Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
laik1981

#76 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by laik1981 »

vanjki wrote:moj broj telefona nije niko mogao imati sem vlasnika auto kuce...ja sam pregovarao sa njim oko cijene i sestra nije bila uopste ukljucena u to....ovo sto se danas desava je kao filmovima,fakat.....moja sumjaa je vlasnik auto kuce i niko drugi....ali opet ne mogu nekoga osudjivati bez dokaza....moje ime se ne moze naci u telefonskom imeniku,jer je registrovan na firmu
Policiji mozes reci ako sumljas na te likove iz auto kuce.. Imas "dokaz" a to je broj telefona koji znaju samo oni, a vjerovatno ga znaju i policajci ako si ga rekao njima prilikom uvidjaja i prijave kradje.. Broj je i preko policije mogao procuriti ali onda ti se spisak sumljivaca siri i tesko da mozes uperiti prstom na jednog covjeka..
smasma

#77 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by smasma »

laik1981 wrote:
vanjki wrote:moj broj telefona nije niko mogao imati sem vlasnika auto kuce...ja sam pregovarao sa njim oko cijene i sestra nije bila uopste ukljucena u to....ovo sto se danas desava je kao filmovima,fakat.....moja sumjaa je vlasnik auto kuce i niko drugi....ali opet ne mogu nekoga osudjivati bez dokaza....moje ime se ne moze naci u telefonskom imeniku,jer je registrovan na firmu
Policiji mozes reci ako sumljas na te likove iz auto kuce.. Imas "dokaz" a to je broj telefona koji znaju samo oni, a vjerovatno ga znaju i policajci ako si ga rekao njima prilikom uvidjaja i prijave kradje.. Broj je i preko policije mogao procuriti ali onda ti se spisak sumljivaca siri i tesko da mozes uperiti prstom na jednog covjeka..
preko policije je manje vjerovatno, al vlasnik auto kuce.. 100% u talu sa lopovima, ili je on sam lopov :wink:
scarface32

#78 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by scarface32 »

Za sve postoji rjesenje a ono je kasko osiguranje. Pa nek ga kradu.

Saljem sa posla
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#79 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Bobi »

Znaci locirali smo lopova :D, haj nek sad neko oznaci na google maps tacnu lokaciju i naziv auto kuce :D.
vanjki

#80 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

Policija nije imala broj moga mobitela...broj telefona je samo mogao dati vlasnik auto kuce u te sumnje nema...postoje indicije da su bili praceni do grbavice ...karticu drugu od megana nisam nikada dobio a zvao sam ga na mobitel i zahtjevao par puta poslije kupnjee da mi preda karticu...jbg opet nemam dokaza....prilikom traznje love danas na telefonu rekao je lokaciju gdje je kupljeno auto..zasto mi je to rekao?
Edin H.

#81 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Edin H. »

vanjki wrote:Policija nije imala broj moga mobitela...broj telefona je samo mogao dati vlasnik auto kuce u te sumnje nema...postoje indicije da su bili praceni do grbavice ...karticu drugu od megana nisam nikada dobio a zvao sam ga na mobitel i zahtjevao par puta poslije kupnjee da mi preda karticu...jbg opet nemam dokaza....prilikom traznje love danas na telefonu rekao je lokaciju gdje je kupljeno auto..zasto mi je to rekao?
Jesi li snimio razgovor?

Policija bi morala biti u mogucnosti da uprati lokaciju sa koje su zvali.
Better Man

#82 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Better Man »

Obzirom da broj tvog telefona je imao samo prodavač auta i na druge podatke koje si ovdje iznio 100% je sigurno da je ili sam prodavač lopov ili sarađuje s lopovima i omogučio im je da ti ukradu auto! Sama činjenica da nisi dobio drugu karticu navodi na to da je upravo ta druga kartica poslužila da otvore auto, upale i odvuku ga! Policija u saradnji sa telekomom ako hoće može locirati i pronaći vlasnika mobilnog broja s kojeg su te zvali! Ja bih na tvom mjestu, obzirom na stvari i činjenice koje si iznio, optužio prodavača auta i javno izašao u sve printane, elektronske i tv medije i obznanio broj s kojeg si pozvan! Vrijeme je da se automafiji i raznoraznim lažnim prodavačima auta stane u kraj! Najgore od svega što je ista ta policija u talu sa kradljvcima auta i da ih na jedan način štite i pomažu im! Želim ti puno sreće u pronalasku auta i lopova!
animals

#83 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by animals »

vanjki wrote:
UltrasNaBaterije wrote:vanjki

Gledam buraz ove zadnje slike i vidim da ti je sestra izgleda kupila auto u Novoj Biloj kod Andrića zvani Žuti lokalno u Lašvanskoj dolini. Mogu ti samo reći da je to prva greška koju je napravila, da je bila malo bolje informisana znala bi da se ne kupuju auta kod Crnog i Žutog u Travniku.

Sumnjam da ćeš ikad pronaci auto, oni su imali drugi ključ, samo su razbili prozor da se nebi aktivirao fabrički alarm, a moguće je da imaju metod da se i ne uključi, upalili su auto i odvezli se kući. Vrlo je moguće da se auto opet vrati 'starim vlasnicima' i da će izaći na tržište za nekih pola godine do godinu nekim novim naivcima.

Te priče o dokumentima, vlasničkom listu, serijskom broju motora slobodno ostavi za neku drugu državu, šta se u Bosni radi nebi mogo vjerovat. Samo sreća da nisi prelazio neku od granica EU, vjerovatno bi auto bilo zaplijenjeno i vraćeno vlasniku koji vjerovatno živi negdje na obalama rijeke Elbe, Rajne ili Loriene. Ni prvi ni zadnji. pozz

auto jeste kupljeno 3km od Viteza na desnu stranu...jel mislis da je to Zuti??Danas sam dobio poziv oko dva sata,gdje naravno traze lovu..hladno sam ih odbio :|

Jeste..to je zuti...
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#84 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by UltrasNaBaterije »

Ja sam ti pasa moj reko a imas i pp, nemoj se petljat sa tim ljudima, samo ćeš izgubiti živaca i para i nadu da ćeš naci auto. To nije nikakva zajebancija više, i čim ti tako javno govore da ti je auto na lokaciji gdje si ga kupio (koja koincidencija), doci ces tamo, donijet ces pare, vjerovatno ces ih ostaviti milom ili silom a auto nećeš vidjeti.

Auto je praćeno GPSom 99%, ugrade lokator velicine cackalice od 50 KM negdje u autu i zna u svakom trenutku gdje je auto i dodju i pokupe ga.

Što se tiče tog razgovora SIPA i OSA BiH mogu preslusati svaki razgovor, pa ako je u interesu nekom da otkrije te ljude (možda državno tužilaštvo :) ) mogu vrlo lako, samo stvar je da li si dovoljno jak da ti to urade. Prije 2 godine vlasniku FISa su maznuli greškom auto sa parkinga, sutradan ujutro ga je isto auto čekalo ispred firme oprano i voskirano u boljem stanju nego sto je oteto. ;) Sve se može kad se ima para, tj. dovoljno moći...
4m3l

#85 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by 4m3l »

Nabavis kakvog naoruzanja i sa prijateljima odes posjetiti tog prodavaca... Vezite ga za stolicu i mucite dok ti ne vrati auto... :D
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#86 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by UltrasNaBaterije »

4m3l wrote:Nabavis kakvog naoruzanja i sa prijateljima odes posjetiti tog prodavaca... Vezite ga za stolicu i mucite dok ti ne vrati auto... :D
:lol: :lol: :thumbup:

ne valja se smijati tuđoj nesreci, al ova zadnja je bila dobra :D
pakshu

#87 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by pakshu »

4m3l wrote:Nabavis kakvog naoruzanja i sa prijateljima odes posjetiti tog prodavaca... Vezite ga za stolicu i mucite dok ti ne vrati auto... :D

Jedino to. :D :thumbup:
opremdobro30

#88 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by opremdobro30 »

Ja kad god dolazim u bih auto ostavljam na cuvani parking sa kamerama.Vise se plati ali se mirno spava.Plus imam ful kasko pa ako se i nesto desi nece biti propast svijeta.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
mishic

#89 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by mishic »

Kako ni za 20 god. nije postalo jasno da na podrucju Vitez-N.Bila-S.Bila-N.Travnik neprekidno djeluje mafija od koje se ne kupuje i sa kojom se ne posluje u koliko niste spremni na ovakve i jos gore izazove. Ja znam najmanje 15 ljudi koji su se "opekli" i svaki od njih je donji. Neki su bili i jako odvazni i spremni na svasta ali se nije nasao jaci. Policija je u talu.
Ranije se o tom pisalo i mislio sam da vecina posjetilaca foruma to zna. KRAJNJE JE VRIJEME DA SE TO RAZGLASI !!!
animals

#90 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by animals »

mishic wrote:Kako ni za 20 god. nije postalo jasno da na podrucju Vitez-N.Bila-S.Bila-N.Travnik neprekidno djeluje mafija od koje se ne kupuje i sa kojom se ne posluje u koliko niste spremni na ovakve i jos gore izazove. Ja znam najmanje 15 ljudi koji su se "opekli" i svaki od njih je donji. Neki su bili i jako odvazni i spremni na svasta ali se nije nasao jaci. Policija je u talu.
Ranije se o tom pisalo i mislio sam da vecina posjetilaca foruma to zna. KRAJNJE JE VRIJEME DA SE TO RAZGLASI !!!
Ta mafija djeluje vec 20 god i niko joj nista ne moze, a bez zaledja ne bi mogli djelovati..mozes ti razglasiti sta hoces, njima niko nista ne moze, jer BIH nije pravna drzava..
bez_suplje

#91 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by bez_suplje »

napravi simulirani otkup,,odi ostavi oznacene pare na lokaciju koju su ti rekli ali u saradnji sa policjom tj da odes a da te oni prate, na to imas pravo u mup trazi
gnjev

#92 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by gnjev »

bez_suplje wrote:napravi simulirani otkup,,odi ostavi oznacene pare na lokaciju koju su ti rekli ali u saradnji sa policjom tj da odes a da te oni prate, na to imas pravo u mup trazi
Naivno . Znaju oni cim policiju kontaktiras a ne sta drugo .

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#93 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Slo Burner »

Pa kako se zove autosalon ovog žutog i crnog, cisto da su ljudi upuceni?
pakshu

#94 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by pakshu »

I ko ti preporuci tog cobana cuj zuti :lol: :lol:
mirzet87sa

#95 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by mirzet87sa »

Šveđanin wrote:
Šta voze? I u kolikom broju su ti ljudi? Primjeri molim te..
Moj lepi, ti bas kontas bosna vukojebina.. ovdje se iz godine u godinu vozaju sve skuplja i skuplja auta.. ako ti je 10k km skupo, pa sta ces reci na ovo

Code: Select all

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=&v_m=&godiste_min=&godiste_max=&od=100000&do=&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=
jos koliko ima auta od 400-600k km koji se ne prodaju :D
A sto se tice postavljaca teme, interesantno, i meni su ukrali mercedesa koji sam uzeo u tom salonu gdje i ti. Meni su ga skinuli u sred bijela dana na parkingu preko puta hitne pomoci. Auto sam pronasao par dana kasnije u bijeljini, tacnije u nekoj zabiti pokraj bijeljine. Samo sto sam ja blagovremeno ugradio gps tracker pa sam znao gdje se nalazi. Te sitne zastite se ne isplate radit ili kasko ili tracker, pa nek ga vozi gdje god hoce, samo nece dokle hoce :mrgreen:
edit, auto sam odma i prodao, od tad vise i ne uzimam auta ovdje. sto je sigurno sigurno je.
Last edited by mirzet87sa on 16/07/2013 01:18, edited 1 time in total.
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#96 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by de facto. »

Ebote,nešto se uraditi mora. :eh:

:kulerka:
tutku

#97 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by tutku »

Citam i ne vjerujem sta se desava. Sa srecom bilo, ocigledno je ko stoji iza svega, samo pametno druze ! :thumbup:
smijesni_ste

#98 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by smijesni_ste »

Ko je ba ovaj sa Pika? Jbt sve auta preko 50k.... :roll: :roll:

A ovo za Vitez itekako treba širiti...
Mr.Fundamental

#99 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Mr.Fundamental »

Better Man wrote:Obzirom da broj tvog telefona je imao samo prodavač auta i na druge podatke koje si ovdje iznio 100% je sigurno da je ili sam prodavač lopov ili sarađuje s lopovima i omogučio im je da ti ukradu auto! Sama činjenica da nisi dobio drugu karticu navodi na to da je upravo ta druga kartica poslužila da otvore auto, upale i odvuku ga! Policija u saradnji sa telekomom ako hoće može locirati i pronaći vlasnika mobilnog broja s kojeg su te zvali! Ja bih na tvom mjestu, obzirom na stvari i činjenice koje si iznio, optužio prodavača auta i javno izašao u sve printane, elektronske i tv medije i obznanio broj s kojeg si pozvan! Vrijeme je da se automafiji i raznoraznim lažnim prodavačima auta stane u kraj! Najgore od svega što je ista ta policija u talu sa kradljvcima auta i da ih na jedan način štite i pomažu im! Želim ti puno sreće u pronalasku auta i lopova!
To je plemenit prijedlog, ali od njega nema hajra. Proizvest će samo kotraefekat, navući će bagru na sebe koja će mu krenuti da prijeti i da ga maltretira, a u ovoj državi nema te ko zaštiti. Za korijenite promijene treba da se sijeku glave od vrha, Žuti i slična mu bagra su beznačajne ličnosti, oni su posljedica a ne uzrok ovakvog stanja. Taj kriminalni klan iz Bile je poznat već 20 godina, pa i danas neometano "posluju" što znači da ih neko iznad njih štiti. Ja sam mislio da za njih znaju i ptice na grani, ali eto izgleda ima još neinformisanih nesretnika koji odu gore kod njih.

Mojem su prijatelju u Visokom prošle godine ukrali auto. Nazvao ga lik i kaže mu da će javit za lokaciju gdje da pare ostavi, ali da ništa policiji ne javlja. Ovaj moj jaran poslije toga odluči da ipak prijavi policiji, kad nije prošlo par minuta, zove ga taj isti lik i pita ga ko ti je rekao da javiš policiji? :-) Nisu svi takvi, ima dobrih policajaca i bilo je dobrih policijskih akcija, ali kad policija nešto i uradi pa pohapsi bagru, onda na scenu stupa usrani zakon i sistem ove države koji pogoduju kriminalcima. I onda tako dobiješ magični krug iz kojeg nema izlaza.
Šveđanin

#100 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Šveđanin »

mirzet87sa wrote:
Šveđanin wrote:
Šta voze? I u kolikom broju su ti ljudi? Primjeri molim te..
Moj lepi, ti bas kontas bosna vukojebina.. ovdje se iz godine u godinu vozaju sve skuplja i skuplja auta.. ako ti je 10k km skupo, pa sta ces reci na ovo

Code: Select all

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=&v_m=&godiste_min=&godiste_max=&od=100000&do=&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=
jos koliko ima auta od 400-600k km koji se ne prodaju :D
A sto se tice postavljaca teme, interesantno, i meni su ukrali mercedesa koji sam uzeo u tom salonu gdje i ti. Meni su ga skinuli u sred bijela dana na parkingu preko puta hitne pomoci. Auto sam pronasao par dana kasnije u bijeljini, tacnije u nekoj zabiti pokraj bijeljine. Samo sto sam ja blagovremeno ugradio gps tracker pa sam znao gdje se nalazi. Te sitne zastite se ne isplate radit ili kasko ili tracker, pa nek ga vozi gdje god hoce, samo nece dokle hoce :mrgreen:
edit, auto sam odma i prodao, od tad vise i ne uzimam auta ovdje. sto je sigurno sigurno je.
Nije mi 10k KM skupo..

I sam vozim auto koje je cca 15 000 eura, Volvo naravno, drugo ne smijem ni pogledati. :D

Nego da li se ja krećem na pogrešnim mjestima kada sam u Bosni, pošto ne vidim tako mnogo luksuznih auta? Ne kažem da ih nema, već na jednu mečku od 120 000 KM dođe 50 i više običnih, prosječnih automobila sa cijenom od možda 4000-10 000 KM. U stvari i više od 50..
Post Reply