratko Palestina je trenutno u takvom okruženju (što mapa i pokazuje) da Palestinci tmao imaju male šanse za održiv opstanak. Zato ih je sve više i na sarajevskom Univerzitetu, da se razumijemo :).

To sve što ima Izrael, Bošnjaci nemaju, niti postoji bošnjačka država.

Druga strana medalje i posebnost je ta da u BiH nikada nisu živjeli samo Bošnjaci, već i Srbi i Hrvati, od samih početaka dolaska Slavena na ova područja kada su još plemena južnih Slavena tek diferencirana, tako da gledati Bosnu i Hercegovinu kao isključivo bosnjačku je fijasko i katastrofa za Bošnjake i stvara kontraefekat. Bolje je raditi na tome da se mišljenje Hrvata, a posebno Srba u BiH promijeni te da dožive ovu državu kao svoju (ima i takvih, vjerovali ili ne i desno orijentisanih a koji su takvi). Kada jedan Srbin, umjereni nacionalista doživi Mostar, Travnik ili Stolac kao grad svoje države i kao nešto što je u njegovoj državi, to će biti uspjeh. Kada skonta da mu Srbijanci ne žele ništa manje dobra nego Bošnjaci, možda ga čak više gotivi jedan prosječan Bošnjak nego Šumadinac, to će biti megauspjeh. Onda će biti razgovora i to je jedini način, istjerati nekog iz države je primitivizam, ravan cionizmu i genocidu koji provodi Izrael, A OBIT ĆE IM SE O GLAVU, kao 1943. u Treblinci, Bergen-Belsenu i Dachau. Jer pamti pa vrati princip ima za posljedicu samo pamti pa vrati. Svima će suditi Svevišnji, ko ima imalo mozga to zna.
Post Reply