Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Derviš i smrt ili Tvrdjava?

1. Derviš i smrt
21
36%
2. Tvrdjava
24
41%
3. Ne mogu se odlučiti
3
5%
4. Nisam pročitao/la - imam pismeno opravdanje :D
2
3%
5. Ne volim Selimovića (ni Derviš, ni Tvrdjava)
6
10%
6. Još sam mali/a za ozbiljne knjige
2
3%

Total votes: 58

Promoe

#76 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Promoe »

Ivo Andric, Mesa Selimovic, New Primitives...
Nastavi niz...
ultima_palabra

#77 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by ultima_palabra »

Neko prepoznaje svoje tržište u bošnjačkom nacionalizmu i mitomaniji, budala i krivih drva nikad neće nestati.
ja71

#78 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by ja71 »

asurbanipal wrote:... Eto, sada ispade da je Mehmed Meša Selimović bio "velikosrbin i jedan od ideologa genocida nad Bošnjacima..."
http://vijesti.bosnjaci.agency/mesa-sel ... -projekta/
Gdje stoji to da je Mesa bio "velikosrbin i jedan od ideologa genocida nad Bošnjacima..." ?
asurbanipal

#79 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by asurbanipal »

ja71 wrote:
asurbanipal wrote:... Eto, sada ispade da je Mehmed Meša Selimović bio "velikosrbin i jedan od ideologa genocida nad Bošnjacima..."
http://vijesti.bosnjaci.agency/mesa-sel ... -projekta/
Gdje stoji to da je Mesa bio "velikosrbin i jedan od ideologa genocida nad Bošnjacima..." ?

Imaš evo ovdje:

http://defter.bosnjaci.agency/19080-2

Sead Zubanović otkriva da je Meša Selimović velikosrpski ideološki proizvod, koji treba da afirmira srbističko čitanje Bošnjaka, s ciljem razmuslimanjenja i povratka „veri pradedovskoj“. Tako su svi kolonizatori instalirali svoj ideološki narativ u intelektualnu produkciju koloniziranog naroda. Meša Selimović je najuspješniji proizvod velikosrpskog narativa u bošnjačkom biću, samim tim što Bošnjaci Mešu Selimovića vide kao istaknutu perjanicu afirmacije svoga identiteta.
Pretpostavka da su dvije izvrsne knjige Meše Selimovića napisali drugi – jer su njegove prethodne knjige prosječne i stilski ne nalikuju na „Derviša i smrt“ i „Tvrđavu“ – otvara prostor za uspoređivanje jezičkog i svakog drugog rukopisa prvog, pravog, i drugog, lažnog Meše Selimovića. Šta ako se dokaže ova pretpostavka, da je jedan iskompleksirani i lažima skloni Bošnjak, oženjen za kćerku srpskog generala, prihvatio faustovsku ponudu da se od njega napravi veliki pisac, kako bi postao vrijednosna, autogenocidna mjera za Bošnjake, koji se tako guraju u posrbljavanje?! Zubanović navodi niz činjenica koje vode do ove pretpostavke. A te činjenice su tako neumoljive da ne postoji mogućnost poistovjećivanja Meše Selimovića, kao pisca muslimanske knjige, sa Mešom Selimovićem, kao ikonom velikosrpske ideologije.

Ne znam bi li se smijao ili plakao... :roll:
ultima_palabra

#80 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by ultima_palabra »

Ko je uopšte taj Sead? Evo sad gledam ima i članak o velikosrbinu Aleksi Šantiću :-)
hizo ramidovic

#81 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by hizo ramidovic »

Promoe wrote:Ivo Andric, Mesa Selimovic, New Primitives...
Nastavi niz...
...dino merlin,
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#82 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Nurudin »

Ime mi je Ahmed Nurudin, dali su mi ga i uzeo sam ponuđeno, s ponosom, a sad mislim o njemu, poslije dugog niza godina što su prirasle uza me kao koža, s čuđenjem i ponekad s podsmijehom, jer s v j e t l o v j e r e to je oholost koju nisam ni osjećao a sad je se pomalo i stidim. Kakvo sam ja svjetlo? Čime sam prosvijetljen? Znanjem? višom poukom? čistim srcem? pravim putem? nesumnjanjem? Sve je došlo u pitanje, i sada sam samo Ahmed, ni šejh ni Nurudin. Sve spada s mene, kao haljina, kao oklop, i ostaje ono što je bilo prije svega, gola koža i go čovjek.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Chmoljo »

Aleksa Šantić, velikosrpski „pesnik“ i plagijator bošnjačkih narodnih pjesama (II dio) Trojica su Aleksa Šantića: prvog je iskoristila i zloupotrijebila Srbija, drugog vole u svom neznanju prevareni Bošnjaci, a treći je onaj stvarni.
:lol:

nastavljam niz... :D
piupiu

#84 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by piupiu »

ultima_palabra wrote:Ko je uopšte taj Sead? Evo sad gledam ima i članak o velikosrbinu Aleksi Šantiću :-)
Ima još, to je, izgleda, čitav opus. :D

No, krenimo redom:

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=45205

Pa, onda kaže:

Vuk Karadžić je bio kopile, nepismen i prljav. Andrić je bio vanbračno dijete nekog muslimana, lažov, hendikepirana ličnost i psihički bolesnik. Selimović je bio karakterni jad. Pretpostavljam da je i ostatak opusa slično koncipiran. I zbog ovakvih strada drveće. :roll:

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=47600
http://www.balkanpost.net/clanak/1948/f ... ivo-andric

S kakvom čovjek otvorenom mržnjom piše, to je prosto nevjerovatno. :shock:
piupiu

#85 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by piupiu »

Nurudin wrote:Ime mi je Ahmed Nurudin, dali su mi ga i uzeo sam ponuđeno, s ponosom, a sad mislim o njemu, poslije dugog niza godina što su prirasle uza me kao koža, s čuđenjem i ponekad s podsmijehom, jer s v j e t l o v j e r e to je oholost koju nisam ni osjećao a sad je se pomalo i stidim. Kakvo sam ja svjetlo? Čime sam prosvijetljen? Znanjem? višom poukom? čistim srcem? pravim putem? nesumnjanjem? Sve je došlo u pitanje, i sada sam samo Ahmed, ni šejh ni Nurudin. Sve spada s mene, kao haljina, kao oklop, i ostaje ono što je bilo prije svega, gola koža i go čovjek.
Velikosprska podvala. :oops:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#86 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Nurudin »

piupiu wrote:
Nurudin wrote:Ime mi je Ahmed Nurudin, dali su mi ga i uzeo sam ponuđeno, s ponosom, a sad mislim o njemu, poslije dugog niza godina što su prirasle uza me kao koža, s čuđenjem i ponekad s podsmijehom, jer s v j e t l o v j e r e to je oholost koju nisam ni osjećao a sad je se pomalo i stidim. Kakvo sam ja svjetlo? Čime sam prosvijetljen? Znanjem? višom poukom? čistim srcem? pravim putem? nesumnjanjem? Sve je došlo u pitanje, i sada sam samo Ahmed, ni šejh ni Nurudin. Sve spada s mene, kao haljina, kao oklop, i ostaje ono što je bilo prije svega, gola koža i go čovjek.
Velikosprska podvala. :oops:
hehehe
U biti tu se svako može pronaći, kriza srednjih godina, identitet zasnovan na ideologiji.
On lično , u svojoj autobiografskoj knjizi "sjećanja" , govori da je on kroz Ahmeda Nurudina
izbacio svoju gorčinu zbog strijeljanja brata Šefkije (općepoznato jel) , a koja je njegova ideologija
kao ostarjelog partizana bila i to je jasno. Al fino je to upakirao, šta jes' jes :-D

Andrić je najbolji pisac na Balkanu
asurbanipal

#87 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by asurbanipal »

piupiu wrote:
ultima_palabra wrote:Ko je uopšte taj Sead? Evo sad gledam ima i članak o velikosrbinu Aleksi Šantiću :-)
Ima još, to je, izgleda, čitav opus. :D

No, krenimo redom:

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=45205

Pa, onda kaže:

Vuk Karadžić je bio kopile, nepismen i prljav. Andrić je bio vanbračno dijete nekog muslimana, lažov, hendikepirana ličnost i psihički bolesnik. Selimović je bio karakterni jad. Pretpostavljam da je i ostatak opusa slično koncipiran. I zbog ovakvih strada drveće. :roll:

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=47600
http://www.balkanpost.net/clanak/1948/f ... ivo-andric

S kakvom čovjek otvorenom mržnjom piše, to je prosto nevjerovatno. :shock:

A imaš i ovaj tekst: :lol:

Mozgocid | "Pokrštavanje bosanskog jezika"

http://www.prometej.ba/clanak/bezdan-do ... ezika-1290

Na početku ide upozorenje, da će tekst dotičnog autora, svakog normalnog čovjeka šokirati, a zatim da ga čitamo na vlastitu odgovornost...Najbolji mi je jedan i jedini komentar na "biser" ovog autora, koji se nalazi na dnu... :lol:
piupiu

#88 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by piupiu »

Nurudin wrote:hehehe
Šta se smiješ, mijenjaj nick! :twisted: :D
U biti tu se svako može pronaći, kriza srednjih godina, identitet zasnovan na ideologiji.
On lično , u svojoj autobiografskoj knjizi "sjećanja" , govori da je on kroz Ahmeda Nurudina
izbacio svoju gorčinu zbog strijeljanja brata Šefkije (općepoznato jel) , a koja je njegova ideologija
kao ostarjelog partizana bila i to je jasno. Al fino je to upakirao, šta jes' jes :-D
Pa, i to je dio podvale - da se ocrne partizani. :perverzna:
Andrić je najbolji pisac na Balkanu
Meni je Derviš No 1 knjiga ... poslije mogu sve ostale na kamaru. Ali, pošto jedan uzoriti član bošnjačke inteligencije implicira da je Derviša ipak pisao Andrić ... :D :thumbup:
piupiu

#89 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by piupiu »

asurbanipal wrote:
Mozgocid | "Pokrštavanje bosanskog jezika"

http://www.prometej.ba/clanak/bezdan-do ... ezika-1290

Na početku ide upozorenje, da će tekst dotičnog autora, svakog normalnog čovjeka šokirati, a zatim da ga čitamo na vlastitu odgovornost...Najbolji mi je jedan i jedini komentar na "biser" ovog autora, koji se nalazi na dnu... :lol:
E, svašta. Ili - što bi rekla hadzinicasa - dear God!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Chmoljo »

upiš,
I ovo što slijedi je pitanje za razmisliti: Zašto se samo na ovim geografskim prostorima broju „7" po njegovoj sredini dodaje vodoravna crta? Isto tako se radi i kod slova „Z". (po inerciji i slova „Ž"). Faktički, precrtavamo ih što se ne čini više nigdje na svijetu! A, zašto? Po kršćanstvu sedma Božija zapovijed glasi :„ Ne kradi"! Ta zapovijed je od strane pripadnika kršćanskog naroda na Balkanu odbijena, odnosno nikada nije prihvaćena u načinu življenja niti se poštuje. Iz tog razloga se „7" (sedma) „Z" (zapovijed) precrtaje. U Pravoslavnoj crkvi sedma zapovijest glasi: Ne čini preljubu! I ona je takođe odbačena i u latiničnom pismu na istoku precrtana. I na ovom pitanju je znači postignut S-H konsenzus kao i u agresiji na Bosnu. A šta donosi preljuba i koje su njene strahobalne posljedice teško je i nabrojati: Polne bolesti, vanbračnu djecu, abortuse, rastave brakova, siročad, prostituciju, maloljetničku delikvenciju i čitav lanac uzročno posljedičnog zla po pojedince, porodicu, društvo i državu. Svjesni toga, ovih dana u Srbiji su na sebi svojstven, uobičajeno nacionalistički, način pokrenuli kampanju naslovljenu sa: „Pravi Srbin ne čini preljubu", i podnaslovom – „Vernost je uvek u modi". Koliko su vijekova zakasnili, vidjeće.

Evo kako katolička crkva pojašnjava ovu obavezu ponašanja onih koji vjeruju u Boga: „Sedma zapovijed znači poštivanje osoba i njihovih dobara, poštivanje ugovora, zabranu igara na sreću, poštivanje cjelovitosti stvorenja, životinja, biljaka kao i sveg neživog. Zatim pristup radu, pravednu plaću, odgovornost države i pojedinca, pravdu i solidarnost među narodima, ekonomsku djelatnost i društvenu pravednost. Kada na prvo mjesto dođe interes, profit, vlastita korist, a ne pravda i poštenje, nemilosrdno se krši ova zapovijed i to bez i malo grižnje savjesti. Kao da je to po sebi normalno. Mladi ljudi govore:" pošten i budala to je isto". Danas je važno imati ono što se želi pa je postala krilatica, snađi se ili snašao se, za onoga ko je stekao imetak na nepošten način".

Za hator hajdučke i uskočke logike načina života, zasnovanoj na krađi i amoralu eto i bošnjačka djeca od prvog razreda osnovne škole, još uvijek, uče da pišu broj „7" i slovo „Z" onako kako nije ispravno, sa crticama preko njihove sredine, znači precrtane. Sigurno je da je i to jedan od razloga što kada odrastu, a posebno se to vidi po njihovom ulasku u svijet politike i biznisa, mnogi Bošnjaci poput većine svojih komšija, često postaju ili lopovi ili preljubnici ili obadvoje!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
piupiu

#91 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by piupiu »

Chmoljo, zašto si neozbiljan? :oops:
Za hator hajdučke i uskočke logike načina života, zasnovanoj na krađi i amoralu eto i bošnjačka djeca od prvog razreda osnovne škole, još uvijek, uče da pišu broj „7" i slovo „Z" onako kako nije ispravno, sa crticama preko njihove sredine, znači precrtane. Sigurno je da je i to jedan od razloga što kada odrastu, a posebno se to vidi po njihovom ulasku u svijet politike i biznisa, mnogi Bošnjaci poput većine svojih komšija, često postaju ili lopovi ili preljubnici ili obadvoje!
:chmoljava: :pisnula: :carobnjak: :pisnuo: :hihihi: :unesvijest:
ultima_palabra

#92 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by ultima_palabra »

Čuo sam negdje za to prekriženo 7 u kontekstu sedme zapovijedi, ali više kao kuriozitet i zajebanciju. Ovaj to shvatio ozbiljno i članak napravio o tome :oops:
Tigar77

#93 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Tigar77 »

Ma kakav ,, Derviš i smrt'', prvo ti derviši i nisu pravi vjernici, a drugo još se on pita šta,kako i zašto? Usuđuje se da preispituje.. Ćafirska posla, ima fino Ilmihal, Buharijeva zbirka i slična literatura tu sve piše, a hodža ti objasni kako da shvatiš i kome poslije nije jasno, njega Allah nije razumom obdario i šejtan prokleti ga je zaveo..

Jasno se vidi da je Meša Selimović ustvari ubleha, zamisli oženio Vlahinju, podvala Bošnjacima, koji su najčišća i najbolja rasa na svijetu, ko ne vjeruje ima Fatmir i njemu slični, fino objašnjavaju, a sve je to urađeno velikosrpsko-hrvatsko-vatikansko-cionističkom propagandom..

Sead ZUBANOVIĆ: Ako se bolest na vrijeme ne liječi prerasta u šovinizam (raspirivanje nacionalne mržnje i propovijedanje nacionalne isključivosti) pa u kolektivnu šizofreniju koja primarno pogađa sposobnost razmišljanja sa otežanom percepcijom stvarnosti. Grčka riječ schizo (podijeliti, pocijepati), znači: podijeljeni razum ili rascjep duše.- Opisa čovjek sebe i sebi slične u vlastitom tekstu.

Zanimljiva tema, očekivao sam zanimljivu diskusiju i dobro je krenulo, ali onda uletiše tekstovi ljudi-guštera, da me podsjete na kvantitet jebenih idiota na ovom području, primat su imali srpski i 'rvatski autori šizofrene literature, ali raduje me da sada i Bošnjaci nastavljaju u tom duhu, Fatmir je apsolutni lider, a vidim izranjaju i nove nade, i naravno Meša je autor genocidne politike, a nikako tekstovi dotičnih autora, oni samo raskrinkavaju tog zlobnika 8-)
sunceKOtepsija

#94 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:Haj' dobro što on niže biserje, ali pogledaj koliko je ljudi na toj promociji. :shock:

Image

A, tek fotošop "Ćoselimović" Frankenštajna ... :-)

Što reče ernestalic na nekoj drugoj temi - Bošnjaci su sistematski raspamećeni ... :(
bio je gost na tvsa, juce cini mi se za dan drzavnosti, jutarnji program, najavljena je i ova promocija, trazi da ako se vec od djece trazi da citaju selimovica da im se da da procitaju i ovu njegovu knjigu, i on vjerovatno ne bi napisao nista da nije bio isprovociran kako se mladim bosnjacima ispire mozak kroz skolsku lektiru :D
Ramzess Veliki

#95 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Ramzess Veliki »

Valjda neki velikosrbin ... :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#96 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by _BataZiv_0809 »

sunceKOtepsija wrote:
piupiu wrote:Haj' dobro što on niže biserje, ali pogledaj koliko je ljudi na toj promociji. :shock:

Image

A, tek fotošop "Ćoselimović" Frankenštajna ... :-)

Što reče ernestalic na nekoj drugoj temi - Bošnjaci su sistematski raspamećeni ... :(
bio je gost na tvsa, juce cini mi se za dan drzavnosti, jutarnji program, najavljena je i ova promocija, trazi da ako se vec od djece trazi da citaju selimovica da im se da da procitaju i ovu njegovu knjigu, i on vjerovatno ne bi napisao nista da nije bio isprovociran kako se mladim bosnjacima ispire mozak kroz skolsku lektiru :D
Dobro primijeti palabra-nasao je lik trziste u bosnjackom nacionalizmu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#97 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote:upiš,
I ovo što slijedi je pitanje za razmisliti: Zašto se samo na ovim geografskim prostorima broju „7" po njegovoj sredini dodaje vodoravna crta? Isto tako se radi i kod slova „Z". (po inerciji i slova „Ž"). Faktički, precrtavamo ih što se ne čini više nigdje na svijetu! A, zašto? Po kršćanstvu sedma Božija zapovijed glasi :„ Ne kradi"! Ta zapovijed je od strane pripadnika kršćanskog naroda na Balkanu odbijena, odnosno nikada nije prihvaćena u načinu življenja niti se poštuje. Iz tog razloga se „7" (sedma) „Z" (zapovijed) precrtaje. U Pravoslavnoj crkvi sedma zapovijest glasi: Ne čini preljubu! I ona je takođe odbačena i u latiničnom pismu na istoku precrtana. I na ovom pitanju je znači postignut S-H konsenzus kao i u agresiji na Bosnu. A šta donosi preljuba i koje su njene strahobalne posljedice teško je i nabrojati: Polne bolesti, vanbračnu djecu, abortuse, rastave brakova, siročad, prostituciju, maloljetničku delikvenciju i čitav lanac uzročno posljedičnog zla po pojedince, porodicu, društvo i državu. Svjesni toga, ovih dana u Srbiji su na sebi svojstven, uobičajeno nacionalistički, način pokrenuli kampanju naslovljenu sa: „Pravi Srbin ne čini preljubu", i podnaslovom – „Vernost je uvek u modi". Koliko su vijekova zakasnili, vidjeće.

Evo kako katolička crkva pojašnjava ovu obavezu ponašanja onih koji vjeruju u Boga: „Sedma zapovijed znači poštivanje osoba i njihovih dobara, poštivanje ugovora, zabranu igara na sreću, poštivanje cjelovitosti stvorenja, životinja, biljaka kao i sveg neživog. Zatim pristup radu, pravednu plaću, odgovornost države i pojedinca, pravdu i solidarnost među narodima, ekonomsku djelatnost i društvenu pravednost. Kada na prvo mjesto dođe interes, profit, vlastita korist, a ne pravda i poštenje, nemilosrdno se krši ova zapovijed i to bez i malo grižnje savjesti. Kao da je to po sebi normalno. Mladi ljudi govore:" pošten i budala to je isto". Danas je važno imati ono što se želi pa je postala krilatica, snađi se ili snašao se, za onoga ko je stekao imetak na nepošten način".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E golemo oba mi oca :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#98 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Ramzess Veliki »

OT: Tvrđava je izuzetno djelo, puno životne istine i svako se može naći u toj knjizi.
Derviš i smrt ... počeo čitat' ali kako nisam bio ni na kakvoj drogi nije me išlo ...
Banksy

#99 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by Banksy »

Strašno, prestrašno je šta ovaj narod radi sam sebi i kuda srlja ...

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=57414

Inače, Sead Zubanović je rođen 1955. godine u Sarajevu gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje, kao i peti stepen elektrotehnike. U preduzećima „Unioninvest”, „Pretis” i „Gras” radio je na rukovodećim radnim mjestima elektro struke.
Vezu sa lijepom riječju je održavao pišući stihove na koje su često komponovali muziku najveći znalci narodnog melosa tog vremena.
Tokom odbrambeno oslobodiačkog rata u BiH 1992.-1995. godne, kao pripadnik Armije RBiH, redovno je sarađivao sa vojnim biltenima „Sloboda“ i „Prodor“, dnevnim listom „Oslobođenje“ i sedmičnikom „Ljiljan“ objavljujući patriotske pjesme i komentare.
Zahvaljujući svojoj neopterećenosti književnim zabludama formiranim u vremenu režimskog jednoumlja, on analizira značajne ličnosti i događaje za mnoge na nesvakodnevan, prije svega originalan način.
Predsjednik je džematskog odbora novosagrađenog Islamskog centra sarajevskog naselja Koševsko brdo.
I što je najgore, po staroj bosanskoj tradiciji netalasanja i nezamjeranja, niko neće stisnuti i javno ismijati ovu budalu. A sale mu pune.
piupiu

#100 Re: Selimović: "Derviš i smrt" vs. "Tvrđava"

Post by piupiu »

sunceKOtepsija wrote: bio je gost na tvsa, juce cini mi se za dan drzavnosti, jutarnji program, najavljena je i ova promocija, trazi da ako se vec od djece trazi da citaju selimovica da im se da da procitaju i ovu njegovu knjigu, i on vjerovatno ne bi napisao nista da nije bio isprovociran kako se mladim bosnjacima ispire mozak kroz skolsku lektiru :D
Mi smo stvarno izgubili sve kriterije, ne znamo jesmo li pošli ili smo došli. :|

Ah, da - izvinite što se poništila anketa - htjela sam dodati opciju za neodlučne, kad ono - sve nestade. :oops:

Klinikite JopE ako vam se da i ne budi vam zapovijedjeno. :kiss: Hvala. :)
Post Reply