Iluminati

escobar__

#76 Re: Iluminati

Post by escobar__ »

^^ To je to. Jedno je postojanje elite koja bi mijenjala svijet, nešto sasvim drugo idiotarije koje se pišu o tome, a po kojim i moja hala ima masonsku simboliku. :roll:
Russki

#77 Re: Iluminati

Post by Russki »

svidja mi se kako svi sebi daju neke lazne nade
Russki

#78 Re: Iluminati

Post by Russki »

Styling

#79 Re: Iluminati

Post by Styling »

Svaki iskreni vjernika, koji temeljito proucava casni Kur'an (a i ostale svete knjige) moze zakljuciti da je ovakav razvoj dogadjaja predvidjen prije 14 vjekova. O tome govori i sma poslanik a.s. Samo treba pratiti kretanje situacije u svijetu i tacno se moze znati sta je sljedece na redu.
JohnnyS

#80 Re: Iluminati

Post by JohnnyS »

piplica666 wrote:Slobodni zidari nisu skriveni i zašto da se skrivaju?

Prilagođavajte se vi nama!

Hehehehe, ko to reče?

Cerić?

http://www.4dportal.com/hr/zavjere/3371 ... u-medijima

Dakle jedini način da čovjek ne bude mason je da sjedi na rukama dok priča s nekim jer su sve druge poze masonske :roll: :lol:
Russki

#81 Re: Iluminati

Post by Russki »

Orgasmatron

#82 Re: Iluminati

Post by Orgasmatron »

Ima li tko ziv ovdje, ovo malo ljudi zdravog razuma?

Ima vas dosta, javite se, da vodimo neku zdravu diskusiju o ovom veoma bitnoj problematici.

Nadam se da nam pojedinci i modovi nece zakljucati temu buduci da nitko ne zna o cemu se ovdje govori. Ako vi ne znate, znamo mi.
cenecimoveocino

#83 Re: Iluminati

Post by cenecimoveocino »

Styling wrote:Svaki iskreni vjernika, koji temeljito proucava casni Kur'an (a i ostale svete knjige) moze zakljuciti da je ovakav razvoj dogadjaja predvidjen prije 14 vjekova. O tome govori i sma poslanik a.s. Samo treba pratiti kretanje situacije u svijetu i tacno se moze znati sta je sljedece na redu.
Pa sta je sljedece,neki novi rat,glad,bolest?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#84 Re: Iluminati

Post by It_is_a_Leclerc »

Sačuvaj me Bože ljudi koji misle da su masoni i iluminati isto i da imaju išta zajedničko.
I sačuvaj me Bože ljudi koji misle da su iluminati nevjernici i da su loši po čovječanstvo.
Orgasmatron

#85 Re: Iluminati

Post by Orgasmatron »

It_is_a_Leclerc wrote:Sačuvaj me Bože ljudi koji misle da su masoni i iluminati isto i da imaju išta zajedničko.
I sačuvaj me Bože ljudi koji misle da su iluminati nevjernici i da su loši po čovječanstvo.
Sačuvaj boze takvih kao ti koji samo gledaju pravo i ne misle svojom glavom. Odi gledaj dnevnik i citaj novine, imas ti drugog posla.
hAZNADAR

#86 Re: Iluminati

Post by hAZNADAR »

Ne vjerujem u tajne organziacije koje imaju ime i kodeks, protokol, hijerarhiju,... i uniforme pa se sastanu i kao nesto odluce.

Ali vjerujem da grupa bankara i politicara sjedne ponekad i napravi prostu racunicu.
kozolec

#87 Re: Iluminati

Post by kozolec »

hAZNADAR wrote:Ne vjerujem u tajne organziacije koje imaju ime i kodeks, protokol, hijerarhiju,... i uniforme pa se sastanu i kao nesto odluce.

Ali vjerujem da grupa bankara i politicara sjedne ponekad i napravi prostu racunicu.
Nema potrebe da vjeruješ. One postoje i rade svoj posao u skladu sa agendama NWO...
Bilderberška grupa, Trilateralna komisija, Vitezi templari, Rimski klub, Tavistok institut....
stakasa

#88 Re: Iluminati

Post by stakasa »

kozolec wrote:
hAZNADAR wrote:Ne vjerujem u tajne organziacije koje imaju ime i kodeks, protokol, hijerarhiju,... i uniforme pa se sastanu i kao nesto odluce.

Nema potrebe da vjeruješ. One postoje i rade svoj posao u skladu sa agendama NWO...
Bilderberška grupa, Trilateralna komisija, Vitezi templari, Rimski klub, Tavistok institut....
Jesi li ti bio na tim sastancima pa znas kako stvari stoje?
kozolec

#89 Re: Iluminati

Post by kozolec »

stakasa wrote:
kozolec wrote:

Nažalost nisam.
stakasa

#90 Re: Iluminati

Post by stakasa »

Otprilike tako.
Mada ima i tih sa kodeksima, protokolom i hijerarhijama ali ih niko nista ne pita :D
Russki

#91 Re: Iluminati

Post by Russki »

Imas organizacije poput Bilderberga, CFR-a i slicnih, koji slijede neki protokol, al nigdje veze, u biti rade, sta je vrh rekao :D
Organizacije poput Bilderberga, CFR-a, Skulls and Bones i sl, su samo dio Iluminata, odnosno mjesta gdje se provode odluke donesene na vrhu.
stakasa

#92 Re: Iluminati

Post by stakasa »

Russki wrote:Imas organizacije poput Bilderberga, CFR-a i slicnih, koji slijede neki protokol, al nigdje veze, u biti rade, sta je vrh rekao :D
Organizacije poput Bilderberga, CFR-a, Skulls and Bones i sl, su samo dio Iluminata, odnosno mjesta gdje se provode odluke donesene na vrhu.
Koji vrh?
Russki

#93 Re: Iluminati

Post by Russki »

stakasa wrote:
Russki wrote:Imas organizacije poput Bilderberga, CFR-a i slicnih, koji slijede neki protokol, al nigdje veze, u biti rade, sta je vrh rekao :D
Koji vrh?
Rothschildi, Rockefelleri, Oppenheimeri i sl. To su obitelji.
_mufljuz_

#94 Re: Iluminati

Post by _mufljuz_ »

mah - cim se najjaci tipovi na svijetu periodicno sastaju u tajnosti obezbijedjeni blackwaterima i ostalim hohstaplerima - posla cista nisu....

mislim ubjedjivanje kako zakulisnih sila koje vuku konce nema, je idiotski koliko i slijepo vjerovanje da sve upravljaju oni....
Russki

#95 Re: Iluminati

Post by Russki »

_mufljuz_ wrote:mah - cim se najjaci tipovi na svijetu periodicno sastaju u tajnosti obezbijedjeni blackwaterima i ostalim hohstaplerima - posla cista nisu....

mislim ubjedjivanje kako zakulisnih sila koje vuku konce nema, je idiotski koliko i slijepo vjerovanje da sve upravljaju oni....
Ne upravljaju svim. Ali kontroliraju maltene sve oblasti, od ekonomije do medija, do zdravstva do obrazovanja do vojske i sl. I nekih 60 % planete.

Sam Major Amstel Rothschild je rekao da ga nije briga tko pravi zakone ako on kontrolira novcane tokove u nekoj drzavi.
kozolec

#96 Re: Iluminati

Post by kozolec »

Russki wrote:
stakasa wrote:
Koji vrh?
Rothschildi, Rockefelleri, Oppenheimeri i sl. To su obitelji.
...pa onda idu njihove Fondacije i grantovi... pa instituti i akademici... i indoktrinacija ljudi kroz "naučna istraživanja"....plasirati kroz medije i slika potpuna.
Russki

#97 Re: Iluminati

Post by Russki »

o da :D i mase njihovih agenata, spijuna, lutki, sta ti ja znam, svi se hebu za vrh :D
Russki

#98 Re: Iluminati

Post by Russki »

stakasa wrote:
kozolec wrote:

Jesam ja! Šta češ sad?
SaPnA

#99 Re: Iluminati

Post by SaPnA »

meni to sve lici na paranoju, ali eto, nek vjeruje u sta ko hoce :D
_mufljuz_

#100 Re: Iluminati

Post by _mufljuz_ »

SaPnA wrote:meni to sve lici na paranoju, ali eto, nek vjeruje u sta ko hoce :D
ne znam ko je vise paranoican - mi sto vjerujemo da su veliki zakulisni igraci prisutni i stvarni ili oni kad se sastanu pa ih stiti bataljon specijalaca placenika spremnih na sve....
Post Reply